torstaina, heinäkuuta 16, 2009

Mammanpoikien kosto

Tasa-arvo edelleen haasteena tutkimuselämässä
Naiset ovat edelleen Euroopassa aliedustettuina tieteellis-teknisillä aloilla sekä yrityksissä että yliopistoissa. Näin siitäkin huolimatta, että luonnontieteellisen tai teknisen yliopistotutkinnon omaavien naisten määrä on tasaisesti kasvanut. Naisten uraputkessa tieteen ja teknologian aloilla on monta vuotokohtaa ja putki alkaa vuotaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa, todetaan EU-komission laajassa naisten urakehitystä selvittäneessä raportissa.

Stay away, American Woman, say British men

Nina Suomalainen: Mammanpoikien kosto
Ja myös se taisi älähtää johon se kalikka kalahti. Ainakin mammapojat ovat ryhtyneet netissä hyvinkin aktiivisiksi vastarintataisteluun. Tai näin päättelin, sillä samana päivänä Facebook-sivuilleni hakkeroitiin, kuin myös spostiin ja MySpace sivuille. Myös www.uusisuomi.fi sivuilla oleva blogini – jonne tänä iltana oli tullut puolentoistasataa kommenttia! – oli joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Salasanani, jotka varmaankin olivat liian heikkoja, oli murrettu.

Nina Suomalainen, mene Kinnulaan oppiin

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä luinko itse huonosti vai mikä on, mutta minun mielestäni Nina Suomalainen sanoi jo ensimmäisessä kirjoituksessaan ihan selvästi, että paljon on niitäkin, jotka eivät yrittämisestä huolimatta onnistu. Eihän hän heitä kritisoinutkaan, vaan niitä ihmisiä, jotka eivät viitsi opiskella kun opintotuki on niin pieni eivätkä 22-vuotiainakaan oikein vielä tiedä haluaisiko sitten *isona* ryhtyä merikapteeniksi, lakimieheksi, lääkäriksi vai Idols-tähdeksi.

Jorma kirjoitti...

"Naiset ovat edelleen Euroopassa aliedustettuina tieteellis-teknisillä aloilla sekä yrityksissä että yliopistoissa."

Entäs miesten aliedustus yliopistoissa ylipäätään?

Anonyymi kirjoitti...

Nina Suomalainen kirjoittaa nuoresta miehestä, joka ei halua opiskella. Ainakaan tässä tapauksessa ei siis ole kysymys miesliikkeen esittämästä miesten syrjinnästä.

MikkoAP kirjoitti...

"Nina Suomalainen kirjoittaa nuoresta miehestä, joka ei halua opiskella. Ainakaan tässä tapauksessa ei siis ole kysymys miesliikkeen esittämästä miesten syrjinnästä."

Tasa-arvoisessa kirjoituksessa olisi myös puhuttu papan/mammantytöistä.

Tomi kirjoitti...

Voi paska, Google/Blogger saattaa tehdä niin, että se antaa kylmästi virheilmoituksen, kun yrittää lähettää viestin. Sitten kun palaa takaisin, viesti on kadonnut. Aina kannattaa ennen lähettämistä painaa ctrl-A ja ctrl-C. Tuo ohje pitäisi lukea Bloggerin viestikentän läheisyydessä vakituisesti.

Kommentoin tuota alla olevaa ajatusta. Jos syrjäytymine koskisi naisia, kaikki olisivat siitä todella huolissaan, erityisesti kymmenillä miljoonilla avustetut naisjärjestöt. Kun kyse on miehistä, mitään yhteiskunnallista ongelmaa ei ole. On vain mammanpoikia, jotka eivät osaa ottaa itseään miehekkäästi niskasta.

Mutta antaa olla, en rupea kirjoittamaan uusiksi.

"Nina Suomalainen kirjoittaa nuoresta miehestä, joka ei halua opiskella. Ainakaan tässä tapauksessa ei siis ole kysymys miesliikkeen esittämästä miesten syrjinnästä."

bmaad kirjoitti...

"On vain mammanpoikia, jotka eivät osaa ottaa itseään miehekkäästi niskasta."

On siis poikia, joista ei
vaan ole vastaamaan nk. maskuliiniseen rooliodotukseen.
Liekö yrittävät päteä jonain, millä ei ole laajaa kysyntää naisten keskuudessa, jos muuallakaan... Kävisivät edes saleilla... tai tanssikouluissa.

Mammantytöt taitavat olla enimmäkseen aika ei-syrjäytyneitä, kyllähän heitäkin on. Jotenkin heillä menee vain niin hyvin, ja heillä on tuo niskaotekin itsestään hyvin hallussa.

Etteipä vaan joku mukavan karski mies olisi pitämässä niskasta kiinni, ettei tyttö vaan karkaa ja rupea suremaan... suremahan... älä sure, pieni tyttönen, elämä hymyilee, äitikin hymyilee ja muistaa suklaarasialla kun tytöllä ja tämän tulevalla sulhasella on kotibileet...

Äidit ja tyttäret juhlivat
jopa keskenään, MUTTA sehän on heillä vain hauskaa,
iloista toimintaa. Sensijaan äitien kanssa toistuvasti juhlivat pojat eivät pidä kotibileitä vaan ovat inhottava häpeätahra miehiltä
patriarkaalista käyttäytymistä lypsävässä rodunjalostusyhteiskunnassa: se ongelma, johon sisältyy keskenkasvuisia itsesyytöksiä ja vastuuttomuutta herrasmiehenä. Hyihyi. Kyllä se on ihan oma vika ja SILLE NAURETAAN. KATSOKAA VAIKKA. KATSOKAA MIKÄ PELLE TOI PERÄKAMMARITTELIJATAR ON. OTTAKOON PERÄKAMMARINPOIKIA NISKASTA KIINNI
JA KUSKOON EDES SUUHUN NIITÄ POIKIA JOISTA EI TYKKÄÄ.


T: Kinky-Bmad

Vortac kirjoitti...

Tasa-arvoisessa kirjoituksessa olisi myös puhuttu papan/mammantytöistä.

Totta, mutta sekään ei vielä oikeastaan riittäisi. Sillä 'mammanpoika' on melkoinen emaskuloiva haukkuma- ja solvaussana miehiä kohtaan. Sillä EI ole samaa vaikutusta naisia kohtaan, koska heidän naiseutensa ei murene siitä, miten paljon he viettävät aikaa äidinsä/isänsä helmoissa.

