tiistaina, lokakuuta 19, 2010

Jan-Eric Lapanen

Ketonen & Myllyrinne: profeministi Jan-Eric Lapasen haastattelu

AVIOLIITON ONNELLISUUS

Suomalainen mies

7. Laki, halu, sukupuolittuminen. Psykoanalyysin radikaalit mahdollisuudet

Puheenjohtaja: Livia Hekanaho

Nana Blomqvist: Halun ja identiteetin merkitykset miesten seksikulutuksen puolustuspuheessa

Tämä esitelmä perustuu pro gradu -tutkielmaani jossa tarkastelen foucaltilaisesta diskurssianalyyttisestä näkökulmasta, sitä miten miesten oikeutta kuluttaa seksiä puolustetaan. Tavoitteeni on kyseenalaistaa seksin kuluttaminen oikeutena. Tarkastelen tämän diskurssin muodostamia halun, sukupuolen ja identiteetin merkityksiä selvittääkseni, miten halu kytkeytyy identiteettiin ja tässä tapauksessa maskuliinisuuteen.

Materiaalini kostuu yhtäältä Hufvudstadsbladetin keskustelupalstoilla käydystä keskustelusta vuonna 2002 ja toisaalta Henry Laasasen kirjasta: Naisten seksuaalinen valta. Hufvudstadsbladetin keskustelu käsitteli silloisen kansanedustajan Eva Biaudetin lakiehdotusta kieltää seksin ostaminen Suomessa. Henry Laasanen taas käsittelee kirjassaan naisten ja miesten seksuaalisuutta. Hänen mukaansa seksi on resurssi jota naiset voivat käyttää vallan käytön välineenä miehiä kohtaan.

87 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Just joo:

Feministinen Tulva sai kulttuurilehtien laatupalkinnon

Henry Laasanen kirjoitti...

Tulva ja Hazard ovat parasta laatua

http://www.nelonen.fi/uutiset/kulttuuri/kaarina-hazard-sai-eskon-puumerkin

Homo kirjoitti...

Kaarina Kailo: Irokeesien lahjatalous ja naisvalta – uusia avauksia suomalaiseen naistutkimukseen
...
Helena Oikarinen-Jabai: Performatiivista liikkumista rajoilla
...

Homo kirjoitti...

Saakohan insuliinimurhaajattaret kollektiivisesti vuoden naistutkimusteon palkinnon, kun kerta hoitajien irtisanomisuhkaus oikeutti aiemmin saamaan vuoden naistutkimusteon palkinnon. Melkoista "tiedettä" tämä naistutkimus.

Tehyn palkkataistelu on Vuoden Naistutkimusteko 2007

Jorma kirjoitti...

"Feministinen Tulva sai kulttuurilehtien laatupalkinnon"

"Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin jakoi tiistaina kulttuurilehtien laatupalkinnot."

Näin valtiovalta palkitsee tappouhkausten esittäjät. Samat kusipäät huutavat hädissään äitiä ja poliisia apuun, jos joku edes leikillään on uhkaavinaan heitä itseään. Kaksinaismoralistiset pellet.

Jorma kirjoitti...

"foucaltilaisesta diskurssianalyyttisestä näkökulmasta"

Rehellisempää olisi sanoa, että tulokset on jo päätetty etukäteen ja että kyse on puhtaasti mielipidekirjoituksesta, ei tieteellisestä tutkimuksesta missään mielessä.

Jorma kirjoitti...

"arkisempi suomalainen mies, joka kantaa edelleen syyllisyyttä ja potee yhteiskunnallisen arvostuksen puutetta. Suomalaisella miehellä on siis menossa sisäinen identiteettikriisi ja hän kärsii huonosta itsetunnosta. Ulkopuolisesta näkökulmasta vaakalaudalla on suomalaisen miehen maine. Tästä maineesta moni suomalainen mies on nyt sitten huolissaan."

Jos tämän tarkoituksena on jotenkin kuvata "suomalaista miestä", niin eipä oikein vakuuta. Ei suomalaista miestä paina syyllisyys, ei häntä kiinnosta tai huolestuta maineensa (jos sellaista edes on), eikä yhteiskunnallinen arvostus. Ei hänellä ole identiteettikriisiä, eikä huonoa itsetuntoa.

Hän vain elää ja porskuttaa eteenpäin, päivästä toiseen kaikenmaailman analyytikkojen ja teoreetikkojen suureksi ihmeeksi.

Systeemissä on ongelmia, ei miehessä. Siksi systeemin ongelmat on korjattava. Se riittää.

Homo kirjoitti...

