lauantaina, helmikuuta 20, 2010

Käsikirja sukupuoleen

Käsikirja sukupuoleen esittelee itsensä sukupuolen oppikirjaksi. Takakannen mukaan ”sukupuoli ei ole pelkkää biologiaa, mutta ei myöskään vapaasti valittavissa oleva rooli”. Leena-Maija Rossin (s. 24) mukaan ”feministinen biologismin kritiikki ei kuitenkaan tarkoita biologian kritiikkiä, vaan se kritisoi nimenomaan biologismia, biologian esittämistä ainoana ihmisen toimintaa ohjaavana tekijänä”. En tosin muista kuulleeni kenenkään esittäneen, että ainoastaan biologia ohjaisi ihmisen käyttäytymistä. Kirja ei (luonnollisestikaan) käsittele ollenkaan biologiaa, joten epäselväksi jää, mikä on biologian rooli kokonaiskuvassa. Johtuu homous tai parinvalintapreferenssit biologiasta ja missä määrin?

Tasapuolisuuden vuosi kirjassa ei ole pelkästään mukana naisia, vaan noin 30 naisen joukossa on yksi kriittinen miestutkija: Arto Jokinen. Miesnäkökulma sukupuoleen tulee siten tasapuolisesti edustetuksi. Arto (s. 128) etenee artikkelinsa ensimmäisessä kappaleessa seuraavasti:

Miehillä viitataan henkilöihin, jotka identifioituvat miehen sosiaaliseen ja kulttuuriseen kategoriaan. Useimmat näistä henkilöistä omaavat tietyn fyysis-anatomisen hahmon - niin sanotun miehen ruumiin, mutta eivät kaikki.

En muista aikaisemmin nähneeni (vaikka olen lukenut paljon), että kukaan olisi määritellyt napakasti heti alkuun, mikä on mies. Tarkka käsitemäärittely osoittaa joka tapauksessa ensiluokkaista akateemista tarkkuutta. Artikkeliahan olisi vaikea ymmärtää, jos lukija ei tiedä mikä on mies.

Jokisen määritelmä miehestä herättää kuitenkin piinallisia kysymyksiä. Ehkäpä kirjan kirjoittajissa onkin mukana useita miehiä? Mistä minä tiedän, kuka heistä identifioituu mieheksi ja kuka ei. Voi myös olla, että edes Arto itse ei identifioidu mieheksi, jolloin mukana ei ollut mieskirjoittajaa. Erityisesti pidän kuitenkin ilmauksesta ”ns. miehen ruumiin”.

Beauty is NOT in the Eye of the Beholder

Dating study: women prefer 'men who are kind'


Raikasta
Kun urheiluhierojan karvainen koura kiitää öljytyn pakaralihaksen pinnalla, ei aktissa ole mitään arveluttavaa. Jostain ihmisjärjelle tuntemattomasta syystä asetelma kääntyy päälaelleen, jos venkslataankin samaa kohtaa corpuksen toiselta puolelta.

Tässä vaiheessa radikaalifeministit tapaavat älähtää ja alkavat läksyttää langenneita kanssasisariaan: "Etkö ymmärrä, että sinulla on absoluuttinen määräysvalta ruumiiseesi? Siispä et saa ikinä myydä sitä."

Pienet loogiset erheetkään eivät menoa haittaa, kun kiihkomielet pääsevät kunnolla vauhtiin.

Seksityöläisen mielipidettä ei oikein ehditä kuunnella, mutta mitäs väliä sillä edes on? Mitä moinen harhautunut raukka niistä asioista edes tietää?

Kyllä sille nyt pitää joukolla kato kertoa, että sen seksuaalinen käytös on vääränlaista ja että se on varmasti pakotettu kauheaan hommaansa!

Meritoituneet tutkijatkin ovat saaneet osansa, prostituoituja puolustanut sosiologi Anna Kontula jopa tappouhkauksia.

