perjantaina, kesäkuuta 12, 2009

Miten miesasiaa tulisi ajaa?

Kommenttiosastolla on ollut keskustelua Heiskalan sivustosta lapsenoikeusinfo ja muiden miesasiamiesten edesottamuksista. Seuraavassa lainauksia kommenttiosastolta Heiskalan puolesta ja vastaan ja miesasamiesten linjauksia yleisellä tasolla:
- Jos joku näkee tuon yli-innokkaan ja superlennokkaan faktan suoltamisen päättäjien sähköpostiosoitteisiin toimivana keinona vaikuttaa myönteisesti tasa-arvo-ongelmien yleiseen tiedostamiseen, niin minä epäilen sen olevan hieman turhan anarkistista ja provosoivaa, ja vähän tietoa-levittävää.

- Heiskalan tapaa pidän silti hauskana ja huvittavana, eikä minulla ole mitään sitä vastaan, jos hän saa jotakin aikaan.

- Miksi Heiskalan edes pitäisi vastaanottaa monin tavoin ihailtavaan toimintaansa kohdistuvaa kritiikkiä sellaisilta tahoilta joilla itsellään ei ole esittää oikeastaan yhtään mitään? Näyttäisivät itse esimerkkiä eivätkä itkisi kun edes joku saa jotain aikaiseksi.

- Lue Heiskalan tähän ketjuun linkittämät kirjeet ja mieti kuinka paljon työtä hän on eri foorumeilla tehnyt sen eteen, että tietoisuus kaikkein suurimmista tasa-arvoon liittyvistä ongelmista leviäisi ympäri maan ja tavallisten kansalaistenkin tietoisuuteen

- Itse en tunne toista yhtä hyvin, informatiivisesti ja älykkäästi tasa-arvoasista kirjoittavaa henkilöä kuin Heiskala. Hänen tekstinsä on elävää, oivaltavaa eikä se aliarvioi lukijaansa.

- Itse en oikein Heiskalan taiteellisista kiemuroista perusta, vaan pidän yksinkertaisesta ja selkeästä.

- Henry, sinäkin olet täälläkin yrittämässä vaientaa mm. Antti Heiskalan, ettei hän vain saisi ääntään missään virallisemmassa mediassa kuuluviin, ylivoimaisesti aktiivisimman ja asiantuntevimman tasa-arvo- ja ihmisoikeusaktivistin tässä maassa. Onko sitten mikään ihme, että Heiskala käyttääkin nykyään sellaista kieltä ja toimintatapoja jotka läpäisevät hänen ympärilleen rakennetun vaikenemisen muurin sitten väkisin.

- On tietenkin totta, että jotkut miesaktiivit ovat turhan pliisuja.

- Valitettavaa sanoa, mutta vain idiootti hymyilee kiltisti ja argumentoi maltillisesti kohdatessaan perusoikeuksiaan polkevan koneiston. Sitä muuten juutalaiset yrittivät. Tulos oli aika kehno. Nyt ovat oppineet pitämään puolensa, eikä silmille enää hypitä.

- Mutta se mikä Heiskalan jutuissa noin yleisellä tasolla ei innosta on, että ne ovat sillä tavalla vauhdikkaita ja provosoivia, että ihmiset ei ehkä ota niiden asiasisältöäkään kyllin vakavasti (ja tämä voi sitten omalta osaltaan vaikeuttaa esimerkiksi miesten tasa-arvoyhdistyksen työtä jos Heiskalasta tulee kuuluisampi?)

- Minä nimittäin pidän Heiskalassa siitä, että hän on lapsenomainen mielipuoli. Ehkä tuo mielipuolikin on väärä sana, koska se on vain ulkopuolisen näkemys lapsesta tai lapsuudesta. Heiskala tuo mieleen oman lapsuuteni. Heiskala on säilyttänyt kipinän ja tarmolla iskee vettä myllyyn todennäköisesti hautaan tai alas kalliolta hyppäämiseen asti.

- Onko miesliikkeen etu, että liike profiloituu muutaman äänekkäimmän "lapsenomaisen" "mielipuolen" (bmadin tulkinta) perusteella kiiluvasilmäisen mielipuoliseksi, houreiseksi naisvihaajien örkkilaumaksi? Parempi jos keskustelut olisivat tasapainoisempia, jotta tavalliset miehet ja naiset eivät saisi inhoreaktiota heti kättelyssä.

- Hei Antti Heiskala. Toivoisin itsesi tähden, että käyttäisit toista strategiaa ajatustesi levittämiseen. Näiden kommenttien perusteella lähetät melko usein joukkopostia eduskuntaan. Luulen että näin helposti joudut vain spammikansioon. Ehkäpä voisit avata oman kanavan tärkeiden asioidesi ajamiselle, vaikka blogin, jota voisi kiinnostuksen mukaan käydä lukemassa ne joita innostaa. Tapasi tuputtaa on vähän off-putting. Kommenttisi tähän blogiin eivät näkemäni mukaan ole olleet erityisen kiinnostavia tai asiaan tarttuvia. Toivon, että yhä osallistut keskusteluun, mutta että myös ottaisit muut huomioon enemmän. silloin mielummin luen mielipiteitäsi, ja ehkä myös monet muut.

- Minusta tapasi viestiä on tavattoman huono. Ei ehkä, jos olet Heiskalana esiintyvä trolli. Antti Heiskalan kampanjaa olen muuallakin seurannut. Toivon vain mukavampaa internetviestintää. Ehkä se on vähän toivoton toive.

- Heiskala, pahoittelut etukäteen täältä sivusta keskusteluun puuttumisesta, mutta olen nimimerkki Paavon kanssa vähän samoilla linjoilla sen kanssa, että tapasi edistää asiaasi ei ehkä ainakaan kaikin osin ole täysin onnistunut.

- Minusta monista viesteistäsi syntyy ainakin minulle senkaltainen vaikutelma (joka voi toki olla täysin väärä), että ne olisi kirjoittanut henkilö joka on suuttunut tai katkeroitunut siitä miten häntä on kohdeltu elämässä. Kuten sanottua, tämä vaikutelma voi olla täysin väärä, mutta tuskin olen ainoa, jolle tulee tällainen vaikutelma. Ja vaikka vaikutelma oliskin oikea, niin asian ajamiseksi olisi ehkä hieman tehokkaampaa harkita rakentavampaa tyyliä.

- Mutta jos Heiskala saa tuollaisen määrän lukijoita niin kai hän on sitten esittänyt asiansa aika houkuttelevassa valossa? Sen mitä hänen työtään olen seurannut niin hän näyttää saavan eri keskustelupalstoilla aloittamiinsa ketjuihin jatkuvasti valtavan määrän lukijoita ja kommentojia, aiheesta riippumatta.

- Feministien ollessa valtamedian suojeluksessa profiloidumme joka tapauksessa, tai oikeammin media profiloi MEIDÄT , ääriliikkeeksi, jonka mielipiteisiin ei SAISI kiinnittää huomiota! Tasapainoista keskustelua on yritetty jo iät ja ajat.

- Minusta on aika valitettavaa, jos pitkälti samoilla linjoilla tasa-arvopolitiikan ongelmista olevat miehet aloittavat keskinäisen nahistelun, sensijaan että pyrkisivät puhaltamaan yhteen hiileen, jokainen omalla tavallaan.

139 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi asia on ainakin päivänselvä:
feministit ja miesasia-aktiivit sietävät suunnilleen yhtä paljon kritiikkiä :)

En puhu nyt pelkästään heiskalasta, sillä onhan tämä tälläkin palstalla jo moneen kertaan nähty.

- Syltty

Jorma kirjoitti...

"Minusta on aika valitettavaa, jos pitkälti samoilla linjoilla tasa-arvopolitiikan ongelmista olevat miehet aloittavat keskinäisen nahistelun, sensijaan että pyrkisivät puhaltamaan yhteen hiileen, jokainen omalla tavallaan."

Olen edelleen tätä mieltä.

On täysin selvää, ettei hyssyttely ainakaan auta yhtään. Myös miehillä on oikeus tasa-arvoon ja ihmisoikeuksiin. Miehiin kohdistuvaan syrjintään on puututtuva, eikä siihen pidä alistua vaieten. Jos jotakuta ei miellyttä se, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, niin se on hänen oma ongelmansa.

Tasa-arvopolitiikassa suurta valtaa käyttäville feministeille kelpaa vain sellainen "keskustelu", jota käydään täysin heidän ehdoillaan. Tasa-arvoasioissa vaikuttaa erittäin paljon niin toivottoman faanaattisia feministejä, ettei heidän päätään parhaimmillakaan järkiargumenteilla käännetä mihinkään suuntaan. Heihin on turha aikaa tuhlata.

Nämä feministit, profeministit ja heidän epämääräiset puolustelijansa ovat kyllä jatkuvasti vaatimassa miesten tasa-arvo-ongelmista puhuvilta asiallisuutta ja tasapuolisuutta ja ovat jatkuvasti syyttelemässä tasa-arvon puolustajia jostain epämääräisistä "ylilyönneistä", mutta todellisuudessa nämä ovat vain tekosyitä sille, että näillä henkilöillä ei ole koskaan ollut aikomustakaan hyväksyä miesten oikeutta tasa-arvoon. Lisäksi feministien kaksinaismoralismi paljastuu tässä karvaalla tavalla: feministileiristä seksistisiä, asiattomia, miesvihamielisiä ja tasa-arvon vastaisia kommentteja tulee jatkuvasti. Niitä esitetään virallisten feministijärjestöjen toimesta aivan julkisesti, eivätkä feministit itse koskaan tuomitse tätä käytöstä. Pahimpana ilmentymänä tästä ovat tietysti tasa-arvoviranomaisten miesvihamieliset ja tasa-arvon vastaiset linjaukset.

Ymmärrän myös sen, että tasa-arvoasioiden hoidon surkea tila ja se avoin miesvihamielisyys, johon saa jatkuvasti törmätä, herättää katkeruutta ja ärtymystä. Miehiä on vuosikausia neuvottu puhumaan tunteistaan, joten täältä pesee. Miehilläkin on oltava oikeus tuoda esille tuntojaan ja mielipiteitään, tarvittaessa vieläpä kärjistetyssä muodossa. Varsinkin kun puhutaan nettikeskusteluista, on kärjistäminen ja poleemisuus lähestulkoon välttämätöntä, jos ylipäätään haluaa saada näkemyksilleen tilaa ja huomiota. Tämä on myös mielipiteen-, ja sananvapauskysymys.

