keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2011

Naiskiintiöt on yök

Nukketeatteria naiskiintiöillä
Tekaistun tasa-arvo-ongelman kestoaihe, naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksiin, nostattaa karvat pystyyn, oli siitä mitä mieltä tahansa.

Mielestäni kyse ei todellakaan ole tasa-arvokysymyksestä. Ettekö te naiset ajattele, että me kykenemme samaan kuin miehet? Mikään ei estä naisia hakeutumasta tai menestymästä urallaan ja elämässään niin, että meille ovat kaikki ovet avoinna. Mikään kiintiö ei edistä oikeudenmukaista mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista.

Pakko ei tuota tulosta ainakaan paremmin, kuin luonnollinen valinta.

Naiskiintiöitä erehdytään puolustelemaan niiden "tilapäisyydellä" kunnes toimintakulttuurit ovat muuttuneet ja naisista on tullut vahvempia ja vaativampia. Tunnustettakoon, naiset ovat aina vailla valtaa ja rahaa. Siksi keskustelu naiskiintiöistä pörssiyhtiöiden hallituksiin on vain rusinoiden nyppimistä pullasta.

Harva nainen olisi sitä vastoin valmis luomaan kiintiöitä itselleen metsureiksi, hitsaajiksi, rakennusmiehiksi… Ja mikä ironisinta, halukas olemaan itse kiintiönainen niissä hommissa!
Naiskiintiöille ei perusteita
Ilkan pääkirjoituksen (11.7.) mukaan naiskiintiöistä pörssiyhtiöiden hallituksissa ei ole haittaa. "Niin kauan kuin päättäjien enemmistö on miehiä, valituiksi tulee vääjäämättä enemmän miehiä kuin naisia." Selitys ontuu pahasti, sillä miesten yliedustukselle eri aloilla on olemassa yksinkertainen syy: sukupuolten älykkyysero.

Linda S. Gottfredsonin mukaan on monia muita arvostettuja inhimillisiä ominaisuuksia kuin yleisälykkyys g, mutta mikään ei näytä vaikuttavan nykyajan yksilön mahdollisuuksiin elämässä niin systemaattisesti ja voimakkaasti kuin g.

Hänen mukaansa älykkyysosamäärää 105 voidaan pitää minimikynnyksenä, jotta voisi menestyä kohtalaisen hyvin. Sen on laskettu olevan kohta, jolla yksilöillä on viidenkymmenen prosentin todennäköisyys menestyä tarpeeksi hyvin toisen asteen koulutuksessa, jotta heillä olisi pääsy nelivuotiseen yliopistokoulutukseen Yhdysvalloissa. Ihmiset tämän tason yläpuolella kykenevät hyvin kilpailemaan keskitason työtehtävistä ja ovat päteviä tavoittelemaan alatason johto- ja asiantuntijatehtäviä.

Suomalaisista miehistä älykkyysosamäärän 105 ylittää 33,24 ja naisista 22,16 prosenttia. Miesten yliedustus on siten puolitoistakertainen, eli kahta naista kohti on kilpailemassa kolme miestä jo alemman tason johtotehtävistä. Yliedustus sen kuin kasvaa ja on 2,4-kertainen lahjakkuuden alarajalla (130 eli Mensan jäsenyysraja) sekä saavuttaa huippunsa 145:n jälkeen, joka on välttämätön mutta ei riittävä edellytys pääsyyn akateemiseen eliittiin ja nobelistien joukkoon. Miesten yliedustus on tällöin 3-4-kertainen.
Iltalehden toimittaja testasi treffipalvelun
Naispuolinen ystävä on kertonut käyneensä treffeillä netissä tapaamiensa miesten kanssa. Hän valitteli, että yhteydenottoja tuli niin paljon, ettei millään ehtinyt vastata kaikkiin. Minäkin päätän jäädä odottamaan, että miehenkipeiden kaunotarten viestit tukkivat postilaatikkoni palvelussa.

Ensimmäinen viesti tulee seuraavan päivänä.

"Hei Lauri, tässä päivän treffikoosteesi. Profiilissasi on ollut mukavasti säpinää. Profiilia katsottu: 31. Tervehdyksiä saatu: 0. Kutsuja saatu: 0. Viestejä saatu: 0."