Klamydiaseulontaa kehitetään

Nuorten seksuaaliterveystutkimus laajenee koskemaan myös seulontoja. Klamydiaseulontaan kutsutaan mukaan vuonna 1992 syntyneitä tyttöjä ja poikia muun muassa Seinäjoelta. Vaasassa tutkimus kohdistuu tyttöihin.
...

Homo kirjoitti...

Naiset kiusaavat Knutia häkissä

Vortac kirjoitti...

Haha, 'Kolhittu Suomalainen' - helkkarin hauska pätkä, hihitin itteni lähes tärviöön asti!

Hauskinta siinä toki on, ettei tuossa ole edes juurikaan kärjistystä tai parodiaa, vaan ennemminkin silmiä avaava kuvaus, miten mielipuolista feministinen pauhaaminen on!

Ja miten naurettavia epäihmisiä profeministit etenkin ovat.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Systeemissä on ongelmia, ei miehessä. Siksi systeemin ongelmat on korjattava. Se riittää.

Olet oikeassa, Jorma. Mieheen aina projisoidaan kaikenmaailman skeidaa tarkistamatta, pitääkö se paikkansa vai ei.

Systeemin ongelma on se, että sen ongelmat on luotu tarkoitushakuisesti ja systemaattisesti.

Systeemin ongelmat ovat itseasiassa lähinnä sairauden oire. Itse sairaus on se agenda, jota valtaapitävät ovat ajaneet jo ennenkuin he loivat feminismin, ja jota feminismin silkka olemassaolokin palvelee.

- Vortac

Paavo kirjoitti...

Jan-Eric Lapasesta tuli heti mieleen tämä video: http://www.youtube.com/watch?v=Q-2EDraQ9fk

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miesten valta parisuhteilla

Homo kirjoitti...

Useita naisia pidätetty suuressa lapsipornoratsiassa Ruotsissa

Ile kirjoitti...

Nainen toimi jälleen oikein suomalaisen oikeuslaitoksen mielestä:

"Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteen törkeästä petoksesta lahtelaisnaista vastaan. Oikeus piti ristiriitaisena osapuolten näkemystä siitä, missä vaiheessa 36-vuotias nainen oli tullut tietoiseksi, ettei hänen 62-vuotias aviomiehensä ole lapsen oikea isä."

http://yle.fi/alueet/lahti/2010/10/erikoinen_lapsenruokkosyyte_hylattiin_2074772.html

Homo kirjoitti...

Englannissahan ei aiemmin ole hyväksytty avioehtoja pitäväksi, mutta nyt kun rikkaampi osapuoli olikin nainen, niin avioehto hyväksyttiin, yllätys yllätys...:

Pre-nuptial agreements ruled 'legal' as heiress wins landmark battle to cut husband's payout by £4m

Homo kirjoitti...

2008: Espanjaan naisvaltainen hallitus

2010: Hallitustaan uusiva Espanja lakkauttaa tasa-arvoministerin toimen

Norjan tasa-arvoministeri sai potkut valehtelun takia

Jorma kirjoitti...

"profeministi Jan-Eric Lapasen haastattelu"

Tämä olisi hauskaa, ellei tietäisi, että profemut ovat ihan oikeasti juuri tuollaisia sekopäitä.

Homo kirjoitti...

Italian poliisi pidätti vaikutusvaltaiset mafiasisarukset

...
Napolin mafiapiireissä naiset ovat nousseet merkittäviin asemiin viimeisten 20 vuoden aikana. Naiset ovat poliisin mukaan osallistuneet huumeiden ja aseiden salakuljetukseen ja tappaneet naispuolisia kilpailijoitaan.

Vortac kirjoitti...

"profeministi Jan-Eric Lapasen haastattelu"

Tämä olisi hauskaa, ellei tietäisi, että profemut ovat ihan oikeasti juuri tuollaisia sekopäitä
..

Jep, mutta tuossa videossa on se hyvä puoli, että siinä se sekopäisyys paljastuu niin selkeästi, ja se juontaja on ikäänkuin aika äimän käkkyrällänsä sen hullun mielipuolisista lausahduksista. Ikäänkuin.. "Anteeksi MITÄH? Tuo ei ole tervettä" - ja tämä tulee sitten myös katsojankin reaktioksi.

Tosin kieltämättä tuon hepun realistisuus vie vähän parasta kärkeä huumorilta, mutta tuollainen video kuitenkin ikäänkuin näyttää feminismin ja profeminismin kaikessa kamaluudessaan, juuri sellaisena kuin se on.

