tiistaina, toukokuuta 05, 2009

Pohjoismaisen feminismin siveä raami

Seksuaalisesti aktiiviset naiset ovat joutuneet kärsimään siitä, ettei heidän seksuaalisuutensa ole mahtunut pohjoismaisen feminismin siveään raamiin.
Monet seksuaalisesti aktiiviset naiset ovat joutuneet paheksutuiksi, koska feministinen seksikäsitys on vanhentunut. Anna Kontulan mukaan feministisen ajattelun täytyy ottaa seuraava askel ja muuttua yhteiskunnan mukana.

Tamperelainen seksitutkija haukkuu feministit: "Ei hyväksytä kritiikkiä"
Tutkija Anna Kontula lataa täyslaidallisen suomalaista feminismiä kohti: - Feminismillä on täällä niin pienet ympyrät, jossa vain kehutaan ja halataan toisiaan. Siellä ei hyväksytä kritiikkiä tai ristiriitoja. Suomeen mahtuu yksi totuus ja yksi feminismi kerrallaan.

Kontulan mukaan feminismille on käynyt kuten sosiaalidemokratialle. Naisasialiitto Unioni, tasa-arvoasiain neuvottelukunta ja eduskunnan naisverkosto ovat Kontulan mukaan "establishment-feminismiä". Eikä feminismillä ole kykyä tai halua suhtautua muuttuviin asioihin.

- Vapautta ja tasa-arvoa vaaditaan ainoastaan sellaisille naisille, jotka täyttävät heidän poliittisesti korrektit norminsa.

Feminist scholar's new book proposes most dangerous idea ever: turn sex into a presumed crime when a woman cries 'rape'

30 kommenttia:

Jape kirjoitti...

Anna Kontula oli tämän aamun Aamu-TV.ssä kertomassa tästä pamfletistaan otsikolla "Kolmikymppisten
naisten feminismi". Minua häritsi paljon Annan hoenta patriarkaatista; partiarkaatti sortaa jne.

Kuka ja missä tämä mystinen partiarkaatti on ja miten sen toiminta ilmenee. Siihen Anna Kontula ei vastannut...
...sitä vastausta minä olisin kaivannut.

Jorma kirjoitti...

Vastausta ei ole, kas siinä syy siitä vaikenemiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Joskus sokea kanakin löytää jyvän ja olen sitä mieltä, että tässä asiassa feministit ovat löytäneet jyvän.

Huora on huora ja lutka on lutka vaikka voissa paistais. Se ei sillä muutu että pillun jakamista kutsutaan "oman seksuaalisuuden etsimiseksi".

Minä väitän että suuri osa näistä "normaali-ihmisten" perhetragedioista nousee nimenomaan siitä kun nainen käy naitattamassa itseään jollain toisella.

Mutta aina täytyy sanoa että tappaminen ei ole mikään ratkaisu, jos oikein vituttaa niin voihan sitä aina vaikka pieksää, siitä kun ei loppujenlopuksi tule mitään kenellekään.

- Syltty

Jape kirjoitti...

Joka viides tyttö uupuu lukiossa


Joka viides lukiolaistyttö kärsii koulu-uupumuksesta.

Tutkijat huomauttavat, että koulu-uupumus lukiossa vaikeuttaa siirtymää jatko-opintoihin. Tutkimuksen mukaan erityisesti tyttöjen riittämättömyyden tunteet lisääntyvät lukiossa.

Pojilla puolestaan kielteinen suhtautuminen kouluun lisääntyy.

Suomen Akatemia seurasi tutkimuksessa lähes 2 000:ta nuorta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905059486316_uu.shtml

Tuo "naisen euro" -höpinä on aivan käsittämättömän sitkeä. Kaiken lisäksi se elää omaa elämäänsä kun "alkuperäinen" 80 senttiä on tuossa linkissä muuttunut 85 sentiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Piileskeleekö hän Suomessa?
Tiistai 5.5.2009 klo 11.20
Keskusrikospoliisi etsii naista, joka tuomittiin vankeuteen Englannissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200905059525629_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Anna Kontula on kuitenkin esimerkki siitä vähemmän kaistapäisistä feministeistä, vaikka tämä ryhmä onkin varsin pieni vähemmistö. Olkoonkin, että hänkin höpisee patriarkaateista. Enemmistö feministeistä on frigidejä, mies- ja seksivihamielisiä änkyräfemakoita.

Homo

Jorma kirjoitti...

Tyttöystävä heitti leipäveitsen reiteen pystyyn

Jorma kirjoitti...