Heidän naiseutensa murenee siitä, että miten paljon he joutuvat jakamaan römpsäänsä ilmaiseksi kun eivät siitä kunnon hintaa saa.. huora, lutka, jne..

Mammanpoikahan toimii juuri siksi, että se ilmentää että mies ei ole ollenkaan kelpo mies (vaan poika), eikä hänellä ole ollut itsenäisyyttä (jota naiset arvostavat pariutumismielessä), omapohjaista menestystä, eikä hän sovi mitenkään muutenkaan 'miehen rooliin', johon kuuluu juuri uljaus, itsenäisyys ja menestys yms..

Mammanpoika-sana siis pyrkii murentamaan miehen itsearvostuksen, identiteetin ja kertomaan, ettei hän ole ollenkaan kelpo yksilö miehenä, ihmisenä eikä pariutumiskumppanina varsinkaan, hyi hyi.

"mammantyttö"-sanassa ei ole samaa efektiä, joten vaikka kirjoituksessa oltaisiin sitä sanaa käytetty, kirjoitus ei silti olisi ollut tasa-arvoinen.

- Vortac

Ville kirjoitti...

Lasta ei pidä pakottaa sukupuolinormien mukaiseksi

Kasvatustyyli ei määrää, säilyykö lapsen samastuminen sukupuoleen aikuisuuteen asti. Kukaan ei tiedä varmasti lapsen kehityksen suuntaa, joka voi muuttua spontaanisti.

Ennen oli tavallista, että lasta autettiin hyväksymään biologinen sukupuolensa ja hänen käytöstään ohjattiin normien mukaiseksi. Nykyisin tämän uskotaan voivan vahingoittaa lasta. Lapsi ei välttämättä muutu vaan voi oppia salaamaan kokemuksiaan. Lapsi tuntee syyllisyyttä ja häpeää, koska hän ei kelpaa omana itsenään perheelleen ja yhteisölleen.


Yhtä hyvin voisi sanoa, että lasta ei pidä pakottaa sukupuolinormien vastaiseksi, tai sukupuolettomaksi (tästä on kai täälläkin ollut joku linkki, en nyt muista millä otsikolla).

Anonyymi kirjoitti...

http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=664147

Tähän on vielä vähän matkaa Suomessa.

Tomi kirjoitti...

Innostuin laittamaan Google alertteihin "tasa-arvon". Ekana tuli tämä ulkoministeriö sivu, joka tosin on päivitetty pari kuukautta sitten.

http://global.finland.fi/public/default.aspx?contentId=70212&nodeId=15805

Ulkoministeriössäkin nyt tiedetään, että "koska naiset ovat kaikkialla maailmassa heikommassa asemassa kuin miehet, juuri naisten asemaa tulisi parantaa, jotta sukupuolten välinen tasa-arvo voitaisiin saavuttaa".

Todella ärsyttävää yksisilmäisyyttä. Hei ulkoministeriö, palkatkaa minut! Sitten voin kertoa, että naisten asema kehitysmaissa on maapallon kohtalonkysymyksiä.

Vauraissa länsimaissa sen sijaan ongelma on, että kaikenmaailman feministit ja feministiset diskurssit pääsevät sotkemaan kunnon ihmisten hyviä tarkoituksia.

(Jos joku on niin tyhmä, että ei ymmärtänyt: kehitysmaan naisen rinnastaminen kehittyneen maan naiseen on älytöntä. Erityisen älytöntä se on, kun ymmärtää, että länsimaiden naisten aseman parantaminen vie väistämättä resursseja kehitysmaiden naisilta -- siis jos heidät rinnastetaan samanlaisina sorron kohteina. Tämä on muuten niin kutsuttua diskurssianalyysiä, jossa ihmetellään, miten valta luo ongelmat ja niiden ratkaisut usein tai ainakin joskus täysin mielivaltaisesti. Mutta se on toinen juttu.)

Ebe kirjoitti...

Voi nyt taas kerran. Jotenkin suunnatomasti ärsyttää tällainen väkipakolla tasapäistäminen. Jos naisia ei tieteelis-tekniset (luonnolisesti) kiinnosta kovinkaan paljon, se on ongelma joka pitää korjata, jotta saavutetaan "tasa-arvoa"? Vanhaa huttua: kaikki on 50/50 tai naiset pärjäävät paremmin, kuin jossakin helvetin sukupuolten sodassa == tasa-arvo.

Anonyymi kirjoitti...

"Tasa-arvoisessa kirjoituksessa olisi myös puhuttu papan/mammantytöistä."

Varmaan noinkin. Toisaalta voi olla, että papan/mammantytöt ovat marginalisempi ilmiö kuin mammanpojat. Muistelen lukeneeni, että tytöt muuttavat kotoaan ja itsenäistyvät poikia huomattavasti aiemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Naisten nopeampaa itsenäistymistä osaltaan selittänee se, ettei tarvitse suorittaa asevelvollisuutta ja lisäksi se, että on aina mahdollisuus hankkiutua asumaan muutaman vuoden vanhemman miehen siivellä.

Homo

asdfg kirjoitti...

Melko toimeliaita kavereita mammanpojiksi. Ilmeisesti mammanpoikien nenille ei hypitä.

Nina Suomalainen voisi tasapuolisuuden vuoksi kuitenkin vielä tarkistaa, kumman sukupuolen edustajien taskuun ne yhteiskunnan tuet etupäässä kilahtavatkaan. Sen jälkeen voisi morkata vaihteeksi vaikka yksinhuoltajaäitejä.

Oskuun vielä sen verran, että hän on aikansa tuote. Kun kokonaistyöttömyys on kymmenisen prosenttia ja nuorten työttömyys neljäsosa väestöstä, on aivan ymmärrettävää että eteenpäin pyrkimisen eetos katoaa ja sossun rahoilla elämisen stigma heikkenee.

Mielestäni olisi ihanteellista, jos jokainen ihminen voisi elää itsenäisenä ja omalla työllään, mutta en ole kokoomuslainen, jonka mielestä työttömän täytyy aina kärsiä ja hävetä. Miksi juuri Oskun tarvitsisi veren maku suussa yrittää olla Se Työtön Joka Työllistyy, kun tarjolla on satojatuhansia muitakin. Jos joku pystyy elämään peruspäivärahalla itseään tyydyttävästi, antaa mennä vain.