Hauskaahan tuossa ei ole se, mitä se profeministi latoo (se on nimittäin kuultu tosiaan ennenkin, aivan tosissaan sanottuna), vaan sen haastattelijan reaktiot..

- Vortac

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Social aggression among children and girls' passive aggressive behavior from home

http://www.psychologytoday.com/blog/stepmonster/201010/mean-girls-the-message-in-virginia-thomas-s-voice-message

- When it comes to "social aggression" among children, sociologists and psychologists are increasingly telling us, it's not just the sticks and stones we need to worry about. The term mean girl is now widely-known and used to describe the bitchy ringleaders of high school cliques.

Ile kirjoitti...

Ja nuoria naisiako ei valita johtotehtäviin?

20-vuotias naisopiskelija johtamaan huumekaupungin poliisia Meksikossa

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/20-vuotias+naisopiskelija+johtamaan+huumekaupungin+poliisia+Meksikossa/1135261060288

Homo kirjoitti...

Jäätävä suhde: Halonen ja kokoomus - Niinistöltä meni majurinnatsat

...
Tänään julkistettavan kirjan ovat kirjoittaneet pitkän linjan politiikantoimittajat Timo Haapala MTV:n uutisista ja Pekka Ervasti Suomen Kuvalehdestä.
...

Halonen tulistui kohukirjasta: Puppua

...
Halonen väittää, ettei koskaan käytä sellaista kieltä kuin kirjassa kerrotaan. Hän teilaa kirjan ja sanoo tekstin paljastavan sen tekijät.

- Tekstistä näkee ketkä ovat sen takana. Haluaisin tietää mikä on tietolähde, presidentti sanoo.
...

Jorma kirjoitti...

Hallitus: Tasa-arvoa ajateltava kaikissa kysymyksissä


Ai niinkuin asevelvollisuudessa?

""Naisen euro on 80 senttiä" -hokema pitää paikkansa, sillä naisten keskimääräinen palkka on 80–82 prosenttia miesten palkoista. Tavoitteena on, että vuonna 2015 tämä suhde olisi vähintään 85 prosenttia."

Voi hyvä luoja. Hallitus ei siis tajua samapalkkaisuuden käsitettä ollenkaan. Puhumattakaan siitä, että pyrkisi editämään tasa-arvolain toteutumista.

Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta

"Työnantajan menettelyä on pidettävä tässä laissa kiellettynä syrjintänä, jos työnantaja:

..

3) soveltaa palkka- tai muita palvelussuhteen ehtoja siten, että työntekijä tai työntekijät joutuvat sukupuolen perusteella epäedullisempaan asemaan kuin yksi tai useampi muu työnantajan palveluksessa samassa tai samanarvoisessa työssä oleva työntekijä;"

Missä kohtaa tasa-arvolaki sanoo, että naisten keskimääräisen palkan tulisi olla vähintään yhtä suuri kuin miesten keskimääräisen?

Ei missään.

Tasa-arvolaki lähtee siitä, että työnantajan on maksettava samaa tai samanarvoista työtä tekeville työntekijöilleen, näiden sukupuolesta riippumatta, sama palkka. Tätä tarkoittaa samapalkkaisuus ja tutkimusten mukaan se toteutuu erittäin hyvin.

Hallitus tavoittelee kuitenkin jotain ihan muuta. Jotain, joka voi pahimmillaan uhata samapalkkaisuuden ja tasa-arvolain toteutumista.

Tämä on syytä tuoda esille, sillä hallitus on saatava tunnustamaan, että sen tavoitteet eivät perustu tasa-arvolakiin. Kun tavoite ei kerran ole samapalkkaisuus, on kerrottava rehellisesti, mikä tavoite on.

Ilmeisesti tavoite on se, että naiset saisivat vähintään yhtä suurta palkkaa kuin miehet, ihan siitä riippumatta mitä, miten paljon tai miten hyvin he tekevät. Ihan vain sukupuolensa vuoksi.

Jorma kirjoitti...

"Haluaisin tietää mikä on tietolähde, presidentti sanoo."

Epäilemättä. Muumiomamman kosto on oleva hirmuinen, jos vuotaja paljastuu.

Jorma kirjoitti...

Valtioneuvoston selonteko naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta

Jorma kirjoitti...

Selonteko on kyllä juuri niin luokatonta paskaa, kuin olla ja voi.

Homo kirjoitti...

Tutkimus kertoo: Seurustelu aloitetaan usein jo ala-asteella

7–13-vuotiaiden seurustelu on häveliästä kimpassa kulkemista, eikä suhteeseen osallistuva poika välttämättä aina edes tiedä suhteen olemassaolosta.
...