Paasauksella on ollut muitakin traagisia seuraamuksia: patriarkaalisia hierarkioita murskatessaan siskot ovat päätyneet pönkittämään niitä. Seksityöläisen otsalle on laskettu uhriutumisen orjantappurakruunu ja hänet on taannutettu tahdottomaksi lapseksi, jota pitää kaikin keinoin suojella miesten tuhoavalta seksuaaliselta voimalta. Aikuista naista.

Kansalaispalvelus lyhentäisi naisten työuria pituutensa verran.

46 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

”Miehillä viitataan henkilöihin, jotka identifioituvat miehen sosiaaliseen ja kulttuuriseen kategoriaan. Useimmat näistä henkilöistä omaavat tietyn fyysis-anatomisen hahmon - niin sanotun miehen ruumiin, mutta eivät kaikki.”

-

Ja sitten samat (sairaat) nykyteoreetikot kertovat meille toisissa yhteyksissä, että ei ole mitään naisia ja miehiä lokeroivia kulttuurisia eroja, ja jos jotain pieniä sosiaalisia eroja löytyykiin, niin niitäkään ei kuulu tuoda esiin sillä se on epätasa-arvoista, seksististä jne.

Miten tämä nyt oikein menee?

-

Suomenkin tulevaisuuden kuva? Toivottavasti ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan käsittääkseni ihmisiä, jotka eivät ole biologisesti(kaan) selvästi miehiä tai naisia. Silloin tällöin juuri syntyneen sukupuoli joudutaan määrittelemään aika satunnaisesti. Tämä perusteella lapsi kasvatetaan vaikka poikana vaikka lapsi myöhemmin on itse varma, että on tyttö. Syynä on kai yleensä "kromosomivirhe" vai miten tämä menee. Urheilussa on "oikeiden" naisten oikeusturvan vuoksi tätä rajankäyntiä ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä kromosomivihreet ovat äärimmäisen harvinaisia, ja ne tosiaan ovat virheitä, epämuodostumia -ei ihannoitavia asioita. Nämä tämän tyyliset häiriöt ovat kuitenkin lisääntyneet nykyaikana, koska kemialliset häiriöt raskauden aikana lisääntyvät:

Luepa vaikka tuo eka viesti ajankuluksesi läpi


Sitävastoin sairas trendi ilmiö, queer teorisointi, on jotain ihan muuta...sitähän Arto Jokinenkin edustaa.

Lisäksi -urheilussa haetaan suoria huijauksia. Ne eivät liity tähän kysymykseen oikeastaan mitenkään.

Anonyymi kirjoitti...

Irvokast puuhaa.

Homo kirjoitti...

On syytä muistaa, ettei interseksuaali välttämättä koe itseään täysin mieheksi, eikä täysin naiseksi. Tämä ei ole mikään ihme, sillä onhan hänellä kroppa, mahdollisesti hormonitasot tasot yms myös jossain määrin epämääräiset kummallekin sukupuolelle.

Jape kirjoitti...

Aviisi 02/10: Missä pannaan?

ote:
Yliopiston lepohuoneet lukittiin liiallisen sekstailun vuoksi. Aviisi päätti etsiä seksiä munalukkojen jälkeiseltä kampukselta.

Tampereen yliopisto muuttui synnin pesäksi viime huhtikuussa. Molemmat iltapäivälehdet hehkuttivat "kahdenkeskistä sukupuolitoimintaa" Päätalon lepohuoneessa, jonka ovi lukittiin liiallisen sekstailun vuoksi.

Siihen tuntuu yliopiston seksielämä päättyneen.

Tiedustellessa mahdollisista heittäytymisistä afrodisian valtaan, opiskelijat luimistelevat hetken, sitten mumisevat etteivät tunne moisia tapauksia. Henkilökunta vaikenee häveliäästi.

Yliopiston tilapalvelupäällikkö Taina Vimparin mukaan silminnäkijöiden todistukset päättyivät lepohuoneen lukitsemiseen Päätalon nollakerroksesta.

"En ole ainakaan mitään kuullut."

Onko erotiikka todellakin kuihtunut yliopistolta?[...]

Anonyymi kirjoitti...

"Sairas"-nimittely on nulikkamaista ja turhaa, hyvä FAS/Yleinen tasa-arvo/ano.