Voisin näin lopuksi vielä valheellisesti syyttää Nina Suomalaista erilaisista vastenmielisiksi mielletyistä rikoksista ja sanoa sitten, että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Aika järkyttävä tuo Australian tilanne, jos joutuu jo kahden vuoden paneskeluista maksamaan kenties loppuelämänsä jotain ylläpitomaksua nartulle, jonka kanssa ei edes ole koskaan asunut yhdessä. Tavalliset huorat tulevat paljon halvemmaksi. Mutta eiköhän valistuneet naisasianaiset yritä kohta ajaa tuollaista tännekin, kun kovasti yritetään jo saada yhdessä osoitteessa asumisessa Suomessakin oikeus viedä toisen omaisuutta erilleen muuttaessa.

Homo

tympeäNörttö kirjoitti...

"Toisaalta voi olla, että papan/mammantytöt ovat marginalisempi ilmiö kuin mammanpojat. Muistelen lukeneeni, että tytöt muuttavat kotoaan ja itsenäistyvät poikia huomattavasti aiemmin."

Toisaalta, ainakin oman kokemukseni mukaan, tytöt ja naiset ovat paaaljon enemmän kiinni suvussaan kuin pojat ja miehet. Sen voi toki nähdä positiivisenakin juttuna, että välejä pidetään, mutta kun välillä meininki on sellaista että vanhemmille pitää soittaa kaikista vähäisistäkin valinnoista, heidän sanaansa ei kyseenalaisteta ja tapaamaankin pitää päästä tosi usein... IMO se on todellista papan/mammantyttömäisyyttä.

Vortac kirjoitti...

Mielestäni olisi ihanteellista, jos jokainen ihminen voisi elää itsenäisenä ja omalla työllään..

Se olisi kapitalismin tuho.

Ja ota huomioon, että silloin tulisi lisää työttömiä, sillä mihis sossun työväki sitten laitetaan töihin..? Heiltähän loppuisi hommat! Samoin työkkäri, yms yms.. kyllä työttömät ovat kapitalismin erittäin tärkeä voima. Ilman työttömien suurta massaa, kapitalismi kuolee omaan mahdottomuuteensa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Toisaalta, ainakin oman kokemukseni mukaan, tytöt ja naiset ovat paaaljon enemmän kiinni suvussaan kuin pojat ja miehet.

Minulla on tismalleen sama kokemus. Eräskin eukko soitti ainakin 2-3 kertaa päivässä äidilleen, ja joka ikisen puhelun lopussa piti hokea se minärakastansinua-klise.

Miehen maailma nauraisi tuollaisesta lyttyyn. Naisten suhteen tällaisista asioista ei juuri puhuta.

Miksi muuten on nolompaa olla nimenomaan MAMMANpoika kuin PAPANpoika?

- Vortac

Vortac kirjoitti...


Ulkoministeriössäkin nyt tiedetään, että "koska naiset ovat kaikkialla maailmassa heikommassa asemassa kuin miehet, juuri naisten asemaa tulisi parantaa, jotta sukupuolten välinen tasa-arvo voitaisiin saavuttaa".

Todella ärsyttävää yksisilmäisyyttä
.

Päin kansan naamaa suoritetusta erittäin laajan mittakaavan valehtelusta nyt puhumattakaan. Tuossa syljetään jokaisen yhteiskunnan maton alle lakaiseman miehen kasvoille; jokaisen miehen, joka on yrittänyt parhaansa, mutta silti päätynyt yhteiskunnan reunamille vain sukupuolensa vuoksi. Tuossa teurastetaan totuus ja revitään oikeudenmukaisuus riekaleiksi. Oikeusministeriö? Doubletalk indeed.

Rakkauden ministeriö jne.. sotiminen on rauhantyötä, historian muuntelu 'totuuden puolustamista' ja psykiatria mielenterveydenhoitoa..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Meinasipa unohtua tärkein; Feminismi on tasa-arvoa...

Talk about pukki kaalimaan vartijana tai kettu kanalan vartijana.

- Vortac

MikkoAP kirjoitti...

Jep jep. Vaimo, joka yritti tukehduttaa hermosairaudesta kärsivän miehensä tyynyllä, on vapautettu murhanyrityksestä.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1200160/Wife-accused-trying-smother-MS-husband-pillow-cleared-attempted-murder.html

Argh kirjoitti...

Mammanpojaksi nimittely on täysin samaa kaliberia huorittelun kanssa. Molemmilla nimittelyillä hyökätään kohteen seksuaalisuutta ja omanarvontuntoa vastaan.

Sitä toisinaan toivoisi naispoliitikoilta edes pientä suhteellisuudentajua, mutta ilmeisesti siihen ei heillä ole mitään tarvetta.

Huoritteleva mies sentään laitettaisiin puolueessa välittömästi järjestykseen, mutta nainen voi vaan jatkaa huuteluaan tajuamatta edes tekevänsä mitään väärää. Täysin järjenköyhää meininkiä.

Vortac kirjoitti...

Ovatko naiset herkempiä kritiikille?

http://www.youtube.com/watch?v=scMKEByTHGE&feature=channel_page

Chapin's Infernon taattua laatua, tämä video kannattaa katsoa, vaikka ei muuten kattelisi noita Chapin's Infernoja.

Siinä kerrotaan asia niin suoraan ja rehellisesti, juuri niinkuin se on. Juuri noin haluaisin itsekin pystyä puhumaan, mutta jostain syystä sanat aina sekaantuvat kun yritän jotain selittää.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Argh: totta, yhteiskunta on vain ikävästi rakentunut siten, että miehen herkkään kohtaan pääsee pureutumaan (keinotekoisen 'miehen roolin' ehdollistamisen vuoksi) ilman, että se näyttää mitenkään vyön alle lyömiseltä, ja ilman että mitään seksuaalista mainitaan.

Naisen identiteetti taas rakentuu niin pitkälti seksuaalisuuden varaan (naiseus jne.), että naista kohtaan ei voi osoittaa samanlaista solvausta menemättä tabualueille, eli seksuaalisuuteen. Ja sitä pidetään yleisesti vyön alle lyömisenä, karkeana kielenkäyttönä, barbarismina ja alatyylinä, henkilökohtaisuuksiin alentumisena yms.

