sunnuntaina, tammikuuta 29, 2017

Palkintoa pukkaa

148 kommenttia:

Pantalone kirjoitti...

Onnea! Siinä meni palkinto aivan oikeaan osoitteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Pääkirjoitus | Kolumni
Sinkkujen valtakunnassa nainen vuokraa poikaystävän hämätäkseen vanhempiaan
Kiinassa paraikaa vellovassa ihmissuhdepuheessa on jotain kovin tuttua. Osa ajattelee, että yksinäisten miesten tilanne on naisten syy. Että kaupunkilaisnaiset ovat liian ronkeleita.


JOKA vuosi näihin aikoihin sinkkuus nousee valtakunnan pääotsikoihin.

Näistä puhutaan: Ovatko naiset liian ronkeleita? Liian itsenäinen nainen ei sovi parisuhteeseen. Mieluummin yksin kuin tavan vuoksi kaksin!

Kuulostaako tutulta? Aiheet on poimittu kiinalaislehdistä ja sosiaalisesta me­diasta viime viikolla.

KIINALAISSINKUILLE tämä viikko on vuoden ikävintä aikaa. Perjantaina juhlittiin kiinalaista uuttavuotta ja alkoi vuoden pisin loma. Monet kaupunkeihin muuttaneet matkustavat vanhoille kotiseuduilleen sukuloimaan.

Näinä päivinä miljoonat kiinalaiset ahdistuvat – vanhemmat, koska lapsi saapui jälleen yksin, ja lapset, koska vanhemmat painostavat kohti aviota.

Viime keväänä kosmetiikkayritys SK-II julkaisi videon, josta tuli nettihitti. Siinä kerrotaan Kiinan sheng nuista eli ylijäämänaisista – siis heistä, jotka ovat kolmekymppisiä, koulutettuja ja vapaita.

Sanomalehdissä heitä kuvataan yhteiskunnalliseksi ongelmaksi.

SHENG NU on jo sanana propagandaa, sanoi aiheesta väitöskirjan kirjoittanut Leta Hong Fincher lokakuun Voguessa.

Kyse on Kiinan keskusjohdon juonesta, hän sanoo: syyllistetään fiksuja naimattomia naisia niin, että joukkopaine ajaa heidät perhepuuhiin – Kiina nimittäin tarvitsee lisää syntyviä lapsia, jos se haluaa talouskasvua tulevaisuudessa.

Kiina on maailman sinkkumiesrikkain maa. On arvioitu, että vuonna 2030 joka neljäs nelikymppinen mies on naimaton. Ylijäämäpuhe vierittää syyn ronkeleiden kaupunkilaisnaisten niskoille, vaikka todellisuudessa vika on yhden lapsen politiikassa ja poikalasten suosimisessa.

Kiinassa käsitys avioliitosta elämän kivijalkana näkyy kaikkialla. Kun opiskelin muutama vuosi sitten Shanghaissa, professori kutsui naisopiskelijoita ­”Fudanin rumiksi ankoiksi”. Kauniin naisen ei tarvitse opiskella, mies selitti.

KIINASSA nuoret naiset taiteilevat uuden maailman ja vanhojen arvojen terällä. Hittivideolla kyynelsilmin esiintyvä nainen sanoo sinkkuuden tuntuvan äidin ja isän halventamiselta.

Ehkä siksi tilanteen häivytys saa ääripiirteitä. Tarjolla on lukuisia palveluja, joista voi palkata näyttelijän esittämään poikaystävää. Parisataa euroa per päivä.

Voguessa puhui palvelua kokeillut nainen. Uutenavuotena äidin tuomio oli nopea: ”Hän on sinulle liian komea. Hanki joku tavallisempi ja lyhyempi.”

Anonyymi kirjoitti...

Järkyttävät taustat paljastuivat oikeudessa: Äitiä epäillään aikuisen poikansa hukuttamisesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Naiset ottivat eroja ja perustivat uusperheitä: Antiikin Rooma olikin tasa-arvon edelläkävijä

Sukupuolten tasa-arvo ei ole puhtaasti 1900-luvun keksintö, vaikka joskus näin kuvitellaan. Jo antiikin Roomassa naisella oli verrattain suuri itsenäinen asema.
– Naisilla oli Roomassa muun muassa miesten kanssa yhtäläinen perintöoikeus, kertoo naisen asemaa antiikista varhaiskeskiajalle tutkinut klassisen filologian dosentti, professori Antti Arjava.

Poikia suosittiin Roomassa perinnönjaossa vain hiukan, ja se oli mahdollista ainoastaan testamentilla. Muussa tapauksessa tytär perin yhtä paljon kuin poika. Tämän seurauksena Roomassa oli tuntuva määrä naisia, jotka hallinnoivat perimäänsä omaisuutta itse läpi elämänsä.

Laki mahdollisti avioeron yhtä lailla naisen kuin miehen aloitteesta, ja oikeutta käytettiin paljon.
– Roomassa oli merkittävä määrä uusperheitä sekä kuolleisuuden että avioerojen vuoksi, Arjava kertoo.
Avioeroja ei hillinnyt edes se, että roomalaisen lain mukaan lapset jäivät erossa isälle. Ensimmäisen puolison valintaan vaikuttivat tavallisesti vanhemmat, mutta toisen aviomiehensä nainen sai valita itse.

