lauantaina, huhtikuuta 02, 2011

HS-mielipide

Kuka puolustaisi poikavauvoja?

Juuso Erno

Vaikka ei-lääketieteellisistä syistä poikavauvalle tehty ympärileikkaus (HS Kotimaa 31. 3.) selvästi täyttää törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, ei Suomen oikeuslaitoksesta näytä olevan hänen perus- ja ihmisoikeuksiensa puolustajaksi.

Niinpä eduskuntavaaleihin valmistautuvien puolueiden ja ehdokkaiden olisi nyt ehdottomasti osoitettava poliittista johtajuutta ja todistettava, että ihmisoikeudet ja tasa-arvo merkitsevät tässä maassa ihan oikeasti jotakin. Mutta uskaltaako kukaan asettua puolustuskyvyttömien poikavauvojen puolelle julmaa silpomisrituaalia vastaan?

Seuraavan hallituksen on viipymättä ryhdyttävä toimiin uskonnollisista tai kulttuurisista syistä lapsille tehtävien ympärileikkausten kriminalisoimiseksi.

puheenjohtaja
Miesten tasa-arvo ry

Kehitetäänkö todellista tasa-arvoa?

Pasi Vuokko

Hiljattain kerrottiin esityksestä, jossa naisille tarjotaan mahdollisuutta siviilipalvelukseen. Esitys toisi naisille vapaaehtoisen siviilipalveluksen naisten vapaaehtoisen asepalveluksen rinnalle. Esitystä ase- ja siviilipalveluksen muuttamiseksi vapaaehtoiseksi myös miehille ei näy eikä kuulu.

Miehenä ja yhden tytön ja yhden pojan isänä ihmettelen tätä suomalaista tasa-arvoksi kutsuttua sufragetismia. En voi ymmärtää, miksi meillä vuodesta toiseen puhutaan sukupuolten välisestä tasa-arvosta vain naisten alisteisen aseman lähtökohdista, vaikka edelleen vain miehiä koskee pakollinen ase- tai siviilipalvelus. Tätä menoa tasa-arvokeskustelun seuraava vaihe lienee vaatimus kaikkien yhteiskunnallisten velvoitteiden säätämiseksi vapaaehtoisiksi naisille.

Etsin nyt ehdokasta, joka uskaltaa julkisesti ajaa oikeata ja aitoa sukupuolten välistä tasa-arvoa. Haluan kuulla, minkälaisilla toimenpiteillä hän muuttaisi nykyistä, poikia sortavaa "yleistä" asevelvollisuutta.

Helsinki

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin päivystävä feministi oli kuulemma joutunut juuri ennen yleisönosaston kirjoitusten hyväksymistä lähtemään yllätyskeikalle potkimaan poikavauvoja.

Homo kirjoitti...

Poikien ahdistelija on usein aikuinen nainen

Homo kirjoitti...

Hesarin päivystävät miesvihamieliset femakot ovatkin jo ehtineet julkaista rankasti lyhennetyn version samasta uutisesta. Saa nähdä, että miten käy mahdollisesti avattavassa keskustelussa...:

Poikien ahdistelija on usein aikuinen nainen

Homo kirjoitti...

Aika yleinen esimerkki siitä, että mihin isättömänä kasvaminen niin usein tutkimustenkin mukaan johtaa, mutta aivan kaikki eivät sentään silti ole toivottomia tapauksia, kuten seuraava rohkaiseva tarina osoittaa:

Nuorisovangista tuli kirurgi ja lääkäriaseman omistaja

Homo kirjoitti...

Soini vastaa naisille: Katkerien panettelua

Homo kirjoitti...

"Perussuomalaisissa naisia alentava ilmapiiri"

Panu Horsmalahti kirjoitti...

"Etsin nyt ehdokasta, joka uskaltaa julkisesti ajaa oikeata ja aitoa sukupuolten välistä tasa-arvoa."

Olen käytettävissä.