maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Tarzan ja Jane

Iltalehti 18.6 (mielipide): Tasa-arvo on tasa-arvoministeriltä hukassa
Tasa-arvoministeri Stefan Wallin osoittaa jälleen kaksinaismoralisminsa ja tekopyhyytensä (IL 16.6.) paheksumalla Iltalehden uutisointia tulevasta pääministeristä Mari Kiviniemestä.

Kun miespolitiikoista on lehdissä julkaistu paljon paljastavampia kuvia, on ministeri Wallin ollut hiirenhiljaa. Hiljaa hän on ollut myös vaikkapa kirjailija Sofi Oksasen suomalaisia miehiä halventaneista kommenteista tai lupamaksuvaroilla tuotetuista YLE:n ohjelmista, joiden asenteellinen miesviha tulta munille- linjauksineen on ollut täysin pidäkkeetöntä. Väistämätön johtopäätös tästä kaikesta on se, että tasa-arvoministeri Wallin pitää miehiä vähempiarvoisina kuin naisia.

Ministeri Wallinin kannattaisi lehtien lueskelun sijasta keskittyä työnsä hoitamiseen. Toistaiseksi hänen suorituksensa tasa-arvoministerinä on ollut täysin ala-arvoinen. Hän on nimittäin jättänyt 50 prosenttia töistään täysin tekemättä: Wallinin ministerikaudella ei ole pantu tikkua ristiin miesten oikeuksien edistämiseksi tai miesten tasa-arvo-ongelmien ratkaisemiseksi.

Toivoa sopii, että ensi eduskuntavaalien jälkeen tähän maahan saadaan vihdoin ja viimein tasa-arvoministeriksi sellainen henkilö, joka tietää, mitä tasa-arvo tarkoittaa.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Minihallitusneuvotteluissa sovittava vanhemmuuden kustannusten korvaamisesta

Joensuulaistytöt kostivat: Raiskaajalle kurkku takapuoleen!

Vasemmistoliitto haluaa rajoittaa ympärileikkauksia


'Wicked' woman saw four innocent men arrested after slashing her own face and crying rape

Kumpi olisit mieluummin: Daniel vai Jonas?

Fathers 'should be paid' to stay with partner and children

Women professionals 'to earn more than men by 2024'
tarzan_jane_comic.jpg

If Women ruled the world

24 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Oman käden oikeutta kannattavien kannattaa muistaa, että samalla logiikalla kai saa jatkossa naisiakin raiskata joissain tilanteissa kostoksi. Tätäkö siis kannatatte?

Toisekseen, kannattaa muistaa sekin, että naiset esittävät jatkuvasti perättömiä raiskaus- tai hyväksikäyttöilmoituksia. Tuollaisessa oman käden oikeudessa ei ole mitään puolueetonta tuomaria ja syytetyllä mahdollisuutta puolustaa itseään perättömiä väitteitä vastaan.

Homo kirjoitti...

Murha.infon keskustelussa oli näköjään tällainen väite siitä väitetystä Lammin raiskaustapauksesta (onko kukaan nähnyt tästä virallisemmassa lähteestä uutista, josta kävisi ilmi, että syytös tässäkin olisi ollut perätön?):

Turvapaikanhakijaa epäillään raiskauksesta

"Poliisien kannattaisi ehkä hieman tarkemmin perehtyä näihin väitettyihin raiskauksiin ennenkuin antavat lehtiin.

Tämä raiskausväite oli perätön.

Mikä lie motiivina kyseisellä neitosella...."

Homo kirjoitti...

Kannattaa itse kunkin meistä järkevillä elämäntavoilla yms pitää kiinni terveydestämme, jotta nartut eivät pääse ryöväämään eläkkeellä meidän otsa hiessä tienaamiamme rahoja omaan kyltymättömän ahnaaseen kitaansa:

Men 'will close life expectancy gender gap by 2035'

Homo kirjoitti...

Nörttimiehillä toivoa, jos naisten sanoihin olisi luottamista?:

Men would rather date beautiful bimbos than ugly, clever women, finds survey

...
But almost three quarters of women said they would go for brains over good looks because handsome men are too vain and those with brains will be able to provide for them.
...

Homo kirjoitti...

