maanantaina, marraskuuta 21, 2011

Espanja järkevöitymässä

Ennen:
Espanjan päämisterinä toiminut Jose Zapatero on nimittänyt itsensä radikaalifeministiksi ja hän aloitti machojen vastaisen taiston, mikä sai feministit kuumiksi.
Liisa Jaakonsaari perusti jopa FB-ryhmän Naiset rakastavat Zapateroa.
Zapatero nimitti hallitukseen naisenemmistön ja sääti laajan naisia suosivan ohjelman, kuten 3500$ synnytysrahan naisille ja vain miehiä tuomitsevan perheväkivaltalainsäädännön.  
Jälkeen:
Pääministeri José Luis Rodríguez Zapateron sosialistien suosio on romahtanut talouskriisissä. Niinpä ennusteet lupaavat oikeistolaiselle kansanpuolueelle murskavoittoa.
Espanjassa on työttömiä jo viisi miljoonaa - ja luku pahenee, vaikka hallitus on ottanut viime vuosina lisävelkaa 300 miljardia euroa. Talous ei kasva. Sosiaalimenoja leikataan. Hallitusta syyttävät omatkin rivit, mutta varsinkin oikeisto. 
Is Zapatero's farewell a backward step for women?

15 kommenttia:

Homo kirjoitti...

Häh hähhää:

Mönjämies piinannut vuosien ajan Helsingin yliopiston iltapukuisia juhlijattaria

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Baarimikottarien pikkujoulupainajainen: Iso pomo joka vaatii kaikilta seksiä

...
– Pikkujoulujen vuoksi meillä on baarissa yleensä tuplamiehitys. Sekään ei kuitenkaan riitä, sillä välillä baarimikko joutuu setvimään pomon, sihteerin ja kolmannen pyörän välejä.
...
Minnan mukaan tavallinen tarina on se, että baaritiskille jää nojaamaan vääryyttä kohdannut työntekijä, joka on katkera "reisiä pitkin ylenneille" kollegoilleen.

– Yleensä joku yrityksen pomo on käynyt sutaisemassa sihteeriä, ja toinen työntekijä tulee meille baarimikoille tilittämään sitä, kuinka lehmiä muut ylenneet ovat, Minna huokaisee.
...
Miten Minna itse varautuu tämän vuoden pikkujouluihin?

– Laitan päälle isot ja väljät vaatteet, jotta huutelua on mahdollisimman vähän. Isot farkut ja huppari on tarpeeksi peittävä asuvalinta, Minna kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

Norjassa tasa-arvoskandaali. 30 norjalaista miessotilasta on pakotettu uimaan alasti yhden naissotilaan kanssa. Tasa-arvoa olisi ollut, jos niitä naissotilaitakin olisi ollut 30. Ei taida Norjassakaan naisia tuo sotiminen kiinnostaa niin paljon, että tasakyvykkäitä naissotilaita saataisiin värvättyä yhtä paljon kuin miehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt en kyllä ymmärrä Espanjan kohtaloa. Eikös me olla feministimediasta luettu vuositolkulla, kuinka heidän johtamanaan mitään kriisejä ei koskaan olisikaan.

Leikki sikseen. Vasemmistolaiset aatteet ovat niin kauan kivoja kun on ämpäritolkulla hunajaa mitä jakaa. Sitten kun huomataan, että hunaja ei kasvakaan puissa (no pun intended), hakataan päätä seinään kauhuissaan miten näin pääsi käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi Ruotsin SCUM-teatterilaisista vastaa:
JohnnyKarhinen

Hi everyone, I’m Johnny Karhinen and I’m part of the group who worked with the play that spawned the video. I’m not really here to debate, just to clarify a few things. Your reactions are totally understandable as you’re watching the video out of context, so you don’t need to defend yourself. :-) (and I also think it’s gross)

1. There is no “organization”, although the play is about one. So don’t worry, “we” are not out to get you.

2. The play is not at all like the video. The video is meant as a viral “wtf?!” to give attention to both the questions that it raises and the play itself.

3. In that way, the play is kind of like the video. It is all about questioning yourself, what you think and what you do, and also the society as a whole.

4. No, none of us wants to kill or harm anyone, or think that it’s right to do so.

5. We in the group all agree that you need to know that Valeria Solanas was sexually abused as a child, homeless for some time, a prostitute (under really bad conditions) and probably mentally ill when you read the S.C.U.M manifesto. It is not to be taken literally, as is neither the play nor the video.