"Anna Kontula on kuitenkin esimerkki siitä vähemmän kaistapäisistä feministeistä"

Kyllähän hän on seksipalvelujen kauppaan liittyvissä asioissa ollut pääasiassa oikeilla linjoilla.

Silti sellaiset aikuiset ihmiset, jotka ihan vakavissaan vaahtoavat jostain ihmeen patriarkaatista ovat minusta aivan samaa sarjaa, kuin henkilöt, jotka yrittävät sotkea jonkun jumalan poliittiseen päätöksentekoon. Uskonasiat on syytä pitää yhteiskunnallisesta päätöksenteosta sivussa. Päätöksenteon on perustuttava faktoihin, eikä uskomuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

"According to Finnish sociologist Johanna Kantola, Finland has the highest level of domestic violence in western Europe with 40% of women having experienced violence at the hands of men."

Melkein Anna Kontula ;-) Melkein kans ajattelee, että tuollaisista möläytyksistä pitäisi olla jotain muita seuraamuksia kuin professuuri. Nyt engelsmanni tai engelswomanni miettii, että uskaltaako noin väkivaltaiseen maahan edes matkustaa. Todellisuudessahan perheväkivaltaa harrastavia miehiä on joitakin promilleja ja Helsinki EU:n turvallisimmaksi koettu pääkaupunki.

Asiasta voi kysellä osoitteesta johanna piste kantola ät helsinki piste fi, vaikka eihän nämä möläyttelijät koskaan mihinkään keskusteluun osallistu, kunhan möläyttelevät.

bmaad kirjoitti...

Jorma:
"Silti sellaiset aikuiset ihmiset, jotka ihan vakavissaan vaahtoavat jostain ihmeen patriarkaatista ovat minusta aivan samaa sarjaa, kuin henkilöt, jotka yrittävät sotkea jonkun jumalan poliittiseen päätöksentekoon."

Minä olen käyttänyt termiä
"patriarkaalisfeministinen". Jos patriarkaatilla tarkoitetaan kansanperinneihmistä tai tavallista miestä, niin suurin osa ihmisistä on luokiteltavissa enemmän tai vähemmän patriarkaatin kannattajiksi.

Patriarkaatti on
niin sisäänleivottu ihmisten elämään, että sitä voi olla vaikea sieltä huomata. Ihmiset silti elävät ja ajattelevat kulttuurihistoriallisten perinteiden mukaan, jossa mies on hoitanut sotilaan tehtäviä, naiset vaihtaneet pillua statukseen ja tämä onkin se patriarkaatti-
asetelma.

Sitä en kyllä usko, että A. Kontula olisi mitenkään patriarkaatinvastainen. Hän vastustaa pikemminkin uroksia, jotka eivät ole hänen mielestään riittävän patriarkaalisia.

Puukkoa naisten vittuihin. :-)

Anonyymi kirjoitti...

"Pariskunta ei muista riitansa syytä. He asuvat edelleen saman katon alla. Mies kuitenkin vaati erilaisia kärsimys- ja haittakorvauksia yhteensä peräti 8 050 euroa. Käräjäoikeus määräsi maksuun 1 450 euroa."

Kiesus mikä urpo!

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa etta rikollisfeministit saavat naaraita vastaansa. Ehtaa femakollehan juuri toinen - kultin ulkopuolella oleva - naaras, on kaikkein Suurin Saatana.

NN

Anonyymi kirjoitti...

Isoäidille lapsipornosyyte lapsenlapsensa kylpykuvista
Prostituoidut palasivat Bergenin kaduille laista huolimatta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Mää ainakin rupeen puhuun matriarkaatista. Se tarkoittaa sellaista sosiaalista rakennetta, jonka ansiosta hyväosaisempi sukupuoli kuvataan huono-osaisemmaksi ja sitä kautta hyväosaisempien asemaa aina vain parannetaan ja huono-osaisempien huononnetaan. Matriarkaatti on olemassa virallisina instituutioina (STM), epävirallisina hyvä sisar -verkostoina ja diskursiivisesti sellaisina todellisuutta muokkaavina puhetapoina, joiden takia on esimerkiksi liki mahdotonta julkisesti väittää naisia hyväosaisiksi. Paradoksaalisesti naisista voi kuitenkin puhua vain myönteiseen sävyyn, jolloin maailman ihanimmat olennot ovat kummallisesti toisen luokan kansalaisia. Miehet on taas pakko kuvailla väkivaltaan ihastuneina patriarkaatin tukijoina.

Anonyymi kirjoitti...

Espoon poliisi tutkii tapausta, jossa äiti on yhdessä alaikäisten lastensa kanssa kasvattanut marihuanaa kotonaan.