Yritä pysyä mieluummin asiassa ja olla tuottamatta turhia imagotappioita moralisoinnillasi.

PS. Opettele suomen kielioppi.

Homo kirjoitti...

Tuli vielä mieleen iterseksuaaleista ja muista, että ainakin perinteisesti oli kohtuullisen tyypillistä, että mahdolliset liian ulkonevat osat leikattiin pois ja lapsi kasvatettiin tyttönä, koska on helpompaa kirurgisesti tehdä onkalo kuin penis.

Tätä käytettiin ainakin joskus jopa silloin, kun lapsi ei ollut mikään interseksuaali, vaan esimerkiksi kun penis oli tuhoutunut epäonnistuneessa ympärileikkausoperaatiossa, niin poika kastroitiin ja yritettiin kasvattaa tyttönä. Ajatteluna oli samankaltainen kuin nykyään on vallalla feministipiireissä, jonka mukaan sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio vailla biologista taustaa ja omaksutaan vain ympäristötekijöiden kautta. Tuossa linkittämässäni tapauksessa tosin aikuisena tämä moninkertaisesti mutiloitu kokikin itsensä mieheksi ja teki myöhemmin itsemurhan. Tässä vielä toinen juttu tapauksesta:

David Reimer
The boy who lived as a girl

Homo kirjoitti...

Kannattaa katsoa tästä se video-osuus:

A double standard for violence

Heiskala kirjoitti...

"Ihmisellä sukupuolia on tasan kaksi, ne ovat mies ja nainen. Nämä kaksi eri sukupuolta pystyvät lisääntymään keskenään. Tämä on sukupuolen tehtävä. Sukupuolta ei ylipäätänsä tarvita muuhun kuin lisääntymiseen." (Heiskala)

Sellaiset, väitetyt, edellä mainittujen ulkopuoliset "sukupuolet" joita esim. lesboparien väitetään edustavan eivät ole sukupuolia koska ne eivät kykene lisääntymään keskenään. Tämä on aivan selvä asia, siitä huolimatta että tämä periaate onkin jo jopa valtiotasoa myöten haikara-saduilla höystetyllä pseudotieteellä ja onnettomalla queer-hölötyksellä peitetty.

:ah so

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelin tästä interseksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä käytännöistä Helsingin synnytysosastoilla Pk-seudulla työskentelevän alan koulutuksen saaneen kätilön kanssa. Hän kertoi, että nykyisin interseksuaaliset lapset voidaan jättää operoimatta, jos ei voida olla varmoja, että kumpi tunnustetuista sukupuolista on kyseessä. Lapsi voi tällöin kasvaessaan päätyä jomman kumman sukupuolen ilmaisuun tai pysyä ns. androgyyninä. Interseksuaalisia lapsia syntyy Suomessakin vuosittain ja asiasta annetaan kätilöille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille ainakin jossain määrin koulutusta.

Interseksuaalien oikeuksia on Suomessa puolustanut mm. Transtukipiste ja asiaa on sivuttu yliopistojen naistutkimuksen perusluennoilla ainakin vielä 2000-luvun alussa.

Purnau

Anonyymi kirjoitti...

Ps. Ranska poistaa transsukupuolisuuden tautikuokituksesta ensimmäisenä maailmassa.

Tämä teksti on julkaistu Ranneliike.net -sivuilla 13.02.2010 (en tiedä kuinka luotettava tieto):

"HLBTI-järjestöt pitävät hyvänä Ranskan päätöstä. Ranska on ensimmäinen maa maailmassa, joka lakkaa pitämästä transsukupuolisuutta sairautena. Terveysministeri on poistanut sen psyykkisten sairauksien listalta. Committee of the International Day of confrontation of homophobia and transphobia (IDAHO) vahvistaa, että Ranskassa se ei enää ole sairaus. IDAHOn puheenjohtaja Louis-Georges Tin ja Ranskan HLBTI-järjestöjen edustaja Philippe Castel kutsuvat päätöstä historialliseksi. Asia koskettaa Ranskassa noin 40 000-60 000 ihmistä. Terveysministeri sanoi, että päätös oli tärkeä ja se oli odotettavissa. Asia luvattiin jo viime vuonna toukokuun 16. päivänä, kansainvälisen homofobian ja transfobian vastaisen päivän aattona.