6. The play does not really give answers to the questions that it raises. The answers that it gives is criticized in the play itself. See #3.

7. The video wasn’t meant to be spread as wide as it has been. It was meant mostly to get attention in the local theatre/activism groups (where we could answer the WTF’s directly), not to spread some message about men’s soon to come extinction. Yes, we wanted it to be viral (see #2), but we didn’t expect it to go this far.

tl;dr: It’s totally out of context, and not to be taken literally.

Well, there it goes. I’m not sure if it makes anything better, but hey, it’s worth a try. :-)

Vortac kirjoitti...

Tuossa mönjämies-jutussa pistää heti tasa-arvon näkökulmasta silmään se, että taas MIEHET laitetaan hoitamaan tuotakin ongelmaa ja niin heidän oletetaankin tekevän; naiset eivät laita rikkaa ristiin. Naiset eivät käy 'jututtamassa' mönjämiestä, eivät käy kyselemässä, meinaatkos heitellä jotain jonkun päälle jne. He vain kauhistuvat ja odottavat miesten suojelevan heitä ja 'hoitavan hommat'.

Ei kovin tasa-arvoista, eikä näytä taaskaan siltä, että naisista olisi tositilanteessa yhtään mihinkään.

Olisi rehellistä, jos kaikki naiset, feministejä myöten, myöntäisivät, että naiset ovat yleisesti ottaen näissä tilanteissa heikkoja ja kykenemättömiä toimintaan, jota miehiltä taas epäreilusti odotetaan ja oletetaan paheksunnan ja kenties jopa väkivallan uhalla.

Uho on aina naisilla kova, mutta käytäntö näyttää, että mitään ei voida/haluta/osata itse hoitaa, jos suinkin voidaan kusettaa joku kiimainen white knight hommaan. Jos se uho edes lopetettaisiin, tilanne olisi sentään rehellisempi. Mutta niin kauan, kuin naiset ja etenkin femakat irvokkaasti takovat miesvihaa täynnä roihuavaa rintaansa karjuen, "I am a woman, hear me roar" ja sitten tositilanteessa pakenevat aina miesten selkien taakse ureat pöksyssä, on syytä ottaa tämä asia ja kontrasti esille ja huomioon, ja kyseenalaistaa tämä naisten tyypillinen "tytöt ovat kaikessa poikia parempia"-asenne.

Sekä myöskin vaatia heiltä johdonmukaisempaa asennetta. Olkaa joko kiitollisia miehiä kohtaan, ja myöntäkää, että he tekevät paljon sellaista puolestanne, jota ette itse osaisi, viitsisi tai uskaltaisi koskaan tehdä - TAI sitten uhotkaa vain entiseen malliin, MUTTA hoitakaa sitten kaikki tällaiset hommat myös itse! Jos otatte jommankumman näistä johdonmukaisista asenteista jokapäiväiseen käyttöönne lopuksi elämäänne, minun ei tarvitse ainakaan tästä aiheesta enää kirjoittaa merkkiäkään.

Mutta siihen asti.. tasa-arvo on tavoittelemisen arvoinen asia, vai mitä? Ensimmäinen askel on nähdä, kertoa, kuvailla ja myöntää epätasa-arvon kohdat ja se, miten asiat todellisuudessa ovat, rehellisesti ja avoimesti, vailla agendoja tai manipulaatioita.

- Vortac

Jorma kirjoitti...

"It’s totally out of context, and not to be taken literally."

Voi jösses, mitä selittelyä. Koska olen sanavapauden kannattaja, hyväksyn sen, että sekopäät tekevät sekopäisiä "näytelmiä".Mutta yhtälailla hyväksyn esitykseen kohdistetun kritiikin. Jos esitys sisältää tappouhkauksen, jota ei pidä ottaa kirjaimellisesti, voi esitystä kritisoida tappouhkauksella, jota ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Niin makaa kuin petaa.

Jorma kirjoitti...

Hope it's a girl

Anonyymi kirjoitti...

http://www.stara.fi/2011/11/22/tytto-menetti-neitsyytensa-julkaisi-verisen-kuvan-facebookissa/

Homo kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Homo kirjoitti...

Vortac, kiinnitin itsekin huomiota siihen, että naiset pistivät heti ritarimiehet asialle taas kerran.

Tuota Mönjämiestä voisi muuten pitää eräänlaisena supersankarina, joka kostaa kollektiivisesti psykonarttujen loukkaamien ATM-miesten puolesta ja iskee kaikkea sitä nuorten naisten fasistista pahuutta vastaan. Mönjämies, Mönjämies...