Kuulusteluissa äiti on myöntänyt huumausaineiden kasvattamisen ja välittämisen eteenpäin. Syyksi hän on kertonut taloudelliset vaikeudet. Idean nainen kertoi saaneensa amerikkalaisesta Weeds-televisiosarjasta.

Homo

asdfg kirjoitti...

Jorma:
"Silti sellaiset aikuiset ihmiset, jotka ihan vakavissaan vaahtoavat jostain ihmeen patriarkaatista ovat minusta aivan samaa sarjaa, kuin henkilöt, jotka yrittävät sotkea jonkun jumalan poliittiseen päätöksentekoon."

Osa hurjimmista patriarkaattilegendoista on minun mielestäni suoraan verrattavissa joihinkin Siionin viisaiden salaisiin maailmanhallituksiin. On se kumma, kun joka ikisen maailman tapahtuman onnistuvat kääntämään naisten/arjalaisten haitaksi.

Anonyymi kirjoitti...

"Osa hurjimmista patriarkaattilegendoista on minun mielestäni suoraan verrattavissa joihinkin Siionin viisaiden salaisiin maailmanhallituksiin. On se kumma, kun joka ikisen maailman tapahtuman onnistuvat kääntämään naisten/arjalaisten haitaksi."

Siionin viisaiden pöytäkirjat on sionistinen olkiukko, johon eivät uskoneet edes natsit. Hitler piti Taisteluni-teoksessa pöytäkirjoja sepittäneenä, vaikka näkikin siinä
saman juutalaisen tendenssin ajaa omaa etnistä etuaan muita vastaan kuin reaalimaailmassa.

Toisin kuin miehillä yleensä, juutalaisilla on faktisesti yhteinen intressi, jota he hoitavat ilman salaliittoa varsin avoimesti. Ei tarvitse kun katsoa Hollywoodia tai mediaa yleensä (kansainväliset uutistoimistot kuten Reuters ja sen nostamat ja nostamatta jättämät uutiset) ja nähdä niiden vaikutus yleiseen mielipiteeseen ja trendeihin. Vain pelko sosiaaliseksi paariaksi joutumiseksi estää tämä ilmeisen totuuden sanomista vanhoissa medioissa.

Miehillä ei ole yhteistä etua vaalittavana, jota kuvaisi joku mystinen patriarkaatti. Päinvastoin, miehet sortavat eniten toisiaan saadakseen arvostusta naisilta.

asdfg kirjoitti...

Olet kaheli.

bmaad kirjoitti...

"Miehillä ei ole yhteistä etua vaalittavana, jota kuvaisi joku mystinen patriarkaatti. Päinvastoin, miehet sortavat eniten toisiaan saadakseen arvostusta naisilta."

Miehet sortavat toisiaan
seksin vuoksi, mutta sortavat samalla naisia, koska
menetelmä on kuitenkin ihmiseen kohdistuva "sorto". Nainen joutuu alistumaan sortajalle, ja tahtomaan häntä.

Patriarkaatti on
maailma, jossa miehillä on näennäinen hallinto ja naisilla palkitsemisvalta. TOTTA VITUSSA MEILLÄ ON PATRIARKAATTI. Miehet ovat kautta linjan sotilaita ja lukkareita. Vain muutama mies on tätä asetelmaa vasten todella
poikittain.

Koska naiset eivät ole
johtajia on heille jätetty tietenkin seksuaalista valtaa, koska se on heidän ainoa valtansa
ja siitä miehet joutuvat kamppailemaan patriarkaalisten ihanteiden mukaisesti. Ei mies sotilaaksi haluaisi, jos pillua saisi ilman tappelua.

Täten ei ole korrektia minusta väittää, että naiset pyörittäisivät maailmaa. Sitä pyörittävät patriarkaatin voimat ja matriarkaatti on korkeintaan seksimatriarkaatti. Toiset tarjoavat rajoitetusti seksiä ja toiset yrittävät kuumeisesti saada sitä. Tätähän se on.

Naiset eivät yleensä osaa
antaa luonnostaan, vaan vaativat ihmeellisiä vastineita, jokaiselle käsityölle ja suihinotolle. Ne vastineet täyttääkseen täytyy miehen olla PATRIARKKA!

Tomppeli kirjoitti...

Hesarissa toimittaja Susanne Björkholm kirjoitti siitä, miten lapsena tunsi itsensä enemmän pojaksi kuin tytöksi ja halusi kovasti muuttaa sukupuoltaan. Hän leikki pyssyillä ja itki surkeana kun piti pukea päälle mekko.