Valttikortit ovat siis tässäkin asiassa naisilla - he voivat panetella ja solvata miehiä näyttäen vain naisilta, joita 'huolestuttaa yhteiskunnallinen suuntaus', ja jotka eivät oikeastaan sano mitään kovin hirveää tai väärää - toisinsanoen nainen, joka kritisoi miestä mammanpojaksi, vaikuttaa ja näyttää asiallisemmalta kuin mies, joka kritisoi naista lutkaksi, huoraksi, jakorasiaksi tai visvavituksi.

Miehiä voidaan lyödä niin monin eri asein tuosta miehen roolista käsin, mutta naisella kun ei vastaavaa roolia ole, ainoa pätevä keino loukata naista on solvata naisen seksuaalista arvoa huorittelemalla tms.

Esimerkkinä "Työtön luuseri" vaikuttaa periaatteessa ihan asialliselta termiltä. Mutta jos naisesta sanoo "hän on työtön luuseri", se ei saa yhtä ainutta miestä muuttamaan haluaan panna tuota naista.

Tätä muuten hiukan sivutaan käänteisesti tuossa Chapin's Infernossa..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Se mitä koetan sanoa, oikeastaan on siis se, että naisten on helpompi heittää lokaa miesten niskaan kuin päinvastoin, ja lisäksi silloin kun he niin tekevät, sitä on monissa tapauksissa mahdotonta sellaisenaan kääntää toisinpäin, eli siis pelkästään sukupuolet vaihtamalla asia ei toimikaan..

Se tekee tästä välillä melko vaikeaa ja turhauttavaa. Sekä kansan yleinen tiedottomuus ja valveutumattomuus, etenkin naisten.

Naiset eivät vaikuta olevan OLLENKAAN tietoisia arkielämässään, miten vaikea 'miehen rooli' on, eivätkä tietoisesti halua edes myöntää käyttävänsä runsaasti sellaista valtaa joka päivä, jota miehellä ei ole, eikä voi ollakaan samalla tavalla kuin naisella.

Nainen voi käyttää flirttailua ja 'taisin juuri rakastua sinuun'-tyyppistä puheenpartta tehokkaana manipulaationa miesten pään sekoittamisessa, mutta sama ei toimi miehen yrittäessä sitä naiselle. Mutta kun tästä kysyy naiselta, nainen hämmästelee "Mitä ihmeen valtaa? Ihan samaa se on kuin miehilläkin, ehkä vähän erilaista vain" (oma kokemukseni tänään eräänkin naisen suhteen).

Onko tosiaan niin, että naiset ovat tiedottomia omasta vallastaan, siitä, miten paljon miehiä mollataan yhteiskunnassa ja arkipäivän elämässä, miten paljon väkivaltaa miehiä kohtaan suunnataan joka päivä, sekä siitä, kumpi on oikeasti uhri ja kumpi etuoikeutettu vallankäyttäjä?

Ovatko naiset niin tyhmiä, aivopestyjä ja naistenlehtien lööperillä ja feminismidogmilla tuuditettuja kanoja, että eivät pysty näkemään sitä, mikä on suoraan heidän nenänsä edessä?

Tällaista kohdatessani kaikkien näiden vuosien ja kaiken tämän kamppailun jälkeen tekee mieli heittää hanskat tiskiin ja naulaan samanaikaisesti ja muuttaa toiselle planeetalle lopulliselle hermolomalle.

Kaikkien näiden vuosien, mediakohujen ja kaikenlaisen mellastuksen jälkeen tilanne on arkipäivän elämässä 'keskivertonaisen' tasolla täysin muuttumaton. Heillä on valta ja römpsä, miehillä ei. Mutta heillä ei ole tietoista vastuuta tästä vallasta, ja jos sen erehtyy heidän kanssaan ottamaan puheenaiheeksi..

Joskus tietoisuus siitä, että "kyllä se vielä tulevaisuudessa" ja "Pinnan alla kiehuu ja kuplii jo" ei aina riitä epätoivon häivyttämiseen, nähdessäni silmästä silmään tämänhetkisen tilanteen.

Mukava ja luovakin nainen voi osoittautua tällaiseksi tiedottomaksi tapaukseksi. Ei kai se täysin heidän omaa syytään ole, mutta jotenkin tuntuu siltä, että mitä toivoa meillä on, jos edes nykyaikana tavallinen nainen ei ole tuon tietoisempi miesten ongelmista tai edes omasta etuoikeutetusta asemastaan?

Mitä toivoa meillä on? Keinomme ovat heikkoja, yhteiskunta on feminismin ja naisten puolella hamaan ikuisuuteen, meidän joukkomme ovat pienet, harvalukuiset ja epävarmat, ja valtamedia ei koskaan päästä meitä täyteen ääneen. Jonkin perustan on TODELLA RANKASTI murruttava, ennenkuin mikään totuuden viesti voi päästä kansan tietoisuuteen näistä asioista.

Nykyiset keinot ovat täysin tehottomia.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

Vortac:"Mitä toivoa meillä on? Keinomme ovat heikkoja, yhteiskunta on feminismin ja naisten puolella hamaan ikuisuuteen, meidän joukkomme ovat pienet, harvalukuiset ja epävarmat, ja valtamedia ei koskaan päästä meitä täyteen ääneen."

Asiaa. Onneksi joku
viitsii korostaa sitä miten inhottavasti feminismi on syöpynyt yhteiskuntaan.

Tälläkin palstalla ihan liian harvoin todetaan, miten feministinen lähes jokainen nainen on. Nk. myönteisiä naisia on vain harvassa. Auttamattomasti suurin osa naisista on
sekaisin valtansa ja naiseutensa kanssa, ja seksistä on tullut heille viimeinen oljenkorsi, jolla he torpedoivat terveen sukupuolikäyttäytymisen koko (?) maaplaneetalta, ja saavat miehenä olon tuntumaan aivottomalta suorittamiselta (suoritukselta, jolla surkastuneet kananaivot pidetään vireessä
ja vallassa).