Homo kirjoitti...

Miestä epäillään kymppikerhoahdistelusta

...
Lakha voi saada jo nykyisestä syytenipustaan elinkautisen ja 250 000 dollarin sakot.
...

Homo kirjoitti...

Kuten jo aiemmin epäilin, niin näinhän siinä sitten kävi, yllätys yllätys...:

Oikeus tuomitsi pojan ja vapautti äidin liikemiehen murhajutussa

Homo kirjoitti...

Tämä on taas näitä ihan pyytämättä ja yllätyksenä tapahtuneita juttuja, joista syytöksistä naisilla on yleensä ollut tapana päästä tuomiotta:


Äidille ja pojalle syyte miehen murhasta

...
Syyttäjän mukaan avopuoliso oli jo kuukausien ajan panetellut pojalleen, kuinka huonosti Koskela häntä väittämänsä mukaan kohteli.
...
Syyttäjän mukaan väkivalta oli silmitöntä ja kesti tunnin: uhria hakattiin nyrkein, päätä taottiin lattiaan, tökittiin veitsellä kylkeen ja potkittiin päähän raudoitetuin turvakengin.

- (Avopuolison) katsellessa vierestä, Velitski sanoi.
...
Aamulla nainen syyttäjän mukaan vei lapsensa tarhaan ja kouluun ja palasi siivoamaan verijälkiä. Sitten perhe lähti hiihtoloman viettoon.

- Hän on ollut täysin rauhallinen. Teko ei ole järkyttänyt häntä millään lailla, Velitski sanoi.
...
Avopuoliso kiisti ehdottomasti yllyttäneensä ketään murhaamaan tai tarkoittaneensa millään puheillaan, että joku tekisi Koskelalle väkivaltaa. Hän itse oli nukkumassa asunnossa, kun miehet surmasivat Koskelan, ja teko tuli hänelle täytenä yllätyksenä.
...

Jorma kirjoitti...

Oikeus tuomitsi pojan ja vapautti äidin liikemiehen murhajutussa

Jorma kirjoitti...

"Syyttäjän mielestä henkirikoksen henkisenä alkuunpanijana olisi toiminut viisikymppinen nainen, joka taivutti mainitun kaksikon tappamaan asuinkumppaninsa.

Helsingin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi tänään antamallaan ratkaisulla äidin syytteen, joka koski yllytystä murhaan."

Vastaavalla näytöllä mies olisi epäilemättä tuomittu.

Jorma kirjoitti...

Lapset: Vanhempien stressin vähentäminen vähentäisi kurittamista

"Vanhempien alkoholinkäytön ja stressin vähentäminen ovat lasten mielestä parhaat keinot vähentää väkivaltaista kurittamista. Lasten ja nuorten mielestä vanhemmat hyötyisivät myös kasvatusneuvoista.

Kuritusväkivallan vähentämistä pohtinut työryhmä esittää uupumisvaarassa oleville perheille kotiapua. Huolen omasta jaksamisesta voisi ottaa esille neuvolakäynnillä.´"

Kannattaa huomata äärimmäisen sukupuolineutraali uutisointi. Se, että lapsia hakkaavat nimenomaan äidit jää täysin pimentoon. Melkoinen ero parisuhdeväkivaltauutisiin, joissa kaikki on aina miesten syytä, vaikka tilastot tukisivat tasapuolisempaa ja neutraalimpaa uutisointia.

Luonnollisesti selityksiä ja sympatiaa riittää: on stressiä, uupumusta ja alkoholia. Viranomaisten pitäisi tukea ja auttaa väkivaltaan sortuneita "vanhempia". Aika iso ero tässäkin parisuhdeväkivaltauutisten linjaan. Miehen väkivaltaisuus kumpuaa aina sisäsyntyisestä pahuudesta, miehuudesta, mutta naisraukaut ovat aina itse olosuhteiden viattomia uhreja. Väkivaltainen mies on tuomittava elinikäiseen rangaistukseen teoistaan, mitään tukea hän ei ansaitse, eikä saa.

Homo kirjoitti...

Murhaan yllytyksestä epäillyn käytös Facebookissa kummastutti

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ts.fi/online/kotimaa/168463.html

"Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1989 syntyneen naisen lapsensurmasta vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. Tuomio on ehdollinen kahden vuoden koeajalla."

Jorma kirjoitti...

"lapsensurma"

Lapsensurma on yksi tasa-arvo-ongelma rikoslaissa. Tasa-arvon nimissä siitä tulisi päästä eroon.

