tiistaina, helmikuuta 02, 2010

Kunta-alan matalapalkkaiset

Huge Gender Degree Gap at Age 22: National Crisis, Title IX, Government Funding? Probably Not
In other words, at age 22, there are 185.5 women holding a Bachelor's degree (or more) for every 100 men who have graduated from college. Now that's a huge gender disparity in college completion at age 22, but I predict:

1. This gender degree gap will receive almost no media attention, and certainly no attention from the gender activists.

2. There will be no calls for government studies, or increased government funding to address the problem, and nobody will refer to this gender degree gap as a "crisis."

3. President Obama will not address the issue by signing an Executive Order creating the "White House Council on Men and Boys," like he did for women and girls.

4. Neither Obama nor Congress will address the gender degree gap by invoking the Title IX gender-equity law, like they have considered using for the gender gap in some college math and science programs.


5. Nobody will blame the gender degree gap on structural barriers from grades K-12 that discourage men from attending or graduating from college, like they do for explaining the gender gap for women in math and science.

Women-Only Food Lines in Haiti

Kuntien työntekijät haluavat pienentää palkkaeroja

Itävallan armeija veti pois "seksistisen" mainoksen

Voimala: Mistä miehet puhuvat saunassa?


Asuntoja tarjotaan seksiä vastaan

28 kommenttia:

bmaad kirjoitti...

"Asuntoja tarjotaan seksiä vastaan"

Jos tuon panisi vielä
muotoon: miehet tarjoavat asuntoja naisten antamaa seksiä vastaan, niin johan pomppaisi monelta aamukahvit housunvetskarille. Nyt annetaan ikäänkuin sellainen kuva, että homma voi toimia toisinkinpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Arvatkaa käsitelläänkö sarjamurhaajahoitajia (3kpl tähän mennessä) tyypillisinä suomalaisnaisina tai jotain sairasta suomalisnaisten luonteeseen tai kulttuuriin kuuluvaa teema toistavina tai edes omaa etua tavoitelleena rikollisena?

Vai mahtaako mennä julkisuudessa läpi sairaina yksilöinä?

Montako sarjamurhahoitajaa on tällä hetkellä vapaana? Muutamia? Kymmeniä?

Onko suomalaisnainen yksi maailman vaarallisimmista ihmistyypeistä?

Homo kirjoitti...

Muualla maailmassa kai sarjamurhaajat ovat yleensä olleet pääosin miehiä, mutta feministisessa Suomessa naiset johtavat.

Poliisi epäilee: Naisrehtori yritti ajaa päin lastenvaunuja

Poliisi epäilee, että ala-asteen rehtorina toimiva nainen yritti ajaa ex-miehensä ja tämän uuden perheen päälle Espoon Olarissa. Mies tajusi tilanteen viime hetkessä ja työnsi vaimonsa ja lastenvaunut pois auton edestä.
...
Iltalehden mukaan naisrehtorilla oli ollut lähestymiskielto uusioperhettä kohtaan, mutta se oli päättynyt. Viime viikolla käräjäoikeus tuomitsi naisen uuteen, vuoden mittaiseen lähestymiskieltoon.

Arawn kirjoitti...

Homo: Ei kai tuo rehtorin tapaus nyt mikään sarjamurhatapaus ole...

Suomessa on ollut miessarjamurhaajiakin kyllä, tässä ketjussa on esimerkiksi heistä juttua:
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=174&sid=b928f480b4d740a727d9bfc75912fe30&start=15

Ilmeisesti miehiä on kuitenkin ollut tosi vähän ja vaikka heitä löytyisikin pari enemmän kuin naisia (jos nyt oletetaan, että naisia on tuo 3), niin kyllä suhdeluku on silti hyvin epätavallinen. Yleensä sarjamurhaajista ylivoimainen enemmistö on miehiä.

Toisaalta se voi kertoa siitäkin, että suomalaiset miehet eivät ole kovinkaan kieroutunutta sakkia mieleltään! Sehän on vain hyvä juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta sitten suomalaiset naiset ovat kieroutunutta sakkia. Kuinkahan paljon naisrikollisia vielä huseeraa sairaaloissa ja vanhainkodeissa?

Reima Ungas

Anonyymi kirjoitti...

Tietääkseni Suomessa on ollut enne näitä hoitsuja yksi tai muutama tunnettu sarjamurhaaja riippuen määritelmästä.

Varma eli joskus 1800-luvun alkupuolella. Hän tappoi ilmeisesti huvikseen parissa kuukaudessa useita ihmisiä. Lopun elämänsä hän vietti Viipurin linnassa kahleissa johonkin koppiin muurattuna.

Sitten oli se, joka tappoi ensin yhden ja joutui vankilaan. Vapauduttuaan hän sytytti talon tuleen ja siinä kuoli kaksi. Ei kuulosta motiivin puolesta sarjamurhaajalta vaan pikemmin satunnaistappajalta.