Asia tiedotettiin virallisesti keskiviikkona. Jo viime syyskuussa varmistettiin, etä transihmiset edelleen saavat tuen yleisestä sosiaaliturvasta. Nyt vain "stigma" poistettiin.

(lähde: Gayrussia/AFP)

purnau

Homo kirjoitti...

Circumcision: Sexual abuse or religious freedom?

Anonyymi kirjoitti...

Linkki luotettavampaan lähteeseen edellisestä:

http://www.tgeu.org/node/89

Heiskala kirjoitti...

Sukupuolen perusteet havainnollisesti esitettynä


A

Anonyymi kirjoitti...

Fiksusti esitetty Heiskala, Bravo!

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittaako tänne säännöllisesti ketään muu kuin tuo homo nimimerkki linkkeineen -vuorotellen ilman nimimerkkiä ja nimimerkin kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Onhan täällä Bmad, Syltty, Jape, Jorma, Ville, Heiskala, Arawn, MikkoAP ja miljoona anonyymiä...

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin sen V-alkuisen.

Henry kirjoitti...

"Onhan täällä Bmad, Syltty, Jape, Jorma, Ville, Heiskala, Arawn, MikkoAP..."

...Glowing, Jaaha, TV, Brunologi, Tikka, Toope, Mikko Ellilä, asdfg, vestigia, Vortac, Ebe, juki, Teemu, Yleinen tasa-arvo, Arhi Finnsanity, mies.asia, Turo

...ovat tässä kuussa kirjoitelleita (pitkäaikaisia) nimimerkkejä

Homo kirjoitti...

Anonyymi, olen pitkään kirjoittanut lähes poikkeuksetta nimimerkkini kanssa tässä blogissa, enkä anonyymisti, vaikka joku anonyymi yrittää väittää minua välillä joksikin anonyymiksi kirjoittajaksi ja/tai Hankamäeksi, vaikka en ole kumpaakaan.

Ja jos joku uskoo riittävästi siihen harhaisaan luuloonsa, että olen Hankamäki, niin lyököön sitten kanssani riittävän rahasumman edestä vetoa asiasta, niin nähdään kuka on oikeassa. Luulenpa tosin, ettei jänispöksyn rahkeet riitä vedonlyontiin, vaan ainoastaan typerään ja tietämättömään suunsa aukomiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Laajempi sukupuolimäärittely on hyvä selittämään erilaisia trans-ilmiöitä siten kuin ne koetaan. Ilmiö ei katoa vaikka sitä kuina sairaaksi väittäisikin.
Sosiaalinen sukupuoli on arjessa fyysistä merkittävämpi koska se kertoo miten ihminen määrittyy suhteessa muihin. Jos se pukeutuu kuin ankka, käyttäytyy kuin ankka ja puhuu kuin ankka, silloin se on ankka - oli höyhenten alla mitä tahansa. Koska vain ankanpoikasia tehtäessässä on biologisella sukupuolella väliä, on normeihin asettumattomia fiksuinta kohdella vain ankkoina muiden joukossa. Individualistisella lammikollamme lisääntyminen ei ole kaikilta odotettua.

Anonyymi kirjoitti...

On sekin aika typerää, että esittää homo nimimerkillä vedonlyöntiä netissä? Miten meinaat käytännön puolen toteuttaa?

bmaad kirjoitti...

"Koska vain ankanpoikasia tehtäessässä on biologisella sukupuolella väliä, on normeihin asettumattomia fiksuinta kohdella vain ankkoina muiden joukossa. Individualistisella lammikollamme lisääntyminen ei ole kaikilta odotettua."

Lisääntyminen on suvun
tai maailman pelastamisen hatara abstraktio. Koska
kaikki on jo abstraktia olemassaoloa, ja kuolema portti tuleviin sirkushuveihin, on erikoista miten suvunjatkamisesta on tullut maineen ja menestymisen kynnyskysymys maanpäällisille
olennoille.

