sunnuntaina, syyskuuta 13, 2009

Miesliike ei ole konservatiivinen

HS: J.P. Roos
Miesten tasa-arvon tuominen mukaan tasa-arvokeskusteluun ei ole konservatiivisuutta, vaan sitä, että monilla elämänaloilla (terveys, koulutus, huoltajuus) miehet ovat Suomessa jo huonommassa asemassa kuin naiset ja tarvitsisivat suojelua.

Laura Honkasalo
"Mielestäni yhteiskunta on muuttunut vapaamielisemmäksi – media on muuttunut pinnallisemmaksi. Siksi Timo Hännikäisen puutteesta kertovan Ilman-kirjan tapaisista jutuista tehdään ilmiöitä, vaikkei kukaan ole edes lukenut kirjaa.

Prep school have 'twice as many male role models'

16 kommenttia:

Heiskala kirjoitti...

vihapropagandastako maksaisin?

:a/

mies ja lesbo


:a(

Jape kirjoitti...

Historian havinaa Anna-lehdestä...

Naisia tummissa rytmeissä

Lyhyt ote:

Kuukauden ensimmäisenä lauantaina helsinkiläisessä ravintolalaivassa kaikaa eksoottinen musiikki. African Music Night- bileissä kohtaavat Suomi ja Afrikka, naiset ja miehet. Naisia vetää paikalle, se että tummat miehet saavat heidät tuntemaan itsensä naisiksi - ulkonäöstä, koosta ja iästä riippumatta.

"Missä kerroksessa on eniten niitä mustia miehiä?" Keski-ikäinen nainen kuoriutuu märästä takistaan ja ojentaa sen ovimiehelle. Portsari vie takin naulaan ja näyttää peukalollaan ylöspäin.

Wäiskissä, Hakaniemen rannassa kelluvassa ravintolalaivassa, lauantai ilta on vasta käynnistymässä. Ulkona puhaltava syysmyrsky lyö vaahtopäitä mereen, mutta laiva seisoo vakaasti paikallaan. Kuutisensataa juhlijaa vetävässä Wäiskissä järjestetään juhlia kolmessa kerroksessa. Tänään alimmassa kerroksessa soi reggae, keskikerroksessa juhlitaan yksityishäitä ja laivan yläkerta täyttyy African Music Nightin rytmeistä. Kerran kuussa järjestettävissä bileissä kohtaavat toisensa afrikkalaiset miehet ja suomalaiset naiset. Mitä laivan kolmannessa kerroksessa tarkkaan ottaen tapahtuu? Anita, 64, on kaikille tuttu kasvo juhlissa. Hän työskentelee kulttuurityön parissa ja tuntee paljon Suomessa asuvia ulkomaalaisia.
"- Ystävättäreni sanoi osuvasti muutama päivä sitten: jos ei ole varaa lähteä ulkomaille, voi yhtä hyvin tulla tänne. Alkuillasta sisäänpääsy on ilmainen, tuoppi maksaa kaksi euroa, ja seuransa puolesta ei uskoisi olevan Suomessa", Anita kertoo.

Afrikkalaiset rytmit soivat jo tanssilattialla, värivaloissa liikehtii muutama tumma mies. Anita katselee tanssilattian suuntaan hymyillen, siellä hän tapasi nykyisen aviomiehensä viime maaliskuussa. Afrikkalainen 32-vuotias mies hurmasi Anitan hetkessä. Seitsemän päivää sitten avioituneen naisen ei ole sopivaa lähteä juhlimaan ilman miestään, joten Anita on Wäiskissä vain käymässä.
"Muut naiset ihmettelevät kaduilla ja baareissa, mistä olen mieheni löytänyt. Vaikka hän on kaunein näkemäni mies. Meidän suhteemme ei perustu seksiin tai flirttiin. Hän on antanut minulle kokonaan uuden elämän", Anita huokaa.
Anita on asunut ulkomailla lähes koko aikuisikänsä. Marokkolaisen miehen kanssa solmittu 30-vuotinen avioliitto päättyi muutama vuosi sitten. Tuore nigerialainen löytyi etsimättä. Anitan oli itse asiassa tarkoitus muuttaa Afrikkaan, mutta sitten "Afrikka tuli hänen luokseen". Umpirakastunut Anita on laihtunut puolessa vuodessa 30 kiloa.