Miesasia mursi rintamalinjan

...
Uotilan ja Larikan mielestä miehiin kohdistuu lukuisia yhteiskunnallisia ongelmia, joita ei ole lähdetty avaamaan ja analysoimaan samalla tavalla kuin naisiin kohdistuvia.

- Yksi tärkeimmistä on terveyserot: Jos naisen euro onkin 80 senttiä, niin miehen vuosi on 11 kuukautta. Miehillä ei ole samanlaisia säännönmukaisia terveystarkastuksia ja seulontoja kuin naisilla. On ihan perusteltua, että miehetkin saataisiin jollain tavalla terveysseurannan piiriin, Uotila katsoo.

Samoin esimerkiksi koulupudokkaista selvästi isompi osa on poikia ja miehet syrjäytyvät naisia useammin ilman, että asiaan olisi kiinnitetty juuri huomiota.
...

Anonyymi kirjoitti...

Tässä ns. 'mainstream'-sarjakuva, jossa uskalletaan kerrankin todeta naisten olevan apinanaaraita. Mielestäni strippi on lisäksi jopa hauska!

Female Primates

Tällaista rohkeutta tarvittaisiin lisää.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Nörttimiehillä toivoa, jos naisten sanoihin olisi luottamista?:

Men would rather date beautiful bimbos than ugly, clever women, finds survey

...
But almost three quarters of women said they would go for brains over good looks because handsome men are too vain and those with brains will be able to provide for them
.

Että tuota varten ihan tarvittiin SURVEY, että saadaan tietää, että miehet katsovat naisissa etupäässä ulkonäköä, ja toissijaisesti muita ominaisuuksia? Noh, ainakin miehiin kohdistuvat surveyt tuottavat realistisia tuloksia, sillä miehet ovat rehellisempiä.

Siitä pääsemmekin tähän naisten liirumlaarumiin. Niin. Kun nainen sanoo 'älykäs', hän ei tarkoita samaa asiaa kuin mies tuolla sanalla tarkoittaa. Eli matemaattisesti lahjakkaalla introvertillä nössöllä ei edelleenkään ole saumaa (no pun intended) naisten pöksyihin.

Toisekseen, naiset valehtelevat jopa itselleenkin parinvalintapreferensseistään, ja se johtuu etupäässä siitä, että nainen haluaa KUVITELLA olevansa parempi ja jalompi olento kuin oikeasti onkaan (ja yhteiskunta sekä suurin osa miehistähän jakaa tämän käsityksen naisista), mutta silti säilyttää vapauden TOIMIA kuten raaka ja brutaali, himokas apinanaaras (mikä onkin lähempänä totuutta naisesta).

Nainen siis joutuu tämän itsekehittämänsä (ja yhteiskunnan ylläpitämän) paradoksin kanssa keksimään paljonkin valheita, niin että valehtelusta tulee luontainen osa hänen persoonallisuuttaan, eikä se tuota hänelle mitään omatunnontuskia (olen aika varma, että naisilla ei omatuntoa juuri ole).

Näin ollen nainen rakentaa, valelee ja ylläpitää vaivalla luomaansa imagoa, ja närkästyy, jos joku kehtaa väittää naisen olevan muuta kuin mitä hänen imagonsa ilmentää, samalla kun sitten tyydyttää seksimodulinsa tarpeita täysin tuon imagonsa vastaisesti.

Jos sitten joku kysyy jotain, tietoisella tasolla nainen vastaa kuin olisi tuo enkeli-imagonsa, jonka on vaivalla pykertänyt, ja kieltää sen todellisuuden, jossa juuri edellisenä iltana on alfojen kera ryöminyt ja römpyttänyt.

Näin ollen naisille tehdyt 'surveyt', etenkään parinvalintapreferensseistä, ovat turhia, jos tätä naisten skitsofreenistä minäkuvaa ei oteta huomioon.

Nainen haluaa tehdä pahoja asioita, mutta siten, että hän ei TUNNE olevansa paha. (hieman kärjistäen)

Nainen haluaa nussia kuin raivoisa paviaani, mutta hän ei halua tuntea olevansa raivoisa paviaani. Siksi nainen valehtelee jopa itselleen, etenkin parinvalintapreferensseistään, ja voi olla erittäin vakuuttava, kun häneltä näistä asioista kysellään.