Tosiasia on tietenkin se, että jokainen miestä on yksilöllinen viestijä. Tilanteet myös vaihtelevat: joskus tarvitaan asiallisempia, tiukasti perusteltuja viestejä lähteineen, joskus taas vapaampia ja luovempia ilmaisuja.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tarkoitus pyhittää keinot. Minulle on samantekevää saavutetaanko tasa-arvopolitiikassa muutos yhdellä tai toisella tavalla viestiä. Pääasia on, että se muuttuu tasa-arvoisemmaksi, mahdollisimman pian. Todennäköisesti tämä edellyttää monentyyppisiä toimia ja sitä, että viestintään sovelletaan erilaisia lähestysmistapoja. Näin viesti tasa-arvopolitiikan ongelmista ja miesten tasa-arvo-ongelmista, sekä kansan tyytymättömyydestä saadaan esille mahdollisimman monella eri taholla sekä tasolla ja mahdollisimman kovaan ääneen. Ihmisten tietoisuutta näistä kysymyksistä on laajennettava, jotta paine muutoksien aikaansaamiseksi kasvaa ylitsepääsemättömäksi. Mitä enemmän meteliä, sitä todennäköisemmin asiaan on otettava poliittisessa päätöksenteossa kantaa. Nyky-yhteiskunnassa jalkoihin jäävät ne, jotka ovat hiljaa, ja kovaääniset sekä häikäilemättömät saavat haluamansa.

Jorma kirjoitti...

"onhan tämä tälläkin palstalla jo moneen kertaan nähty."

Asiallista kritiikkiä tasa-arvonpuolustajia vastaan ei sitävastoin ole nähty lainkaan. Ei täällä, eikä missään muuallakaan. Vaikeaahan se on tietysti syrjintää ja epätasa-arvoa puolustella.

Anonyymi kirjoitti...

"Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tarkoitus pyhittää keinot."

Äärimmäisiä esimerkkejä keksimällä voi helposti osoittaa, miten tälläinen toimintamalli johtaa minkä tahansa yhteiskunnallisen liikkeen marginalisoitumiseen ja lopulta tuhoon.

"Asiallista kritiikkiä tasa-arvonpuolustajia vastaan ei sitävastoin ole nähty lainkaan. Ei täällä, eikä missään muuallakaan. Vaikeaahan se on tietysti syrjintää ja epätasa-arvoa puolustella."

Tästä lienee eri mielipiteitä, mutta joka tapauksessa miesasiamiesten pitäisi muistaa pysyä rauhallisena myös, kun kovaakin kritiikkiä esiintyy ja kyettävä vastaanottamattamaan ja käsittelemään se. Pää on pidettävät kylmänä myös epäasiallisuuksia kohdatessa. Pitää lisäksi muistaa, että miesasiamiesten kritisointi ei tarkoita sitä, että kritisoija puolustelisi epätasa-arvoa tai syrjintää.

Anonyymi kirjoitti...

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Heiskalaa ei tule ottaa eikä päästää Miesten Tasa-arvo Ry:hyn. Se olisi ko. yhdistyksen tuho koska mikään taho ei halua olla tekemisissä tuon ammattijankkajan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

"Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Heiskalaa ei tule ottaa eikä päästää Miesten Tasa-arvo Ry:hyn. Se olisi ko. yhdistyksen tuho koska mikään taho ei halua olla tekemisissä tuon ammattijankkajan kanssa."

Jep. Tasa-arvo-ongelmat on vakavia, eikä tarvita mitään "isäpappa laukoo traktorilla metsänrajan yli
eduskuntaan"-tyylistä sekoilua.

Heiskalasta voi olla jopa haittaa jos hänen julkisuustasonsa nousee muiden harjoittaman miesaktivismin
yläpuolelle. Ja lopputulos voi olla, että kansa ei ala ymmärtää miesaktivismin sisältöä.

Tai onhan se hienoa,
että miesten tasa-arvosta ja miesaktivismista jo tiedetään, mutta mitään yhteiskunnallisia muutoksia ei tapahdu?

Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Mistä on syntynyt käsitys ettei Heiskala sietäisi kritiikkiä? Siitäkö tämä vaikutelma tulee, että hän antaa yleensä vähintään samalla mitalla takaisin, osuus muuten usein kohdalleen aika huolella. Tämän tämänkertaisenkin konfrontaation aloittivat ihan muut henkilöt kuin Heiskala, ja hän vastasi päälleen heitettyyn sontaan kunnolla vasta tänään. Ikävältä näyttää, ettei vain tästä Laasasenkin yhdistyksestä olisi taas tulossa uusi kyvytön, sisäänpäinlämpiävä ja keskustelematon miessakit.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni Heiskala kirjoitti sivuillaan aika osuvasti maan tilanteesta ja miesaktivismista, kun kuvaili tilanetta jotenkin siihen tapaan, että Suomessa jo pelkästään lapsen ihmisoikeussopimuksin turvattujen ihmisoikeuksien ja omien lakiemme kunnioittamisen vaatiminen saa "maltilliset" ja "asialliset" miesasiamiehet aivan pois tolaltaan, ja vaatimaan että hänen on vaiettava asiattomuutensa, tai että hänet on vaiennettava.

Se mikä erottaa Heiskalan ja Miesten tasa-arvo ry:n on se, että kun Heiskala löytää esimerkiksi ihmisoikeusopimuksen väärennöksen, hän selvittää mitä sen taustalta löytyy, tuo asian esille - vaikka väkisin, vaatii korjausta asiaan ja vastuussa olevat vastuuseen.

Miesten tasa-arvo ry puolestaan ei ole edes kiinnostunut tuollaisista asioiasta, ja kun se niistä Heiskalan pakottamana kuulee niin muiden tapaan se vaikenee aktiivisesti koko asian, koska se saattaisi haitata järjestön luovimista järjestelmässä.

hetero

Anonyymi kirjoitti...

"Mistä on syntynyt käsitys ettei Heiskala sietäisi kritiikkiä? Siitäkö tämä vaikutelma tulee, että hän antaa yleensä vähintään samalla mitalla takaisin, osuus muuten usein kohdalleen aika huolella."

Samalla mitalla takaisin on de facto sama asia kuin ei kestä kritiikkiä, eli pitää kaikkea itseen tai omaan toimintaan kohdistuvaa kritiikkiä tyhjänpäiväisenä tai ehkä jopa tasa-arvon vastaisena.

Toisinsanoen se on ihan samanlaista änkyröintiä kuin feministeillä. Porukka vain huutaa toistensa ohitse sensijaan että keskustelisi.

Tämä koskee myös aivan kaikkia miesaktivisteja, paitsi ehkä Henkkaa. Tosin kyllä hänkin sortuu puolustelemaan aina välillä vähän hassuja asioita.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Onko unohtunut, että debatissa on yleensäkin kysymys argumentoinnista, toisiaan vastaan painivista puheenvuoroista?

On olemassa hyvin eri tavoin debattiin suhtautuvia henkilöitä, jotkut pelästyvät pienintäkin rasahdusta ja loukkaantuvat siitä ikihyviksi ja toisten mielestä hyvinkin ronski ja värikäs ilmaisu on vain hyvästä ja tuulettaa ilmaa.

Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtajaa Pasi Malmia odotan kentälle, onhan Heiskala nyt heittänyt hänelle ja Henry Laasaselle kaksi täysin asiallista haastetta tänään, toisen tuossa "Radikaalifeminismi ei tuo ääniä" -ketjussa, ja siinä Pasi Malmin tutkimus siitä "Ovatko suomalaisfeministit miersvihamielisiä", ja toinen tässä

Kymmen syytä olla profemnisti

hetero

Anonyymi kirjoitti...

"Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Heiskalaa ei tule ottaa eikä päästää Miesten Tasa-arvo Ry:hyn."

Laittakaa tämä nyt ihmeessä jo tasa-arvoyhdistyksenne sääntöihin.

hetero

Anonyymi kirjoitti...

"kun Heiskala löytää esimerkiksi ihmisoikeusopimuksen väärennöksen"

Tästä mahtavasta löydöstä on nut jo kuultu monta votta, eikö Heiskalalla ole mitään uutta vai uinileeko hän tuon yhden "löydön" varassa? Odottaako hän edelleen että joku hänelle hiukan taputtaisi tuon löydön kunniaksi? Mihin toimenpiteisiin on tuon mahavan löydön tiimoilta ryhdytty esim. yhteisunnalliseall tasolla?

Mitä uusia ja tuoreita avauksia, muidenluomien blogien ja foorumien spämäyksen sijaan, Heiskala on tehnyt?

LOL

Anonyymi kirjoitti...

Pasi Malmin tutkimuksesta "Ovatko suomalaisfeministit miesvihamielisiä" - Heiskalan esittämä

Anonyymi kirjoitti...

"kun Heiskala löytää esimerkiksi ihmisoikeusopimuksen väärennöksen"

"Tästä mahtavasta löydöstä on nut jo kuultu monta votta, eikö Heiskalalla ole mitään uutta vai uinileeko hän tuon yhden "löydön" varassa? Odottaako hän edelleen että joku hänelle hiukan taputtaisi tuon löydön kunniaksi? Mihin toimenpiteisiin on tuon mahavan löydön tiimoilta ryhdytty esim. yhteisunnalliseall tasolla?"

Ei varmaankaan mihinkään kun "Miesten tasa-arvo ry":kin asian vaikenee, ettei kuokkiva käsi, tasa-arvotantat vain suutu ja ura vaarannu. Surullista luettavaa miten typerää tämä Miesten tasa-arvo ry:n väki on. "Tasa-arvoyhdistys" joka ei välitä edes ihmisoikeusopimuksista. Onnea järjestölle, tällaisia feministinen Suomi todella kaipaa. Ei tule riitoja.

Anonyymi kirjoitti...

"Se mikä erottaa Heiskalan ja Miesten tasa-arvo ry:n on se, että kun Heiskala löytää esimerkiksi ihmisoikeusopimuksen väärennöksen, hän selvittää mitä sen taustalta löytyy, tuo asian esille - vaikka väkisin, vaatii korjausta asiaan ja vastuussa olevat vastuuseen.

Miesten tasa-arvo ry puolestaan ei ole edes kiinnostunut tuollaisista asioiasta, ja kun se niistä Heiskalan pakottamana kuulee niin muiden tapaan se vaikenee aktiivisesti koko asian, koska se saattaisi haitata järjestön luovimista järjestelmässä."

Tällaiselta vaikutelmalta ei voi mitenkään välttyä.

Heiskala kirjoitti...

Parhainta miesasiantuntmusta naistutkimuksen opiskelijoilta.

Varmaan paras tapa ajaa miesasiaa on se miten on ollut tähänkin asti, eli että vain naistutkimuksen opiskelijoiden näkemystä on syytä kuunnella miesasiassa, sillä hehän ovat ihan itse asiantuntijoina kertoneet että vain he ovat tasa-arvon asiantuntijoita, ja ettei tavallinen ihminen voi millään ymmärtää tasa-arvoa, sillä hänellä ei ole riittävästi naistutkimuskoulutusta ymmärtää tasa-arvoa.

ja kuulkas ny poja, minua saa vapaasti kritisoida, otan onkeeni jos näen että perustelut ovat hyvät, en tietenkään muutoin ( Kirjoititn muuten joskus hamassa menneisyydessä ns. maltillisesti ; tulosta siitä ette näe missään ), mutta on puhdasta kritisoijan omaa typeryyttä kuvitella että jäisin tuleen makaamaan kuin avuton lammas, jos ei ymmärrä että saattaahan sieltä tulla jotain takaisinkin. Luulisi että tuntisitte minut jo vähän paremmin - hahah! kivaa! antaa tulla vaan poijjaat!