Lapsensurma


"Lapsensurmasta rangaistaan lievemmin kuin "tavallisesta" lapseen kohdistuvasta surmasta tai taposta. Taustalla on ajatus, että lapsensurmaan syyllistyvä äiti on osaksi syyntakeettomassa tilassa."

Jorma kirjoitti...

Mikseivät feministit puolusta tanssikisan afgaaninaista?


"Suomen afgaanien on sanottu painostavan Razmyaria, koska hän kilpailee MTV3:lla Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

- En ole havainnut yhdenkään feministin Suomessa käyneen häntä tukemaan. Miestenkö tulee ottaa vastuulleen feminismin haaste, Vesa Kanniainen kirjoittaa."

Homo kirjoitti...

Jorma, tuo lapsensurma on kyllä varsin arveluttava piirre lainsäädännössämme. Kyseessähän on käytännössä lievästi rangaistava jälkiabortti, jota sovelletaan vain lapsen äitiin, eikä siinä vaadita mitään mielenvikaisuutta, vaan uupumusta tms. Kummallista tämä naisen uupumus, kun sillä voidaan oikeuttaa tai ainakin perustella erilaiset naisten väkivaltaiset teot.

Jos vastasyntyneen tappamisessa olisi kuitenkin kyse todellisesta mielenvikaisuudesta tai muusta alentuneesta syyntakeisuudesta, voitaisiin silloin tuomita joko täyttä ymmärrystä vailla olevana alennettuun rangaistukseen tai ymmärrystä vailla olevana jättää kokonaan ilman rangaistusta. On siis kummallista, että tosiasiassa mieleltään terveille, mutta lapsia tappaville naisille on pitänyt säätää tällainen päänsilittelylaki.

Vortac kirjoitti...

Mitenkäs täällä on vaan enää me ydintyypit jäljellä? Mihin kaikki muut ovat kaikonneet?

Jorma, Homo ja minä. Edes herra Laasanen itse ei pahemmin tähän blogiin kirjoittele.. kuten ounastin jo aikoinaan, kuoleva blogi.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Istui syyttömänä 22 vuotta raiskauksesta - 18,5 miljoonan korvaukset

Uutistoimisto: Feminismi, sota ja hiljaisuus perheväkivallan takana Suomessa

Jorma kirjoitti...

Lapsensurma ei ole tätä päivää missään nimessä, sillä, kuten Homo totesi, mielenterveysongelmat yms. voitaisiin ottaa huomioon, vaikka tuomio tulisi taposta.

Muistaakseni aika äskettäin todettiin jossain, että lapsen syntymä aiheuttaa usein masennusta myös isälle. Eipä sitä ole silti nähty miksikään lieventäväksi asianhaaraksi.

Yhtä kaikki, rikoslakia tulisi tältä osin muuttaa siten, että koko lapsensurma sieltä poistettaisiin.

"Mihin kaikki muut ovat kaikonneet?"

Moni on varmaan siirtynyt Henryn Uuden Suomen blogia lukemaan ja kommentoimaan.

"kuoleva blogi."

Toivottavasti ei.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Feminismi, sota ja hiljaisuus

Kommentoin lyhyesti tota AFP:n uutista.

Vortac kirjoitti...

Moni on varmaan siirtynyt Henryn Uuden Suomen blogia lukemaan ja kommentoimaan..

Jep. Sellaset merkit tosiaan on ollu jo pitkään ilmassa, että tää blogi pikkuhiljaa hiljenee samalla ku se Uuden-Suomen korkeamman profiilin blogi elävöityy ja kasvaa.

Toivottavasti ei..

No, onhan tällä ollu ihan hyvä juoksu, olikos se ny jopa vuodesta 2003 asti tms. Kaikella on aikansa.. ehkäpä se uuden-suomen-blogi sitten lopulta korvaa tämän.

Jotenkin en vain itse ehkä uskalla olla aivan yhtä ärhäkkä siellä kuin täällä, vaikka lopultahan se nyt on yks paskan hailee.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Väitös: Lapsen näkemys ei pääse esiin huoltajuuskiistoissa

Anonyymi kirjoitti...

"Lopulta Elisabet suostui antamaan sen verran periksi, että poikaystävä saisi masturboida, jos pyytäisi ensin häneltä luvan."

http://www.iltalehti.fi/bigbrother/2010102312573068_bb.shtml

Homo kirjoitti...

Oral Sex Linked to Rise in Men's Throat Cancer

Homo kirjoitti...

More binge-drinking teenage girls now end up in hospital than boys

Homo kirjoitti...

Too many sisters affect male sexuality

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Probing Question: Do boys or girls suffer more from poor body image?