Ai mitäkö nainen sitten tarkoittaa 'älykkäällä' miehellä? No tietenkin miestä, joka on niin älykäs, että onnistuu käynnistämään hänen seksimodulinsa ja puhumaan hänet petiin.. (eli PUA / Alfa / CEO jne.)

Katsokaa youtubesta esim. se clippi, jossa maailmankuulu PUA nimeltään "Style" (viralliselta nimeltään Neil Strauss) antoi esimakua PUA-taktiikasta korkean statuksen naaraalle, 'Jessica Alballe' (jos oikein muistan) eräässä talk-showssa.

Alba oli ensin hyvinkin torjuva kehonkieleltään Styleä kohtaan, mutta tämän pienen PUA-esimerkin jälkeen hän suorastaan kuolasi Stylen perään, ja puhui, kuinka "Älykkäät miehet tekevät asiat eri tavalla.. blaablaa"..

Hän siis yhdisti naisten-iskukyvyn vaistomaisesti ÄLYKKYYTEEN.

Ei siis matemaattisia saavutuksia, ei Nikola Tesla-maista visionäärisyyttä ja innovaatiota, ei Einsteinin kaltaista teoretisointia, ei ohjelmoijan abstraktiotaitoja - vaan älykkyyttä, joka on pohjimmiltaan sosiaalista, ja ilmenee naiselle helposti havaittavalla tavalla.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vielä pientä jälkikommentointia.. uskoiko muka joku tässä maailmassa tosissaan niin, että miehet nussisivat (jos saisivat valita) mieluummin rumia, nokkelia eukkoja kuin nuoria ja hehkeitä bimboja ennen tuota tutkimusta?

Tämä naisellinen päätelmä johtuu pelkästään naisten projisoinnista; koska nainen nussii mieluummin rumaa, korkean statuksen miestä kuin nuorta, kaunista mutta ujoa ja kokematonta (sosiaalisesti 'tyhmää') poikaa, nainen olettaa miestenkin tekevän niin.

Naisten sopisi hieman nöyrtyä, katsoa tosimaailmaa, ja havaita, että miesten parinvalintapreferenssit POIKKEAVAT NAISTEN PREFERENSSEISTÄ!

Ehkä tämä pointti voisi saada jotkut järkevämmät naiset tajuamaan, että ehkäpä moni MUUKIN ajattelu-, käytös-, tai kokemisen tapa saattaa olla tyystin erilainen miehillä kuin naisilla.

Mutta en pidättelisi hengitystäni sitä odottaessa. Tai edes ryhtyisi nälkälakkoon..

Paitsi sikäli, että ehkä voisin olla lakossa nälästä - nälkä olkoon lakossa..

(Omituinen sana tuo 'nälkälakko' - siinähän ei laiteta nimenomaan nälkää lakkoon, vaan syöminen - sen pitäisi olla syömislakko tai ruokalakko)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Oman käden oikeutta kannattavien kannattaa muistaa, että samalla logiikalla kai saa jatkossa naisiakin raiskata joissain tilanteissa kostoksi. Tätäkö siis kannatatte..

Ja mitenkäs se olikaan, että miestä ei voi raiskata? (ikäänkuin naiset eivät olisi taloudellisesti, henkisesti jne. raiskanneet miehiä kautta aikojen, ja saattaneet syyttömiä miehiä kasapäin raiskatuiksi - siis vankilaan, jossa toiset MIEHET raiskaavat heitä, ja tämän luulisi olevan traumaattisempaa heteromiehelle kuin heteroraiskaus naiselle)

Mutta miehethän eivät paljon sympatiaa maailmassa saa.. kunpa olisin kunnolla harkinnut ennen tänne syntymistäni, voisi olla, että eläisin jollain vallan toisella planeetalla nyt.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Nörttimiehillä toivoa, jos naisten sanoihin olisi luottamista?..

Ja vielä asiaa vatvoakseni..

Kun nainen kuvittelee "älykkään miehen", hänelle ei tule mieleen kotona nyhjäävä autistinen introvertti, vaan hän ajattelee esim. "Älykästä ja rikasta tohtoria", tai "Älykästä firman toimitusjohtajaa", "Älykästä prätkäjengin johtajaa", you get the picture.

Naiset yhdistävät mielikuvissaan johonkin tiettyyn sanaan aina ne positiiviset piirteet, joita miehet eivät. Näin ollen naisten- ja miestenvälinen kommunikaatio on tuomittu epäonnistumaan.