Homo kirjoitti...

Narrttu: Nyyh, iltapukuni on raiskattu ruiskaisemalla pyytämättä mönjät sille.

Vortac kirjoitti...

Narrttu: Nyyh, iltapukuni on raiskattu ruiskaisemalla pyytämättä mönjät sille.

Asian kruunaisi se, jos mönjä olisi enimmäkseen ATM-miesten spermaa. Sekös vasta naisia kauhistuttaisi.

- Vortac

Vortac kirjoitti...

.
Tuota Mönjämiestä voisi muuten pitää eräänlaisena supersankarina, joka kostaa kollektiivisesti psykonarttujen loukkaamien ATM-miesten puolesta ja iskee kaikkea sitä nuorten naisten fasistista pahuutta vastaan. Mönjämies, Mönjämies...

No en tiedä, mielestäni tulta vastaan ei ole järkevää taistella tulella. Niinku enkuksi sanotaan, 'fight fire with fire'. Eipä taida monikaan palokunta tuota ideaa onnistuneesti käyttää. (Oikeastaan 'palokunnan' nimi olisi järkevämpi olla 'vesikunta')

Sanonta "two wrongs do not make a right" on mielestäni varsin pätevä. Kyllä karma hoitaa.

Lisäksi, jos otamme jälleen nämä monien vihaamat esoteeriset näkökannat mukaan kuvioon, voimme pohtia, että mahtaisiko suurin osa nykyisistä ATM:istä olla entisiä YTN:iä - siis aiemmissa inkarnaatioissaan - jotka ovat kohdelleet sen ajan ATM:iä surkeasti, ja nyt saavat vain kokea, miltä tuntuu olla omien tekojensa vastaanottavalla puolella.

Jos näin on, voinemme huoletta olettaa, että myös nykyiset YTN:t yms. psychobitchit saavat tulevissa ruumiillistumissaan olla ATM:n kehoissa eläviä, naisten sydämettömästi rääkkäämiä hylkiöitä.

Näin ollen Jorman jo tuossa aiemmin viisaasti tokaisema lausahdus pitänee paikkansa; "Niin makaa, kuin petaa".

Näistä (ja muutamista muista) syistä en kyllä sinänsä kannata moisia mönjämiehiä - moinen touhu ei ole erityisen rakentavaa, ja hiemankin pidemmällä tähtäimellä siitä ei ole kenellekään hyötyä, kaikista vähiten miehille. Sitähän toivoisi, että kun tällaista tapahtuu, se herättäisi naisissa ajatuksia, kuten "Olenkohan ollut liian bitch" tai "Ei kai kukaan mies ryhtyisi tuollaiseen, jos naiset eivät olisi kohdelleet häntä kaltoin - ehkä me olemme menneet liian pitkälle", ja siten mönjäily olisi funktionaalistakin.

Mutta käytännöstä ja kokemuksesta tiedämme, että tällaista ei naisissa yksinkertaisesti koskaan tapahdu - ei ainakaan, ennenkuin he syntyvät miehen kehoon koko inkarnaation ajaksi. Näin ollen ainoa lopputulos moisesta on todennäköisesti miesten entistä suurempi paheksunta, syyttäminen, syyllistäminen, automaattinen "syyllinen, kunnes toisin todistat"-asenne miehiä kohtaan, ja kenties uusia miehiä pahasti syrjiviä ja epäreilusti kohtelevia käytäntöjä.

En siis varsinaisesti kannata moista tuhoisaa ja hyödytöntä 'supersankariutta', mutta onhan se tietenkin yksittäistapauksia miettien hieman koomista; kerrankin akat saavat edes jo tässä ruumiillistumassaan hieman takaisin, eikä heidänkään -koko- elämänsä pääse olemaan ruusuista norsunluutornissa tanssimista. Että edes jotkut akat joutuvat pakosta kokemaan hieman todellisuuden makua - sen todellisuuden, jonka kitkerissä syvyyksissä suurin osa miehistä joutuu aina koko elämänsä viettämään.

Pieni ulkoinen tahra vaatteessa on lopulta aika pieni harmi verrattuna rakenteelliseen syrjintään ja väkivaltaan, sekä siihen sisäiseen stigmaan ja tahraan, joka miesten kasvoille on heitetty ammoisista ajoista lähtien.

- Vortac