Mieli on kuitenkin muuttunut: "Enää en tosin toivo muuttuvani mieheksi; naisen elämä on paljon helpompaa".

Aika mielenkiintoista. Onko naisen elämä tosiaan niin paljon parempaa, että "väärään ruumiiseen" syntyneet "miehet" eivät halua muuttua oikeasti miehiksi edes ajatuksen tasolla. Vai mitähän Björkholm "helpolla" sitten tarkoittaa?

Tuosta voisi kuitenkin joku tehdä kyselyn. Veikkaan, että miehiksi syntyneet naiset toivovat yleisemmin voivansa muuttua oikeiksi naisiksi kuin päinvastoin juuri siitä syystä, että elämä naisena on niin paljon "helpompaa". Naisethan ovat perinteisten hyvinvointimittareiden mukaan keskimäärin selvästi miehiä parempiosaisia ja myös onnellisempia.

Anonyymi kirjoitti...

Think of the children -kukkahattutädit löysät housuissaan:

Pojat kisaavat netissä
Kuka löytää rankimman nettilinkin?
.

Kun olin pikkutyttö, niin silloin vaihdettiin kiiltokuvia. Tänä päivänä lapset vaihtavat nettiosoitteita. Usein varsinkin poikien puolella kysymys on siitä, kuka löytää kovimman jutun netistä. Osoitteita jaetaan ja niitä kehotetaan katsomaan, Laine hahmottaa.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Tomppeli, en usko tuon järkeilysi kuvaavan kovinkaan hyvin todellista tilannetta.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan tässä hankkeessa tehty mitään suvausta, vai onko tämä ajettu taas läpi väkisin kuin käärme pyssyyn ja huonosti valmisteltuna: Homo- ja lesbopareille tulossa oikeus perheen sisäiseen adoptioonMitenköhän tällainen perheen sisäinen adoptio suhtautuu lapsen biologiseen etävanhempaan? Voidaanko tällainen perheen sisäinen adoptio tehdä, jos etävenhempi vastustaa? Lähteekö sisäisen adoption myötä pois etävanhemman vanhemmuus tai elatusvelvollisuus jne?

Varmaan lakiehdotus löytyisi jostain, mutten jaksa etsiä...

Homo

Jorma kirjoitti...

"Lapseksiottamisesta annetun lain pääsäännön mukaan lapseksiottamista ei voida vahvistaa, elleivät hänen vanhempansa ole antaneet tähän suostumustaan. Tämä sääntö antaa vanhemmalle mahdollisuuden pysyä vanhempana, jos hän sitä itse haluaa. Ainoastaan poikkeuksellisesti erittäin tiukkojen edellytysten täyttyessä lapseksiottaminen voidaan kyseisen lain mukaan vahvistaa ilman vanhemman suostumusta."

Toisaalta kun muistaa mm. Cometin tapauksen, niin käytäntö voi kyllä Suomessa olla ihan mitä vaan.

"Perheen sisäisessä adoptiossa lapsen oikeudellinen suhde toiseen aikaisempaan vanhempaan ja tämän sukuun katkeaa."

Ei elatusta, ei perintöä.

Arawn kirjoitti...

Tomppeli: Käsittääkseni ne, jotka todella tuntevat itsensä miehiksi ja joilla on varaa ja jaksamista, myös sitten rupeavat miehiksi. Tai ainakin häröilevät elämissään melkoisesti. Vaikea uskoa, että tuo toimittaja olisi todellakin Mies naisen ruumiissa eikä vain joilain piirteiltään poikamainen tyttö.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni lainaus Wikipediasta:

There are no reliable statistics on the prevalence of transsexualism. The DSM-IV (1994) quotes a prevalence of roughly 1 in 30,000 assigned males and 1 in 100,000 assigned females seek sex reassignment surgery in the USA. The most reliable estimate of prevalance is from the Amsterdam Gender Dysphoria Clinic[26] The data, spanning more than four decades in which the clinic has treated roughly 95% of Dutch transsexuals, gives figures of 1:10,000 assigned males and 1:30,000 assigned females.

Olyslager and Conway presented a paper[27] at the WPATH 20th International Symposium (2007) arguing that the data from their own and other studies actually imply much higher prevalence, with minimum lower bounds of 1:4,500 male-to-female transsexuals and 1:8,000 female-to-male transsexuals for a number of countries worldwide. They suggest the prevalence might be as high as 1:500 births overall.