Miehet ovat faktuaalisia kommunikaatiossaan, naiset ovat emotionaalisia, epäloogisia ja oikukkaita. Nämä kaksi keskustelutapaa eivät sovi yksiin..

Ja jos naisen kanssa on eri mieltä, naisen keskustelutapa muuttuu 'kaoottisesta emotionaalisesta tajunnanvirrasta' samantien pelkästään..

- shaming languageksi
- syyttäväksi
- ad hominemeja viliseväksi

.. kunnes mies alistuu tarpeeksi, jotta voidaan palata siihen mielikuvatunnelmointiin, jossa jokainen faktuaalinen sana, kuten 'älykäs' mielikuvitellaan joksikin "Porschen omistavaksi golfia julkkisten kanssa harrastavaksi delfiinien kanssa telepaattista kommunikaatiota harjoittavaksi Ylilääkäri-Rocklaulajaksi, joka on uskollinen ja hellä ja rakastaa vain juuri häntä"..

Mies voi vain sitten leuka ammollaan ihmetellä, miten tämä keskustelu nyt tämmoiseksi meni.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

- Yksi tärkeimmistä on terveyserot: Jos naisen euro onkin 80 senttiä, niin miehen vuosi on 11 kuukautta..

Tällainen on aika vaarallista - että ikäänkuin myönnetään miehillä olevan ongelmia, MUTTA sitten samalla ujutetaan vanha ja kulunut, valheellinen propaganda-aineistoväite naisten eurosta ikäänkuin totena siihen mukaan.

Se pitää kumota siinä samalla. Valheille ei tehdä myönnytyksiä, jos totuus halutaan pelastaa!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

- Jos naisen euro onkin 96-104 senttiä, niin miehen vuosi on vain 11 kuukautta..

Tuossa korjattuna.

- Vortac

p.s. Tosin sen '96 senttiä' voisi vielä perustella johtuvan naisten omista valinnoista - ja siten päätyisimme näkemään, että naiset ovat itseasiassa YLIPALKATTUJA miehiin nähden, ja saavat rippusen parempaa palkkaa kuin miehet - ja lisäksi ottaen huomioon naisten työn surkean laadun, heidän suuremman poissaolojen määrän, sekä kolmoispalkan, naisten euro on todellisuudessa (jos noin typerää propagandistista 'mittaria' halutaan käyttää) varmasti yli 5-10 euroa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Juuso Ernolta muuten jälleen mainio kirjoitus! Hän osaa tosiaan kirjoittaa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaisessa oman käden oikeudessa ei ole mitään puolueetonta tuomaria ja syytetyllä mahdollisuutta puolustaa itseään perättömiä väitteitä vastaan.

Erinomainen pointti! Ja lisäisin siihen vielä, että tuossa tilanteessa tuomari, valamiehistö, poliisi ja tuomioon täytäntöönpanija on NAINEN, kenties PMS:n vallassa, humaltunut feminismin tuomasta 'naisella on oikeus'-kaakatuksesta ja päihtynyt seksuaalisesta vallasta - voidaanko olettaa, että tällainen "oikeusjärjestelmä" todella aina tuottaa pelkästään 100% korrekteja tuloksia, ja koskaan syytön ei joudu esim. väärinkäsityksen takia kärsimään?

Naisethan tunnetusti eivät koskaan väärinkäsitä mitään, eikä naisten kanssa voi tapahtua minkäänmoisia emotionaalisia ylilyöntejä.

Moniko kansalainen, naiset ja miehet, käsi ylös, luottaa tällaiseen "oikeusjärjestelmään", kun he joutuvat itse mahdollisesti sen kynsiin? Moniko voi laittaa käden sydämelleen ja sanoa kirkkaalla äänellä "Kyllä, luotan siihen, että juuri tällainen järjestelmä kohtelisi minuakin oikeudenmukaisesti ja antaisi kuulla minun tarinani!"

Tutkivatko he TODELLA, ennenkuin hutkivat?

Vai onko niin, että kun 'tuomittu' on mies, kaikki on aina oikeudenmukaista, koska mies on aina syntinen ja syyllinen, ja niin edelleen?