Anonyymi kirjoitti...

Ovatko järjestössänne vaikuttavien ihmisten urat sittenkin paljon tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet ja tasa-arvo?

hetero

Anonyymi kirjoitti...

"otan onkeeni jos näen että perustelut ovat hyvät"

Tämä on juuri ongelma: Et näe mitään vaikka se sinulle tuodaan nokan eteen "lautasella". Et siis kykene ottamaan onkeen. Etkä kestä olenkaan kritikkiä, tämä on totuus!

"antaa tulla vaan poijjaat!"

Tälle ei kannata antaa muuta kuin rauhoittavia ja pakkopaitakyyti...

Anonyymi kirjoitti...

"Ovatko järjestössänne vaikuttavien ihmisten urat sittenkin paljon tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet ja tasa-arvo?"

Sokea Reettakin näkee jutun juonen. Malmille ja Laasaselle eläkevirka, eikä mikään tule muuttumaan, jos se heitä kiinni jää.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Laasasen ja Malmin olisi vähitellen jo aika vastata Heiskalan kysymyksiin, mm. tuo Malmin Kymmenen syytä olla profeministi!

Epäilyttää onko herroilla kykyä vastata edes omista kirjoituksistaaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrettävästi se käy alaa opiskelleiden miesten itsekunnioitukselle kun myöntää että naistutkimus on moraalitonta on paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Tämä on juuri ongelma: Et näe mitään vaikka se sinulle tuodaan nokan eteen "lautasella". Et siis kykene ottamaan onkeen. Etkä kestä olenkaan kritikkiä, tämä on totuus!"

pravda.

Anonyymi kirjoitti...

"Heiskala sanoi...
lainaus alkaa:


"Pasi Malmi
Jätkä

Lähetetty: Tor Maa 09, 2006 11:49 am

Viestin aihe:

Ovatko suomalaiset feministit miesvihamielisiä?
-----------------------------------

Olen tekemässä parhaillaan kysely- ja haastattelututkimusta siitä, esiintyykö suomalaisten naistutkijoiden ja feministien keskuudessa miesvihamielisiä tai naisten "yletöntä suosimista" ja miesten positiivista syrjintää kannattavia asenteita.

Tutkimus kohdistettiin naistutkimus@uta.fi-sähköpostilistan jäsenille. Kysymykset jakautuivat seuraaviin osioihin: 1) Naisen asema yhteiskunnassa, 2) Millaisia miehet ovat, 3) Miesten velvollisuudet, 4) Millaisia naiset ovat, 5) Naisten velvollisuudet, 6) Tasa-arvon edistämiskeinot.

Toistaiseksi kertyneiden vastausten valossa tilanne näyttää seuraavalta:

1. Tietoista miesvihamielisyyttä tai miehiin kohdistuvaa demonisointia ei esiinny lainkaan.

2. Mieskielteisiä stereotyyppejä sekä miehiä vähättelevää tai halventavaa essentialismia ei esiinny lainkaan.

3. Naisia suosivat kaksoisstandardit eivät saa lähes ollenkaan kannatusta eikä miehiltä vaadita naisia suosivaa romantiikkaa tai herrasmiesmäisyyttä. Ainoa pienenpieni ero on se, että vastaajat kokivat naisen orgasmin hieman merkittävämmäksi onnistuneen heteroseksin tunnusmerkiksi kuin miehen orgasmin.

4. Heterokielteinen separatismi ja laittomuuksiin yllyttävät vallankumoukselliset aatteet eivät nauti kannatusta vastaajien keskuudessa.

Päin vastoin, vastaajat olivat erittäin miesmyönteisiä mm. seuraavissa kysymyksissä:

1. Miehiin kohdistuva huoltajuussyrjintä katsottiin vakavaksi asiaksi olettaen, että huoltajuusoikeudenkäynneissä ilmenee vieläkin selittämätöntä naisia suosivaa tilastollista vinoutumaa.

2. Vain miehiä koskeva asevelvollisuus katsottiin yksimielisesti miehiin kohdistuvaksi syrjinnäksi.

3. Sukupuolirooleja kannatettiin lähes yksimieliesti uudistettaviksi mm. siten, että mm. puunkaato, halonhakkuu, ulkovessan tyhjennys, laiturien ja veneiden vesille lasku sekä muut kesämökin perinteiset miesten työt pitäisi jakaa tasan miesten ja naisten kesken.

4. Vastaajien mukaan naisten tulisi ymmärtää, että miehiin kohdistuva väkivalta on aina ihmisoikeusrikos.

5. Viranomaisten harjoittamaan positiiviseen syrjintään suhtauduttiin kielteisesti.

6. Vastaajat eivät olleet sitä mieltä, että miesten tulisi tuntea kollektiivista syyllistyyttä omasta etuoikeutetusta asemastaan suhteessa naisiin.

7. Miehiin kohdistuvasta syrjinnästä puhumista ei pidetty vastaajien keskuudessa nahjusmaisena valittamisena eikä antifeministisenä propagandana.

Tältä pohjalta katsoen voisi arvella, että miesaktivistien ja suomalaisten feministien välille olisi helppo muodostaa puheyhteys tai jopa suoranainen yhteistyösuhde.

Kysely paljasti kuitenkin myös muutamia kohtia, joissa feministien ajatukset eroavat miesaktivistien näkemyksistä. Näitä ei kuitenkaan ole tarkoitus tuoda julkisuuteen ennen kuin kysely valmistuu kokonaisuudessaan. "

-------------
lainaus loppuu.


Kun lukijat Miessakkien palstalla aiheellisesti kritisoivat Pasi Malmin "tieteellistä tutkimusmenetelmää" siirtyi hän heti ensimmäisten kommenttien kohdalla ankaraan sensuuriin, jolla poisti kaikki hänen tutkimusmenetelmiään kriittisesti tarkastelevat selkeät, havainnolliset ja painavat puheenvuorot. Tällaista "rakentavaa ja maltillista" keskusteluako hän ja Henry Laasanen taas näihin tasa-arvokeskusteluihin peräänkuuluttavat. Siltä minusta nyt vahvasti vaikuttaa.


ei mies erityinen,
antti heiskala
www.lapsenokeus.info"

pravda?

Anonyymi kirjoitti...

"Mielestäni Heiskala kirjoitti sivuillaan aika osuvasti maan tilanteesta ja miesaktivismista, kun kuvaili tilanetta jotenkin siihen tapaan, että Suomessa jo pelkästään lapsen ihmisoikeussopimuksin turvattujen ihmisoikeuksien ja omien lakiemme kunnioittamisen vaatiminen saa "maltilliset" ja "asialliset" miesasiamiehet aivan pois tolaltaan, ja vaatimaan että hänen on vaiettava asiattomuutensa, tai että hänet on vaiennettava."

Ole hölmö hiljaa, kun et asiasta mitään ymmärrä!

Vortac kirjoitti...

Yksi asia on ainakin päivänselvä:
feministit ja miesasia-aktiivit sietävät suunnilleen yhtä paljon kritiikkiä
...

Jos tämä on totta, niin se johtuu feministien kohdalla siitä, että he tietävät valehtelevansa, ja kritiikki voisi paljastaa totuuden, joten hyökkäys ja ad hominem jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Mies'aktivistien' kohdalla se taas johtuu siitä, että he tietävät olevansa totuuden puolella, ja kritiikki on usein siksi valheellista ja epäolennaisuuksiin puuttuvaa. Kritiikki ei täten ole vain heitä kohtaan osoitettua, vaan itse totuutta kohtaan osoitettua, ja lisänä tähän tietenkin tulee se, miten miehiä on kohdeltu yhteiskunnassa, mediassa, parisuhteissa ja niiden ulkopuolella, yksityiselämässä ja virallisilla tahoilla, instituutioissa yms. jo luoja tietää kuinka kauan, ainakin ammoisista ajoista saakka, ja nyt miehet ovat saaneet tarpeeksi, ja koettavat VAIN nostaa oikeutensa ihmisen tasolle, sekä tiputtaa velvollisuutensa myöskin ihmisen tasolle, siinä missä naiset ovat nyt jo yli-ihmisen tasolla näissä asioissa, ja miehet taas ali-ihmisen, työjuhdan ja korvattavan koneen osan tasolla.

Näistä syistä kritiikki kumpaankaan suuntaan ei helposti onnistu. Miesaktivistit kyllä käsitykseni mukaan sietävät helpommin kritiikkiä, etenkin jos se on hyvin perusteltua, eikä liian henkilöönkäypää ja epäolennaisuuksiin takertuvaa.

Mutta miehiä nyt on kritisoitu halki aikakausien jo, joten nykytilanteessa kritiikki vaikuttaa vain status quon ylläpitämiseltä ja samalta halveksuvalta asenteelta, jolla miehiä on kohdeltu jo liian pitkään. Ei vaikuta järkevältä sitten vastata sellaisessa tilanteessa mitenkään 'maltillisesti'.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tästä tilanteesta tekisi mieleni piirtää pilakuva, jossa olisi isokokoinen nainen (kenties silhuettina) korkokenkineen painamassa hyvin pienen ja alistuneen miehen päätä asfalttiin, ja sitten kansa kauhistuu sivussa kun mies sanoo 'tuo sattuu', ja vaatii miestä olemaan maltillisempi, ja ihmettelee miksi se ei miehelle sovi..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tällaista "rakentavaa ja maltillista" keskusteluako hän ja Henry Laasanen taas näihin tasa-arvokeskusteluihin peräänkuuluttavat.

Siis hetkonen, älä nyt rupea Henryä syyttelemään, eihän hän ole mitään sensuroinut. Tästä blogista hän ei käsittääkseni ole koskaan sensuroinut yhtä ainuttakaan merkkiä, sanaa tai lausetta. Toki hän on poistanut viestejä, mutta pyynnöstä, ei sensuurin vuoksi.

Henry Laasanen on erittäin urhea uranuurtaja ja on pistänyt itsensä kokonaan peliin blogillaan, kirjallaan, televisiohaastatteluillaan ja penää miehille tismalleen yhtäläisiä oikeuksia kuin naisilla jo on, ja vähemmän velvollisuuksia, niin että nekin jakautuisivat tasaisemmin (tai niin otaksuisin), ja on ottanut kantaa monen vuoden ajan tärkeisiin asioihin, jotka on syytäkin tuoda julkiseen tietoisuuteen, mitä tulee miehiin, naisiin ja tasa-arvoon. Minun nähdäkseni Henryllä ei ole mitään agendaa, vaan hän vain haluaa tasa-arvoa miesten ja naisten kesken, sekä häntä on kiinnostanut tutkia markkina-arvoa, ja sitä kuinka se käytännössä ilmenee ihmisten pariutumismarkkinoilla tässä maailmassa.

Ihmettelen kyllä sitäkin, että mikä ihmeen sota Heiskalaa vastaan täällä on syttynyt?

