sunnuntaina, elokuuta 21, 2011

Katuprostituutio

Raportti Pride-tapahtuman paneelikeskustelusta:
Panelisteista queer-tutkija Paula Kuosmanen tahtonsa mukaan avata varsinaisen keskustelun. Kuosmanen vastasi täysin ennakko-odotuksiani queer-tutkijasta suuntaamalla avauspuheenvuoronsa selkeästi sukupuolineutraalia avioliittoa vastaan. Hänen näkökantansa oli tavallaan johdonmukainen, ja hän ilmoitti vastustavansa avioliittoa yleensä porvarillisena, patriarkaalisena ja normatiivisena instituutiona. Queer-tutkijan mukaan avioliittoon liittyy väistämättä esimerkiksi sanontatavassa "minun puolisoni" ilmenevä omistus- ja alistussuhde sekä lisäksi sukupuolierottelua ylläpitävä parisuhteen työnjako. Kuosmasen mukaan avioliitto myös yksityistää sukupuolielämän ja merkitsee vapaan seksuaalisuuden rajaamista vain yhteiskunnan hyväksymän parisuhteen piiriin. Kuosmasen mielestä tämä taas jättää huomiotta homoyhteisölle olennaisen cruising-kulttuurin, puistoseksin ja muun transgressiivisen sukupuolielämän.

Oras Tynkkysen kasvonilmeiden vaihtumista Kuosmasen puheenvuoron aikana oli kiinnostava seurata...
Katuprostituutio ei kadonnut vaan lisääntyi | Helsingin Uutiset

Peter Berkowitz: College Rape Accusations and the Presumption of Male Guilt - WSJ.com

How Dutch women got to be the happiest in the world - World - Macleans.ca

Have Boys Become the Second Sex? -- New York Magazine

20 kommenttia:

Ulvova Ylläri kirjoitti...

Tuosta prostituutiojutun kommentista: "Ei voida puhua todellisesta oikeus- ja hyvinvointivaltiosta mikäli yhdenkin ihmisen täytyy toimeentullakseen myydä itseään tai jossa prostituutiota voidaan suorittaa osin tai kokonaan julkisen hallinnon suojeluksessa. Prostituutio on aina rinnastettavissa ihmisen murhaan, koska se tappaa nopeasti tai hitaammin ihmisen sisältä niin ostajan kuin myyjän kohdalla tuhoten ihmisarvon loukkaamattomuuden."

Tämän oikeus- ja hyvinvointivaltion tuhoaa ennemminkin puritaaninen ääliösakki, joka ei idealismissaan ymmärrä muiden ihmisten tarpeita ja tapoja elää. Tässä yhteiskunnassa moni joutuu tekemään paljonkin ikäviä asioita selviytyäkseen, eikä prostituutio ole niistä tempuista lähellekään pahinta. Osa ei siltikään selviydy ja oikeasti murhaa itsensä tai jonkun muun.

Mitäpä jos annettaisiin katuhuorille kunnon toimitilat ja sosiaaliturva. Pääsisivät sitten poliisit rajallisilla resursseillaan estämään oikeita murhia.

Mutta eihän se tietenkään käy. Ei varsinkaan ihmisille, joilla moraalinen ylemmyys ylittää oman älyn.

Homo kirjoitti...

Eliminate Heart Attack Risk with Help from CNN Documentary

Homo kirjoitti...

Owners of Ubertan tanning spray could face two years in prison

Government watchdog MHRA advises people not to use the tanning nasal spray, which was being sold illegally in the UK
...
Ubertan contains melanotan, a chemical that stimulates the production of melanin in skin cells making it darker. Reported side effects include nausea, migraines, dizziness, palpitations and enhanced libido.
...

Laureate: Sex Drive Linked to Skin Color

...
James Watson, who co-discovered DNA, dumbfounded many at a guest lecture when he advanced his theory about a link between skin color and sex drive.

“That’s why you have Latin lovers,” he said, according to people who were there last month. “You’ve never heard of an English lover. Only an English patient.”