Kahdeksan surmanluotia ampunut tappoi myöhemmin vaimonsa. Ei kuulosta hänkään sarjamurhaajalta, jos määritelmän mukaan oletetaan, että tappaminen on toistuva pakkomielle tai murhaaminen tapahtuu kylmästi laskelmoiden ja omaa etua tavoitellen. Niin ei tietenkään ole pakko olettaa.

Mutta mites nyt nuo sairaanhoitajat? Tämä viimeisin näyttää selvältä sarjamurhaajalta, jos syytteet ovat totta. Entäs ne kaksi aikaisempaa?

Paljonko löytyy lisää? Hiukan näytti arkkiatria huolestuttavan se, että tapaukset ovat paljastuneet enemmän tai vähemmän sattumalta. Entäs jos ruvetaan systemaattisesti käymään läpi kuolemantapauksia (sikäli kuin se on mahdollista)?

Anonyymi kirjoitti...

"Nokialainen sairaanhoitaja Katariina Lönnqvist on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja murhan yrityksestä."

Ei kelpaa sarjamurhaajaksi vaikka aika hirviö onkin. Kukas se kolmas, josta on ollut puhetta ...

Anonyymi kirjoitti...

Alivaltiosihteerin viikon sketsi.: Tasa-arvoa kirjastoon

Anonyymi kirjoitti...

"Naiset syrjivät työelämässä toisia fiksuja naisia"

Anonyymi kirjoitti...

Youtube: Priima - Liian kiltti mies ei kiinnosta

Anonyymi kirjoitti...

USA Today: Evolution may cause men to fall in love more easily

(Predictors of how often and when people fall in love by Galperin, A., and Haselton, M. )

Arawn kirjoitti...

Pakko vielä kommentoida tätä...

"Arvatkaa käsitelläänkö sarjamurhaajahoitajia (3kpl tähän mennessä) tyypillisinä suomalaisnaisina tai jotain sairasta suomalisnaisten luonteeseen tai kulttuuriin kuuluvaa teema toistavina tai edes omaa etua tavoitelleena rikollisena?

Vai mahtaako mennä julkisuudessa läpi sairaina yksilöinä?"

Ermh? Sarjamurhaajat OVAT sairaita yksilöitä, ihan sukupuolesta riippumatta. Pitäisikö miessarjamurhaajia sitten käsitellä "tyypillisinä miehinä"? Tai tyypillisinä "mitä ammattia jotkut sarjamurhaajat sattuvatjaan edustamaan" -miehinä? Kun sarjamurhaajista on kuitenkin ylivoimainen enemmistö miehiä, pitäisikö tulla johtopäätökseen, että "tyypilliset miehet" ovat kieroa ja sairasta sakkia, joilla on himo murhata?

Hei haloo. Sarjamurhaajia on äärimmäisen pieni joukko ihmisistä eikä heitä voi millään tavoin käsitellä jonkun joukon "tyypillisinä" edustajina, paitsi ehkä "sarjamurhaajajoukon" tyypillisinä edustajina.

Homo kirjoitti...

Ohhoh, mikä kuva! Tukiainen ilman hiuslisäkettä - tunnistaisitko!?

Ja kas tässä kuva ilman hiuslisäkettä.

Homo kirjoitti...

Lallatilaa Tukiainen laulaa lurauttaa.

Homo kirjoitti...

Show must go on

Anonyymi kirjoitti...

Youtube, Ihmebantu: Ikäero (6 min.)

Homo kirjoitti...

Syrjäyttääkö tämä glamourkaksikko Jutta, glamourkissa, Urpilaisen SDP:n yrittäessä elävöittää puoluetta? Ainakin kiinnostusta näyttäisi olevan politiikkaan ja pätevyyskin ainakin suunnilleen samaa tasoa kuin nykyiselläkin puheenjohtajalla.

Homo kirjoitti...

Glamourkissa-linkki olikin rikki.

Homo kirjoitti...

Osmo Rauhala syyttää neljää naista päsmäröinnistä nykytaiteessa

Anonyymi kirjoitti...

Pakko on vielä kommentoida tätä:

"Hei haloo. Sarjamurhaajia on äärimmäisen pieni joukko ihmisistä eikä heitä voi millään tavoin käsitellä jonkun joukon "tyypillisinä" edustajina, paitsi ehkä "sarjamurhaajajoukon" tyypillisinä edustajina."

Näinhän sen luulisi olevan mutta kun ei ole. Tai on siis naisten kohdalla mutta ei miesten.

Sitähän juuri yritin ironisoida mutta ironia on liian vaikea laji.

Kun Shitpölö (vai mikä se Sello-murhaaja oli) murhasi silmittömästi se oli usean kommentoijan, muun muassa Hesarin uutispäällikön Anna Karismon mukaan, osoitus suomalaisten miesten tai miehisen kulttuurin väkivaltaisuudesta. Tällaista miesten stereotypioihin perustuvaa lokaamista tapahtuu jatkuvasti.