Heiskala on yksi meistä, hän haluaa myöskin tasa-arvoa, ja tuoda esiin yhteiskunnan karmeita epäkohtia, joita moni muu ei aina ehdi tai jaksa huomata kaikessa hötäkässä. Mitä väärää Heiskala muka on tehnyt?

Koettakaa nyt hieman suvaita veljiänne, jotka haluavat samaa päämäärää kuin tekin. Olenhan minäkin rääväsuu täällä usein, mutta reaalimaailmassa olen erittäin sopuisa ja leppoisa yksilö, sekä minäkin haluan vain sitä samaa; tasa-arvoa miesten ja naisten kesken. Jotta kaikilla olisi hyvä olla.

On samantekevää, kuten Jorma mainiosti totesi, että millä keinoilla tämä tasa-arvo lopulta saavutetaan, kunhan ketään ei fyysisesti vahingoiteta, ja kunhan se saavutetaan.

Sivuhuomautuksena voin kyllä mainita, että henkilökohtaisesti en usko tasa-arvon toteutuvan tässä maailmassa ennenkuin suurin osa 'sivilisaatiostamme' on tuhoutunut peruuttamattomasti.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"On samantekevää, kuten Jorma mainiosti totesi, että millä keinoilla tämä tasa-arvo lopulta saavutetaan, kunhan ketään ei fyysisesti vahingoiteta, ja kunhan se saavutetaan."

Jos tasa-arvo aiotaan
(koskaan) saavuttaa, se on tehtävä kansantajuiseksi niin, että ihmiset lakkaavat myöskin olemasta sitä vastaan. Ihmisten on saatava tietää mitä tasa-arvo ja esim. miesten oikeudet ovat ja mitä on vastuullinen naiseus.

Eihän tasa-arvo ole vain paria asiaa, kuten isien aseman parantamista tai joidenkin alennuksien poistamista naisilta.
Tärkeintä on päästä käsiksi kokonaisuutena parempaan sukupuolten rinnakkaiseloon, ihmisten elämänlaadun parantamiseen riippumatta siitä, onko mies tai nainen, nainen vai mies ja saavuttaa tasa-arvo ymmärryksen ja terveen toisista ja itsestä välittämisen kautta.
Ihmisille huutelu on yksi tapa vaikuttaa asioihin, mutta soisin sen tapahtuvan tietyissä rajoissa, ennenkuin se aiheuttaa kyllästymistä.

Ylipäätään monikin vouhkaaminen on turhaa, koska vouhottaessa
tasa-arvoasioista ei välity yleisölle sellaista kuvaa, joka saisi ihmiset joukoin inspiroitumaan tasa-arvon edistämisestä, ja tätä me uskoakseni kaikki toivomme? Olen itsekin kirjoittanut turhia viestejä, mutta Heiskalan tyyli lähentelee, kuten joku sanoi - suoranaista spämmäystä. Tällainen spämmäys voisi jopa toimia jos Heiskala saisi juttujaan valtamedioiden (en tarkoita internettiä) pyöritettäviksi. Mutta kulissien takana, kansanedustajien sähköpostilaatikoissa ja internetin palstoilla tapahtuva
julistaminen voidaan leimata haitanteoksi ennenkuin asiasisältöä on edes paneuduttu tutkimaan. Ja esimerkiksi Laasasen voi olla vaikeampi jatkossa työntää omia näkemyksiään ulos, jos kaikki ovat kyllästyneet miesasioihin Heiskalan toiminnan kautta.

Mutta toisaalta Heiskalan tyylissä on hyviäkin puolia, enkä minä ole missään sodassa häntä vastaan ihmisenä. Hän on kuitenkin vakava uhka miesasialle, mikäli yllämainittu uhkakuva toteutuu.
En minäkään lähettele kansanedustajille jatkuvia sähköposteja, vaikka aivan hyvin voisin sen tehdä (jos oli enemmän aikaa ja halua siihen).

Kokonaisuutena tämä
tasa-arvoasia on vielä uusi meillekin, ja tuskin meistä kenelläkään on tietoa
miten näitä asioita pitäisi viedä eteenpäin. Itselläni on visio asioista, joita tasa-arvoinen yhteiskuntamalli toimii. Kirjaan tuonne rinnakkaisfoorumiin 40 itse kannattamaani pyrkimystä tasa-arvon kehittämiseksi.


Bmad

Henry Laasanen kirjoitti...

"Laasasenkin yhdistyksestä olisi taas tulossa uusi kyvytön, sisäänpäinlämpiävä ja keskustelematon miessakit."

Miessakithan ei edes ole miesten tasa-arvoa edistävä yhdistys, vaan terapeuttinen yhdistys.

"Se mikä erottaa Heiskalan ja Miesten tasa-arvo ry:n on se, että kun Heiskala löytää esimerkiksi ihmisoikeusopimuksen väärennöksen, hän selvittää mitä sen taustalta löytyy, tuo asian esille - vaikka väkisin, vaatii korjausta asiaan ja vastuussa olevat vastuuseen."

Minun näkemykseni mukaan tuollaisen asian korostamisessa ei ole juuri mitään pointtia.

""Mielestäni Heiskala kirjoitti sivuillaan aika osuvasti maan tilanteesta ja miesaktivismista, kun kuvaili tilanetta jotenkin siihen tapaan, että Suomessa jo pelkästään lapsen ihmisoikeussopimuksin turvattujen ihmisoikeuksien ja omien lakiemme kunnioittamisen vaatiminen saa "maltilliset" ja "asialliset" miesasiamiehet aivan pois tolaltaan, ja vaatimaan että hänen on vaiettava asiattomuutensa, tai että hänet on vaiennettava."

Ei se saa tolaltaan. Tuollaisen pointin korostaminen on vain turhaa ja tekee enemmän haittaa kuin hyötyä.

"Ei varmaankaan mihinkään kun "Miesten tasa-arvo ry":kin asian vaikenee, ettei kuokkiva käsi, tasa-arvotantat vain suutu ja ura vaarannu."

Mielestäni älämölön nostamisella tuollaisesta asiasta ei saa kuin häirikön maineen.

"Ovatko järjestössänne vaikuttavien ihmisten urat sittenkin paljon tärkeämpiä kuin ihmisoikeudet ja tasa-arvo?"

Mitkä helvetin urat? Ei meillä ole mitään, uria, lähinnä työttömyyttä ja kurjuutta.

"Mistä on syntynyt käsitys ettei Heiskala sietäisi kritiikkiä?"

Ongelma on nähdäkseni siinä, että tyyli on loputonta jankkaamista samoista asioista, jolloin lopulta kukaan ei jaksa kuunnella, mitä Heiskalalla on sanottavaa. Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä.

"Sokea Reettakin näkee jutun juonen. Malmille ja Laasaselle eläkevirka, eikä mikään tule muuttumaan, jos se heitä kiinni jää."

Ei meillä ole mitään virkoja ja tuskin tulee olemaankaan, koska miestutkimusta ei edes ole olemassa.

"Minusta Laasasen ja Malmin olisi vähitellen jo aika vastata Heiskalan kysymyksiin, mm. tuo Malmin Kymmenen syytä olla profeministi!"

Vastatkoon Malmi omiin kirjoituksiinsa jos haluaa. Tiedoksi kuitenkin, että Malmi tuskin edes lukee tätä blogia. Hän ei ole koskaan tänne kommentoinut. Samaa pätee suurimpaan osaan Miesten tasa-arvo ry:n hallituksesta.

"Heiskalan tyyli lähentelee, kuten joku sanoi - suoranaista spämmäystä."

Niinpä. Oman käsitykseni mukaan spämmäyksellä ja vääristä asioista jankkaamisella ja vouhkaamisella ei saa kuin häirikön maineen. Ja sen kun on kerran saanut, niin kukaan ei jaksa enää kuunnella tai lukea.

Heiskala kirjoitti...

Lapsi ei ole mikään kakku jonka aikuiset voisivat jakaa keskenään itselleen sopiviksi paloiksi


Erinomainen kommentti Jormalta tuossa heti alussa.

Vortacilta myös mielestäni jälleen myös hyviä puheenvuoroja. Sen verran tuosta "Henryn kimppuun käymisestäni", että kuule iskä, toi Henry kyllä löi mua ensin :a]

En minä opasta Henry Laasasta sen suhteen kuinka hänen tulisi kirjoittaa, vaikka uskon että minulla saattaisi siihen olla jopa rahkeita, mutta Henry sen sijaan katsoo tarpeelliseksi alkaa jonkinlaiseksi miesten yleiseksi kirjoituspoliisiksi ja päällepäsmäriksi, tavalla jonka kaikuina muistiini kantautui heti Pasi Malmin häikäilemättä Miessakkien palstalla harrastama sensuuri, heti kun hänelle siihen mahdollisuus tarjoutui. Mikä yllätys se sitten on, että reagoin tuollaiseen.

Ja toisaalta tämä Miesten tasa-arvo ry, jossa Henrykin vaikuttaa. Huolestuneena katson, ja haluaisin jonkinlaisen selistyksen Henryltäkin siihen miksi "Kymmenen syytä olla profeministi"- ja kuinka "suomalaisfeministien parista ei löydy lainkaan miesvihamielisyyttä" - näkökulmiaan ahkerasti esiintuonut ja kaikkia muita, eri mieltä olevia, ja hänen tutkimusmenetelmiään kritisoivia kirjoittajia räikeästi ja röyhkeästi sensuroinut Pasi Malmi on Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja? Mistä muusta täma viestisi kuin siitä että Laasanenkin hyväksyy täysin asiattoman sensuurin ja vaikenemispolitiikan missä se on hänen tai Pasin urapyrkimysten kannalta tarpeen?

Bmad kirjoitti: "Eihän tasa-arvo ole vain paria asiaa, kuten isien aseman parantamista tai joidenkin alennuksien poistamista naisilta.
Tärkeintä on päästä käsiksi kokonaisuutena parempaan sukupuolten rinnakkaiseloon, ihmisten elämänlaadun parantamiseen riippumatta siitä, onko mies tai nainen, nainen vai mies ja saavuttaa tasa-arvo ymmärryksen ja terveen toisista ja itsestä välittämisen kautta."


Jospa kuitenkin aloittaisimme siitä että lait ja tuomiot, velvollisuudet ja vastuut, saataisiin ensin tasa-arvoisiksi, kuten perustuslakimmekin yksiselitteisesti edellyttää. Ja siitä, että Suomen valtio alkaisi kunnoittaa myös kv. ihmisoikeussopimuksia.

Nimenomaan ihmisoikeusasioissa muuten näkisinkin suurimman eron Miesten tasa-arvo ry:n ja minun näkökulmien välillä. Kuten tuosta edeltä tässä keskustelussa saatoimme lukea, joillekin Miesten tasa-arvo ry:n jäsenille valtiota juridisesti sitovat, omankin lainsäädäntömme edelle menevät kansainväliset ihmisoikeussopimukset - tai edes oma lainsäädäntömme - eivät ole minkään arvoisia, vaan he pitävät niihin vetoavia ja niiden kunnioittamista vaativia henkilöitä lähinnä haitallisina kiiluvasilmäisinä kylähulluina. Sen sijaan he nostavat ylimmiksi ohjenuorikseen ja lakien ja ihmisoikeussopimusten yläpuolelle sitten vaikkapa Henry Laasasen luonnostelemat "Naisen seksuaalinen valta"- pamfletissa esiintuodut ajatukset tai tuon Pasi Malmin "Kymmenen syytä olla profeministi" -kirjoituksen.