“I realized right away that this was inappropriate,” said Susan Marqusee, an associate professor of biochemistry and molecular biology.

Watson also said fat people are happy and thin people more ambitious, showing a slide of waif-like model Kate Moss looking sad to illustrate the point.

Marqusee said she walked out after a comment about men finding fat women sexually attractive. “There wasn’t any science,” she said. “These aren’t issues that one can state as fact.”
...
He talked about an experiment at the University of Arizona where male patients were injected with a melanin extract. The test was designed to see if skin could be chemically darkened to prevent skin cancer, but found that as a side effect the men became sexually aroused.
...

Tomi kirjoitti...

New York Magazine:
Australia, New Zealand, and other countries have national initiatives to address the boy crisis—providing male teachers, boy-centric reading material, and lessons in technology. Here, educators have tried the occasional experiment—single-sex classes, for example—but they are resistant to the idea that boys, in a nation still ruled by men, are really in trouble. But as Whitmire likes to point out, this is a future problem: Men not achieving in school means men not going to college means men with no job prospects means men rejected as suitable marriage prospects by smarty-pants girls.

Omituisen hyvin sanottu ja kai oivallettukin artikkelissa, jonka kirjoittaja ilmaisee alussa vastenmielisyytensä "anti-feministisiä oikeistolaisia" vastaan -- leima, joka luultavasti on olkiukko enemmän kuin mitään muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen vahvasti sitä mieltä, että prostituutio on tasa-arvo-ongelma. Ei voi nimittäin pitää reiluna tilannetta, jossa vain toisen sukupuolen edustajat pystyvät elättämään itsensä, vaikkapa opiskelijoina, seksuaalisella vetovoimallaan.

Mitä aikoo hallitus tai edes opetushallitus tehdä tämän epäreilun tilanteen korjaamiseksi?

Homo kirjoitti...

Judge tells ex-husband's family to give bride back her dowry of £40,000

Tomi kirjoitti...

Hienoa, että Suomessa feminstit eivät ole päässyt sellaiseen valtaan käsiksi, ainakaan yliopistoissa, kuin WSJ:n Gollege Rape jutun perusteella ovat päässeet Jankkilässä.

Kommenteissa on vitsikästä sanavaihtoa:


"Masturbation never looked so good."


"Don't worry. Eventually, they'll get to that too."

Homo kirjoitti...

Koskakohan Suomessa tämä monikulttuurisuus alkaa näkymään esimerkiksi tähän tapaan:

Couple claim wrongful dismissal in UK's first 'caste bias' battle

Vuodelta 2006 juttu prostituutioon liittyen:
Women who travel for sex: Sun, sea and gigolos

The men are young, gorgeous and up for it. No wonder Western women see a Third World holiday as the gateway to casual sex - sometimes in exchange for cash. But as a new film highlights female sex tourism, Liz Hoggard asks who really pays the price
...

Homo kirjoitti...

Tämä puhuu pakkoa vastaan:

"Huhtelan mukaan katuprostituoidut kävivät välillä poliisia kohtaan erittäin röyhkeiksi, mutta ovat taas jo nöyrempiä.

Sakot ja maastakarkotukset ovat tehokas pelote."

Mielenkiintoista myös, että tummahipiäiset aloittavat korkeammista hinnoista:

"Yökerhossa Eerikinkadulla suorastaan taistellaan vapaasta miehestä. Mustat naiset aloittavat kaupankäynnin 200 eurosta ja valkoiset yleensä 150 eurosta. 22-vuotiaaksi esittäytyvä romanialaisnainen pyytää ensin 150 ja sitten 130 euroa.

Eräs nainen kertoo iäkseen 52 vuotta. Se ei välttämättä ole näissä kuvioissa ikä eikä mikään, sillä Helsingin poliisi on tavannut työn touhusta myös 72-vuotiaan prostituoidun."

Homo kirjoitti...

Meni ympärileikkaukseen - heräsi ilman penistä

Homo kirjoitti...