Nolla? Eikö kukaan 31:stä profiilissani käyneistä ole kiinnostunut edes sen verran, että lähettäisi palvelun esisaneleman Heippa!-tervehdyksen?

Näköjään miehen täytyy tehdä aloite verkossakin. Palvelu on jutun tekohetkellä vasta perustettu, eikä naisia ole liikaa. Uudeltamaalta löytyy vain kolmisenkymmentä 18-30-vuotiasta, enintään 170-senttistä kuvallisen ilmoituksen jättänyttä daamia.

Valitsen kauneimmat profiilikuvat ja lähetän heippa-tervehdykset Kaisulle, Tikkarille, Ruusulle, Mia84:lle, Donnalle ja Bettina6:lle.

Kukaan ei vastaa.

Kokeilen uutta taktiikkaa. Jos automaattitervehdys ei ole kyllin kiinnostava, ehkä persoonallinen ja utelias ote puree paremmin.

Kaisu ja Tikkari kertovat olevansa urheilullisia, joten tiedustelen molemmilta heidän lajiaan.

Donna on vastannut sivuston kyselyyn lempipizzoista ja sängyn alta löytyvistä villakoirista. Kerron oman sänkyni alla lojuvista urheilukasseista, "mutta koska sängynaluset ei yleensä ole kovin kiinnostavia, kiinnostaisi tietää, mitä teit tänään".

Hävettää. Vaikka netissä on aikaa punnita sanojaan, keskustelunavaukseni jäävät yhtä jäätäviksi kuin baaritiskillä.

Ei vastauksia.

Tai no, yksi tulee. Se on yhtä outo kuin lähettäjänsä. 24-vuotias Ariel kertoo pitävänsä Reijo Taipaleesta, erityisesti kappaleesta Olen saanut elää.

Delete.
Amy Winehouse and White Knight Syndrome

Aamulehden kirjoituksesta vilkas keskustelu: Tässä toimittajan vastaus ja palautekooste

Sarjakuva

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The Cult of the "Stupid Evil Female"

Anonyymi kirjoitti...

"Suomalaisista miehistä älykkyysosamäärän 105 ylittää 33,24 ja naisista 22,16 prosenttia."

Mistä tämän otit? Eikö se ole virheellinen? Siis äo:n 100 pitäsi vastata väestön keskiarvoa? Miten tälläiseen tulokseen on tultu? Ja miehillähän oli yliedustus käyrän kummassakin päässä (heikkolahjaisissa ja huippulahjakkaissa)...

Homo kirjoitti...

Ottamatta kantaa täsmällisten prosenttiosuuksien suuruuteen:

Anonyymi, sotket nyt käsitteitä. Ei se, että älykkyysosamäärän keskiarvo on 100, tarkoita että kaikilla osajoukoillakin pitäisi olla älykkyysosamäärän keskiarvon 100.

Ja nimenomaan se, että miehillä on yliedustus sekä ylä, että alapäässä, johtaa siihen, että miehistä löytyy enemmän älykkäitä, kun asetetaan vähimmäisvaatimus älykkyydelle riittävän suureksi.

Homo kirjoitti...

Lahtaajat liikkeellä:

Vasemmistonaiset: Naisen tahdon riitettävä abortin syyksi

Turhamaisuuden hinta:

Kosmetiikka pilasi kasvoni

Hiusväristä turvonneet kasvot ja visvaa valuva päänahka ovat maksuja kauneudesta.
...

Study of the Day: Women Don’t Find Losers Attractive

Anonyymi kirjoitti...

Sorry, siis normaaliälykkyyden raja, ei kansan keskiarvo. Ruotsalisillahan sanotaan sen kansan älykkyyden olevan päälle 100 ja suomalaisilla alle 100. Mutta noin ei asia kuitenkaan voi olla kuin linkissä, millään keskihajonnalla edes. Jos joku voisi avata tätä, jos olen väärässä?

Anonyymi kirjoitti...

Niin olisko se niin, että äo sadan plus miinus pari yksikköä paikkeilla olisi merkittävä naisten enemmistö, kun taas siitä alas- ja ylöspäin taas miesten määrä nousee.

Vortac kirjoitti...

Anonyymi, sotket nyt käsitteitä.