Vaikka suvunjatkamista ei
tarvitse pitää yksilön elämänlaadun kannalta tärkeänä, en toisaalta näe mitään hyvää siinäkään,
että annetaan tautiluokitusvapaus ihmisille, jotka ovat kadottaneet yhteyden omaan fyysiseen (sukupuoliseen) olevaisuuteensa. Viittaan tässä nyt sekä homoseksuaaleihin että transvestiitteihin. Hyvä yhteiskunta tukee heteroseksuaalista ydinkäytöstä kaikin tavoin. On periaatteessa ihan sama mitä kukakin omilla vehkeillään silloin tällöin tekee, mutta miesten ja naisten etääntyminen toisiaan tyydyttävistä seksuaalielementeistä on huolestuttavaa kehitystä, joka on potentiaalia tärväämään tänne syntyvien ihmisten dualistisesti virtaavan elinympäristön. Homojen ja transujen tulisi olla edelleen tautiluokituslistalla.

Tautiluokituksista tulisi sensijaan vapauttaa seksuaalinen kiihottuminen esimerkiksi naisen kehonosista tai vaatteista, tai ruoskaniskuista, koska sellainen toiminta palvelee yleensä miesten ja naisten välistä aistillista ryhmätyötä.

Homo kirjoitti...

Anonyymi, vedonlyönnin käytännön toteuttamisesta voin ryhtyä neuvottelemaan, kun pöydässä on vähintään tuhansia euroja, mieluummin kymmeniä tuhansia.

Käytännössä varmastikin asiasta tehtäisiin lakimiehen laatima kirjallinen sopimus ja ennen asian selvittämistä kumpikin osapuoli pistäisi ulkopuolisen tahon haltuun sovitun rahasumman tai sen suuruisen summan kattavan panttauksen tms.

Se, että miten varmistettaisiin, etten ole Hankamäki, täytyisi tietenkin sopimuksessa yksityiskohtaisesti sopia etukäteen. Yksi keino voisi olla luotetun ulkopuolisen tahon käyttäminen, jota sitoisi ankara sopimussakko henkilöllisyyteni paljastamisesta muutoin kuin vastaamalla kysymykseen, että olenko Hankamäki vaiko enkö ole. Tälle ulkopuoliselle luotetulle taholle sitten voisin näyttää vaikka henkilötodistukseni - mahdollisesti jotkut kohdat peitettyinä.

On ymmärrättettävää, että lakimiehen käyttäminen, ulkopuolisen vahvistajan käyttäminen jota sitoo sopimussakko yms ei ole ilmaista. Sen vuoksi ainakaan alle muutaman tonnin summasta tällaiseen ei ole järkevää ryhtyä. Ja jos on varma asiastaan, niin silloinhan kannattaa lyödä vetoa mahdollisimman suurella summalla. Ja minähän olen hyvinkin varma siitä, etten ole Hankamäki. Kuinkakohan varma Sherlock Holmes on siitä, että olen Hankamäki...

Anonyymi kirjoitti...

Pieni huomio sivusta. Olet aivan oikeassa bmad.

Freudin ja muiden psykologian urnauurtajien käsitys homoseksuaaleista ihmisinä, joilla ei ole ollut riittävän normaalit samaistumismallit ja elinolot varhaislapsuudessa, ei ole vieläkään niin kaukaa haettu.

He ovat libidoltaan ihastuneet itseensä ja omaan sukupuoleensa, ja sisäisesti rikkinäisinä haluavatkin siksi koko ajan varmistusta identiteettinsä epävarmuudelle. Tästä syystä heidän käytöksensäkin on usein hyvin narsistista, lapsellista ja huomionhakuista verrattuna terveeseen aikuiseen mieheen.

Humanisti kirjoitti...

Feministit lokaavat "perinteistä" miehisyyttä tuhotakseen patriarkaatin. Samasta syystä täytyy nostaa naistutkimuksen keskiöön ihmisryhmät, jotka kyseenalaistavat perinteisen mieheyden (ja naiseuden kai myös).

