keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009

Positiivisia tasa-arvouutisia

Naiset saavat uida rinnat paljaana Malmön uimahalleissa
Naisilla on vastedes lupa uida ylävartalo paljaana julkisissa uimahalleissa Ruotsin Malmössä. Kaupungin vapaa-ajanlautakunta linjasi keskiviikkona, että kaikilla uimareilla on oltava asianmukainen uima-asu, mutta naisia ei enää vaadita peittämään rintojaan.

Päätöstä pidetään voittona sukupuolten tasa-arvoa ajavalle Bara Bröst -liikkeelle. Sen aktivistit ovat vaatineet naisille samanlaista uimapukukoodia kuin miehille.

Taisimmekin tuomita feminismin aiheetta ennen aikojaan.

Mies.asia

16 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

Tuo vasta ihastuttaakin Malmön Muslimiväestöä! :D

Jape kirjoitti...

"Kaupungin vapaa-ajanlautakunta linjasi keskiviikkona, että kaikilla uimareilla on oltava asianmukainen uima-asu, mutta naisia ei enää vaadita peittämään rintojaan."

Veikkaus: Seuraavaksi Bara Bröst vaatii vapaa-ajanlautakuntaa linjaamaan, että kun naisia on rinnat paljaana uimassa, miehiä ei saa päästää samaan aikaan allastiloihin...
...muuten voi tulla ahdistavia katseita, jotka tulevat täysin yllättäen ja pyytämättä.

Kuka on uhri?

fascia kirjoitti...

Niin ja ne ylävartalo paljaana uimassa käyvät ovat varmaankin hyvämuotoisia parikymppisiä tsibuja.

KalleR kirjoitti...

Ylävartalo paljaana uimassa käy juuri ne keitä se huvittaa. Vai pitäisikö tähän saada sellainen Valkoisen Heteromiehen leima, jolla hyväksytään ne naiset, jotka saavat uida yläosattomissa?

Ja Jape, ehkä olisi miehille korkea aika opetella sitä itsehillintää, jos ei osaa olla tuijottelematta ja ahdistelematta. Tähän mennessä kun kaikki on aina kuitattu naisten syyksi.

Anonyymi kirjoitti...

5-vuotiaita erotettu brittikouluista "seksuaalisesta käyttäytymisestä"

Homo

Jape kirjoitti...

KalleR: "Ja Jape, ehkä olisi miehille korkea aika opetella sitä itsehillintää, jos ei osaa olla tuijottelematta ja ahdistelematta. Tähän mennessä kun kaikki on aina kuitattu naisten syyksi."

En tiedä miksi minulle kommenttisi edes kohdistat, mutta kommentoin nyt kuitenkin kohteliaasti seuraavaa:

Kysymys ei ole miesten itsehillinnästä, vaan siitä, että nainen ottaa ihan itse ne rintsikat/yläosat pois ja sitten jotkin ahdistuvat kun kuvittelevat, että heitä tuijotetaan. "Parhaimmat" ahdistuu siitä, kun kukaan ei sitten tuijotakkaan hetä vaikka se yläosa on pois.

Kyllä se tuijottelu tai siitä ahdistuminen on naisen syytä käsittääkseni, ei mies niitä rintsikoita naisen päältä riistä (en väitä, että ei olisi joitakin hörhöjä jotka niin voisi tehdä, mutta puhun nyt yleisellä tasolla), kyllä nainen ne itse riisuu.
Lisäksi on huomioitava, että jos joku julkisessa paikassa riisuuntuu, edes osittain, altistaa hän itsensä katseille, vai meinaatko että muiden, esim. miesten, pitäisi kävellä pää painuneena jos paljastissinen nainen on julkisella paikalla? Mitä?

On eri asia, jos joku ottaa vaikka aurinkoa omalla pihallaan yläosattomissa, ei häntä tuolloin saa mennä tirkistelemään.

Jape kirjoitti...

Enbuske:Kuka pitää huolen isien oikeuksista?

(YLE Radio 1, to 25.6.2009 klo 9.05-9.58)

Mikael Jämsänen oli kuluvan vuoden tammikuussa mukana lapsensa synnytyksessä. Nyt hän ei saa tavata tytärtään, eikä hän edes varmuudella tiedä tyttärensä nimeä.