Miesasiapalstoja lukiessa saa
joskus itsekin turhan helposti sellaisen toiveunen, niinkuin olisi isotkin parvet fiksumpia naisia keskuudessamme mutta tällainen illuusio täytyy murtaa ja tyytyä siihen vähään mitä on saavutettu. Siis on olemassa ja tiedän oikeasti hienoja naisia, mutta heitä on vain pieni määrä siellä täällä, pieniä keitaita autiomaassa, jolla tarpoessa useimmat miehet eivät kohtaa kuin lentohiekkaa.

bmaad kirjoitti...

"Naiset eivät vaikuta olevan OLLENKAAN tietoisia arkielämässään, miten vaikea 'miehen rooli' on, eivätkä tietoisesti halua edes myöntää käyttävänsä runsaasti sellaista valtaa joka päivä, jota miehellä ei ole, eikä voi ollakaan samalla tavalla kuin naisella. "

Naisilla on kyllä alitajuista
tiedostamista valtansa hedelmistä, mutta kuten despoottien mustavalkoisen värikkäästä historiasta tiedetään, törkeään vallankäyttöön liittyy myös todellista avuttomuutta. Naiset kimpaantuvat
hyvin paljon jos heidän avuttomuuden tunteitaan aletaan penkoa, koska eivät he tiedä miten he eläisivät jos he joutuisivat itse kantamaan vastuuta teoistaan ja kokemaan jopa aitoa rakkautta ja tunteita meitä miehiä kohtaan. Se on heille VALLAN vierasta kauraa. Muutos on pelottava, mutta luultavasti jotkut naiset ovat jo alkaneet pelkäämään miesasia-aktivismin myötä. Itse liikun jonkin verran "ulkona", ja näen ihmisiä muutenkin kuin nettikirjaimina. Kyllä joistakin naisista voi nähdä sen, että he ovat käsitelleet tätä miesasiaa sisällään, mutta en suinkaan väitä,
että tämä fasistinen feminismi olisi heistä poistunut, mutta tietynlaista herkistymistä asioihin voidaan havaita. Naiset jollain alitajuisella tasolla ehkä tajuavat, että heidän aikansa
lähestyä miehiä saattaa olla vielä jonain päivänä tulossa.

Mutta avuttomina despootteina he tietenkin jatkavat alfauroiden
kiivasta metsästämistä, jotta he voisivat säilyttää kyseenalaiset valta-aarteensa.

Joskus minusta on hauskaa
antaa pölhöimmän alfauroksen jäädä naisen seuraan ja toivoa, että nainen joutuu hänen kanssaan vaikeuksiin. Tietäen sen, että olen tuon naisen silmissä vieläkin alhaisempi olento, minua ei haittaa vaikka alfauros kirjaimellisesti metsästäisi tuon naisen. Minustahan ei ollut edes naiselle ruoaksi...

bmaad kirjoitti...

Argh:"Huoritteleva mies sentään laitettaisiin puolueessa välittömästi järjestykseen, mutta nainen voi vaan jatkaa huuteluaan tajuamatta edes tekevänsä mitään väärää. Täysin järjenköyhää meininkiä."

Joo, näitä ns. "peräkammarinpoikia" ei todella osata käsitellä, kuin siitä näkökulmasta, että a) ovat joko itse syyllisiä tilanteeseen b) heillä on ongelmallinen äitisuhde tai c) heillä on hirveän heikot geenit, jotka estävät tekemästä "järkeviä valintoja" elämän polulla.

Peräkammarin pojat ja
yleensä yksinäiset miehet ovat suomalaisen suorituspaineyhteisön luuserisakkia ja pohjasakkaa, halusivat tai eivät - ja vaikka nuo edellämainitut määreet saattaisivat pitää jonkin verran paikkaansakin, ei kuitenkaan haluta myöntää, että muiden ihmisten etenkin naisten (yhteiskuntarakenteelliset) asenteet heitä kohtaan ovat olleet ratkaisevassa roolissa ja iän mittaan laukaisseet kestomasennuksen tai kyvyttömyyden
hankkia ratkaisuja elämään. Kun ihmistä ei arvosteta sellaisenaan, vaan hänen pitäisi vääntää itsensä johonkin sukupuoleen
perustuvaan ihanneluonnemuottiin
ja osallistua kaikenlaiseen pintaliitoon; ollakseen arvokas ei ole ihme, että äidin kodista tulee monelle se paikka. Sieltä voi saada parhaassa tapauksessa rahallista tukea ja kun töitä ei ole tai mikä vielä pahempaa - ei jaksa niitä millään tehdä - on siitä äitiäkään turha ruveta syyttämään.

Loppupeleissä on siis
vastuu pitkäaikaisesta syrjinnästä
ja sen vaikutuksista jotenkin oudosti saatu hivutettua "peräkammarinpojan" omalle kontolle.

bmaad kirjoitti...

"Miksi muuten on nolompaa olla nimenomaan MAMMANpoika kuin PAPANpoika? "

Tai papantyttö. Tytöllä on
ylipäätään paremmat mahdollisuudet oleilla vanhempiensa kanssa ilman että joutuu häpeälliseen
asemaan. Naisille on annettu sellainen jumalainen rooli, että voi olla vapaa tässä suhteessa, kun miehelle vanhempien kanssa oleileminen saattaa viitata erinäisiin ongelmiin...

Jos kolmekymppinen mies menee ravintolaan kuuskymppisten vanhempiensa kanssa, kyllä se herättää erilaisia fiiliksiä ympäröivissä ihmisissä, kuin se jos se kolmekymppinen olisikin heidän tytär.

Mutta sitten sellainenkin
outo juttu tuossa on, että jos kolmekymppinen poika menee siskonsa
ja molempien vanhempiensa kanssa syömään, niin silloin tunnelma on pojan kannalta vähemmän häpeällinen, koska perheen naiset muodostavat tietynlaisen muurin, joka suojaa isää ja poikaa.

Mortimer kirjoitti...

http://news.ninemsn.com.au/article.aspx?id=664147

Tähän on vielä vähän matkaa Suomessa.


Artikkeli näyttäisi olevan lievästi 'gender biased'. Oletus siinä on että maksaja on cheating husband ja maksun saaja mistress. Itse laki lienee kuitenkin periaatteessa sukupuolineutraali. Kuitenkaan ei lienee epäselvyyttä siitä, millaista lain tulkinta tulee käytännössä olemaan. Luulen että 1:100 on vielä varovainen arvio. Eli onko artikkeli sittenkään 'gender biased' vai 'just honest'?