Kahden euron tuopit ovat jo houkutelleet muutamaa miestä käynnistämään juhlat. Anita kertoo Wäiskin iltojen olevan joskus arvaamattomiakin, alkoholiin tottumattomat afrikkalaiset saattavat riehaantua, mutta toisin kuin humalaiset suomalaiset, nämä miehet kyllä jättävät rauhaan, jos nainen pyytää.
Somaleja ei Wäiskissä näy. Wäiskin ravintoloitsijan Janne Johanssonin mukaan bileissä käy etupäässä ihmisiä Afrikan pienistä valtioista kuten Namibiasta ja Nigeriasta. Noin vuoden ajan järjestetyt bileet ovat Helsingissä ja koko Suomessakin ainutlaatuiset. Juhlissa käy joka kerta 300-450 vierasta. Johanssonin mielestä African Night- bileet ovat vähentäneen myös laivan suomalaisen henkilökunnan ennakkoluuloja ulkomaalaisia kohtaan.
[...]

Miss Midnight kirjoitti...

Markkinarako: joku yritteliäs voisi pistää pystyyn Asian nights -illat. Baari täyteen thai-naisia ja suomalaismiehiä tutustumassa aasialaiseen kulttuuriin.
(Sitten voidaankin vain arvailla, mikä olisi lehdistön reaktio tähän...)

Heiskala kirjoitti...

"Boikotoitkaa Vesa Keskisen kyläkauppaa"
- Leena Ruusuvuori, Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja.

"Anita, 64, on kaikille tuttu kasvo juhlissa. Hän työskentelee kulttuurityön parissa ja tuntee paljon Suomessa asuvia ulkomaalaisia."

"Afrikkalaiset rytmit soivat jo tanssilattialla, värivaloissa liikehtii muutama tumma mies. Anita katselee tanssilattian suuntaan hymyillen, siellä hän tapasi nykyisen aviomiehensä viime maaliskuussa. Afrikkalainen 32-vuotias mies hurmasi Anitan hetkessä."

30 kiloa laihtuneen Anitan seksiorja, vai mitä Leena? Vai oliko tämä pedofiliaa?

Heiskala kirjoitti...

"Boikotoikaa Vesa Keskisen kyläkauppaa"
- Leena Ruusuvuori, Naisjärjestöjen keskusliiton, korjaan: pääsihteeri


Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja on osuvasti siankasvattaja Sirkka-Liisa Anttila.

Heiskala kirjoitti...

"Valtion ei tulisi enää rahoittaa abortteja" -HS-SUNNUNTAIDEBATTI
13.9.2009

Erinomaisen kiinnostava avaus. Ja suorastaan ihme, että Hesari tämän antoi läpi mennä.

Anonyymi kirjoitti...

"Erinomaisen kiinnostava avaus. Ja suorastaan ihme, että Hesari tämän antoi läpi mennä."

Minusta kiinnostavampi avaus olisi ollut puhua miesten oikeudesta vaatia aborttia. Tai ehkä vaatia on liian voimakas sana. Pikemminkin miehillä tulisi olla oikeus olla sitoutumatta naisen päätökseen pitää lapsi. Tämä siis tarkoittaisi, että nainen joutuisi pyytämään mieheltä suostumusta isyyteen, muuten lapsen kasvattaminen, niin ajallisesti kuin taloudellisesti, olisi yksinomaan naisen vastuulla.

Tämä ei tietty menisi pakollakaan läpi suomalaisista poliitikoista, jotka puhuvat pehmoisia syntyvyyden turvaamisesta. Kummallista, että kyseistä ajatusmallia ei sovelleta naisiin (aborttikielto), mutta miesten taloudellinen orjuuttaminen naisten mielivallan alle on täysin sallittua.

Anonyymi kirjoitti...

Otsikko: mies kaahasi ylinopeutta

Tilanne: nainen ajoi 200km/h, mies 170 km/h


- - -

Mies jahtasi naista hurjaa ylinopeutta moottoritiellä

11.9.2009 8:32
A A

STT

Lahti. Kiista lapsesta aiheutti vaarallisen kilpa-ajon Heinolan ja Lahden välisellä moottoritiellä torstai-iltana. Päijät-Hämeen poliisin mukaan 28-vuotias heinolalainen mies jahtasi 22-vuotiasta heinolalaista naista ajamalla hurjaa ylinopeutta. Hän yritti myös saada naisen pysähtymään törmäilemällä tämän autoon. Naisen kyydissä oli lapsia.

Poliisin mukaan naisen nopeus nousi korkeimmillaan jopa 200 kilometriin tunnissa ja miehen 170:een. Molemmat ajoivat niin kovaa kuin autot kulkivat.

Poliisi pysäytti autot Lahdessa Ahtialan kohdalla. Miehen auton keula vaurioitui ajon aikana. Naisen auto säästyi pahemmilta kolhuilta. Mieskuljettajan oli ajo-oikeudeton.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Mies+jahtasi+naista+hurjaa+ylinopeutta+moottoritiell%C3%A4/1135249241401?cmp=nl-110909

bmaad kirjoitti...

"Naisen kyydissä oli lapsia."

Luin aluksi, että naisen kyydissä oli pahaa.