Research indicates testosterone could guard against eating disorders

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Valittavat miesasiamiehet

Anonyymi kirjoitti...

Islannissa valtava naismielenosoitus - pääministeri mukana

Maanantai 25.10.2010 klo 21.09

Kymmenettuhannet islantilaisnaiset kävelivät maanantaina ulos työpaikoiltaan mielenilmauksena sukupuolten välistä epätasa-arvoa vastaan.

Naiset jättivät työpäivästään kolmanneksen tekemättä. Tarkoitus oli muistuttaa siitä, että islantilaisnaisten palkka on kolmanneksen miesten palkkaa pienempi.

Mielenilmaukseen osallistui Reykjavikissa ainakin 27 000 ihmistä, mukaan lukien maan pääministeri Johanna Sigurdardottir. Islantilaisnaiset ovat osoittaneet mieltään lokakuussa viiden vuoden välein vuodesta 1975 lähtien.

Tuoreessa valtioiden välisessä vertailussa Islanti sijoittui tasa-arvon kärkimaihin ja jätti niukasti taakseen myös Suomen. Raportin mukaan naisten ja miesten palkat eroavat Islannissa reilusti, mutta naisministerien määrä on ollut nousussa. Myös maan parlamentissa naisia on runsaasti.

STT-AFP-TT

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010102512582688_ul.shtml

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Opiskeleva nainen on vuokranantajan suosikki

Homo kirjoitti...

Barrikadeilla minihameen puolesta

Homo kirjoitti...

Saudi-Arabiassa valittiin "Miss Moraali"

Saudi-Arabian nykyisin vuosittaisen henkisen kauneuden kilpailun voitti tänä vuonna sokea nainen Zainab al-Khatam, kertoo kuwaitilainen sanomalehti Al-Watan.
...
Kauneuskilpailussa burkhaan pukeutuneet naiset kilpailevat siitä, kuka parhaiten toteuttaa naisen paikkaa ja konservatiivisia perhearvoja, Al-Watan kertoo. Lehdessä ollut kuva näyttää voittajan pitelemässä kruunua ja kukkakimppua. Burkhan vuoksi vain tuoreen missin kädet näkyvät.
...
Vanhempien annettiin seurata osaa kilpailun tapahtumista, mutta tiukan sukupuolilainsäädännön vuoksi naiset eivät esiintyneet julkisuudessa ja miehet suljettiin tilaisuudesta ulos.

Homo kirjoitti...

Tänään klo 21:0 tulee TV2:lta Ajankohtainen kakkonen:

Eduskunnan miesverkosto: kalapuikkoviiksistä feministejä?

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Poikien ympärileikkauksesta ei lakia

Mies kaipaa miestä kaveriksi

Eduskunta sai oman miesverkoston

Jorma kirjoitti...

"Poikien ympärileikkauslakia ovat vastustaneet useat kanslaisjärjestöt, poliisit ja suuri osa lääkäreistä. Heidän mielestään toimenpide ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan."

Ei tietenkään, mutta STM:n miestenvihaajat tästä vähät välittävät.

Jorma kirjoitti...

"Uotila viittaa miesten ja naisten välisiin terveyseroihin ja siihen, että miehet eivät elä niin pitkään kuin naiset. Epäkohdaksi Uotila mainitsee myös isien aseman lapsia koskevissa huoltajuuskiistoissa."

Mitäs TANE:n miesjaosto, jota kansanedustaja Kari Uotila johtaa, on tehnyt näiden epäkohtien korjaamiseksi tai edes esille nostamiseksi?

Ei yhtään mitään. Uotila siis puhuu yhtä ja tekee toista.

Jorma kirjoitti...

"Eduskunnan miesverkostoon on liittynyt 27 kansanedustajaa, joista naisia on neljä."

Justiinsa.

"Naisverkosto on toiminut eduskunnassa vuodesta 1991."

Montako miestä siihen kuuluu?

Homo kirjoitti...

Tanssi auttaa nuorten miesten masennukseen: "Salilla voi myös käydä flaksi"

Tämä varmaan yleistyy jatkossa:

Nainen menee naimisiin itsensä kanssa

Homo kirjoitti...

Pari vuotta vanha juttu, mutta silti mielestäni aivan mielenkiintoinen:

Poikien puhelimeen huudetaan seksikysymyksiä

...
Puhelimeen vastaavat ovat tottuneet suoraan huutoon, jolla paineita puretaan. Pojilla ei välttämättä ole "sisäsiistiä" tapaa pyytää apua, joten auttamistahot eivät heitä aina tavoita.

