torstaina, heinäkuuta 01, 2010

Tasa-arvopuhetta

Länsiväylä:
Seppo Korkmanin mukaan tasa-arvo on asia, jonka kanssa ei kannata leikkiä (Länsiväylä pääkirjoitus 13.6.2010).

Kunpa asia olisikin näin. Valitettavasti vain edes sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä varten palkatut viranomaiset eivät suhtaudu tasa-arvoon vakavasti silloin kun tasa-arvon toteuttaminen edellyttäisi miesten oikeuksien huomioimista tai edistämistä.

Hyvän esimerkin tästä tarjoaa tasa-arvovaltuutetun toiminta. Tasa-arvovaltuutettu hyväksyi viime vuonna Naisasialiitto Unionin päätöksen hakea juristipäivystäjikseen ainoastaan naisia sillä perusteella, että Naisasialiitto Unioni ilmoitti, ettei se usko miesjuristien kykenevän hoitamaan naisasiakkaiden asioita.

Miesten syrjintää rekrytoinnissa puolusteltiin myös sillä, että Naisasialiitto Unioni väitti siten pyrkivänsä edistämään sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista, eikä tasa-arvovaltuutettu löytänyt tästäkään selityksestä mitään vikaa.

Sukupuolisyrjintä rekrytoinnissa on siis tasa-arvovaltuutetun mielestä ihan hyväksyttävää, kunhan syrjintään syyllistyvä muistaa väittää edistävänsä tasa-arvoa syrjintää harjoittamalla. Työnhaussa harjoitettua sukupuolisyrjintää voi tasa-arvovaltuutetun mukaan ilmeisesti myös puolustella työnhakijaan kohdistuvalla seksistisellä vähättelyllä ja hakijan ammattitaidon kyseenalaistamisella.

Välttääkseen tasa-arvolaista kumpuavat valituskiistat jatkossa, Espoon kaupungin kannattaa epäilemättä ottaa omaan käyttöönsä nämä Naisasialiitto Unionin kehittämät ja tasa-arvovaltuutetun siunaamat selitykset.

Eihän Espoon kaupungilta voida vaatia yhtään sen suurempaa vakavuutta tasa-arvoasioissa kuin Naisasialiitto Unionilta tai tasa-arvovaltuutetultakaan.

Kuntatyönantajana Espoo voi tietysti aina vedota myös siihen, että miehet ovat selvästi aliedustettuja kunta-alan työntekijöiden joukossa.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Tasa-arvoa myös miehille

Miehen euro on naisen 81 senttiä. Ei edistystä


Kenen tasa-arvo?

Yksinhuoltajuusratkaisuissa pelataan väärää hevosta

Nuorilla miehillä suurin riski joutua työttömäksi

Sieppauksen lavastanutta tyttöä ei kannata syyttää

'Idle fathers should be forced to work': Cameron's poverty guru targets feckless men

Atheists Having Difficulty Attracting Women

Naistutkimuksen gradupalkinto 2009

18 kommenttia:

Homo kirjoitti...

They kill 7,000 people a year, but trans fats won't be banned

Transrasva

Homo kirjoitti...

Yleinen asevelvollisuus päättyi Ruotsissa

Homo kirjoitti...

Mihin unohtui sukupuolten välinen tasa-arvo taas kerran?:

Suomen terveydenhuollon tasa-arvo on myytti

Homo kirjoitti...

Yksityinen ja julkinen vastakkain

Guardian: Säästöt uhkaavat miljoonaa työpaikkaa Britanniassa

...
Yksityisen sektorin työpaikkojen katoamista kompensoi ministeriön oletus siitä, että talouskasvu tuottaisi yksityiselle sektorille noin 2,5 miljoonaa työpaikkaa lisää.
...

Homo kirjoitti...

Miksi naiset stressaavat miehiä enemmän?

Futaaja syytettynä raskaana olleen siskonsa murjomisesta

...
Englantilaisen Sky Newsin mukaan Davenport on kiistänyt syytökset oikeuden istunnossa. Sivuston mukaan Davenport sanoi suojelleensa vain isäänsä, jota sisko oli hysteerisenä hakannut.