Mortimer kirjoitti...

Törmäsin sattumalta tällaiseen sivustoon, kun Googletin yhtä toista asiaa: Womansavers.com

Sieltä löytyy mm. tietokanta kelvottomista miehistä. Suomestakin näkyi olevan yksi mies, ja länsinaapurista enemmänkin. Selasin muutaman profiilin. Osa oli ihan selviä tapauksia, jos oletetaan syytteiden pitävän paikkansa. Osa taas oli sellaisia, että miehen ainoa "vika" on että hän haluaa eri asioita elämästä kuin arvostelun kirjoittanut nainen.

Suomessa tuollainen palvelu ei yksityisyyden suojan takia olisi laillinen. Yhdysvalloissa ilmeisestikin on, mutta eikö suomalaisen yksityisyyden suojan rikkominen ole kuitenkin rangaistava teko, vaikka palvelu onkin ulkomainen? Minun käsittääkseni on.

Samasta palvelusta löytyi artikkeli: Cheating Husbands: Top 10 Ways on How to Catch a Cheating Husband

1. set a trap...
2. Watch his cell phone... Go to bathroom with phone if at all possible...
3. Place a long-recording digital tape recorder under your cheating husband�s car seat every morning and then listen to it when you are alone.

Paranoid, anyone?

Sellaista tavaraa, että sain pitkän aikaa miettiä, onko tämä todellinen vai loistavaa satiiria. Rehellisesti sanoen en ole vieläkään aivan 100 % varma.

CHEATING MEN SIGNS:

Discovery of a post office box.

The toilet bowl seat is up, (men) and when you left home it was down.

:D

Vortac kirjoitti...

"Miksi muuten on nolompaa olla nimenomaan MAMMANpoika kuin PAPANpoika? "

Tai papantyttö. Tytöllä on
ylipäätään paremmat mahdollisuudet oleilla vanhempiensa kanssa ilman että joutuu häpeälliseen
asemaan
.

Tämä ei itseasiassa vastannut itse kysymykseen, vaikka olikin sinänsä mainio kommentti itsessään.

Siis miksi äiti on se, jota miehen täytyy nolostella, mutta isä ei? Kun miettii, miten jaloina ja ihanina naisia pidetään tässä yhteiskunnassa (ja etenkin äitejä arvostetaan yli kaiken), ja miten isiä taas latistetaan ja pidetään hölmöinä ja turhina kömpelöinä toopeina apinoina, on aika kummallista, että tuota jaloa enkeliä täytyy nolostella, mutta ei sitä toopea apinaa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

3. Place a long-recording digital tape recorder under your cheating husband�s car seat every morning and then listen to it when you are alone.

"Tape Recorder"?? Käytetäänkö sellasia vielä nykyisin? Mikä hyvänsä vähänkin isomuistisempi mp3-soitin tai kamera pystyy kyllä nauhoittamaan ääntä ihan kelvollisesti monia tunteja.

Joka tapauksessa, miksi tuo on juuri 'husband'-orienteista? Miksi ei samoja keinoja voi käyttää jos epäilee NAISEN pettävän? Ainiin, sellainen olisi kamalan mustasukkaista sovinismia jne.. eikö kukaan jumankauta tajua miten miesvastainen tämä maailma on?? Milloin ihmiset heräävät?

Tasa-arvo on vain kaunis sana, jonka tosiasiallisesta ilmenemisestä ei ole pienintäkään merkkiä missään tässä maailmassa.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

The toilet bowl seat is up, (men) and when you left home it was down.

Tää on käsittämätön kohta, enkä ymmärrä, miten tuo muka kertoisi jostain pettämisestä, mutta sen verran on pakko kommentoida, että naiset ovat hulluja niiden hiton vessanpöntönkansiensa kanssa! Siis on kuin naiset olisivat täysin pakkomielteisiä vessanpöntön kansiin, mitä feministisempi nainen, sitä pakkomielteisempi tuohon asiaan..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Sieltä löytyy mm. tietokanta kelvottomista miehistä. Suomestakin näkyi olevan yksi mies, ja länsinaapurista enemmänkin. Selasin muutaman profiilin. Osa oli ihan selviä tapauksia, jos oletetaan syytteiden pitävän paikkansa. Osa taas oli sellaisia, että miehen ainoa "vika" on että hän haluaa eri asioita elämästä kuin arvostelun kirjoittanut nainen.

Aika mielenkiintoista kamaa. Onko vastaavia olemassa naisista? Siis tietokantoja lutkista, huorista, bitcheistä, akoista, nalkuttajista, gold diggereistä, cougareista, pedofiilinaisista, jne..?

Varsinkin naisista tuollaista tietokantaa enemmän tarvittaisiin, koska niin paljon nimenomaan naismurhaajia ja naiskilareita (tyyliin miehen peniksen irtileikkaajat, mutta mikä pahimpana, feministit) päästetään oikeudessa vapaaksi siinä missä miehet tuomitaan säännönmukaisesti vankilaan.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

"Siis miksi äiti on se, jota miehen täytyy nolostella, mutta isä ei?"

En nyt sanoisi, että
asia on noinkaan, mutta toisaalta näissä isä-poika-suhteissa on enemmän eroja. Kyllähän jotkut pojat hengailevat isiensä kanssa, mutta ei kaikki isät ole hengailuisiä.

Enkä tiedä miksi molempien vanhempien nurkissa asuvaa miestä kutsutaan mammanpojaksi.

Tasavertaisuuden vuoksi
olisi hyvä jos naisia voitaisiin yhtä avoimesti nimitellä huoriksi.
Seksiähän he yleensä "myyvät" vastikkeet vaan vaihtelevat. Joku nainen antaa oravannahasta, joku palkkatuloa tai lihasvoimaa vastaan. Sitten on näitä suoraan rahasta nussivia. Kuka antaisi miehelle ilmaiseksi? Ei ainakaan mammantyttö.

Mortimer kirjoitti...

Vortac:

"Tape Recorder"?? Käytetäänkö sellasia vielä nykyisin? Mikä hyvänsä vähänkin isomuistisempi mp3-soitin tai kamera pystyy kyllä nauhoittamaan ääntä ihan kelvollisesti monia tunteja.