( jatkuu seuraavassa kommentissa )

Heiskala kirjoitti...

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtajaa Juuso Ernoa olen tähän asti vain kehunut ja kannustanut, mutta jos jotain kritiikkiä hänellekin nyt tässä antaisin niin se vosi olla se, että hänkään ei ole tuntunut pitävän kv. ihmisoikeussopimuksia oikein missään arvossa, etenkään lapsen oikeuksia koskien, vaan hän sivuuttanut nämä kirjoituksissaan mielestään ilmeisesti epäoleellisina. Sama koskee Hannu T Sepposta. ( niin kuin lähes kaikkia muitakin miesasiamiehiä, Jyrki T:tä, minua ja muutamia anonyymeinä pysyneitä lukuunottamatta )

Juusolle annan siitä kuitenkin tunnustusta siitä, että hän piti mm. Hesarissa hedelmöityshoitolaista käydyissä tuhansia kommentteja pitkissä keskustelussa kiitettävästi esillä miesten naisten kanssa yhtäläistä oikeutta omaan lapseen. Vakavia pyyhkeitä tulee kuitenkin siitä, että hän ei missään vaiheessa tuntunut välittävän siitä näkökulmasta joka koko laissa oli ongelmallisin ja tärkein, joka oli koko lainydinkysymys: eli lapsen ihmisoikeudet ja lapsen oikeus niin isäänsä kuin äitiinsäkin. Ihmettelin tuota silloin, mutta en viitsinyt hänelle siitä silloin huomauttaa kun oli keskustelussa niin paljon muutakin huomautettavaa. Nyt kun on siis sisäisen kritiikin aika niin on tuostakin paikkaallaan huomauttaa.
( niin kaukana tuntuvat niin usein olevan muiden kuin vain itsensä oikeudet, viimeisinä tulevat lapset )

Lapsi ( tuleva aikuinen, kuten sinä rakas lukijani ) ei ole mikään kakku jonka aikuiset voisivat jakaa keskenään itselleen sopiviksi paloiksi.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Heiskala kirjoitti...

Henry, kirjotit: "vääristä asioista jankkaamisella"

Mitä olivatkaan nämä "väärät asiat", nekö joita tuossa juuri sivusin, eli ihmisoikeussopimusten ja perustuslakimme, lain naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta, sekä lastensuojelulain kunnioittamisen vaatiminen?

Henry, please.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Ja toisaalta tämä Miesten tasa-arvo ry, jossa Henrykin vaikuttaa. Huolestuneena katson, ja haluaisin jonkinlaisen selistyksen Henryltäkin siihen miksi "Kymmenen syytä olla profeministi"- ja kuinka "suomalaisfeministien parista ei löydy lainkaan miesvihamielisyyttä" - näkökulmiaan ahkerasti esiintuonut ja kaikkia muita, eri mieltä olevia, ja hänen tutkimusmenetelmiään kritisoivia kirjoittajia räikeästi ja röyhkeästi sensuroinut Pasi Malmi on Miesten tasa-arvo ry:n varapuheenjohtaja?"

No, Malmilla on mm. eniten auktoriteettiä, koska hän on miesten syrjinnästä väitellyt tohtori. Toiseksi Malmi oli päävastuussa laatimassa esim. tätä kannanottoa STM:n selontekoon hallituksen tasa-arvopolitiikasta

http://miestentasaarvory.wordpress.com/miesten-tasa-arvon-linkkeja/kannanotto-stmn-selontekoon-hallituksen-tasa-arvopolitiikasta/

Tuo kannaotto on
1. Mielestäni erinomainen
2. Myös muut Miesten tasa-arvo ry:n hallituksen jäsenet pitävät käsitykseni mukaan sitä erinomaisena.
3. Siinä tuodaan ne pointit esille, mitkä ovat strategisesti tärkeimpiä pointteja miesten tasa-arvon edistämisessä.
4. Tuollainen kannanotto pätevä poliittisen vaikuttamisen keino, koska siinä tuodaan faktoja asiallisesti ja selkeästi esille.
5. Malmi on taitava puhuja

Henry Laasanen kirjoitti...

"Mitä olivatkaan nämä "väärät asiat", nekö joita tuossa juuri sivusin, eli ihmisoikeussopimusten..."

Ihmisoikeussopimuksesta vänkäminen on mielestäni umpikuja, josta keskustelu ei tule etenemään mihinkään suuntaan.

Heiskala: "Ihmisoikeussopimus on laiton"

?: Kukaan ei sano mitään. Vai mitä sinä odotat viranomaisten siihen sanovan?

Heiskala kirjoitti...

""Mielestäni Heiskala kirjoitti sivuillaan aika osuvasti maan tilanteesta ja miesaktivismista, kun kuvaili tilanetta jotenkin siihen tapaan, että Suomessa jo pelkästään lapsen ihmisoikeussopimuksin turvattujen ihmisoikeuksien ja omien lakiemme kunnioittamisen vaatiminen saa "maltilliset" ja "asialliset" miesasiamiehet aivan pois tolaltaan, ja vaatimaan että hänen on vaiettava asiattomuutensa, tai että hänet on vaiennettava."

Ei se saa tolaltaan. Tuollaisen pointin korostaminen on vain turhaa ja tekee enemmän haittaa kuin hyötyä."
"

Henry Laasanen hyvä, ihmisoikeussopimusten noudattamisen vaatimisesta on siis mielestäsi enemmän haittaa kuin hyötyä? Kenelle?


"Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä.""

Henry Laasanen hyvä, Pasi Malmi on yhdistyksenne varapuheenjohtaja ja, olivat ne sitten mielestäsi vääriä tai ei, niin ihmisoikeussopimukset ovat edelleen Suomen valtiota juridisesti sitovia asiakirjoja joiden sisältö menee yli kaiken kotimaisen lainsäädännön. Käytännössä tästä ei juuri kukaan tässä maassa välitä ( ette tekään,vähäänkään, kuten kirjoituksistasi on helppo taas huomata ) ja niinpä Suomen valtio saakin mm. EIT:stä (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin) jatkuvasti langettavia tuomiota.

Heiskala kirjoitti...

Henry Laasanen kirjoittaa: Heiskala: "Ihmisoikeussopimus on laiton"

Tämä alkaa vetää jo sanattomaksi.

Jospa et sentään kuitenkaan turvautuisi suoraan valehteluun jo keskustelun tässä vaiheessa. Olen vuosikausia kirjoittanut täsmälleen päinvastaista kuin mitä sinä nyt kehtaat väittää.
Kirjoituksistasi alkaa paistaa yhä selvemmin esiin se miten käsittämättömän asiantuntematon sinä tämänkin asian suhteen olet.

Jotta pääsistit edes vähän jyvälle siitä mitä esim. YK:n lapsen oikeuksien sopimus sisältää ja mihin se velvoittaa, ja mitä asiasta olen kirjoittanut, niin lukaisepa edes seuraava linkki:

KANTELU-OIKEUSKANSLERILLE YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen-suomennoksesta


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Heiskala kirjoitti...

Henry: kirjoitit:

"Tuo kannaotto on
1. Mielestäni erinomainen
2. Myös muut Miesten tasa-arvo ry:n hallituksen jäsenet pitävät käsitykseni mukaan sitä erinomaisena.
3. Siinä tuodaan ne pointit esille, mitkä ovat strategisesti tärkeimpiä pointteja miesten tasa-arvon edistämisessä.
4. Tuollainen kannanotto pätevä poliittisen vaikuttamisen keino, koska siinä tuodaan faktoja asiallisesti ja selkeästi esille."


Täytyy myöntää että olin yllättynyt, että yhdistyksenne kykeni kuin kykenikin tuomaan esiin osan niistä asioista joista palstoilla on kirjoiteltu ja mitä on lukemattomia kertoja myös suoraan vastuussa olevilta viranomaisilta tasa-arvopolitiikkaan jo vähintään viimeiset kymmenen vuotta vaadittu.

Jos tuo viesti lopulta menee läpi niin te varmasti kuvittelette että se johtui tuosta teidän kannaotostanne :a] - aika lapsellinen kuvitelma jos suoraan sanon.

Toki kannaotto oli aivan hyvä, mutta kunnia sen sisältämistä aiheista kuuluu kyllä aivan muualle kuin Pasi Malmille, joka vaikuttaa mielestäni lähinnä tuulenhaistelijalta ja tuuliviiriltä, opportunistilta.

Täällä puhuttiin keskustelun alussa kritiikin vastaanottokyvystä, mitä tuo Pasi Malmin ylempänä kuvailemani täysin härski sensuuri kertoo asiasta?

antti heiskala

Heiskala kirjoitti...

Tässä tutustumisenarvoisia linkkejä asiaan liittyen:

Haaste julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta

The Finnish FALSIFICATION of the Convention on the Rights of the Child


pikkuasioita, eikö niin, mieluummin on syytä tuoda esiin ja korostaa naisen seksuaalista valtaa :a? *huokaus*


antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Heiskala kirjoitti...

Tässä sinulle, arvoisa Henry Laasanen, vielä pari linkkiä asiaan liittyen, mutta tuskinpa sinä viitsit niin mitättömiin asioihin kuin ihmisen perimmäiset ihmisoikeudet vaivautua tutustua.

YK lapsen oikeuksien sopimus alkuperäisena, huomioineni

viarnomaistoiminnasta


antti heiskala

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Aamulehden spammi, verotti kylla Heiskalan pisteita pahan kerran. Vastaavaa loytyy muualtakin.

Toisaalta, mika Gloria se olikaan, jossa Heiskalan ja T:n kanssa tuli pommitettua koko pahuuden porukka, oli lahella taidetta.

Heiskalan olisi kuitenkin parempi vaihtaa tuo puolipsykoottinen spammi johonkin muuhun - mitaan nerokasta siina ei tosiaan ole.

Vaikka ainahan voi itselleen selittaa mita vaan.

The times they are a changing, get it A.

Anonyymi kirjoitti...

Antti Heiskala tuskin on koskaan kirjoittanut Glorian palstalle. Helsingin Sanomien palstalta hänen kirjoituksiaan sen sijaan löytää päivittäin, tällä hetkellä ainakin Johanna Korhosta koskevasta keskustelusta, terävää tekstiä. Miksette te muut kirjoita Hesariin, ainakaan omalla nimellä?

http://www.hs.fi/keskustelu/Johanna+Korhonen+aikoo+valittaa+korvausvaatimuksensa+hylk%E4%E4misest%E4/thread.jspa?threadID=191316&tstart=0&sourceStart=260&start=240

Masentavaa luettavaa kun täällä joku kehtaa syyttää Heiskalaa siitä keskustelun terrorisoimisesta, jota hänen asiansa esiin tulemisen estämiseksi spämmätään. Kyse on lähinnä mielisairaasta spämmäyksestä,jota Aamulehden keskusteluihin hänen terrorisoimisekseen vastapuolelta tuli.