Tarkoitus on luoda parempi maailma patriarkaatin tilalle. Onhan patriarkaatti osoittanut tuhoisuutensa. Tilalle täytyy luoda yhteiskunta, jossa ihmisillä on transindentitettejä. Sen jälkeen maailma muuttuu paremmaksi.

Suunnitelman tiellä on ainakin kaksi ongelmaa. Ensinnäkin sukupuoliset identiteetit eivät kokonaan sosiaalisia konstruktioita. Miehisyys ei ole siis sattumanvarainen ilmiö, jonka voisi muuttaa vaikkapa transvestiitin identiteetiksi. Toiseksi, ei ole mitään todisteita, että transihmiset loisivat paremman maailman kuin "perinteiset" miehet ja naiset. Itse asiassa, olisi todella hämmästyttävää, jos vaikka sadomasokistiset pedofiililesbot osoittautuisivat luomaan parempaa yhteiskuntaa kuin perheestään huolehtiva isä. Ajatus on mahdoton, vaikka feministit mitä muuta tahansa väittäisivätkin.

Jos nyt mitään olen asiasta ymmärtänyt ...

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän yliopiston tiloissa tapahtuvat kutemiset liittyvät tähän blogiin?

Ai niin - mies, joka ei saa, haluaa lukea siitä kun joku saa.

Minä kyllä miel. panen kuin luen toisten panemisesta.

bmaad kirjoitti...

"Freudin ja muiden psykologian urnauurtajien käsitys homoseksuaaleista ihmisinä, joilla ei ole ollut riittävän normaalit samaistumismallit ja elinolot varhaislapsuudessa, ei ole vieläkään niin kaukaa haettu."

Ex-Tony Halmekin totesi
(Alibissa?) että homoseksuaalisuus on sairaus ja sen leiman kun saa siitä ei pääse koskaan eroon. Normimiesten homokokeilut
on lisäksi ihan eri asia, kuin varsinainen homous.

Seksuaalista kiihottumista nyt saa aikaan erityyppisellä toiminnalla (ja hankauksella), joten kantasuomalaisten homofobien seuraankaan en ole liittymässä.
Silti seksuaalisuus on ensisijaisesti *sukupuolista* toimintaa.

"He ovat libidoltaan ihastuneet itseensä ja omaan sukupuoleensa, ja sisäisesti rikkinäisinä haluavatkin siksi koko ajan varmistusta identiteettinsä epävarmuudelle."

Tuo voi olla hiukan
kaukaahaettu, epärelevantti teoria. En tiedä uskallanko edes libidoteoriaa allekirjoittaa. Myös monet kehon chakra-teoriat epäilyttävät. Myöskään tantraan en tosiasiallisesti usko.

Mies ja nainen nyt vaan ovat veden ja tulen kaltaisia vastakkaiselementtejä, joiden kuuluu yhtyä aika ajoin toisiinsa.
Tässä yhteiskunnassa sukupuolet ovat riitaantuneet keskenään, raja-aitoja viritellään. Naisista ainakin on helposti havaittavissa miesinhon ja lesboutumisen välinen sidos. Samantapainen prosessi kyllä varmaan löytyy kaikista homomiehistäkin.

bmaad kirjoitti...

"sadomasokistiset pedofiililesbot osoittautuisivat luomaan parempaa yhteiskuntaa kuin perheestään huolehtiva isä. "

Toki perheestään huolehtiva
isäkin voi olla sadomasokistinen. Ei sadomasokismilla ja homoilulla ole muutenkaan mitään tekemistä toistensa kanssa.

bmaad kirjoitti...

"Mitenköhän yliopiston tiloissa tapahtuvat kutemiset liittyvät tähän blogiin?
Ai niin - mies, joka ei saa, haluaa lukea siitä kun joku saa.
Minä kyllä miel. panen kuin luen toisten panemisesta."

Minä miel. ajan veturilla kun matkustan junalla.

Anonyymi kirjoitti...

