torstaina, toukokuuta 27, 2010

Gambialainen on parempi

Tasapuolisen tasa-arvosanan jäljillä

Rakkaus ja rajat. Rakkautta vai riistoa, kun keski-ikäinen ruotsalaisnainen rakastuu nuoreen gambialaispoikaan?

Humanitaariseen maahanmuuttoon 80% naiskiintiö

CEDAW-raportti

Brittitutkimus: Naiset sabotoivat toistensa ulkonäköä

Lapin alempitasoiset miehet

19 kommenttia:

Jorma kirjoitti...

"Moni feministi sanoisi tässä vaiheessa, että tasa-arvon kannattajaa kutsuttakoon feministiksi. Samoin maskulistit väittäisivät, että maskulistiksi."

Enpä ole maskulistien osalta moiseen väitteeseen törmännyt.

"Niinpä oikea vastaus on gender-egalitaristi"

Turhan hankala ja hienosteleva ilmaisu arkikäyttöön. Sukupuoli on sitä paitsi biologinen tosiasia (sex), eikä mikään valittavissa oleva rooli (gender).

Jorma kirjoitti...

"Rakkautta vai riistoa, kun keski-ikäinen ruotsalaisnainen rakastuu nuoreen gambialaispoikaan?"

Tai ihan vain molempia osapuolia hyödyttävää kaupankäyntiä. Jos kyse on aikuisista ihmisistä, jotka ovat vapaaehtoisesti touhussa mukana, niin mikäs siinä. Kumpikin osapuoli saa jotain mitä haluaa.

Haluaisinpa nähdä jutun, jossa keski-ikäisten ruotsalaismiesten seksiturismista puhuttaisiin rakkautena.

Jorma kirjoitti...

"Humanitaariseen maahanmuuttoon 80% naiskiintiö"

Ihan hyvä idea.

Ebe kirjoitti...

100% lapsikiintiö (ei "lapsukais-").

Marko kirjoitti...

Väitätkö Jorma, ettei ole olemassa sukupuolirooleja?

Jorma kirjoitti...

"Väitätkö Jorma, ettei ole olemassa sukupuolirooleja?"

En väitä, sillä onhan niitä. Sukupuoli on kuitenkin biologinen tosiasia ja tasa-arvon pitäisi toetua sukupuolten välillä. Rooleista riippumatta.

Marko kirjoitti...

Sukupuoli on kuitenkin biologinen tosiasia, mutta myös kulttuurinen tosiasia.

Muuten olen samaa mieltä kanssasi.

Jorma kirjoitti...

Amnesty kritisoi Suomen raiskauslainsäädäntöä

Amnestyn mielestä olennaista on siis vain tuomioiden määrä. Sillä, onko mitään raiskausta edes ylipäätään tapahtunut tai sillä onko syytetty syyllinen, ei ole Amnestylle siis mitään väliä.

Jorma kirjoitti...

Paretskoi hauskasti Kauppalehdessä

Homo kirjoitti...

Varkauden pitsakohua tutkitaan nyt kunnianloukkauksena

Homo kirjoitti...

Sopulilauman lailla:

SDP valitsee johtajia

Takana on kolme vuotta oppositiota; tappio kuntavaaleissa ja surkea tulos europarlamentin vaaleissa, kannatus viime eduskuntavaalien kriisituloksen tasolla. SDP:n johdon selitys on, että ihmiset ovat pettyneet politiikkaan. Puoluejohtaja Jutta Urpilainen tarjoaa lääkkeeksi ihmisten innostamista takaisin politiikkaan.
Urpilainen kukitetaan perjantaina toiselle puheenjohtajakaudelle yksimielisesti.
...

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuoli on biologis-eetteris-astraalinen tosiasia.

Sukupuolirooli on sitten osittain tästä tosiasiasta johtuva, ja osittain kulttuurin muovaama asia, josta lähinnä miehet kärsivät, naiset nauttivat.

Ihmisyys taas sitten asia, jota ei kovin moni yksilö nykyisin tunnu edes tajuavan olevankaan.