Vrt. väite "kollektiivisesta syyllisyydestä", jota miesten pitäisi tuntea raiskauksista. Jotta naiset voivat jatkaa 'pahojen poikien' kanssa hengailua vailla huonoa omatuntoa..

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"Jos naisen euro onkin 80 senttiä, niin miehen vuosi on 11 kuukautta."

Mitä järkeä on toistaa näitä vanhoja valheita vuodesta toiseen? Luuleeko Uotila saavansa sillä hyväksyntää ja uskottavuutta?

Vasemmistoliitolta hyvä ympärileikkauslinjaus.

"Ensimmäisessä puheenvuorossa otin kriittisesti kantaa vasemmistonaisten, valtikan, tekemään aloitteeseen naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Tärkeä tavoite, mutta ehdotukseni tehdä aloitteesta sukupuolineutraali hyväksyttiin. Eli tavoitellaan lyömätöntä linjaa koko perheeseen."

Hyvä juttu tämäkin. Hiilinen on ihan toisella tasolla kuin Uotila. Näkyisikö tässä sukupolvien välinen kuilu?

Jorma kirjoitti...

"Joensuulaistytöt kostivat: Raiskaajalle kurkku takapuoleen!"

Ovatko tämän jutun kommentoijat idiootteja? Miksi he pitävät yhtä raiskausta parempana kuin toista?

Jorma kirjoitti...

Kokoomuspoliitikko etsii edustusvaimoa netistä

Jorma kirjoitti...

""Korostan, ettei tämä ole nollasummapeliä, jossa saadakseen jotain on toiselta otettava jotain pois. Kun teemme hyvää tasa-arvopolitiikkaa, molemmat voittavat", Uotila sanoi."

Olet Uotila väärässä. Jotta tasa-arvo toteutuisi huoltajuuskiistoissa, on niiden ratkettava useammin miestn ja harvemmin naisten eduksi.

Jorma kirjoitti...

"Toivoa sopii, että ensi eduskuntavaalien jälkeen tähän maahan saadaan vihdoin ja viimein tasa-arvoministeriksi sellainen henkilö, joka tietää, mitä tasa-arvo tarkoittaa."

Näin on. Tierysti Wallin sinällään on sivuseikka. Hänen käytöksensä on vain oire syvemmällä piilevästä ja paljon vakavammasta sairaudesta. Asenteita ei toki muuteta hetkessä, mutta asiaa auttaisi se, jos tasa-arvoministerinä ei olisi tasa-arvon vastustaja.

Jorma kirjoitti...

Oikeus: Ulvilan surmasta syytetty surmasi miehensä

"Satakunnan käräjäoikeuden mukaan nelilapsisen perheen äiti surmasi miehensä Ulvilassa joulukuussa 2006. Oikeus määräsi naisen mielentilatutkimukseen.

Käräjäoikeus ratkaisee vasta mielentilatutkimuksen jälkeen, mihin rikokseen nainen on syyllistynyt. Syyttäjä ei vaatinut oikeudenkäynnissä mielentilatutkimusta, ja syytetty itse vastusti sitä."

ja

Hiv:n levittämisen yrittämisestä syytetty tanssija mielentilatutkimukseen

"Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt hi-viruksen tietoisesta levittämisen yrityksestä syytetyn tamperelaisen eroottisen tanssijan mielentilatutkimukseen."

Tässäpä kriittiselle naistutkimukselle oiva tutkimusaihe: määrätäänkö naiset miehiä helpommin ja useammin mielentilatutkimuksiin rikosoikeudenkäynneissä?

Oma veikkaukseni: kyllä ja kyllä.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, hyviä pointteja. Olen itse tuumaillut samanlaisia juttuja. Naiset kommunikoivat eri tavalla kuin miehet. Naiset tarkoittavat älykkäällä eri asiaa kuin miehet.

Kirjoitin muuten Hymy-lehden uutisen sellaiseen muotoon, että raiskaajana olikin nainen ja pojat kostivat.

http://sammalkieli.blogspot.com/2010/06/paivan-parodia.html

Raiskatun opiskelijapojan kosto oli karmea, mutta osuva. Raiskaajalle kurkku pilluun.

Vieläkö naurattaisi Hymyn lukijoita?

Homo kirjoitti...