Heiskala kirjoitti...

Luin huviksen taas tuon tekemäni KANTELUN OIKEUSKANSLERILLE YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen-suomennoksesta

Ehdotus: Jos kellä on kykyä asiapohjalta kiistää tuossa oikeuskanslerille tekemässäni kantelussa esittämääni, tai merkityksettömäksi, vähäpätöiseksi asiaksi osoittamaan, niin koittakaa nyt hyvät miehet jo pian tehdä se. En tosin usko että teillä on mitään mahdollisuutta onnistua siinä, esittämääni kumoamaan. Odotan kuitenkin innoissani yrityksiänne.

Samoin odotan edelleen.... edes jonkilaista asiallista vastinetta tähänkin: HAASTE julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta - VAIKENEVA KYLÄ

Vastatkaa toki jo, katsokaas kun jos minä niin heppoinen kaveri olen kuin te täällä mielellään esitätte, niin minunhan ei pitäisi olla teille kuin yksi helppo suupala!


:ah yeah!

Heiskala kirjoitti...

"Tuo Aamulehden spammi, verotti kylla Heiskalan pisteita pahan kerran. Vastaavaa loytyy muualtakin."

Ihmettelin tätä kommenttia, niinpä googlasin minun nimelläni tänään löytyvät sivut, ja voin vannoa että en ole kirjoittanut sanaakaan tuon "KVG, haulla, antti heiskala, mieti" - otsikolla Aamulehden keskusteluista löytyvän ketjun kommenteista. Kyseistä ketjua häirinnyt, ilmeisesti mielisairas henkilö, kyllä häiriköi myöskin niitä keskusteluja joihin osallistuin, ilmeisesti hänellä vainoharhaisuus oli mennyt jo aika pitkälle.


:a(

Anonyymi kirjoitti...

Antti, on totta, että Aamulehden sivuilla oli toinenkin spammaaja, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa, että osoitit todella heikkoa arvostelukykyä, sinä myöskin.

Kuhunkin keskustelun asiayhteyteen kuulumattomat sekavat ja piiitkät kirjoituksesi (jotka olivat pelkkiä kopioita toisaalta netistä) olivat pelkkää spämmäämistä ja rikkoivat keskusteluja. Et osoittanut juurikaan kykyä tai halua keskustella, vaan omalla makaaberilla tavallasi annoit kasvot miesliikkeen sekavalle tilalle.

Jorma kirjoitti...

"Äärimmäisiä esimerkkejä keksimällä voi helposti osoittaa, miten tälläinen toimintamalli johtaa minkä tahansa yhteiskunnallisen liikkeen marginalisoitumiseen ja lopulta tuhoon."

Yhtään esimerkkiä et vain pystynyt osoittamaan, tietenkään.

Marginaaliin ja varmaan tuhoon johtaa vain keskinäinen kinastelu siitä, mikä on "oikea" tapa puhua asiasta. Totuus tietenkin on, ettei mitään "oikeaa" tapaa ole olemassa. Pääasia, että asiasta puhutaan. Keinot eivät ole tärkeitä, päämäärä on.

"kovaakin kritiikkiä esiintyy ja kyettävä vastaanottamattamaan ja käsittelemään se."

Asiallista kritiikkiä ei vain ole löytynyt.

"Pitää lisäksi muistaa, että miesasiamiesten kritisointi ei tarkoita sitä, että kritisoija puolustelisi epätasa-arvoa tai syrjintää."

Sitä, ja vain sitä, se nimenomaan on. Pelkureilla ei vain ole rohkeutta tunnustaa sitä, ei edes anonyymisti.

Jorma kirjoitti...

"pitää kaikkea itseen tai omaan toimintaan kohdistuvaa kritiikkiä tyhjänpäiväisenä tai ehkä jopa tasa-arvon vastaisena."

Jos kritiikki on, kuten se ollut sitä, ettei miesten tasaö-arvo-ongelmista, ainakaan niistä vakavimmista saisi edes kirjoittaa, niin mitä muuta se on, kuin epätasa-arvon puolustelua?

"Toisinsanoen se on ihan samanlaista änkyröintiä kuin feministeillä."

Just. Ihan samassa asemassahan tässä tietysti ollaan tasa-arvopoliittisessa päätöksenteossa, ja tappouhkauksiakin jaetaan päivittäin.

Tai sitten ei. Suhteellisuudentajusi on hukassa, Sylttyseni,

"Porukka vain huutaa toistensa ohitse sensijaan että keskustelisi."

Tasa-arvon vastustajien kanssa ei ole mitään keskusteltavaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Marginaaliin ja varmaan tuhoon johtaa vain keskinäinen kinastelu siitä, mikä on "oikea" tapa puhua asiasta. Totuus tietenkin on, ettei mitään "oikeaa" tapaa ole olemassa. Pääasia, että asiasta puhutaan. Keinot eivät ole tärkeitä, päämäärä on. "

Voi aasin pissi. Päämäärän saavuttaminen vaatii aina ovelaa strategiaa, edellyttää huonojen strategioiden karsimista siinäkin tapauksessa, ettei itsekään tiedetä mikä oikea strategia edes on.

Onhan parempi jos saa pidettyä edes päänsä pinnalla, kuin hukkua
jäteveteen.

Pähkinänkuoressa: miesasia ja miesten tasa-arvokeskustelu on saatava kokoperheen medioihin pyörimään, ei riitä että auraamme teiden sivustat ja jalkakäytävät, vaan aurata pitää myöskin valtavirran käyttämät pääväylät.

Laimea asian esittäminen ja spämmäys ei päästä julkisuuteen, vaan tekee miesasiasta ja tasa-arvosta mielenkiinnottoman kuin se on. Panu Höglund on kaveri, joka osaa puhua esimerkiksi raiskauksen syvemmästä merkityksestä, jos lumiauravertaus ei teikäläiseen
kolahtanut...

Ja se, mitä tarvitaan on
nimenomaan se, että tehdään tästä asiastamme mielenkiintoinen ja saadaan se paketoitua sellaiseen formaattiin, että sitä menee kuin ruisleipää.

Pannaan kansa saamaan orgasmeja miesten tasa-arvoasioista.
Jos emme siinä onnistu, saamme nimittää itseämme vihanneksiksi. Muutkin, kuin Heiskala!


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

"Kuhunkin keskustelun asiayhteyteen kuulumattomat sekavat ja piiitkät kirjoituksesi (jotka olivat pelkkiä kopioita toisaalta netistä) olivat pelkkää spämmäämistä ja rikkoivat keskusteluja."

Ihmellistä puhetta, Heiskalahan aloitti nuo keskustelut joihin pitkät alustuksensa laittoi.

On todella hyvä asia että Heiskala tuo näitä asioita esiin luetuimilla foorumeilla ja on valmis laittaamaan itsensä peliin ihan toisella tavalla kuin omaa uraansa ensisijaisesti ajavat nirppanokkaiset ja lehmänkauppoihin aina valmiit naistutkimusta opiskelleet miesasiamiehet tekevät.

Kun tilanne on tämä, on tietysti luonnollista että Antti Heiskala saa osakseen lähinnä vain vihaa niin nais- kuin miespuolistenkin naistutkimusta opiskelleiden puolelta, mutta ei se Heiskalan vika ole että hän pesee tuon porukan vastaanpanemattomalla argumentoinillaan mennen tullen, lähes keskustelussa kuin keskustelussa.

Anonyymi kirjoitti...

Heiskala sanoi:
"Tässä tutustumisenarvoisia linkkejä asiaan liittyen:

Haaste julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta

The Finnish FALSIFICATION of the Convention on the Rights of the Child

pikkuasioita, eikö niin, mieluummin on syytä tuoda esiin ja korostaa naisen seksuaalista valtaa :a? *huokaus*"


"Heiskala sanoi...
Luin huviksen taas tuon tekemäni KANTELUN OIKEUSKANSLERILLE YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen-suomennoksesta

Ehdotus: Jos kellä on kykyä asiapohjalta kiistää tuossa oikeuskanslerille tekemässäni kantelussa esittämääni, tai merkityksettömäksi, vähäpätöiseksi asiaksi osoittamaan, niin koittakaa nyt hyvät miehet jo pian tehdä se. En tosin usko että teillä on mitään mahdollisuutta onnistua siinä, esittämääni kumoamaan. Odotan kuitenkin innoissani yrityksiänne.

Samoin odotan edelleen.... edes jonkilaista asiallista vastinetta tähänkin:
HAASTE julkiseen väittelyyn suomalaisesta tasa-arvosta - VAIKENEVA KYLÄ

Vastatkaa toki jo, katsokaas kun jos minä niin heppoinen kaveri olen kuin te täällä mielellään esitätte, niin minunhan ei pitäisi olla teille kuin yksi helppo suupala!"


Bmad, Henry, Pasi, Juuso ja Hannu mielestäni teidän tulisi alkaa jo vähitellen vastata Heiskalan kirjoitusten sisältöön ja lopettaa hänen tyhjänpäiväinen haukkumisenne. Heiskalalla on tässäkin keskustelussa valtava etumatka.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun tilanne on tämä, on tietysti luonnollista että Antti Heiskala saa osakseen lähinnä vain vihaa niin nais- kuin miespuolistenkin naistutkimusta opiskelleiden puolelta, mutta ei se Heiskalan vika ole että hän pesee tuon porukan vastaanpanemattomalla argumentoinillaan mennen tullen, lähes keskustelussa kuin keskustelussa."

No, odotellaan sitten sitä,
että Heiskala vastaanpanee itsensä kansainväliseen mediaan. Olisi huomattavasti kiintoisampaa lukea noita juttuja paperilennokeista, kuin jostain spämboxeista.



Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Bmad oikein tarkoitit? Mistä löytyy edes yksi sinun kirjoittama mielestäsi tärkeä teksti?

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä Bmad oikein tarkoitit? Mistä löytyy edes yksi sinun kirjoittama mielestäsi tärkeä teksti?"

Minun tekstini ovat kaikki laatutavaraa ja nyky-suomalaista kansalliaarretta.

Kovin julkinen toimija en ole. Ei riitä halut eikä uskallus.


Bmad

Jorma kirjoitti...

"Vastatkaa toki jo, katsokaas kun jos minä niin heppoinen kaveri olen kuin te täällä mielellään esitätte, niin minunhan ei pitäisi olla teille kuin yksi helppo suupala!"

Miksi haaskata aikaa keskinäiseen nokitteluun, jos, ja kun, itse asiasta ollaan kuitenkin hyvin pitkälti samaa mieltä?

Painotukset ja teemat voivat toki olla erilaisia, mutta mitä sitten? Eikö se ole vain parempi, jos tapahtuu eriytymistä? Niinhän sitten tulevat kaikki asiat esille. Eikö meillä ole muka tilaa antaa kaikkien kukkien kukkia?

Enemmän minua kiinnostavat viranomaisten vastaukset, hehän tässä maassa lainkäytöstä vastaavat.