Tätähän nimenomaan naiset harrastaa yleisesti. Esimerkiksi eräs Arawn, joka kirjoitti:

"Toisaalta se [sarjamurhaajien puute] voi kertoa siitäkin, että suomalaiset miehet eivät ole kovinkaan kieroutunutta sakkia mieleltään! Sehän on vain hyvä juttu."

Hei haloo, sarjamurhaajien yleisyys tai puuttuminen ei kerro yhtään mitään minkään maan miespopulaatiosta (saattaa kyllä kertoa maasta).

Nainen tekee siis stereotyyppisen yleistyksen mielestäni paljon miestä hanakammin. Mistä se kertoo? Veikkaan, että naiset kohtaavat nykyään niin harvoin loukkaavia yleistyksiä itsestään tai, jos kohtaavat, yleistävää saastaa ja raukkaa ei tarvitse ottaa tosissaan. Siksi he eivät osaa varoa niitä omissa puheissaan.

Miehiä tai miehisyyttä solvaavat saattavat sen sijaan olla uutispäälliköitä, kolumnisteja, kansalaisjärjestöjä, ministeriön pomoja jne. Mitään meteliä ei loukkaavista yleistyksistä ei nouse. Anteeksi nyt ei ainakaan tarvitse pyytää.

Kaksoisstandardi ja oikeastaan koko tilanne on turhauttava.

Yritin Hesarin keskustelusivulle koemielessä laittaa kommentin, jossa väitin näiden hoitsumurhaajien kertovan ehkä jotain suomalaisten naisten kulttuurista. Tämä lehti, joka on julkaissut lukemattomia samantyyppisiä loukkaavia yleistyksiä miehistä jopa kunniapaikalle lehdessä, kieltäytyi julkaisemasta kommenttia. Ihan hyvä niin, kunhan vielä päästäisiin siihen, että sama suoja olisi miehillä.

Arawn kirjoitti...

Ano: "Hei haloo, sarjamurhaajien yleisyys tai puuttuminen ei kerro yhtään mitään minkään maan miespopulaatiosta (saattaa kyllä kertoa maasta)."

Ei kerrokaan. Ehkä meillä on vain vaikeuksia ymmärtää toistemme huumoria.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn:
oletko lueskennellut enemmänkin murha.infoa? Siellä voi muuten hyvin pistää merkille puolikrimien hermojen heikon laadun. voi vittu mitä jurpoja...

Anonyymi kirjoitti...

Video: The Sen­si­ti­ve Ca­ve Man: Why men ha­ve to fix it, Richard Driscoll.

Anonyymi kirjoitti...

Hannu Lauerma kertoi jossakin lehdessä, että sarjamurhaajia on väestössä yksi miljoonasta ja heistä 90 % on miehiä.

Jos tällä tiedolla on mitään merkitystä.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on tehty jo 500 000 aborttia, eli vauvanalun murhaa -eikö se ole sarjamurhaamista? Ja tekijänä vielä oma äiti-

Koko maailmassa on kuollut aborteissa 20-30 vuodessa enemmän ihmisiä kuin kaikissa sodissa, kaikkina aikoina, kaikilla mantereilla.

Arawn kirjoitti...

Anonyymi: "Meilläkin on tehty jo 500 000 aborttia, eli vauvanalun murhaa -eikö se ole sarjamurhaamista? Ja tekijänä vielä oma äiti-"

Logiikka on täysin pielessä. Sarjamurhaaminen edellyttää sitä, että tappaa useamman kuin 2 ihmistä, useammalla kuin yhdellä kerralla jne. Eli yhden sikiön tappaminen ei tee kenestäkään sarjamurhaajaa - no, ainakaan äidistä, vaikka pidettäisiinkin äitiä murhaajana. Toimenpiteen suorittavasta lääkäristä se voisi tehdä, jos tyyppi on tehnyt elämänsä aikana useita abortteja. Mutta tällöin tekijänä EI ole äiti.

Toisekseen, se on sitten eri asia, pitääkö sikiön surmaamista murhana.

"Koko maailmassa on kuollut aborteissa 20-30 vuodessa enemmän ihmisiä kuin kaikissa sodissa, kaikkina aikoina, kaikilla mantereilla."

Kyllä masentaa. Nyt meillä olisi sitten 6 miljardin ihmisen sijasta... ööö, 6 miljardia + monta miljoonaa, jopa satoja miljoonia lisää? Ja se olisi ihan hemmetin siistiä, koska meillä on nytkin ihan liian vähän ihmisiä.

bmaad kirjoitti...

Mies on murhaaja jos nainen niin sanoo. Yleensä kannattaisi kuunnella mitä nainen sanoo. Jos mies ei halua profiloitua murhaajaksi olkoon ensinnäkin,kaltaisiaan älykkäämpi ja saavuttakoot sitten naisten kultaisen suosion.

Pyhän feministin kirja sanoo näin.

Anonyymi kirjoitti...

Elävä arkisto: Kolmoismurhaajan vaimo haastattelussa

"'Enhän mä nyt hyvänen aika olisi sellaisen ihmisen kanssa yhdessä, joka on vaarallinen', hän sanoo."