Anonyymien keskimääräinen älykkyysosamäärä harvoin kasvanee yli 50:n. Älyttömien kanssa lienee aika älytöntä keskustella älykkyysosamääristä, kun heidän älynsä ei ole riittävä pointin älyämiseen.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vortac on hyvä ja selittää miksi 66,76% miehistä jää äö:n puolesta alle 105... Vaikka niistä pitämistäsi horokoopeista.

Homo kirjoitti...

New Blog Cares About Men’s Rights

No, Seriously, What About Teh Menz?

Towards a Minoritarian Framing of Male Experience

Rethinking Feminism Series: Consent

Homo kirjoitti...

Unohdetusta ja edelleen kaltoinkohdellusta sankarista, joka on historiassa yksi niistä hyvin harvoista, jotka ovat olleet valmiita tekemään mitään näin merkittävää, on mielenkiintoinen loki vihdoin saatavilla.

Tuo Bradley on joissain kuvissa ihan OK-näköinen. Harmi, että se on keksinytkin hiljattain olevansa ilmeisesti transu, mitä myös käsitellään logeissa kaiken OPSECin yms kaiken maailman asioiden lisäksi. Karmea tuo Adrian, "kavaltaja", Lamo.

Mielenkiintoisia seikkoja kaiken tulvan seassa. Esimerkiksi tässä joitain (mutta vain osa) hupaisia logeissa mainituissa seksiä tai seksuaalisuutta koskeneista seikoista:

http://www.wired.com/threatlevel/2011/07/manning-lamo-logs/

...
(02:19:39 AM) bradass87: assange offered me a position at wl… but im not interested right now… too much excess baggage
(07:34:03 AM) info@adrianlamo.com: is he gay?
(07:34:52 AM) bradass87: very str8
(07:35:47 AM) bradass87: had a camera smuggled via rectum once… he commented that he’s “definitely not gay”
...
(01:39:43 AM) bradass87: one of my friends is in the Democratic Primary for a South Dakota Senate seat… Angie Buhl… we played Guitar Hero together
(01:40:15 AM) bradass87: very very gay friendly… =)
(01:41:22 AM) bradass87: State Senate that is… [not federal]
(01:42:05 AM) bradass87: http://www.angiebuhl.com/
(01:42:36 AM) info@adrianlamo.com: I gathered
(01:43:53 AM) bradass87: same circle of friends as [redacted]… he’s cute, but he’s a bottom… so we didn’t work out [redacted]
(01:44:40 AM) bradass87: slept with him a few times, but sex was awkward…
(01:44:50 AM) info@adrianlamo.com: howso?
(01:45:04 AM) bradass87: two bottoms…
...
(01:44:33 PM) bradass87: DADT isnt really enforced
(01:44:56 PM) bradass87: top interrogator here has a civil union in NJ
(01:45:18 PM) bradass87: i punched a dyke in the phace…
(01:45:22 PM) info@adrianlamo.com: lol
(01:45:43 PM) bradass87: half the S2 shop was at least bi
(01:45:57 PM) info@adrianlamo.com: you know this personal-like? ; )
(01:46:05 PM) bradass87: it was all female
(01:46:10 PM) info@adrianlamo.com: ah
(01:46:46 PM) bradass87: i got sick of these dykes and their drama… it was worse than “The L Word”…
(01:47:12 PM) bradass87: i even created a “chart”
(01:47:42 PM) info@adrianlamo.com: physical or virtual?
(01:48:07 PM) bradass87: we never got a replacement CI expert
(01:48:39 PM) bradass87: virtual… on SIPR =P
(01:49:20 PM) info@adrianlamo.com: shouldn’t be a challenge for you to exfiltrate a copy ;>
(01:51:07 PM) bradass87: that was probably a primary facilitator… CI officer was an open position, taken up by a lesbian interrogator who was more worried about the drama than the exfiltration of classified information
...

Homo kirjoitti...

Similarities in Attitudes and Misconceptions toward Infant Male Circumcision in North America and Ritual Female Genital Mutilation in Africa

Disputing the myth of the sexual dysfunction of circumcised women

...
So, contrary to much of the rhetoric of the anti-FGM
campaigns, the female sex and female sexuality are not
oppressed in, through or by these ritual practices. On the
contrary, female sexuality and reproductive powers are
celebrated and reified in the masquerades, as the origins
of creation, of nature and of culture, and feared as potent
weapons of death and destruction. This cultural and symbolic context of female initiation and excision explains
how it could be that Kono girls and women in the film were speaking in positive, almost reverential terms, about
the practice, their bodies and the experience of womanhood.
...
In her
article, Lightfoot-Klein (1989) challenges whether infibulation, the most extreme form of female circumcision, is
inimical to women’s enjoyment of sex and experience of
orgasm. According to her five-year research, 94% of circumcised women reported sexual satisfaction and orgasm
and many said they had sex three or four times a week.
...