Heiskalan merkitystä ja arvoa pitkän linjan kansalaisaktivistina ja miesten sekä lasten oikeuksien puolustajana ei käy kiistäminen. Sille on syytä nostaa hattua.

Tutkintapyynnön tekeminen Moilasen ohjelmasta oli esimerkiksi mainio veto, ja paljasti varmasti paljon sellaista, mistä Suomessa valtaapitävät mieluummin näkisivät vaiettavan.

Miesten tasa-arvo ry on sitten osallistunut tasa-arvokeskusteluun omista lähtökohdistaan kansalaisjärjestönä, jossa on mukana monenlaisia ihmisiä. Pitkälti se on tietenkin keskittynyt samoihin teemoihin kuin Heiskala, mikä osoittaa että samalla asialla ollaan. Teemat eivät ole kuitenkaan aivan identtisiä, eikä esitystyylikään ole samanlainen. Mutta eikö tämä juuri ole sellaista moniarvoisuutta, ja -äänisyyttä, jota tässä maassa kaivataan? Molemmille, sekä Antti Heiskalalle, että Miesten tasa-arvo ry:lle, on takuulla olemassa tarvetta ja kysyntää. Voisi siis kuvitella, että rauhanomainen rinnakkaiselo ei haittaisi ketään.

Vortac kirjoitti...

Jos tasa-arvo aiotaan
(koskaan) saavuttaa, se on tehtävä kansantajuiseksi niin, että ihmiset lakkaavat myöskin olemasta sitä vastaan
.

No eihän se muuten tasa-arvoa olisikaan.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Jorma, olet oikeassa, kuten tavallista. Minäkin ihmettelen tätä hyvin epäluonteenomaista ja omituista Heiskalaa vastaan käytyä taistoa. Miksi ampua itseään varpaaseen vain siksi, ettei varvas toimi kuten sormi?

Tarkoitan, että kaikilla meillä on oma paikkamme ja tehtävämme, kuten ihmisen elimillä ja ruumiinosilla omansa. Kaikkien osien toimiessa yhteistyössä ihmiskeho toimii kauniisti ja kitkattomasti ja voi saada suurenmoisia asioita aikaan. Mutta jos käsi alkaa läpsimään kasvoja tai jalat potkimaan toisiaan, ei matkanteosta tule mitään.

Samoin on tasa-arvon edistämisen kanssa. Antakaa kaikkien persoonien ja äänten toimia niinkuin heille luontaista on, ja tehkää itse oma panoksenne yhteisen hyvän edistämiseksi. Kun saamme pienet kitkat poistettua ja voimme ymmärtää olevamme matkalla kohti samaa vuorenhuippua, voimme toimia yhtenä olentona, vaikka kuljemmekin sinne eri polkuja.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac:"Kun saamme pienet kitkat poistettua Kun saamme pienet kitkat poistettua ja voimme ymmärtää olevamme matkalla kohti samaa vuorenhuippua, voimme toimia yhtenä olentona, vaikka kuljemmekin sinne eri polkuja. "

On toiminnan tasolla
*avainmerkitys*, mikäli pyritään saamaan ihmiset tulemaan tietoiseksi niinkin vaikeasta asiasta, kuin tasa-arvon tarpeesta. Vasta kun paketista saadaan kyllin houkutteleva ja läpinäkyvä se alkaa mennä läpi. Loppujen lopuksi ne miesasiamiehet tullaan muistamaan parhaiten, jotka saivat ihmiset kiinnostumaan absurdeista tasa-arvoeroista.
Tekemällä pikkuhiljaa ihmisille selväksi niitä valemekanismeja, joiden mukaan miehet ja naiset täällä elävät päivittäin päästään eteenpäin.

Kiivas spämmäys jne. voi
kääntyä helposti itseään vastaan.
Koska useimmilla meistä ei ole selkeää käsitystä, miten tasa-arvoasioita tulisi ajaa pitäisi itsekritiikkiä löytyä edes sen verran, että isoimmat ylilyönnit
vältettäisiin.

Kokonaiskuvan hahmottaminen,
maltti ja mieleen tulevien hyvien näkemysten esittäminen
verkossa ovat hyvä tapa rakentaa tasa-arvoa. Sen sijaan jos ihmiset saavat sellaisen kuvan, että tasa-arvoa rakennetaan vähämielisille spammaajille, ei hyvä.


Bmad

Henry Laasanen kirjoitti...

Olen Bmadin kanssa samaa mieltä siitä, että ratkaisevaa miesasian edistämiselle on se, MITEN miesasiaa ajetaan. Itse sisällöstähän olemme suunnilleen samaa mieltä. En ole itsekään retoriikan mestari. On kuitenkin syytä huomata, että miesasia tarvitsee retoriikan taitajia. Miesasia tarvitsee oman Timo Soinin, pelkät "Seppo Lehdot" eivät riitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Sen sijaan jos ihmiset saavat sellaisen kuvan, että tasa-arvoa rakennetaan vähämielisille spammaajille, ei hyvä."

No eikö sitten teidän, Bmad ja Henry, olisi hyvä pitää vähän pienempää suuta.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen Bmadin kanssa samaa mieltä siitä, että ratkaisevaa miesasian edistämiselle on se, MITEN miesasiaa ajetaan."

Kirjassasi on potentiaalia
klassikoksi (luen sitä jo nyt useampaa kertaa) jos ihmisiä alkaa nämä asiat joskus enemmänkin ravisuttaa.

Ehkä voisi perustaa jonkinlaisen miesasialehden, jota julkaistaisiin kuukauden välein. Sen nimi voisi olla vaikkapa "Epätasa-arvo" ja mitä enemmän koskettavia ja kansantajuisia juttuja lehteen saataisiin sen enempi saattaisi mediakin joutua kiinnostumaan
asiasta. Kyllä ihmisillä - voidaan sanoa on aika heikot tiedot näistä tasa-arvoepäkohdista, mikä selittää ilmiön laimean julkisuuden.

On myös mielenkiintoista
nähdä, mitä tapahtuu jos tämä Panun
lanseerama "Nuorten naisten fasistinen pahuus" saadaan hyväksytettyä yleisellä tasolla tosiasialliseksi ilmiöksi. Edessä voi olla aikamoinen rodunjalostusyhteiskunta, jos naiset alkavat avoimesti vaatia miehiltä kusipäisiä ominaisuuksia
esim. deitti-ilmoissa.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Se ei ole Heiskalan vika, että Henryllä ei näköjään riitä kapasiteettiä ymmärtää Heiskalan erinomaisia kirjoituksia.

Heiskalan kirjoituksissa parasta on niiden suorasukainen oivaltavuus, suoraan asiaan menevyys, Heiskala ei kuvia kumartele, ja se että ne on kirjoitettu tavalla joka tuo kaikkein keskeisimmät tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, sekä Henryn kieltämät ihmisoikeuskysymyksiin liittyvät kysymykset keskustelun keskiöön. Toivoa sopii ettei Miesten tasa-arvo ry ole Henryn linjoilla.

Hienoa Heiskalan teksteissä on se, että hän esittää asiansa niin tiukassa ja paketissa. Täyttä ja uskomattoman tiivistä asiaa, mutta tekstit on silti kirjoitettu lukijan kannalta ei-tosikkomaisesti, lukijan ymmärräykseen luottaen ja niin hauskalla tavalla että lukijoita ja kommentoijia sitten riittää.

Todennäköisesti suurin Antti Heiskalaan kohdistuvaa vihaa synnyttävä elementti hänen kirjoituksissaan on niiden vastaanpanemattomuus, monasti jopa ylivoimaisuus argumenttien tasolla.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä ihmisillä - voidaan sanoa on aika heikot tiedot näistä tasa-arvoepäkohdista, mikä selittää ilmiön laimean julkisuuden."

Bmad, sinulla on vielä paljon oppimista siitä miten asiat toimivat.

Anonyymi kirjoitti...

Antti Heiskala: "Hulluinta on, että sitten nämä samat syrjinnän käsitettä varsin villisti käyttävät tutkijat jättävät osin kokonaan huomiotta sen selkeän juridisen syrjinnän mikä on maassamme sukupuolten suhteen ilmiselvää, niin lakien kuin ihmisoikeussopimusten tulkinnan ja soveltamisen suhteen - ja joka on sitten jo ristiriitaiseen lainsäädäntöömme sisältyvää, usein he kieltävät kokonaan tällaisen esimerkiksi joihinkin lakeihimme sisältyvän syrjinnän olemassa olon ja keskittyvät sen sijaan todistelemaan vaikkapa esimerkiksi sitä ettei sukupuolta edes olisi ( paitsi tietenkin silloin kun tällaisen puolivillaisen tutkijan oma sukupuoli hyötyy sukupuolien olemassa olosta ) tai että ihmisellä on Kymmenen syytä olla profeminsti.


Asad

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info"

Bravo!

Anonyymi kirjoitti...

"Bmad, sinulla on vielä paljon oppimista siitä miten asiat toimivat."

EN olekaan mikään suuri
tietäjä. Se minkä tiedän perustuu elämänkokemukseeni, eikä sitä voi kiistää. Se mitä taas en tiedä, ei perustu mihinkään, mikä olisi omassa hallinnassani.

Mutta olisikohan Heiskalan opittava asiat kenties kantapään kautta, esim. kansanedustaja varmaan työntää useita kertoja Heiskalan nokan spämmifiltteriin ja sen jälkeen voidaan miettiä seuraavaa kanavaa, josta saadaan yleisöä.

Parempi pitää pää kiinni kun on sen aika.
Olinhan sentään sfnetin aluekapteeni...
Ps. nuorten chatissa on halpoja huoria.


Bmad

Anonyymi kirjoitti...

Bmadin kielenkäyttö pilaa tämän palstan mainetta.

Anonyymi kirjoitti...

"Heiskalan kirjoituksissa parasta on ...

Hienoa Heiskalan teksteissä on ...

... hänen kirjoituksissaan on niiden vastaanpanemattomuus, monasti jopa ylivoimaisuus argumenttien tasolla."



Ja kenellekään ei ole sekuntiakaan epäselvää, että Heiskala tässä keskustelussa siekailematta kehuu ihan itse itseään...

Antti hei, sinun kannattaisi kyllä pikemminkin yliarvioida kuin aliarvioida lukijoiden älykkyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Bmad suuttui kun kukaan ei kehunut häntä?

Anonyymi kirjoitti...

"Marginaaliin ja varmaan tuhoon johtaa vain keskinäinen kinastelu siitä, mikä on "oikea" tapa puhua asiasta. Totuus tietenkin on, ettei mitään "oikeaa" tapaa ole olemassa. Pääasia, että asiasta puhutaan."

Tämä on tälle palstalle ilmaantuneiden trollien tarkoitus. Mutta mikä on Henry Laasasen Heiskalaa vastaa aloittaman hyökkäyksen tarkoitus? Mikä on motiivi?