Homo nimimerkin jatkuvan kirjoittelun takia tänne, suomen miesnäkökulma aktivistit saavat juuri sen homo leiman, josta ei tosiaan pääse helpolla eroon? Muutenkin se on jo se haukkumanimi mitä heitä vastaan ehkä helpoiten käytetään. Miksi ihmeessä hän haluaa tällaistä tehdä? Miksei hänellä voi olla normaali nimimerkkiä kuten muillakin? Onko tämä joku eroottinen leikki hänelle, jossa me joudumme olemaan osallisena tahtomattamme? Kysyn vain ystävällisesti.

Homo kirjoitti...

Anonyymi, jos sinua luullaan homoksi, niin luultavasti syy on sinussa itsessäsi, eikä minussa.

Enkä ole myöskään kiinnostunut mistään netin kautta tapahtuvista eroottisista leikeistä. Tuosta vikinästä tulee mieleen eräs yh-narttu, joka kovasti väitti, että olisin yrittänyt iskeä häntä ja tuttavani estänyt tutustumisemme, vaikka tuskin edes huomasin koko nartun olemassaoloa.

bmaad kirjoitti...

"Miksi ihmeessä hän haluaa tällaistä tehdä? Miksei hänellä voi olla normaali nimimerkkiä kuten muillakin? Onko tämä joku eroottinen leikki hänelle, jossa me joudumme olemaan osallisena tahtomattamme? Kysyn vain ystävällisesti."

Vähän sama tunnelma
toisinaan tulee itsellenikin. Itse olen kokeillut homoilua, mutta en ole homo. Tiedän mistä puhun.

Anonyymi kirjoitti...

Bmaad: En näe tarvetta homojen ja transujen tautiluokitukselle, heitä on aina ollut, olivat syyt mitkä tahansa. Keskittyisin haittojen minimointiin ja elon helpommaksi tekemiseksi niille joita ilmiöt koskettavat - eheyttämisistä ja kaappeihinpainostamisista on vain harmia. Mikäli vapaa sukupuolen/seksuaalisuuden ilmaisu on hyväksyttävää niin neitimiehillä ja jätkänaisilla on mahdollista löytää toisensa. Samalla ne joita moiset eivät kiinnosta, voivat rauhassa etsiä oman makunsa mukaisia, vailla pelkoa siitä että körmyäijä paljastuu kaappitransuksi.

Humanisti: Eivät transut, pervot tai homot ole jatkossa rakentamassa yhteiskuntaa sen enempää tai vähempää kuin aiemminkaan, kunhan vain ovat avoimemmin sitä mitä ovat piiloitelleet kaappeihinsa. Perinteiset sukupuoli- ja seksuaaliroolit ovat jatkossakin se suuri valtavirta. Hyvä kuvavähemmistöillä on tilaa olla itsensä.

Homouden ongelmana on lähinnä homokulttuurin bisseviha. Sosiaalinen painostus ruokkii epäterveitä ääriasenteita, ja koska suuri osa kuitenkin on bissejä, asetelma konflikteille on valmis. Lopulta kuitenkin aika moni "radikaalilesbo/homo" vakiintuu ja lisääntyy vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...
Bmad: homojen ja transujen tulisi olla edelleen tautiluokituslistalla.


Humanisti:Itse asiassa, olisi todella hämmästyttävää, jos vaikka sadomasokistiset pedofiililesbot (tai bi/homo miehet) osoittautuisivat luomaan parempaa yhteiskuntaa kuin perheestään huolehtiva isä. Ajatus on mahdoton, vaikka feministit mitä muuta tahansa väittäisivätkin.

Rehellistä, feminismiä kumartamatonta puhetta kummaltakin.

Syltty kirjoitti...

Jos intersukupuolisuus ei ole sairaus, niin eikö se sitten tarkoitta ettei yhteiskunnan varoilla tarvitse tehdä mitään korjaavia toimenpiteitäkään, kuten leikkauksia tms?

Kauneusleikkauksetkin pitää maksaa itse, mutta syöpäleikkauksen maksaa yhteiskunta.