Adjustment of Genitally Circumcised and Infibulated Females in The Sudan

Homo kirjoitti...

Female circumcision and HIV infection in Tanzania: for better or for worse?

...
Conclusions: A lowered risk of HIV infection among circumcised women was not attributable to confounding with another risk factor in these data. Anthropological insights on female circumcision as practiced in Tanzania may shed light on this conundrum.

Homo kirjoitti...

Predictors of Sexual Coercion Against Women and Men: A Multilevel, Multinational Study of University Students

...
--------------------------------Men------------Women-
Forced sex: almost 3.0% 2.3%
-forced oral/anal sex: 2.4% 1.6%
-forced vaginal sex: 2.1% 1.6%

Verbal Coercion: 22.0% almost 25.0%
- insisted on sex w/o condom 13.5% 11.0%
- insisted on vaginal sex 11.7% 14.7%
- insisted on oral/anal sex 7.5% 8.3%
- threatend into oral/anal sex 1.9% 1.7%
- threatend into vaginal sex 1.9% 1.8%

At least one type of CSA 30.0% 32.0%
----------------------------------------------------
...

Homo kirjoitti...

Gender equality myth: Women 'want rich husbands, not careers'

Homo kirjoitti...

His own research into a cohort of 1,030 high school students indicates that the effect of divorce on the father-child relationship depends heavily on the amount of parenting time the child has with the father. At equal parenting time, the quality of the relationship was at its highest; at the lowest levels of parenting time with father (0% to 15%) the quality of the relationship was at its worst.

hat is, the more time a child has with his/her father post divorce up to 50%, the better the relationship between the two. More time beyond 50% doesn’t seem to improve matters. The implications of that for public policy should be obvious.

The bad news is that a large percentage – almost 40% — of the students had these minimal levels of parenting time with their fathers when they were growing up, and had damaged relationships with their fathers as young adults.

So, the failure of courts to grant fathers greater custody and to enforce visitation has a direct and negative effect on children both during childhood and after.

[...]When we consider that almost 40% of the students had had minimal parenting time with their fathers, and on average as young adults had damaged relationships with their fathers, and when we link that with the lifetime health outcomes of young adults who had reported similarly distant relationships with their parents, we can see that the bad news looks worse than we thought it was.
...
Parental divorce during childhood emerged as the single strongest predictor of early death in adulthood. The grown children of divorced parents died almost five years earlier, on average, than children from intact families.
...
[...]Interestingly, fathers were more likely to be punished for instigating conflict than were mothers. Only 4% of respondents awarded equal parenting time to instigating fathers while 21% gave equal time to mothers responsible for conflict.
...
On every measure of adjustment, children in joint physical custody arrangements were faring significantly better than children in sole custody arrangements: “Children in joint custody arrangements had fewer behavior and emotional problems, higher self-esteem, and better family relations and school performance than children in sole custody arrangements.” The positive outcomes of joint custody were also evident among high-conflict couples.
...
Eighty five per cent of youth in prison are fatherless; 71 per cent of high school dropouts are fatherless; 90 per cent of runaway children are fatherless; and fatherless youth exhibit higher levels of depression and suicide, delinquency, promiscuity and teen pregnancy, behavioural problems and illicit and licit substance abuse (Statistics Canada, 2005; Crowder and Teachman, 2004; Ellis et al., 2003; Ringback Weitoft et al., 2003; Jeynes, 2001; Leonard et al., 2005; McCue Horwitz et al,, 2003; McMunn, 2001; Margolin and Craft, 1989; Blankenhorn, 1995; Popenoe, 1996; Vitz, 2000; Alexander, 2003). These studies also found that fatherless youth are more likely to be victims of exploitation and abuse, as father absence through divorce is strongly associated with diminished self-concepts in children (Parish, 1987).

Anonyymi kirjoitti...

Horoskooppi-Vortac XDXD