From omnivore to vegan: The dietary education of Bill Clinton

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Hieno juttu toi Clintonin dieetti, tosin perusteet ruokavalion muuttamiseen ovat aika tylsät (olisi järkevämpää siirtyä pelkästään eettisistä syistä).

Homo kirjoitti...

Panu, minusta hengissä pysyminen ei ole ollenkaan huono idea ruokavalion ja elintapojen muuttamiseen...

Panu Horsmalahti kirjoitti...

Niin, ja jos Clinton olisi ollut vegaani eettisistä syistä, olisi hän silti pysynyt hengissä.

Kuntsa kirjoitti...

Ornishin dieetillä on harvinaisen vähän tekemistä veganismin kanssa. Jos ajattelit syödä sydänterveellisesti kannattaa vegaaniruokavaliosta tiputtaa pois:

– sokeri ja makeutusaineet
– teolliset kasviöljyt
– vehnäjauho
– tuoremehut ja muut limpparit
– valmisruuat

Lihaa, munia ja maitoa voi kyllä syödä. Lihalla taas tarkoitan sellaista punaista ja veristä kimpaletta, jossa paketin kyljessä ei ole valmistusaineita. Elimet käy kanssa hyvin, vaikka ne nyt ei yleensä olekaan punaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Liha, myös prosessoimaton, on yhdistetty moniin syöpätyyppeihin (esim. paksusuolen syöpä) ja tämän lisäksi myös esim. diabetekseen. Sydän- ja verisuonitautien perinteisiä kytköksiä tietysti unohtamatta.

Vortac kirjoitti...

Ihmisen keho ei tue lihansyöntiä varsinaisesti. Se kykenee kyllä ottamaan myöskin tuosta julmuudella ja brutaaliudella tuotetusta viattomien eläinten lihaksista energiaa ja 'ravintoaineita' (sikäli kun kaiken käryttämisen jäljiltä siinä mitään enää jäljellä on), mutta eläinhän on jo kertaalleen käyttänyt ruoastaan saamansa ravintoaineet, energian jne. omiin tarpeisiinsa, joten lihasta saatava hyöty on varsin vähäinen verrattuna kasveista saatavaan hyötyyn.

Miksi käyttää eläintä siinä välissä muuntamaan kasvien energian ja elävät, hyvälaatuiset ravintoaineet kuolleemmiksi ja huonolaatuisemmiksi, puhumattakaan muista haitoista?

Ihmisen vatsahapot eivät ole tarpeeksi tehokkaita sulattaakseen lihan kunnolla, kuten petoeläinten vatsahapot ovat. Tästä johtuen liha mätänee hitaasti ihmisen lihansyöjälle aivan liian pitkässä suolistossa ja aiheuttaa terveysvaivoja. (Petoeläinten suolisto on lyhyt - niinpä ihmisen suolisto ei ole selvästikään suunniteltu lihansyöntiä varten)

Ihmisen keho, fyysiset ominaisuudet ja purukalusto ei myöskään tue olettamusta petoeläimestä - vertaa ihmisen vaatimatonta lähinnä kasvi-, ja pähkinätyyppiseen ruokaan tarkoitettua purukalustoa mihin tahansa ihmisenkokoisen petoeläimen hampaimistoon, ja voit helposti havaita, miten naurettava on väite siitä, että liha olisi ihmiselle luontaista ravintoa. Kuvittele alastonta ihmistä juoksemassa savannilla hevosen perässä ja tappamassa sen raateluhampaillaan..