Olyslager and Conway also argued that the U.S. population of assigned males having already undergone reassignment surgery by the top three U.S. SRS surgeons alone is enough to account for the entire transsexual population implied by the 1:10,000 prevalence number. This excludes all other U.S. SRS surgeons, surgeons in countries such as Thailand, Canada, and others, and the high proportion of transsexuals who have not yet sought treatment, suggesting that a prevalance of 1:10,000 is too low.

A presentation at the LGBT Health Summit in Bristol UK [28], based upon figures from a number of reputable European and UK sources, shows that this population is increasing rapidly (14% per year) and that the mean age of transition is actually rising.
Ainakaan useimmissa länsimaissa on vaikea uskoa juuri kenenkään yrittävän vaihtaa ainakaan leikkauksilla sukupuoltaan vain sen takia, että kokisi toisella sukupuolella elämän olevan helpompaa. Kyseessä on kuitenkin sen verran rankka elämänmuutos, jonka tuloksetkin ovat usein jossain määrin heikkolaatuisia...

Sen sijaan on epäilty, että esimerkiksi Iranissa osa muussa ympäristössä ehkä homoksi luokiteltavista on päätynyt sukupuolenvaihdosleikkaukseen, koska se on mahdollistanut laillisesti seksisuhteen mieheen. Ilman leikkausta kun voisi olla vaarana teloitetuksi joutumisesta, kun taas sukupuolenvaihdokset ovat maassa virallisesti hyväksyttyjä.

Lisäksi joissain maissa (kuten Thaimaan ladyboyt ja Intian hijra) saattaa olla jotain kulttuurisia ilmiöitä henkilöille, jotka eivät oikein henkisesti istu fyysiseen sukupuoleensa. Osaan näistä lmiöistä liittyy leikkauksia, osaan ei.

En itse ja luultavasti ei juuri kukaan muukaan henkilö, joka ei ole samassa tilanteessa kuin transseksuaaliksi itsensä kokeva on, pysty kunnolla ymmärtämään mistä transeksuaalisuudessa oikein on kyse ja miltä heistä tuntuu. Mutta voin kyllä kuvitella edes osan siitä kuinka rankkaa tämän vähintään täytyy henkisesti olla.

Joka väittää, ettei tällainen ole rankkaa, niin voi kokeilla kuinka helppoa tällainen elämänmuutos olisi edes yhden viikon ajan kokeiltuna, etenkin miehelle. Eli peruukki päähän, meikit naamaan ja naisten vaatteet päälle ja omalle työpaikalle töihin. Sitten työpaikalla, omille sukulaisille yms sanoo vaihtavansa tai vaihtaneensa sukupuolta, kohdata muun ympäristön negatiivisen huomion siitä että nämä luultavasti huomaavat kyseessä olevan transun jne. En usko, että kovinkaan monella kantti riittäisi edes testimielessä tällaisen roolin vetämiseen edes yhtä viikkoa, vaikka viikon jälkeen voisikin todeta kaikille huijanneensa heitä testin vuoksi.

Homo

Anonyymi kirjoitti...

asdfg sanoi...
Olet kaheli.
---

Olet sokea tai neocon/proselyytti.

Prof. Kevin MacDonald:
The Culture of Critique: An Evolutionary Analysis of Jewish Involvement in Twentieth-Century Intellectual and Political Movements

http://www.csulb.edu/~kmacd/books-Preface.html

Anonyymi kirjoitti...

"Huora on huora ja lutka on lutka vaikka voissa paistais. Se ei sillä muutu että pillun jakamista kutsutaan "oman seksuaalisuuden etsimiseksi"."

Toivottavasti sinä sitten säästyt kohtaamasta naisia, jotka pitävät seksistä. Ja tarkemmin ottaen, toivottavasti kokonaan säästyt seksistä naisten kanssa. Se olisi kaikille osapuolille parasta.

Muuten: mies, joka jakaa tappiaan, on - mikä?

Kuntsa kirjoitti...

Ainakaan useimmissa länsimaissa on vaikea uskoa juuri kenenkään yrittävän vaihtaa ainakaan leikkauksilla sukupuoltaan vain sen takia, että kokisi toisella sukupuolella elämän olevan helpompaa.
Todennäköisesti tunnetuimman ATM-aktivistin eli Theodore Kaczynski kerrotaan pyrkineen sukupuolenvaihdosleikkaukseen (yli 40 vuotta sitten). Syynä oli se, että pimppaa ei tippunut. Hemmo kuitenkin sitten skagasi, karkasi vuorille ja alkoi tappaa ihmisiä.

Pärstäkuvaa katsomalla voisi arvioida, että Ted ei koskaan ole kärsinyt testosteroiinin puutteesta.