Sitten hieman tekopyhyydestä:

http://kuvaton.com/browse/14077

Tämä kuva kuvastaa maailman ja kulttuurin tekopyhyyttä, mitä tulee tasa-arvoon ja ihmisyyteen, rotuihin ja sukupuoliin, maahanmuuttoon jne jne.

(vaikka tuossa kuvassa kuvastuukin vain yksi näkökulma tekopyhyyteen, samanlainen tekopyhyys siis rehottaa kaikilla elämänalueilla, ja VHM kärsii siitä aina eniten)

- Vortac

Homo kirjoitti...

Densha Otoko

Homo kirjoitti...

Nice guy

Mackan kirjoitti...

Mitä tarkoittaa eetteris-astraalinen?

Jorma kirjoitti...

Väitös: Työssäkäyvät puolisot tekevät yhtä pitkää työpäivää

"Naiset ja miehet tekevät tuoreen väitöstutkimuksen mukaan suunnilleen yhtä paljon työtä, jos molemmat puolisot ovat ansiotyössä. Naiset tekevät enemmän kotitöitä, miehet taas pidempää päivää palkkatyössään."

Jape kirjoitti...

Ellit: Mikä naisissa ärsyttää?

Ellit listasivat naisten ominaisuuksia, jotka saavat miehisen mielen kiehumaan. Naiset ärsyttävät miehiä usein olemalla juuri niin naisellisia kuin vain voivat.


Otteita:

4. Miesten vihaaminen

Naisilla on perustavanlaatuinen oikeus vihata miestä tarvittaessa. Mies kuitenkin loukkaa syvästi naisellista itsetuntoa, jos vastaava tilanne on toisinpäin. Parisuhteessa naisella on oikeuksia, mutta miehellä ei. Todellista tasa-arvoa on se, että miehet saadaan kyykkyyn.

[...]

6. Jokaisessa naisessa asuu pieni diiva

Naiset ovat tottuneet olemaan isän silmäteriä ja pikkuprinsessoita. Hemmotellut naiset vaativat miehiltä romanttisia eleitä ja hyvää rahatilannetta. Viattomilla prinsessoilla on oikeus leikkiä miesten tunteilla ja käyttää heitä hyväkseen.

Naisilla on myös yksinoikeus ylimielisyyteen. Miehillä on oikeus iskeä naista, vain siinä tapauksessa, että nainen katsoo miehen olevan riittävän tasokas. Onnettomat tasottomat miehet saavat osakseen ylimielisen vastaanoton.[...]

Anonyymi kirjoitti...

Mackan: Jos et ole ottanut asiaa ominpäin tutkineeksi, sen selittämisestä ei olisi hyötyä; voit unohtaa sen osion, ja keskittyä siihen 'biologinen'-sanaan, se ajaa käytännön asioissa saman asian.

Olen kyllä vähän eri mieltä sanan 'gender' käyttämisestä tarkoittamaan jotain 'tulkintaa' tai 'konstruktiota', sillä sekä sana 'gender', että sana 'sex' tarkoittavat molemmat samaa asiaa, eli sukupuolta.

Gender ROLE on sitten eri käsite.

Tasa-arvo sitäpaitsi ei koske vain sukupuolia, vaan yleensäkin eläviä olentoja. Elävillä, tuntevilla olennoilla, on tietty arvo heidän syntyessään. Esimerkiksi ihmisiä ei pidä jaotella tai kohdella siten, kuin heillä olisi ERI arvo toisiinsa nähden.

Tasa-arvo liittyy käsitteeseen 'ihmisarvo', joka on kaikilla ihmisillä sama. Kyllä, sama.

Mies on samanarvoinen kuin nainen, nainen on samanarvoinen kuin mies.

Mutta ihmiset käyttäytyvät nykyisin, kuin naisten kusi olisi hunajaa, heidän hikensä hienointa parfyymia ja heidän tekonsa aina jalouden ja hyvyyden motivoimia.