Kun otamme huomioon, että useimmille ihmiselle on vastenmielistä surmata eläimiä, etenkin jos ne ovat söpöjä (oikeat petoeläimet eivät ota tällaisia asioita huomioon surmatessaan täysin brutaalisti ja vailla omatunnontuskia), ja kuinka ihminen, joka on tappanut eläimen, voi tuntea huonoa omatuntoa asiasta lopun elämäänsä, voimme myöskin tulla johtopäätökseen, että tappaminen ei ole normaalia, luontaista toimintaa ihmisille (sotilaatkin pitää ensin aivopestä huolellisesti, ennenkuin heistä saadaan julmia ja välinpitämättömiä tappokoneita). Jos ihmiset olisivat petoeläimiä - eli jos heidän olisi tarkoitus syödä lihaa - tappaminen ei olisi ainoastaan yhteiskunnallisesti täysin normaali ja hyväksytty juttu, vaan ihmiset pitäisivät sitä sekä luonnollisena että kannustettavana asiana. Sekä tuntisivat suurta 'janoa' ja himoa tappamisen suhteen, eivätkä voisi elää pitkiä jaksoja tappamatta, vaipumatta masennukseen (kuten eläintarhojen petoeläimet, kun eivät pääse toteuttamaan luontoaan).

Liha on ihmisen keholle myrkyllinen aine, etenkin nykyaikana, kun eläimiin pumpataan niin paljon kemikaaleja, hormoneja, yms. ja niille syötetään toistensa aivoja sun muuta (kts. "hullun lehmän tauti").

Asiasta voisi kirjoittaa vielä pitkästi lisää, sillä olen vasta raapaissut pintaa. Tämä on kuitenkin ns. "Pahaa tietoa", josta Henry on puhunut - enkä usko, että juuri kukaan täällä uskaltaa lukea tätä kirjoitustani objektiivisesti ja neutraalilla asenteella, tuomitsematta sitä etukäteen.

- Vortac

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Tässä sitten lisäksi vielä infopläjäys aiheesta hieman esoteerisemmalta kannalta katsottuna (esoteerisen tason vaikutus on konkreettista, vaikka sitä onkin ehkä joidenkin vaikea käsittää).

"Tupakka ja liha lamaannuttavat hienoimpia energiakehoja. Kaikki ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Jos aiot ryhtyä kasvissyöjäksi ja saada eetterikehosi puhdistettua puhtaan ravinnon voimin, niin siihen menee aikaa noin seitsemän vuotta - siis yhtä paljon vuosia kuin eetterikehossasi on erilaisia välikerroksia, ainetihentymiä.

En suosittele lihan syöntiä senkään vuoksi, koska jokainen suupala, jonka syöt, sisältää huonoja astraalisia voimia. Viaton eläin ei vapaaehtoisesti suostu tapettavaksi. Näin ollen jokainen suuhusi viemä lihanpala sisältää astraalisina tunnevoimina kaiken sen kivun ja tuskan, jota teurastettava eläin on joutunut kokemaan ennen teurastusta. Jokainen syömäsi suupala muokkaa hienompia kehojasi, sillä ravintohan on rakennusainetta kehoillesi. Sitä paitsi lihan sisältämä elinvoima on laadullisesti heikompaa, koska se on jo kertaalleen käytettyä kasveista tai toisista eläimistä peräisin olevaa elinvoimaa."

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Vielä pientä lisäystä tuohon "tappamisen normaaliuteen" - olen kyllä tietoinen, että yhteiskunta ja ihmiset yleensäkin hyväksyvät "metsästyksen" normaalina juttuna (vaikka minulle kyseessä on mielipuolisuuden julma ilmentymä).

Mutta tarkoitin nyt sellaista yhteiskuntaa, jossa suunnilleen ammutaan ohikulkevia koiria ikkunasta ja kauppias antaa asiakkaan itse teurastaa eläimen, jonka lihaa haluaa syödä -- ja kaikki asiakkaat nauttivat tästä verisestä huvista suunnattomasti, jossa ihmiset kerääntyvät usein laumoihin, jotka sitten lähtevät etsimään tapettavia eläimiä, ja jos nyt siinä mielentilassa pari ihmistä tulee huitaistua mukaan, tuomioistuimet hyväksyvät sen välttämättömänä vahinkona, jne.