Davenport joutui kahakassa myös puukotetuksi, mikä oli päättää hänen pelaajauransa.
...

Homo kirjoitti...

When a heated argument erupted over how she would pay for her child, Davenport claimed she started hitting her father round the face before he stepped in and grabbed her wrists.
He told police they promptly fell over and collided heads several times because she "was going mental". He later apologised when he saw her bruises.

Homo kirjoitti...

Maailman kallein nainen, vaan mitä hän on tehnyt sen 750 miljoonan eteen?:


Tiger Woodsin vaimo Elin Nordegren tulee saamaan avioerossa 750 miljoonaa dollaria Tiger Woodsilta, kertoo Mirror-lehti.

Homo kirjoitti...

Tutkimustiedon mukaan kyllä YH-perheiden lapsilla on moninkertaiset riskit erilaisiin ongelmiin, kuten rikoksiin ja mielenterveysongelmiin:

Äidiksi ryhdytään yhä useammin yksin

...
- Se liittyy vanhakantaiseen ajatteluun, että yksinhuoltajan lapsi on välittömästi syrjäytymisvaarassa tai hirveän onneton tai tarvis ammattiapua. Vanhemmalta polvelta kuulee tällaista, ei nuorilta ihmisiltä.
...

Jorma kirjoitti...

"Se liittyy vanhakantaiseen ajatteluun, että yksinhuoltajan lapsi on välittömästi syrjäytymisvaarassa tai hirveän onneton tai tarvis ammattiapua."

Ihmisellä on kaksi vanhempaa varmaan jostain perustellusta syystä. Joo, toki yksihuoltajakin voi olla hyvä vanhempi ja yksinhuoltajien lapsilla voi mennä mukavasti, mutta helpottaahan se kummasti asioita, jos lapsista on huolehtimassa useampi ihminen. Lisäksi kyse on myös lapsen oikeudesta molempiin vanhempiinsa.

Anonyymi kirjoitti...

"Se liittyy vanhakantaiseen ajatteluun, että yksinhuoltajan lapsi on välittömästi syrjäytymisvaarassa tai hirveän onneton tai tarvis ammattiapua."

Pitäisi oikeastaan tehdä jonkinlainen koodikirjanen (vähän sen 'värikoodiluokituksen' tapaan, joka shaming languagesta on olemassa) näistä sanoista, joita nuo vallanhimoiset rakkikoirat käyttävät ajaessaan säälimättömästi oman ryhmänsä etuja.

"Vanhakantainen", "Kouluttamaton" jne.. aina kun näkee tuollaisen sanan, alkaa helposti hälytyskello kilkkaamaan - kaikki ei ole silloin ihan kohdallaan - etenkin kun nimenomaan vanhaa valtaa puolustavat ihmiset yleensä juuri käyttävät noita sanoja..

'Kouluttamaton' vaikuttaisi tarkoittavan ihmistä, joka näkee totuuden suoraan sellaisena kuin se on, koska häntä ei ole 'koulutettu' näkemään toisin..

'Vanhakantainen' taas viittaa ihmiseen, jolla on uusia näkemyksiä ja tuoreita ideoita, sekä selkeä oikeudentaju, ja joka koettaa kritisoida tätä nykyistä, olemassaolevaa status quota ja vanhaa valtaa (eli naisten seksuaalista valtaa esimerkiksi), ja koettaa tuoda myös niille ihmisryhmille rippunen oikeudesta, tasa-arvosta ja vallasta, jotka eivät ole uskaltaneet siitä aiemmin edes haaveilla.

Näitä sanoja voisi kerätä varmaan aikamoisen nivaskan, ja sitten aina pinpointata heidät, jotka on 'koulutettu' näitä sanoja käyttämään..

On suorastaan pelottavaa, miten moni akka käyttää näitä samoja sanoja ja ajattelumalleja ikäänkuin jonkinlaisena itsestäänselvyytenä, ja sitten kokee velvoitteekseen 'laittaa ruotuun' ihmiset, jotka poikkeavat näistä 'koulutetuista' ajattelumalleista.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, olet tietenkin oikeassa. Harmonia lapsen kasvamisessa on parhaimmillaan, kun on sekä yin- että yang-puoli tasapainossa.