Tämä ei ole tasa-arvon mukaista. Ihminen tai ihmisen tekemä järjestelmä (tai ihmisryhmä) ei voi ottaa jonkun yksilön tai ryhmän luonnollista arvoa, ja alentaa tai kohottaa sitä. Tätä yritetään kuitenkin koko ajan tehdä, ja sitä kutsutaan 'tasa-arvoksi'.

Naisia koetetaan kohottaa miesten yläpuolelle ihmisarvossa (ja siten uhrattavuudessa esim. sodissa), ja siten yhteiskunta ja sen lait heijastavat tätä (miesten on mentävä armeijaan, naisilla ei käytännössä ole mitään velvollisuuksia) vääristynyttä asennetta.

Jos tasa-arvo-nimikettä halutaan jostain syystä muuttaa, niin parasta olisi ehkä sitten palata sen juurille, ja alkaa puhumaan taas 'ihmisarvosta', sillä siitähän kaikessa tasa-arvossa on aina kyse - ei sukupuolesta sinänsä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Homo, tuo densha otoko-juttu on käsittääkseni kyllä ihan mielikuvitusta ja keksitty juttu. Ihmiset haluavat usein väriä elämäänsä.. jos katsot asiaan liittyviä epäuskoa luovia ristiriitoja faktoissa jne., voit ehkä itse päätyä samaan lopputulokseen.

Ensinnäkään yksikään 'nice guy' (esim. otaku) ei uskaltaisi mitään naista ruveta julkisella paikalla suojelemaan joltakulta aggressiiviselta mieheltä. Toisekseen, naiset pitävät aggressiivisista miehistä ja nussivat heitä pilvin pimein. Kolmannekseen, tuossa on kyllä tuo naisen psykologiaan ja seksuaalisuuteen vetoava seikka naisen suojelemisesta (mikä on tietenkin hieman paradoksaalista, ottaen huomioon, että alistuminen taas EI kiihota naista, mutta mitä muuta naisen suojelu on kuin naiselle alistumista? Naisen seksimoduli ei tosin ole kovin hyvä loogisessa semantiikassa ilmeisesti), mikä voisi selittää naisen alkuperäisen kiinnostuksen miestä kohtaan, ja hänen kiitollisuutensa.

Mutta naisen tunteet ja seksimoduli ailahtelevat, ja hyvin nopeasti nainen voikin kääntää takkiaan.. se, mikä päti eilen, ei päde enää tänään. Niinpä naisen huomatessa miehen 'kiltteys' tai 'otakuisuus', nainen olisi kyllä hyljännyt 'suojelijasna' välittömästi ja jatkanut alfauroiden kanssa pelehtimistä.

Mutta kaitpa tuollaisia haaveita tarvitaan, jotta japanin yhteiskuntajärjestelmää, joka perustuu betakuhnurien korporaatio-devootiolle (omistautumiselle) ja naisille alistumiselle, voidaan ylipäätään pitää yllä. Jos otakuilla ei olisi pientäkään toivetta koskaan saada naista mitenkään; jos he tietäisivät totuuden naisista, jne.. niin yhteiskuntajärjestelmä olisi kyllä todella suuressa vaarassa kokea melkoisia mullistuksia.

Luultavasti tämäntyyppinen kirjallisuus ja elokuvat tulevat siis yleistymään.. tuota voi verrata Hollywoodin rutosti vilelemään 'romanttisiin komedioihin', joissa nössö ja hieman kömpelö, kiltti, naista jumalattarena palvova ujo ja hassu mies saa aina nuoren, viehkeän ja kauniin naisen rakastumaan itseensä ja näkemään entiset alfa-poikaystävänsä jonkinlaisina apinaurpoina, jotka eivät jostain syystä kiihota naista - nainen näissä elokuvissakin kiihottuu aina kömpelyydestä ja 'liikuttavuudesta', jota tuo ujo mies ilmentää monin tavoin.

Totuus kun EI saa päästä ilmi... mutta internet taisi pilata valtaapitävien suunnitelmat aika pahoin. Muistaakseni Henry Kissinger sanoi toivovansa, ettei internettiä oltaisi koskaan keksitty.

- Vortac