Kuvitelkaa, millainen yhteiskunta olisi, jos ihmiset korvattaisiin älykkäillä leijonilla, ja tulkaa sitten kertomaan, että ihmiset ovat petoeläimiä. Olen kyllä taipuvainen ajattelemaan, että nykyihminen on korkeintaan kaksijalkainen puolieläin, ja hyvin julma sekä eläimille, luonnolle, että toisille ihmisille - mutta vielä on sentään matkaa leijonan tasolle petoeläimyyden suhteen.

Suurin osa ihmisistä ei ikinä pystyisi alastomana juoksemaan savannilla antilooppia kiinni, tappamaan tätä ilman mitään apuvälineitä/aseita ja syömään tuota raakaa, veristä, virtsanmakuista lihaa (joka iljettää suurinta osaa lihansyöjistäkin, olettaisin) ja puolustamaan ruokapaikkaansa muilta petoeläimiltä, ja nauttimaan tästä kaikesta - ja tekemään sitä vähintään kolmesta neljään kertaan viikossa.

Ihminen ei ole lihansyöjä fyysisesti, psyykkisesti, emotionaalisesti tai luontaisesti.

Ihminen syö lihaa lähinnä keinotekoisen tilanteen vuoksi - "muut" hoitavat teollistetusti sen brutaalin ja vaikean puolen, ja eläinparkojen lihasten ruokailun ainoaksi ongelmaksi jää se, miten saada liian jähmeä pihvi leikattua liian tehottomalla veitsellä palasiksi. Mutta kuten kaikkien pitäisi jo tietää, lihan ihmiskehon sisäpuolelle laittamisen seuraukset aiheuttavat kosolti lisäongelmia, ja se onkin pääsyy siihen, miksi ihmiset kuolevat niin suuressa määrin juuri sydän-, ja verisuonisairauksiin.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

Suurin osa ihmisistä syö lihaa ainoastaan sen vuoksi, että heille on pienestä pitäen sitä syötetty. Se ei tee asiasta luontaista, eikä se tee ihmisen kehosta lihansyöntiä tukevaa kehoa. Mutta se toki tekee helposti kehosta pelkästään 'tukevan', heh heh.

Kun siis suurin osa ihmisistä ei voisi edes ajatella syövänsä lihaa, jos heille olisi pienestä pitäen syötetty kunnollista ravintoa, voimme pitää tilannetta ja nykytilaa keinotekoisena, julmana ja tarpeettomana.

Kuten Gandhi jo sanoi: "Yhteiskunnan tilan näkee siitä, miten se kohtelee eläimiään", jos oikein muistan.

Lihansyönti-ilmiö myös paljastaa pelottavan tekopyhyyden ihmisten psyykeessä; he pistävät huonoihin tapoihin perustuvan epäterveellisen fyysisen nautinnon aina etiikan, moraalin, hyvyyden ja terveellisyyden edelle.

Mainittakoon vielä lopuksi, että ihmisten syömä liha on hyvin kaukana siitä lihasta, jota oikeat petoeläimet syövät; se on yleensä ei vain maustettua, vaan myös jollakin tavalla kuumennettua, kärvennettyä, paistettua, jne. Lihan OIKEA maku on jotain, josta suurimmalla osalla lihaksia popsivista ihmisistä ei ole mitään käsitystä.

Syyt lihansyönnin yleisyyteen ovat siis:

1) Pienestä pitäen siihen totuttaminen
2) Sen käsittely niin, ettei se muistuta alkuperäistä makua missään määrin
3) Se on hyvää bisnestä ja korporaatiot kannustavat siihen jatkuvalla viestipommituksella
4) Se on valtaapitävien edun mukaista

Syy lihansyöntiin EI ole se, että ihminen olisi luonnostaan lihansyöjä. Toivottavasti tämä nyt tuli kaikille selväksi. (ja loogisessa tai muuten vain paremmassa maailmassahan asia olisi nyt selvä kuin pläkki jokaiselle - mutta tässä maailmassa, enpä usko tämän viestin tehneen muuta vaikutusta kuin korkeintaan suututtaneen heitä, jotka popsivat eläinparkojen lihaksia ja pitävät silti itseään "hyvinä ihmisinä")


- Vortac