Pelkkä nainen kasvattajana on yleensä kaikista huonoin vaihtoehto, heidän lapsensa kasvavat pahiten kieroon. Nainen ei yksinkertaisesti osaa kasvattaa lasta johdonmukaisesti ja oikeudenmukaisesti (koska on itsekin omien tunteidensa ja oikkujensa orja).

Yksinhuoltajaisät taas osannevat juuri tuon puolen, mutta sitten heiltä taas saattaa puuttua hieman muita avuja (isät eivät esim. pysty imettämään).

Molempia vanhempia siis tarvitaan, ja näyttäisi tietojeni perusteella siltä, että nimenomaan isän puuttuminen lapsen elämästä on usein suorastaan katastrofaalista lapsen kehityksen ja tasapainon kannalta.

Ja silti (tai juuri siksi) yhteiskunta näyttäisi tukevan enimmäkseen yksinhuoltajaäitiyttä vanhemmuuden 'korrektina' mallina..

- Vortac

Jorma kirjoitti...

Nainen ansaitsee vuodessa 10 000 euroa vähemmän kuin mies

Mahtava otsikointi Aamulehdeltä. Juttu itsessään on tutun turvallista sontaa.

"Naiset eivät osaa vaatia palkankorotuksia, pitää olla aktiivisempi. Miehet ovat tässä suhteessa ahneita, sanoo tutkijatohtori Maria Järlström Vaasan yliopiston johtamisen laitokselta."

Ahneita? Olipas taas hieno ilmaisu.

"Yrityksissä tasa-arvon pitäisi tosin Järlströmin mukaan toteutua niin, että naisten ei tarvitsisi vaatia, vaan henkilöosaston on katsottava, että samantyyppisessä tehtävässä palkkaus on yhdenmukainen."

Ei muuten tarvitse. Samasta tai samanarvoisesta työstä on maksettava sama palkka, samantyyppisestä ei tarvitse.

QuoVadis kirjoitti...

http://bob-rz.deviantart.com/art/sweet-nothings-59749496

Jorma kirjoitti...

Kuntien asioista päättävät keski-ikäiset miehet

"Kuntaliiton selvityksen mukaan ainoastaan 37 prosenttia kuntien ja kaupunkien valtuutetuista on naisia."

Väärin äänestetty, vai?

Ei toki ole uutinen, ettei feministeille demokratia kelpaa.

Jorma kirjoitti...

Varkauden pizzaseksisoppa hämmensi syyttäjän - Ei syytteitä

"Syyttäjän mukaan asiassa ei ole seikkoja, joiden perusteella toisen kertomus voitaisiin osoittaa toista luotettavammaksi."

Tarinan opetus: jos olet nainen, voit rauhassa esittää mitä hyvänsä syytöksiä miehiä kohtaan. Jos miestä ei jostain kumman syystä tuomita, eikä syytöksiesi tueksi löydy yhtään mitään näyttöä, pääset kuin koira veräjästä.

Anonyymi kirjoitti...

Ahneita? Olipas taas hieno ilmaisu.

Aivan. Varsinkin, kun ei ajateltu yhtään pidemmälle - KUKAHAN se on se ahne olento, joka käytännössä pakottaa miehen pärjäämään ja pätemään muiden miesten hierarkiassa mahdollisimman hyvin ja tuomaan tätä ahnetta olentoa enemmän pätäkkää pöytään?

NAISEN ahneus heijastuu noin - ei miehen. Mies nussisi vaikka pahvilaatikossa, jos nainen ei vaatisi asuntoa.

- Vortac

Homo kirjoitti...

YK:lle uusi naisjärjestö, johtajaksi varapääsihteeri

...
UN Women on kattojärjestö, joka yhdistää neljä YK:n jo olemassa olevaa naisten asemaan ja sukupuoliasioihin keskittyvää järjestöä.
...

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.