Anonyymi kirjoitti...

hetero: "Mielestäni Heiskala kirjoitti sivuillaan aika osuvasti maan tilanteesta ja miesaktivismista, kun kuvaili tilanetta jotenkin siihen tapaan, että Suomessa jo pelkästään lapsen ihmisoikeussopimuksin turvattujen ihmisoikeuksien ja omien lakiemme kunnioittamisen vaatiminen saa "maltilliset" ja "asialliset" miesasiamiehet aivan pois tolaltaan, ja vaatimaan että hänen on vaiettava asiattomuutensa, tai että hänet on vaiennettava."

Henry: "Ei se saa tolaltaan. Tuollaisen pointin korostaminen on vain turhaa ja tekee enemmän haittaa kuin hyötyä."

Heiskala: "Henry Laasanen hyvä, ihmisoikeussopimusten noudattamisen vaatimisesta on siis mielestäsi enemmän haittaa kuin hyötyä? Kenelle?"

Henry: "Myös esille nostetut pointit, kuten Malmin kirjoitukset ja ihmisoikeussopimukset ovat aivan vääriä."

Heiskala: "Henry Laasanen hyvä, Pasi Malmi on yhdistyksenne varapuheenjohtaja ja, olivat ne sitten mielestäsi vääriä tai ei, niin ihmisoikeussopimukset ovat edelleen Suomen valtiota juridisesti sitovia asiakirjoja joiden sisältö menee yli kaiken kotimaisen lainsäädännön. Käytännössä tästä ei juuri kukaan tässä maassa välitä ( ette tekään,vähäänkään, kuten kirjoituksistasi on helppo taas huomata ) ja niinpä Suomen valtio saakin mm. EIT:stä (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin) jatkuvasti langettavia tuomiota."

Miesten tasa-arvo ry:n kanta ihmisoikeussopimuksiin?

Heiskala kirjoitti...

Epäilen Saarikoskia

Ei olisi pitänyt mainita mitään sijoituksistaan Googlessa. Nyt on sitten käsky käynyt ja perusteellinen syväpesu sitten tehty ; kun googletan oman nimeni ei oma kotisivuni tule esiin lainkaan! Kun googletan lapsenoikeus.info tulee esiin kuukausien takainen sivu. Femma se vaan osaa.

Epäilen onnettomia Saarikoskia.

antti heiskala
www.lapsenoikeus.info

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://fastcashloansonlinedirectly.com/#pwgns]payday loans[/url] - fast cash advance payday loans , http://fastcashloansonlinedirectly.com/#lwbpp payday loans

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://levitradirectly.com/#rxrml]buy levitra[/url] - generic levitra , http://levitradirectly.com/#czwmv cheap levitra

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://buyviagraonlinegn.com/#pynvs]buy generic viagra[/url] - viagra online , http://buyviagraonlinegn.com/#qvqbd generic viagra

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://ordergenericviagradirectly.com/#zabxz]order viagra[/url] - order viagra , http://ordergenericviagradirectly.com/#hdibu viagra without prescription

Anonyymi kirjoitti...

proclaimed the majority pay off ones own personal loans when they're due and without having fees and penalties
A respected arrears aid organization desires the sheer numbers of individuals using these people meant for support more than payday cash loan financial obligations to two times this. unsecured debt nonprofit charities claims about manipulate the particular cash advance, increased desire personal loans this holiday season. Any nonprofit shows 36 months back may be shoppers using them was first trivial.
pożyczki prywatne
kredyt na dowód multibank
zobacz kolejny post
pożyczki bez dochodów
kredyty bez bik

http://pozyczkanadowod24.org.pl
http://szybkapozyczka24.info.pl
http://pozyczki-prwatne.org.pl

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://paxildirectly.com/#lbcmm]cheap paxil online[/url] - buy paxil online , http://paxildirectly.com/#ftzdt cheap paxil

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://propeciadirectlyonline.com/#bjbgb]buy generic propecia[/url] - generic propecia , http://propeciadirectlyonline.com/#uprzj cheap propecia

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#9165]buy accutane[/url] - accutane without prescription , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#8625 accutane online

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#15161]buy accutane online[/url] - buy accutane , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#20465 cheap accutane

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#20912]cheap accutane[/url] - order accutane , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#5383 accutane cost

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#9296]buy accutane online[/url] - accutane cost , http://buyaccutaneorderpillsonline.com/#20259 buy accutane

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online where to buy tramadol cod - buy tramadol online cod overnight

Anonyymi kirjoitti...

xanax online xanax recreational side effects - how does xanax and alcohol kill you

Anonyymi kirjoitti...

best place to buy xanax online xanax generic xanax - xanax for sale no prescription

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://levitranowdirect.com/#jhiyq]cheap levitra online[/url] - levitra 10 mg , http://levitranowdirect.com/#lreen levitra without prescription

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol withdrawal vertigo - buy tramadol order cheap tramadol online

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol online purchase - tramadol 100 mg overdose

Anonyymi kirjoitti...

is it illegal to buy xanax online difference between xanax generic brand - cutting xanax pills half

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol 100mg for dogs - buy tramadol in europe

Anonyymi kirjoitti...

buy carisoprodol carisoprodol and weed - carisoprodol long term side effects

Anonyymi kirjoitti...

generic xanax buy xanax online in canada - xanax xr duration

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online strong tramadol 50mg tablets - tramadol 50 mg normon

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol addiction seizures - tramadol 50mg dosage for humans

Anonyymi kirjoitti...

buy carisoprodol carisoprodol found drug test - carisoprodol 350 mg buy online

Anonyymi kirjoitti...

carisoprodol 350 mg carisoprodol high dosage - carisoprodol 350 mg pain

Anonyymi kirjoitti...

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg expired - carisoprodol common side effects

Anonyymi kirjoitti...

generic xanax where to buy xanax without rx - xanax withdrawal what to do

Anonyymi kirjoitti...

generic xanax side effects quitting xanax cold turkey - will feel 1mg xanax

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol buy online cheap - buy-tramadol-overnight

Anonyymi kirjoitti...

order alprazolam do companies drug test xanax - xanax small white pills

Anonyymi kirjoitti...

buy carisoprodol buy carisoprodol codeine - carisoprodol 350 mg bluelight

Anonyymi kirjoitti...

xanax online 1 xanax drug test - xanax and alcohol violence

Anonyymi kirjoitti...

buy cialis online cheap generic cialis as good - buy cialis online mastercard

Anonyymi kirjoitti...

xanax online cheap generic xanax online - pass home drug test xanax

Anonyymi kirjoitti...

xanax online buy xanax from mexico - xanax 2mg overdose

Anonyymi kirjoitti...

buy cialis generic cialis online 24 ore - buy cialis daily online

Anonyymi kirjoitti...

cialis online brand cialis online - buy cialis cheap online

Anonyymi kirjoitti...

xanax online xanax withdrawal from 1 mg - xanax withdrawal symptoms mayo clinic

Anonyymi kirjoitti...

cialis online cialis daily use bph - cheap cialis china

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol tramadol canadian pharmacy no prescription - buy tramadol without a script

Anonyymi kirjoitti...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol drug class - tramadol withdrawal not that bad

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol hcl is used for - tramadol hcl 50 mg effects

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol ultram tramadol 50 mg capsules - tramadol buy online no prescription

Anonyymi kirjoitti...

http://landvoicelearning.com/#38471 tramadol for dogs after neutering - tramadol hcl 100mg side effects

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol order tramadol online us pharmacy - tramadol 50 mg for headaches

Anonyymi kirjoitti...

http://landvoicelearning.com/#51438 tramadol hcl high erowid - buy tramadol without script

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol tramadol gabapentin interaction - tramadol hcl for

Anonyymi kirjoitti...

http://buytramadolonlinecool.com/#50897 buy tramadol online with paypal - tramadol online order

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol tramadol ultram 50 mg - addiction to tramadol symptoms

Anonyymi kirjoitti...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#34852 can you buy tramadol usa - buy cheap tramadol online cod

Anonyymi kirjoitti...

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#side-effects buy tramadol cod - tramadol clorhidrato 100mg gotas

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol tramadol online - buy tramadol online usa cheap

Anonyymi kirjoitti...

learn how to buy tramdadol tramadol hcl 50 mg tab side effects - how to buy tramadol online overnight

Anonyymi kirjoitti...

http://landvoicelearning.com/#51438 buy tramadol no prescription free shipping - order tramadol online no rx

Anonyymi kirjoitti...

tramadol online tramadol for dogs constipation - tramadol overdose in cats

Anonyymi kirjoitti...

ativan mg where can i buy ativan online - ativan where to buy

Anonyymi kirjoitti...

http://reidmoody.com/#54126 addiction to ativan symptoms - ativan gtt alcohol withdrawal

Anonyymi kirjoitti...

ways to buy ativan online ativan side effects adults - 2mg ativan high dose

Anonyymi kirjoitti...

cheap generic xanax xanax for anxiety withdrawal - can you buy alprazolam online

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol 50mg tablets street value - discount coupons for tramadol

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online tramadol 25mg tablets - buy tramadol online overnight

Anonyymi kirjoitti...

http://ranchodelastortugas.com/#82165 xanax dosage dog anxiety - mixing valium and xanax and alcohol

Anonyymi kirjoitti...

where can i order xanax online buy xanax 2mg bars - xanax withdrawal symptoms 0.5mg

Anonyymi kirjoitti...

buy tramadol online no prescription cheap 10 50 mg tramadol - tramadol pregnancy

Anonyymi kirjoitti...

http://ranchodelastortugas.com/#50698 vicodin xanax online - xanax dosage vs klonopin dosage

Anonyymi kirjoitti...

xanax 0.5mg xanax effects duration - what do generic xanax bars look like

Anonyymi kirjoitti...

buy xanax xanax side effects breathing - 1 mg xanax effects erowid

Anonyymi kirjoitti...

http://bayshorechryslerjeep.com/#4038 xanax and high blood pressure - xanax and breastfeeding

Anonyymi kirjoitti...

The fashion Decorator to Gain a instead declamatory income. Photo by Theo Wargo/Getty Images for Mercedes-Benz fashion design hebdomad at Sir Stage37 on February 6, 2013 in New York on Thursday sporty the iconic 'do! http://kasper-suits.net www.kasper-suits.net [url=www.kasper-suits.net/]kasper suits for women[/url] [url=http://kasper-suits.net]kasper suits petite[/url] [url=www.kasper-suits.net]suits for women[/url] On that point is no obvious horizontal logical argument, so you may be turning out to be considered by those heights fashion design and marketing student at Capital of the United Kingdom fashion design hebdomad Outflow 2011. condensation way Merely because they are all threesome men and the outcome is that it happens, Speak to your life-style. talking of swimming costume, and several cooperation Fashion manufacturers Run into the tone of each age and soundless made a argument. kasper dresses Beyonce\'s article of clothing argument called JKL, reports Women's Wear down Daily This volition Stimulate your Fashion business enterprise and marketing agencies.

jasonbob kirjoitti...

adidas yeezy
kobe shoes
kd 12
curry shoes
jordan 1 low
supreme shirt
golden goose slide
jordan 13
yeezy
off white shoes