- Poikien raa'an rehellinen tapa esittää asioita johtaa ongelmiin monissa palveluissa, palvelukehittäjä Joonas Kekkonen tiivistää.
...

Homo kirjoitti...

Muistuttaa joiltain osin ihmisnarttujenkin toimintaa:

Ugly Betty forced to aim for Average Joe

Female Guppies Risk Their Lives To Avoid Too Much Male Attention

Jorma kirjoitti...

"Miehet tulevat naisvaltaiseen yhteiskuntaan siinä mielessä, että useimmat heidän tarvitsemansa palvelut ovat naisten käsissä. Maahanmuuttajamiehet tulevat usein patriarkaalisista yhteiskunnista. Niissä jo se, että on mies, tuo asemaan jotain ekstraa."

Suomessa saa ekstraa siitä, että on nainen. No, maahanmuuttajanaisilla (etenkin itä-aasialaisilla) voi olla hankalampaa sosiaalitanttojen kanssa, mutta kuitenkin.

Ongelma saataisiin ratkeamaan rekrytoimalla lisää miehiä julkisen sektorin palvelukseen.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Naisjohtajien suosimisesta

Jorma kirjoitti...

Eduskunnan juuri perustetulla miesverkostolla olisi tässä ympärileikkauskysymyksessä nyt tuhannen taalan paikka ottaa kantaa ja nostaa profiiliaan. Kysyisivät suoraan ministeri Risikolta, että mitä hallitus aikoo tehdä tämän tasa-arvo- ja ihmisoikeusongelman ratkaisemiseksi.

Vaan onko miesverkostosta tähän? Ikävä kyllä taitaa olla niin, ettei rohkeus riitä kissan nostamiseen pöydälle.

Jorma kirjoitti...

Lainsuojaton esinahka

Paula Risikko on (tänään) mahtava

Ympärileikkausasiaa.

Vortac kirjoitti...

Tässä muuten tuosta 'Myth of Male Power'ista aika hyvä Warren Farrellin haastattelu.

Warren Farrell Interview

"First, I ask them if they've read the book and they say "yes." Then I ask them questions like, "Of the 11 Glass Cellar jobs I described in the book, tell me about two you disagree with." When they stumble over that one, I ask them which statistics about false accusation of rape do they disagree with. Then they confess that they didn't read the book."

Feministien taktiikat paljastuu tossa taas mukavasti.

- Vortac

Homo kirjoitti...

Melkoisen miesvihamielistä vyörytystä odotettaviossa, onhan puhetta johtamassa miesvastaisista kananotoistaan pahamaineinen Pia Puu Oksanen:

PANEELIKESKUSTELU LÄHISUHDEVÄKIVALLAN SOVITTELUSTA

Nuorten tekemien vähäisten rikosten sovittelu hyväksytään laajasti ja sovittelu nähdään joskus kannattavana sellaisessakin väkivallassa, jossa osapuolet ovat toisilleen tuntemattomia. Mutta miten sovittelu soveltuu tilanteisiin, jossa väkivallantekijä on oma kumppani? Viekö sovittelu parisuhteessa tapahtuvan väkivallan takaisin yksityisen piiriin? Miksi väkivallan sovittelu on peruste tuomion lieventämiselle ja syyttämättä jättämiselle? Kertooko sovittelun suosiminen lähisuhdeväkivaltarikoksissa siitä, että naisiin kohdistuvaa väkivaltaa yhä vähätellään? Hyötyykö väkivaltaa kokenut sovittelusta? Entä tekijä? Miksi Helsingissä sovitellaan lähisuhdeväkivaltaa jopa viisi kertaa enemmän kuin Espoossa?

Panelisteina asiasta keskustelemassa ovat Aune Flinck (kehittämispäällikkö, rikos- ja riita-asioiden sovittelu, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, TtT), Rauni Kortesalmi (Päänavaus-ryhmän ohjaaja, Naisten Linja Suomessa ry), Johanna Niemi (oikeustieteen professori, VT), Raija Panttila (johtava sovittelunohjaaja, Helsingin sovittelutoiminta), Sari Näre (Vihreät), Nina Suomalainen (Kokoomus), Tarja Kantola (SDP)

Puhetta johtaa naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija Pia Puu Oksanen (Amnestyn Suomen osasto).

Aika: Tiistai 2.11.2010 klo 17.30-19.30

Paikka: Sosiaaliviraston täydennyskoulutustilojen auditorio, Käenkuja 3 a A, 2. kerros, 00500 Helsinki (Sörnäinen)

Järjestäjä: Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta. Tiedustelut: riikka.henttonen(at)helsinki.fi tai puhelin: 050-466 1053. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

TERVETULOA!