Homon kirjoittelusta:
Ainakin on turha väittää että kaikki miesaktivistit olisivat vain naisenpuutteesta kärisiä luusereita ;)

Homo kirjoitti...

Syltty, on syytä huomata, että intersukupuolisuus ja transsukupuolisuus on kaksi eri asiaa. Intersukupuolisella henkilö on anatomialtaan poikkeava - hänen sukupuolielimensä eivät ole normaalisti kehittyneet, vaan niissä on usein piirteitä kummastakin sukupuolesta. Transsukupuolisella taas on tyypillisesti aivan normaalisti kehittyneet sukupuolielimet, mutta hän kokee olevansa vastakkaista sukupuolta kuin mitä hänen sukupuolielimensä ovat.

Heiskala kirjoitti...

Tarkensin tuota kahden sukupuolen merkitystä käsittelevää kirjoitustani hiukan:

"Ihmisellä sukupuolia on tasan kaksi, ne ovat mies ja nainen. Nämä kaksi eri sukupuolta pystyvät lisääntymään keskenään. Tämä on sukupuolen tehtävä. Sukupuolta ei ylipäätänsä välttämättä tarvita muuhun kuin lisääntymiseen, vaikka toki kahden eri sukupuolen mahdollistama sukupuolten erikoistuminen erilaisiin tehtäviin onkin luonut eri eläinlajeille, myös ihmiselle, runsaasti lisää mahdollisuuksia verrattuna yksineuvoisiin elämänmuotoihin." ( Heiskala )

( sittemmin tällaiset näkemykset ovat joutuneet Myöhempien Aikojen Feministikirkon ja sen aivopesemän valtion taholta moninaisten noitavainojen kohteeksi, ja tällaisen näkemyksen esittäjät eristetäänkin yhteisöstä tehokkaasti. )

Tässä epäilijöille vielä hiukan havainnollista opetusmateriaalia sukupuolesta:

Ihmisen sukupuolet

:aH

Syltty kirjoitti...

Homo
No jos minulta kysytään niin sekä inter- että transsukupuolisuus ovat sairauksia, kehityshäiriöitä tai epämuodostumia, ihan mitä sanaa nyt vain halutaan käyttää.

Homo kirjoitti...

Kutsuttakoon niitä nyt miksi tahansa, niin on hyvä tiedostaa, että kyse on kahdesta eri asiasta, joista intersukupuolisuus on vielä objektiivisesti varsin helposti todettavissa oleva asia - riippumatta siitä, että mitä mieltä intersukupuolinen on asiasta.

Eräs hyvin lievä interseksuaalisuuden muoto (sellaiseksi monet hypospadian laskevat) on muuten yleistynyt huomattavasti - ja nykyään sellainen on melkein prosentilla pojista.

Anonyymi kirjoitti...

Huomattavasti yleistynyt homous onkin tuota hypospadiaa aivoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Yleistynyt?

Vortac kirjoitti...

Paasauksella on ollut muitakin traagisia seuraamuksia: patriarkaalisia hierarkioita murskatessaan siskot ovat päätyneet pönkittämään niitä. Seksityöläisen otsalle on laskettu uhriutumisen orjantappurakruunu ja hänet on taannutettu tahdottomaksi lapseksi, jota pitää kaikin keinoin suojella miesten tuhoavalta seksuaaliselta voimalta. Aikuista naista..

Tämä on varmaan sitä paljon puhuttua EMANSIPOITUMISTA.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Ihmiskauppa onkin tahra sivistyksen kilvessä. Siitä huolimatta ei pidä jättää kuulematta niitä, jotka ovat valintansa tehneet..

Tuossa on kyllä vähän loukkaava virhe seksityöläisiä kohtaan. Sanan 'niitä' pitäisi olla sana 'heitä'.

- Vortac

Heiskala kirjoitti...

Feministit (in real life):
"Naisella ei ole oikeutta omaan ruumiiseensa, ei sen paremmin myöskään lapsella, mutta naisella on oikeus lapsen ruumiiseen"
( Heiskala, kiltisti ilmaisemassa )