Jorma kirjoitti...

"Pikemminkin miehillä tulisi olla oikeus olla sitoutumatta naisen päätökseen pitää lapsi. Tämä siis tarkoittaisi, että nainen joutuisi pyytämään mieheltä suostumusta isyyteen, muuten lapsen kasvattaminen, niin ajallisesti kuin taloudellisesti, olisi yksinomaan naisen vastuulla."

Tätä minäkin kannatan.

Abortista päätösvallan pitää kuulua äidille, mutta niiden käyttöä ehkäisymenetelmänä tulisi, valistuksella, vähentää.

Isyydestä tulee olla oikeus kieltäytyä, jos vaikka ehkäisy pettää, eikä mies ole sosiaalisista ja/tai taloudellisista syistä valmis isyyteen. Onhan täysin kohtuutonta, että nainen voi päättää itsenäisesti vanhemmuudestaan, mutta miehellä ei ole vastaavaa oikeutta.

Jorma kirjoitti...

Hullu juttu

"ma 14.9. klo 20.50

Seksuaalinen häirintä työpaikalla on kiellettyä, mutta missä kulkee raja flirtin ja rikoksen välillä, jos lakikaan ei sitä selvästi kerro? Näyttelijät Juha Veijonen ja Pamela Tola esittivät tosielämän tilanteita raadille, joka kerättiin tervejärkisistä mäntsäläläisistä.
Saako työkaverin kampausta kehua? Entä takapuolta? Ovatko sallitun flirtin rajat nuorelle hurmurille erit kuin vanhalle kaljupäälle?"

Anonyymi kirjoitti...

Anita saa kunnon kyytiä! :)

Mies saa elää Anitan kauniissa asunnossa, ruuat oletettavasti tuodaan pöytään ja muukin huolto pelaa.

Onko kummallakaan valittamista?

Anonyymi kirjoitti...

"Yhteiskunta on muuttunut vapaamielisemmäksi - media on muuttunut pinnallisemmaksi". Miten nämä kaksi liittyvät toisiinsa sen enempää kuin lihapullat ja hajuvesi?

Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Hääparit vaativat kaunista pappia

Hääparit esittävät yhä suurempia vaatimuksia pappien ulkonäöstä. Pappeja käydään katsomassa jumalanpalveluksissa ennen hääpapin valintaa. Jotkut parit ovat jopa vaihtaneet pappia ensimmäisen tapaamisen jälkeen.
...
- Kollegojen kokemukset ja tarinat ovat aika hurjia. Pappia on kehotettu käymään ammattimeikkaajalla tai käymään samalla kampaajalla kuin morsian.

Ääritapauksissa tuleva vihkipari on tavannut papin kertaalleen ja vaihtanut papin toiseen tapaamisen jälkeen. Syyksi ovat paljastuneet ulkonäkövaatimukset.
...
Ulkonäköä korostavat vihkiparit haluavat, että pappi näyttää hyvältä valokuvissa.
...

Kommenteista poimuttua:

"Kuulostaa sairaalta. Onneksi omassa kaveripiirissäni ei ole yhtä pinnallisia ja typeriä ihmisiä. Luulenpa kyllä, että tuo papin ulkonäkövaatimus on lähtöisin naisesta. Tuskin heteromiestä tuollaiset asiat kiinnostaa. Nainenhan siinä on niitä lapsuuden prinsessahäitään järjestämässä ja mies puree hammasta vieressä ja laittaisi mielummin nekin rahat johonkin järkevämpään."

"olen ammattimeikaaja ja suuri osa työstäni on juuri morsiammen ja muun hääväen meikkaamista ja kampaamista. viimeisen 5-10 vuoden sisällä morsiammista on tullut stressaantuneita ja onnettomia. olen nähnyt hääaamuna itkuisia sekä raivoaan pidättäviä naisia. halut onnistua ja tehdä maailman upein juhla voi kariutua ihan mihin tahansa pieneen kömmähdykseen: liian kireäksi piennennettyy hääpukuun, vääränlaiseen kukkakimppuun tai vaikka väärinvedettyyn silmänrajaukseen. rakkaudella ei ole enää mitään tekemistä hääjuhlan kanssa. kerran jopa eräs sulhanen surkeana paljasta, että hän olisi halunnut ihan pienet perheen keskeiset juhlat ja nyt hänet oli pakotettu liki kaksisataapäisen show:n toiseksi päänäyttelijäksi. morsiammet ovat tulleet hulluiksi."

Homo

Anonyymi kirjoitti...

"Pappia on kehotettu käymään ammattimeikkaajalla tai käymään samalla kampaajalla kuin morsian."

Nää oli aika kivoja.

MikkoAP kirjoitti...

naisten egot: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1213212/The-ego-epidemic-more-inflated-sense-fabulousness.html