Luulen että tape recorder on vakiintunut termi, jota käytetään kaikista tuon tyylisistä laitteista riippumatta tallennusformaatista. Suomessakin puhutaan yhä puhekielessä tv-ohjelmien ottamisesta nauhalle, kun tarkoitetaan digiboksin kiintolevyä.

Aika mielenkiintoista kamaa. Onko vastaavia olemassa naisista?

Tuskin sellaiselle olisi kysyntää. Miehet harvoin ovat halukkaita kostamaan entisilleen, ainakaan tällä tavalla. Ja kyllä siitä nousisi todennäköisesti niin suuri meteli naisliikkeiden toimesta, että palvelu pakotettaisiin sulkemaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Tasavertaisuuden vuoksi
olisi hyvä jos naisia voitaisiin yhtä avoimesti nimitellä huoriksi.
Seksiähän he yleensä "myyvät" vastikkeet vaan vaihtelevat. Joku nainen antaa oravannahasta, joku palkkatuloa tai lihasvoimaa vastaan."

Tuossa tulit paljastaneesi arvomaailmasi. Se on vastenmielinen. Oletko kuullut sellaisesta käsitteestä kuin rakkaus?

Anonyymi kirjoitti...

"Tuossa tulit paljastaneesi arvomaailmasi. Se on vastenmielinen."

Se ei ole minun arvomaailmani.

"Oletko kuullut sellaisesta käsitteestä kuin rakkaus?"

Jotain. Vaimoni piti "rakkaus" aiheisen valokuvanäyttelyn ja osa noista kuvista löytyy edelleen seinältä.

Bmad

Vortac kirjoitti...

Luulen että tape recorder on vakiintunut termi, jota käytetään kaikista tuon tyylisistä laitteista riippumatta tallennusformaatista. Suomessakin puhutaan yhä puhekielessä tv-ohjelmien ottamisesta nauhalle, kun tarkoitetaan digiboksin kiintolevyä.

En ole ihan samaa mieltä. Olettaisin että teknisesti tumpelot, kuten naiset, ehkä käsittelevät teknistä maailmaa tuolla tavoin. Mutta itse en kyllä koskaan ole käyttänyt sanoja noin törkeän vääristelevästi oman muistini mukaan.

Sen vielä tajuan, että puhutaan "nauhoittamisesta", koska muutakaan termiä ei ole.. ei oikein voi sanoa 'kovalevytän tuon tv-sarjan', heh.

Mutta 'otan nauhalle' on sitten jo vähän eri juttu. Ei kai kukaan videokuvaaja digikamera-aikana puhu sentään 'videonauhoista' kun tarkoittaa muistikorttia?

Miksi sitten 'tape recorder'-termiä käytettäisiin, kun ei ole kyse 'tape'ista eli kaseteista? Sama kuin suomeksi puhuttaisiin 'kasettinauhureista', vaikka tarkoitetaan mp3-soitinta tms..

'Recording' tai 'recording device' on sinänsä ymmärrettävä, sillä alunperinhän tuo sana 'record' tulee ääniLEVYstä, vinyyli-recordista, käsittääkseni. Eli jo kasettiaikana sitä oltaisiin sikäli käytetty väärin, mutta muutakaan sanaa ei oikein ole.

Tietenkin voi puhua 'tallentamisesta', tai 'kovalevylle tallentamisesta', mikä olisikin varsin korrekti termistö.

Mutta 'tape recorder' on hyvin sekoittavasti sanottu, jos sillä ei nimenomaan tarkoiteta 'kasettinauhuria', ja minä en ainakaan ottaisi ohjeita ihmiseltä, jolla on jopa terminologia noin hakusessa (joten hän antaa itsestään epäammattimaisen, tökerön ja puusilmäisen kuvan - kyllä sen verran pitäisi paneutua, jos aletaan neuvojaksi)..

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tuskin sellaiselle olisi kysyntää. Miehet harvoin ovat halukkaita kostamaan entisilleen, ainakaan tällä tavalla. Ja kyllä siitä nousisi todennäköisesti niin suuri meteli naisliikkeiden toimesta, että palvelu pakotettaisiin sulkemaan.

Hm, puhut pragmatian tasolla, minä lähempänä idealismia.

Ei miesten kannalta tuollaisessa tarvitse olla kyse kostosta, vaan käytännöllisestä listaamisesta, koska niinkuin mainitsin, naismurhaajia ja naispedoja (kenties jopa naisrattijuoppoja) liikkuu vapaana paljon enemmän kuin miehiä, koska oikeus säälii naisia ja päästää heidät helpommin vapauteen törkeästäkin teosta. Sellainen lista olisi siis oikeastaan paljon tarpeellisempi naisista koostettuna kuin miehistä koostettuna.

Tottakai käytännössä moisesta nousisi suuri meteli, mutta siksi kysynkin tätä - miksi siitä ei NYT nouse meteli, kun miehet ovat uhreina? Haluan valottaa tätä epätasa-arvoa, jossa elämme, jotta jokaisen on se jossain vaiheessa pakko suostua myöntämään; miehiä saa kohdella miten vain ilman rankaisua (etenkin kun kohtelija on nainen), mutta päinvastoin ei saa pientäkään rikettä tehdä (etenkään jos rikkeentekijä on mies).

Toisaalta, olisi hyvä, jos joku toteuttaisi tuon, siitä nousisi se meteli, sitten voitaisiin viitata tuohon miehistä tehtyyn listaan ja kysyä, että haluatteko tasa-arvoa, eli nostatteko metelin myös tästä, vai myönnättekö ajavanne vain valtaa vaginoille, ja pysytte tästä hiljaa?

Siis ikäänkuin jotta kansa näkisi vihdoinkin silmästä silmään sen, että keisarinna on koko ajan ollutkin ilkosen alasti.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

"Siis miksi äiti on se, jota miehen täytyy nolostella, mutta isä ei?"

En nyt sanoisi, että
asia on noinkaan, mutta toisaalta näissä isä-poika-suhteissa on enemmän eroja. Kyllähän jotkut pojat hengailevat isiensä kanssa, mutta ei kaikki isät ole hengailuisiä
.

Välillä ajatuksesi pyörä käy niin kaukana että toinen pää katoaa näkyvistä.

Siis tarkoitin nyt pureutua tuon termin mahdolliseen rationaalisuuteen nykyisenä feminismin aikana, ja kenties paljastaa siinä paistattelevan ilmiselvän tekopyhyyden.