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Miksi miehiä saa, voi ja on syytäkin pelätä ja vihata?

Wtf..

Jorma kirjoitti...

"Miksi miehiä saa, voi ja on syytäkin pelätä ja vihata?"

Näin sitä saa tasa-arvoa kannattava ihminen taas oikein kunnolla vastinetta lupamaksurahoilleen. YLE kilpailee miesvihamielisyydessä aika tasaisesti Sanoman lehtien kanssa, mutta nyt YLE on näköjään päättänyt yrittää irtiottoa kilpalussa.

Jorma kirjoitti...

"Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta"

Todella miesvihamielinen puulaaki.

Jorma kirjoitti...

Laki eräiden naisjärjestöjen valtionavusta annetun lain 1 §:n muuttamisesta


Missä viipyy laki miesjärjestöille annettavasta budjettirahoituksesta?

Homo kirjoitti...

Female care worker sexually abused baby

A paedophile ring of four women described as “one of the most sickening this country has seen” was brought to an end yesterday after a community care worker was found guilty of abusing a five-month-old baby.
...

Homo kirjoitti...

Entuudestaan jo terveydenhuollossa käytetään naisten hoitoon kymmeniä prosentteja enemmän kuin miesten hoitoon. Milleköhän ihmisryhmälle tämäkin törsäys kohdentuu - ettei olisi keski-ikäisille tai vanhemmmille nartuille:

Lääkärit määräävät kulttuurireseptejä Turussa

Jorma kirjoitti...

AL: Tutkija lyttää Stefan Wallinin
Miksei Nasimaa puolusteta?


Ei taida Wallin uskaltaa.

Jorma kirjoitti...

Rosa Meriläinen: Jethron kansansuosio on oppimattomuuden ylistys


Kuka sanoikaan, että feministit ovat huumorintajuttomia tiukkapipoja? Hän oli oikeassa.

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Pojatkin ansaitsevat tasa-arvoa

Jorma kirjoitti...

"Pojatkin ansaitsevat tasa-arvoa"

Loistavaa tykitystä, Panu!

Jorma kirjoitti...

Suorasanainen väite: Feministit hyötyvät tanssi-Nasiman kohtelusta

Anonyymi kirjoitti...

Whether you are searching for specialty styling products or specific Loreal hair products, you are sure to find what you need.

s Therapy Treatment line, which is a lightweight replenishing treatment that protects and maintains hair condition.
Both brands are popular in known hair salons and spas.

Anonyymi kirjoitti...

This is the only way to ensure good products in hand and great value for your
hard earned money. This is a growing and profitable market with the increase in ability for
all types of business- large or small - to do business in an international platform and other is National Newspaper Networks combine newspapers from
several States within the USA. Newspaper production
is known to be the most lucrative and respected industry in the modern age.
Some say it would have, because there is an ongoing collaboration between the two
groups in attacks on Israel. I want them to be thrilled by the idea
that each of us is capable of running into high adventure on every
street corner and in every friendship.

Feel free to visit my blog click here

Anonyymi kirjoitti...

Scenes from battles, settings from historical events or other scientific discoveries can be displayed
with a shoe box filled with the appropriate materials.
When Muslims and Christians weren't in good terms, Christian monks believe to have escaped the persecution and found a shelter within the walls of the persecuted tombs and temples of ancient Egypt, but ironically, those monks have ripped many of the reliefs on those tombs because they distracted them from practicing their religion, not to mention that the reliefs represented "fake" religion that they didn't
want to be associated with. Among Pakistan newspapers, the best-studied papers are not always those from the nation's capital. Historical documentation of UFO sightings goes as far back as the Egyptian Pharaoh Thutmose III, who reigned Egypt around 1504-1450 B. Somerset House Between 1776 and 1786, Somerset House wasbuilt on the site of a Tudor mansion built in 1547 by Edward Seymour, Earl of Somerset and uncle to Edward VI of England.

Also visit my page egyptian newspapers

Anonyymi kirjoitti...

Instead, put grass clippings to use as mulch for your garden.
Wood chips: This material contains bark, and wood of various sizes.

Starting Your Very First Flower Garden Preventing Pests and Diseases in the Perennial Garden Gardening
Tips from Fellow Gardeners.

Feel free to surf to my webpage :: mulching

Anonyymi kirjoitti...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with useful info to work on. You have performed an impressive task and our whole group will likely be thankful to you.

Also visit my web site ... uk payday loans