Haluttomuus seksiin lisääntynyt 2000-luvulla

...
Lisäksi naisten vaikeudet kiihottua ja kokea nautintoa yhdynnöissä ovat yleistyneet, erityisesti nuorilla parisuhteissa elävillä naisilla.

Kaiken ikäiset miehet tahtovat yhdyntöjä naisia useammin. Naisten yhdyntämäärät sen sijaan olivat melko usein lähellä heidän toiveitaan. Näyttää siltä, että suomalaisissa parisuhteissa seksin määrällinen puoli on paljolti naisten käsissä.

Parisuhteiden yhdyntäaktiivisuus vähentyi 2000-luvulla keskimäärin noin 20 prosentilla. Selvimmin tämä pudotus näkyi ruuhkavuosia elävillä 30–40-vuotiailla. Yhdyntämäärät putosivat parisuhteen alkuinnostuksen jälkeen lähelle yhtä yhdyntää viikossa, vaikka suomalaiset toivovat yleisesti kahta yhdyntää viikossa.

Silti parisuhteissa eläneiden seksuaalinen aktiivisuus säilyi suunnilleen entisellään. Tämä johtuu siitä, että niin miesten kuin naistenkin itsetyydytys lisääntyi huomattavasti parisuhteissa.

Merkittävä muutos oli myös se, että naisten seksikumppanien määrä kasvoi rajusti. Keskimääräiset partnerimäärät jopa kuusinkertaistuivat: vuonna 1971 heillä oli kaksi, vuonna 2007 12 kumppania. Suomalaisnaisilla on enemmän partnereita kuin eurooppalaisissa vertailumaissa.

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, hyviä pointteja. Olen itse tuumaillut samanlaisia juttuja. Naiset kommunikoivat eri tavalla kuin miehet. Naiset tarkoittavat älykkäällä eri asiaa kuin miehet..

Kiitos, Sammalkieli! Kannustus on aina motivoivaa, ja on helpottavaa tietää, että olen saanut sentään jotain hyvää joskus kirjoitettua.

Olen laittanut muuten Teikäläisen erityisesti merkille, sikäli järkeviä ja totuudenmukaisia postauksia Sammalkieli on kirjoittanut.

Jorma, haluan tähän väliin muuten kiittää Sinuakin jatkuvasta totuuden puolustamisesta ja valheiden kyseenalaistamisesta, olen huomioinut sen joka kerta, vaikka en olekaan aina muistanut mainita!

Hyvää työtä - otsukaresama deshita!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tierysti Wallin sinällään on sivuseikka. Hänen käytöksensä on vain oire syvemmällä piilevästä ja paljon vakavammasta sairaudesta. Asenteita ei toki muuteta hetkessä, mutta asiaa auttaisi se, jos tasa-arvoministerinä ei olisi tasa-arvon vastustaja.

Näin tosiaan on. Kyseessä on vähän samantapainen ongelma kuin MacDonald's. Vaikka koko firma kaikkine haaraketjuineen pyyhkäistäisiin olemassaolon kirjasta pois, joku toinen firma tulisi tällaisessa maailmassa vain pikapikaa sen tilalle, ja kaikki jatkuisi ennallaan.

Sama koskee jokaista pahuuden ja epäeettisyyden ilmentymää - aina Dworkinista Wallinin kautta yksittäiseen teurastajaan tai vaikkapa tuomariin, joka määrää miehille kovempia rangaistuksia kuin naisille.

KOKO SYSTEEMI olisi muutettava, jotta kaikki kuona saataisiin juurineen kitkettyä.. ennen sitä terveet kasvit eivät voi kukoistaa, eikä kunnollinen puutarha tule koskaan mahdolliseksi.

(tarkoitan tietenkin puutarhalla 'tervettä maailmaa', joka mahdollistaisi 'terveen yhteiskunnan'..)

Näin siis jos poistaisimme vaikka koko tasa-arvoelimistön jäsenistön ja vaihtaisimme ihmiset toisiksi, hyvin pian yhteiskunnan miesvastaisuus alkaisi pikkuhiljaa syöpyä näihinkin ihmisiin, ja koko valtarakenteiden korruptio mädättäisi alunperin ihan hyvää tarkoittaneenkin ihmisen vain yhdeksi tottelevaiseksi ja kuuliaiseksi hammasrattaaksi miesvihakoneiston moottorissa.

- Vortac