Lapsen äiti on lähtenyt entisen puolisonsa kanssa ulkomaille, eikä suostu isyyden tunnustamiseen, saati testaamiseen.

Käytännössä lapsen äiti voi Suomessa päättää, onko mies lapsen isä vai ei. Laki vanhemmuudesta onkin vanhanaikainen.

Vanhanaikaiselta kuulostaa myös tapa, jolla miehiä kohdellaan esim. erotilanteissa ja parisuhdeväkivaltatapauksissa. Miehestä tulee lähes automaattisesti syyllinen ja häviävä osapuoli myös oikeuden edessä, kun isiä epäillään lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä usein vailla kunnollista näyttöä.

Tuomas Enbuske kysyy, kuka puolustaa isien oikeuksia.

Mukana keskustelemassa ovat tutkija Aune Flinck, ex-liigakiekkoilija Mikael Jämsänen ja sosiaalityöntekijä Timo Kitunen.

Anonyymi kirjoitti...

"Kysymys ei ole miesten itsehillinnästä, vaan siitä, että nainen ottaa ihan itse ne rintsikat/yläosat pois ja sitten jotkin ahdistuvat kun kuvittelevat, että heitä tuijotetaan. "Parhaimmat" ahdistuu siitä, kun kukaan ei sitten tuijotakkaan hetä vaikka se yläosa on pois."

Voi siveyden sipuleita. :)


Bmad

Jorma kirjoitti...

"Ja Jape, ehkä olisi miehille korkea aika opetella sitä itsehillintää, jos ei osaa olla tuijottelematta ja ahdistelematta."

Ei katseissa tai flirttailussa mitään vikaa ole. Jos ei kestä muiden ihmisten seuraa, on paras pysyä kotona.

"Tähän mennessä kun kaikki on aina kuitattu naisten syyksi."

No, ei todellakaan ole.

Jorma kirjoitti...

Nainen pettää hedelmällisenä ja onnettomana

Jorma kirjoitti...

"Seuraavaksi Bara Bröst vaatii vapaa-ajanlautakuntaa linjaamaan, että kun naisia on rinnat paljaana uimassa, miehiä ei saa päästää samaan aikaan allastiloihin"

Samaa veikkaan minäkin.

Enpä silti oikein usko, että tästä naisten yläosattomuudesta tulee kovinkaan suosittua tuolla. Ellei sitten tosiaan erillisia vuoroja ryhdytä ajamaan.

Absurdia kirjoitti...

Ihmisiä kuolee tälläkin hetkellä nälkään, sodassa, sairauksiin ja ties mihin. Mitä tekee feministit? Itkevät, että naiset eivät saa olla yläosattomissa uimahallissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ihmisiä kuolee tälläkin hetkellä nälkään, sodassa, sairauksiin ja ties mihin. Mitä tekee feministit? Itkevät, että naiset eivät saa olla yläosattomissa uimahallissa."

Tuo on kyllä tyhmä argumentti. Samalla tavalla voitaisiin sanoa että ihmisiä tapetaan sodissa vaikka millä mitalla ja tasa-arvomiehet vain valittavat asevelvollisuudesta!

(pitäisikö aina odottaa niin kauan että ihmisiä alkaa kuolemaan, ennenkuin kritiikki on sallittua?)

- Syltty

tikka kirjoitti...

jos miehet olisivat uimahallissa alaosattomissa, niin kyllä minäkin tuijottaisin. :)

Anonyymi kirjoitti...

"jos miehet olisivat uimahallissa alaosattomissa, niin kyllä minäkin tuijottaisin. :)"

Samaten! :) Ja joo, jos joitakin miesparkoja mun täysin tahaton katselu häiritsisi, niin laittaisivat housut päälle.

Luulenpa että tuijottelisin myös yläosattomia naisia. Eikä kyse ole mistään itsehillinnän puutteesta, vaan jotenkin täysin automaattisesta ja tahattomasta..

Ebe kirjoitti...

"Taisimmekin tuomita feminismin aiheetta ennen aikojaan"

Ette arvioineet, ettöke tajua että tässäkin on kyse vain hyökkäyksestä normaalia miehisyyttä vastaan; miehen seksuaalisuuden syyllistämistä.