Siis miksi MAMMA on se, jota pitää hävetä, mutta kukaan ei koskaan solvaa ketään miesä "papanpojaksi" - tietenkin siitä syystä, että jälkimmäisellä olisi paljon vähemmän nolostuttava vaikutus.

Kysymykseni on siis, miksi 'mammanpoika' on se hävettävä ilmaisu (eli mamma on se, jota hävetään), mutta 'papanpoika' ei kovinkaan hävettävä ilmaisu (eli pappaa ei hävetä).

Siis miten nämä loukkaajat perustelevat tuon 'mamma'n hävettävyyden samalla kun koettavat kuitenkin ylläpitää naisten imagoa hävettämättöminä olentoina, jotka eivät voi tehdä mitään väärin?

Tätä ristiriitaa koetin lähinnä penkoa, taisit itse käsittää asian jotenkin ihan eri tavoin.

- Vortac

bmaad kirjoitti...

Vortac:"Siis miksi MAMMA on se, jota pitää hävetä, mutta kukaan ei koskaan solvaa ketään miesä "papanpojaksi" - tietenkin siitä syystä, että jälkimmäisellä olisi paljon vähemmän nolostuttava vaikutus."

Äh, juu. Ehkä oikeaoppisuus
on osana termikysymystä. Papanpoikia ei
oikeastaan ole, koska mamma on se,
jonka sisällä vartumme syntymäkuntoon.
Papanpojaksi nimittely olisi vähän kun sanoisi, että "synnyit perseestä...". Papanpoika-
väitteellä ei ole niin valtaisaa totuusvoimaa. :-)

Eli totuus on se, että
kun putkahdamme ulos vitusta
muhittuamme pitkään naisen sisällä olemme
kaikki mammanpoikia- ja tyttöjä. Pappa on vaan se kiimainen elementti joka häärii raavaana ympärillä ja kantaa lapsille ruokaa.

Ja miesasiaan palatakseni
isänpoika ei ole niin
negatiivinen kielikuvana, koska isänpoika on todennäköisesti jotain
mikä pyrkimällä pyrkii maskuliiniseen rooliodotukseen ja saa isältä hyviä oppeja elämää varten. Mamman luo taipuva mies menettää miehekkyyttään (tai on epämaskuliininen luonnostaan) ja karttelee niitä puolia, jotka tekisivät hänestä sen perinteisen naisten ympärillä mekastavan übersonnin.

Nämä ovat tällaisia
luonnonlainalaisuuksiksi kutsuttuja juttuja, jotka saavat naiset käyttäytymään kanamaisesti ja miehet kumartamaan kanamaisuuksia. Äidin tehtävä ei ole tehdä "äidinpoikia", vaan
poikia, jotka hylkäävät mammansa ajoissa, kulkevat omissa kilpailevissa ryhmissään paneskellen (sitten vähän isompina) mammantyttöjä paksuiksi.
Miehen tehtävä on pysytellä
erossa tunteistaan äitiä ja monessa tapauksessa molempia vanhempiaan kohtaan. Naiselle taas
vanhempien kanssa touhuilusta ei ole sosiaalista haittaa, koska naisen ei tarvitse lumota, eikä siittää ketään.

Nainen on katsos osa elämää.
Mies jotain joka puuhailee tämän elämän ympärillä.

Eikä toisinpäin. Tuttu sananlasku, mutta harvoin todettu: "nainen on aina miestä viisaampi".

Vortac kirjoitti...

Eikös se ollut 'ilta on aamua viisaampi'? (-8

Ihan hyvä puheenvuoro kyllä noin muutoin. Aika taiteellisesti mutta silti suhteellisen paikkansapitävästi muotoiltu.

Ehkä tuo 'mammanpoika'-juttu juontuu juuri tuosta, että on kuin olisi vieläkin kohdussa, sen sijaan että olisi jo erkaantunut siitä äidistä vihdoinkin. Saavuttanut itsenäisyyttä, erillisyyttä perheeseensä - kovia elämän kokemuksia, jotka koulivat miehestä itsenäisen, raavaan, kovan - hyvän suojelijan ja elättäjän, korkean statuksen uroon.

Tuo ei tosin sovi kovin hyvin ihmiselle.. mutta valitettavan moni ihminen saadaan tuonkaltaisella retoriikalla elämään juuri tuollainen uhrautuva polku, jossa elämä potkii päähän joka askeleella, mutta silti nurisematta on vain pykerrettävä eteenpäin haavoista välittämättä.

Ja kun mies on saatu ehdollistettua tällaiseksi naisen kunniaa ja etua ensisijaisesti ajattelevaksi suojelija-siittäjäksi, naiset ihmettelevät miesten typeryyttä, kun eivät esimerkiksi älyä mennä lääkäriin jos saavat pienen naarmun, tai kysyä neuvoa ollessaan tuntemattomalla seudulla.

Eniten ehkä koko maailmassa kyrpii se, että ensin naiset ehdollistavat (yhteiskunnan suosiollisella avustuksella) miehistä tahdottomia koneita, robotteja, naisen peliin ja oikkuihin alistuvia suojelu- ja elatusmasiinoita, ja sitten valittavat, että miehet ovat juuri sellaisia.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ja sitten siinä kaiken kauhistelun ja mies-solvaamisen ja panettelun lomassa jos sattuukin yhtäkkiä näköpiiriin joku, johon ehdollistaminen ei olekaan uponnut halutulla tavalla, häntä ruvetaan välittömästi koettamaan painaa tuohon muottiin, jotta solvaaminen voi taas jatkua siitä, miten älytöntä on, että miehet ovat sellaisia machoja..

Siis se tekopyhyys ja ristiriitaisuus koko naisten olemuksessa on kaikissa heidän teoissaan ja puheissaan kaikista iljettävintä ja harmittavinta.

Ensin nähdään siis vaivaa, jotta miehestä tehdään tietynlainen, ja sitten valitetaan kun miehet ovat senlaisia. Ja sitten kun joku ei ole, hänet koetetaan kiireen kaupalla muokata sellaiseksi, että häntäkin voidaan sitten kauhistella 'senlaisena'.

(tämän täytyy olla yksi sekavimmista selityksistä pitkään aikaan)

- Vortac