tiistaina, elokuuta 16, 2011

Palkka ja työaika

Miesten ansiotyötunnit 20 % suurempia kuin naisten — Työaika- ja palkkatilastotutkimuksia

'Fight gender inequality by empowering men' - News - Mail & Guardian Online

Anarchy in the UK | Deccan Chronicle
The riots engulfing areas of London and other cities this week are not about poverty or race. They are about young men like Mash who are barely literate, unemployed, with no future and nothing to lose. For them, this is a dream suddenly come true. Their favourite video games have become a reality. They have got what they never had before: power, a sense of achievement and lots of goodies. Most of us want the same things.
Why You Don’t Have A Boyfriend: Harsh Truth Edition | Hooking Up Smart

Fear without Function: Do Sex Offender Registries Reduce Crime? — Marginal Revolution

£30k a year benefits mother Moira Pearce asks for charity money | Mail Online

Dan Griffin: Most men marry up — The Good Men Project

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jakkupuku-Ritvan esiintymisestä Aamu-TV:ssä vielä. Surullista noissa feministissä kouluviranomaisissa on se, että he onnistuvat luultavasti käymään viivytystaisteluaan tasa-arvoa vastaan niin hyvin, että meilläkin on nuo brittityyliset, syrjäytyneiden nuorten mellakat koettava, ennen kuin muutos tapahtuu. Surullista siis on, että syrjäytymiskehitystä voisi hillitä myös kouluissa, jos vain halua löytyisi, jos ideologinen sokeus ja poikien ongelmia vähättelevä asenne ei sitä estäisi.

Jorma kirjoitti...

Ruotsissa opettajan murhanneen äiti selitti poikansa tekoa

"Teko tapahtui huhtikuussa Hoforsissa, kun Schüttman oli viettämässä ravintolailtaa ulkona naisen kanssa. Nainen oli yllättäen osoittanut ravintolassa ollutta opettajamiestä ja väittänyt tämän kähmineen häntä."

Entäs tämän naisen vastuu? Ai niin, eihän naista voi pistää vastuuseen mistään.

Ior Bockin tappaja päästettiin vapaaksi


Suomessa saa siis tappaa ihmisen raa'asti ilman mitään seuraamuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Onko koulu erilainen tytöille ja pojille?
http://areena.yle.fi/video/1313473418374

Jakku-Sihvonen varoittelee ensin, että ei saa sanoa poikien menestyvän koulussa huonosti, koska vain osa menestyy huonosti. Hyvä niin. Sitten noin kahden ja puolen minuutin kohdalla Sihvoska unohtaa oman ohjeensa ja väittää tyttöjen viihtyvän huonosti. Höh!

Mutta, hetkinen, tuo kyllä kuulostaa vähän niinku feministivalheelta -- ja niinpä se onkin:" ... tytöt viihtyvät koulussa paremmin kuin pojat. Tämä trendi on nähtävissä
lukuisissa alan tutkimuksissa (esimerkiksi Kari 1977, Uusikylä ja Kansanen 1988, Scheinin
1990, Linnakylä 1993, Kannas ym. 1995, Brunell ym. 1996, Pirttiniemi 1996, Pietarinen
1999, Scheinin ja Niemivirta 2000, Samdal ym. 2004)".

Kas kun ei ole sattunut nuo tutkimukset hutkijaprofessorimme silmiin. Veikkaan, että on yksi naistutkimuksen tekele, jossa on manipuloitu tytöt huonommin viihtyviksi ja sitä tietoa sitten femakot levittävät totuutena.

Anonyymi kirjoitti...

Lisää Jakku-Ritva Sihvosen maailmankuvaa:

Muija paheksuu itseriittoisesti muikistellen pitkään sitä, miten miehet on kuvattu oppikirjoissa maskuliinisina ja että miehiä ylipäänsä on henkilöistä 60% (mikä on yllättävän vähän, jos mukana on historian, tieteen, taiteen, uskonnon ja politiikan kirjoja). Naiset taas ovat kuulemma kuvattu "alisteisessa asemassa". Ilmeinen huoli on, että tytöt oppivat vääriä malleja oppikirjoista.

Kertaakaan Ritva-Sihvo tietenkään muista mainita, että peruskoulussa naisopettajien osuus on yli 70% ja kasvamaan päin. Ettei vain tuolla seikalla voisi olla edes pikkuruinen vaikutus poikien kouluviihtyvyyteen ja menestykseen. No, ei kai sitten.

Stereotyyppisten sukupuoliroolien häivyttäminen on nyt sitten koulun kehittämisen painopistealueita Sihvo-Jakkuun on uskominen. Mitä se tarkoittaa käytännössä. No, selittää jakkututkijamme, koulupihoilta on yleensä varattu alue poikien jalkapallolle. Tällaiset käytännöt pitää osata jatkossa kyseenalaistaa.

Anteeksi nyt vain, Ritu, mutta en hyväksy tuollaisia sekistisiä stereotypioita kuin "poikien jalkapallo". Mitä ajattelit ehdottaa seuraavaksi? Että alue pitäisi varata "tyttöjen pitsinnypläykselle"?

No, perusidea tuli jo selväksi: tyttöjen menestystä ja viihtyvyyttä pitää lisätä vaikka sitten poikien kustannuksella. Tai nimenomaan poikien kustannuksella, saattaisi joku varomattomasti ajatella.

Missä kohtaa mahtaa tavoite olla saavutettu? Sitten kun opettajista 95% on naisia ja korkeakouluopiskelijoista samaten? Sitten kun poikien itsemurhat ovat 20-kertaiset tyttöihin verrattuna? Vai rynnitäänkö rohkeasti kohti lopullista ratkaisua?

Susan Walsh kirjoitti...

Thank you for the link to Hooking Up Smart!