sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Vasemmistoliiton taistelu miesäänestäjistä

HS: Työmiehen ääni
Paavo Arhinmäen on löydettävä uusi tapa vedota duunarimiehiin. Muuten perussuomalaiset nappaavat heidät kaikki.

Ilmeisesti me kaikki tahdomme nykyisin olla huippukoulutettuja, kielitaitoisia ja ruskettuneita alexanderstubbeja.

Jos perinteisestä duunarista on viime vuosina puhuttu, hän on saanut olla kielteinen esimerkki, vakituisessa työpaikassa oleva hyväpalkkainen paperimies, jonka etua ajetaan pätkätyöläisnaisen kustannuksella.

Arhinmäkikin sanoo, että vasemmistoliiton pitää uudistaa duunarin käsite.

"Raksajätkän kokemat lainalaisuudet ovat samat kuin esimerkiksi pienyrittäjän. Molemmat tekevät pitkää päivää, ja pörssiyritykset ja suurpääoma ovat niitä vastaan."

Myös mies-naiskysymys saattaa olla jakolinja monella tavalla. Pelkän Jutta Urpilaisen sukupuolen on väitetty ajaneen pois demarien miesäänestäjiä.

Uschanovissa Arhinmäen vahvuudet herättävät toivoa.

"Enemmän hän kuin kukaan muu tähän pystyy. Paavolla on luottamusta herättävä miesolemus, ja potentiaalina on miesten naisia alhaisempi äänestysprosentti. Ehkä olisi aika ironisoivalle kampanjalle, jolla kehotettaisiin miehiä äänestämään?"

Ironisoiva kampanja on ollut käytössä jo pitkään, mutta tuskin sillä paljoa miesäänestäjiä haalitaan.
Vasemmistoliikkeiden on otettava feministiset teoriat ja käytännöt huomioon. Vain siten muuttuvan maailman ongelmiin löydetään ratkaisuja ja vain siten saavutetaan laajempaa kannatusta myös naisten keskuudessa. Puoluepolitiikassa naisten vaatimukset ja tavat toimia on otettava tosissaan.

SIKSI VAADIMME

Naisvaltaisten alojen palkkoja, työoloja ja -ehtoja on parannettava tuntuvasti

Miesten on otettava enemmän vastuuta kotitöistä ja hoivasta

Naisten oikeuksien opiskelu on tehtävä pakolliseksi varsinkin oikeus- ja yhteiskuntatieteiden opintoihin

4 kommenttia:

MikkoAP kirjoitti...

"Ehkä olisi aika ironisoivalle kampanjalle, jolla kehotettaisiin miehiä äänestämään?"

Joopa joo. Korkekastikoulutetut viherpuna-vasurit käyttävät ironiaa saadakseen duunarimiehet uurnille? Joo varmaan toimii. Profeministinen nykyvasemmisto ei ole koskaan pystynyt salaamaan valkoisia heteroseksuaaleja duunariäijiä kohtaan tuntemaansa ylenkatsetta. Ironia ei peitä tätä asetelmaa tippaakaan. Ironia on vain tehokeino, joka on tarpeeton, jos oikeasti vasemmistoliitolla on jotain sanottavaa duunariäijille.

Anonyymi kirjoitti...

"Vasemmistoliikkeiden on otettava feministiset teoriat ja käytännöt huomioon. Vain siten muuttuvan maailman ongelmiin löydetään ratkaisuja ja vain siten saavutetaan laajempaa kannatusta myös naisten keskuudessa. Puoluepolitiikassa naisten vaatimukset ja tavat toimia on otettava tosissaan.

SIKSI VAADIMME

Naisvaltaisten alojen palkkoja, työoloja ja -ehtoja on parannettava tuntuvasti

Miesten on otettava enemmän vastuuta kotitöistä ja hoivasta

Naisten oikeuksien opiskelu on tehtävä pakolliseksi varsinkin oikeus- ja yhteiskuntatieteiden opintoihin"Tätä kun jatkavat niin saa Arhinmäkikin etsiä uutta työpaikkaa alta aikayksikön.

Mortimer kirjoitti...

Arvelen vasemmiston vaikeuksien houkutella miesduunareita kestävän pitkään. Entisiä perusäänestäjiä voi olla vaikea saada takaisin, kun luottamus puolueeseen on kadonnut. Tietysti jos oikeistohallitus päättää yrittää tehdä jotain mikä kunnolla pelästyttää työväenluokan, voi suunta kääntyä nopeastikin.

MikkoAP kirjoitti...

"Arvelen vasemmiston vaikeuksien houkutella miesduunareita kestävän pitkään. Entisiä perusäänestäjiä voi olla vaikea saada takaisin, kun luottamus puolueeseen on kadonnut. Tietysti jos oikeistohallitus päättää yrittää tehdä jotain mikä kunnolla pelästyttää työväenluokan, voi suunta kääntyä nopeastikin."

Ei välttämättä. Jos nimittäin vasemmistoliitto alkaisi tosissaan perinteiselle duunarilinjalle, voisi se ajaa aika suuren osan heidän nykyisistä äänestäjistään vihreisiin.