– Ei Rooma mikään hyvinvointivaltio ollut mutta historiallisessa perspektiivissä kuitenkin sopimusyhteiskunta, jossa oli laki, kuri ja oikeusjärjestelmä ja sopimuksista pidettiin kiinni, Arjava toteaa.

Nettomaksaja kirjoitti...

On paikallaan muistaa, ettei roomalainen emansipaatio johtanut kestävään yhteiskuntamalliin vaan täystuhoon.

Anonyymi kirjoitti...

Feminist Teacher Meets Her Match... - YouTube

Ukkeli kirjoitti...

Onpa karmea tulevaisuus, Pohjois-Korea tosiaan tulee mieleen tai harppi-Saksa. Miksi Pohjois-Koreassa ei kapinoida? Luin sieltä paenneen kirjan, Nothing To Envy. Jos tiivistää viestin, niin ihmiset eivät vaan jaksa muuta kuin keskittyä arjesta selviämiseen. Eivätkä he myöskään tiedä muusta maailmasta, pakolainen oli aivan ihmeissään Etelä-Koreassa. Sopeutuminen oli vaikeaa, kun oli tottunut aivan erilaiseen yhteiskuntaan, kuitenkin kieli oli sama, samoin kansa.

Tekniikan kehityksen ennustaminen on vaikeaa, mutta tuskinpa 2089 enää on nykyisen kaltaista tietotekniikkaa. Mahdollisesti on vain joku päähine, jonka avulla liittyy osaksi nettiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kymmenet naiset saapuvat SDP:n puoluekokoukseen verkkosukkahousuissa – ”Olemme yhä päteviä”

Kymmenet verkkosukkahousuihin pukeutuneet naiset ottavat SDP:n puoluekokouksessa kantaa naiskuvaan politiikassa. Demarifeministien eli DemFem-verkoston kampanja sai kipinän Jutta Urpilaisen takavuosien kohusta, joka syntyi, kun hän puolueen tuoreena puheenjohtajana esiintyi Iltalehden jutussa verkkosukkahousuissa vuodenvaihteessa 2008–2009.

– Kohu oli paraatiesimerkki siitä, miten naisia kohdellaan politiikassa eri tavalla kuin miehiä, perustelee puoluekokousedustaja ja DemFem-verkoston jäsen Nelli Nurminen verkkosukkahousujen valintaa kampanjan symboliksi.

Facebookissa kampanjaan on ilmoittautunut mukaan noin 70 naista. Naiset haluavat verkkosukkahousuillaan muistuttaa, että ulkonäkö tai pukeutuminen eivät vaikuta pätevyyteen ja asiantuntemukseen.

– Usein naisia vähätellään varsinkin ulkonäköön liittyen. Ajattelimme, että tällä tavalla pystymme nostamaan esiin sitä, että vaikka meillä olisi verkkosukkahousut, olemme yhä päteviä ja uskottavia poliittisia keskustelijoita puoluekokouksessa, sanoo DemFem-verkoston puheenjohtaja Maria Rytkönen.

Rytkösen mukaan kampanjassa mukana olevilla naisilla on paljon kokemusta politiikasta, ja he ovat kokeneet, että naisten halventaminen varsinkin ulkonäkösyistä on edelleen arkipäivää.

Politiikassa naiset törmäävät yhä niin tytöttelyyn, seksistisiin kommentteihin kuin epätasa-arvoon henkilövalinnoissa.

”Toiveena muuttaa poliittista kulttuuria”
Nurminen kertoo, että miehet ovat ottaneet kampanjan hyvin vastaan.

– Suurimmaksi osaksi miehet ovat ymmärtäneet, että kampanjan tarkoituksena on myös se, että miehet miettivät omia etuoikeuksiaan. Moni on tullut sanomaan, että kampanja on tässä onnistunut.

Nurmisen mukaan joukossa on tosin ollut myös sellaisia kommentteja, jotka osoittavat, että seksististä ja esineellistävää toimintaa vastaan on tarvetta taistella.

– Toiveena on, että tämä pieni kampanja osaltaan vähän muuttaisi poliittista kulttuuria Suomessa, Nurminen sanoo.

Jutta Urpilainen kommentoi Demokraatti-lehdessä, ettei tiennyt kampanjasta ennen kuin siitä uutisoitiin. Hän aikoi silti harkita pukeutumista verkkosukkahousuihin itsekin.

– Tasa-arvosta ei koskaan voi puhua liikaa ja jos se nostetaan pinnalle tällaisella vähän hauskalla ja humoristisella tavalla kuten verkkosukkahousuilla, niin mikäs siinä, Urpilainen sanoi Demokraatille.

Puheenjohtajavalintaan kampanja ei ota kantaa, ja Rytkösen mukaan siihen osallistuu kaikkien kolmen ehdokkaan kannattajia. Rytkönen painottaa myös, että DemFem ei ole naisverkosto, vaan sen toimintaan osallistuu kaikkia sukupuolia, ja verkosto on nostanut esiin myös miessukupuolta ja seksuaalivähemmistöjä koskevia feministisiä kysymyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma: Tyttöjen ja poikien wc:t pidettävä erillään

Perussuomalaiset sanovat kuntavaaliohjelmassaan tiukasti ei tyttöjen ja poikien vessojen ”ideologiselle yhdistämiselle”. Puolueen mielestä vessojen säilyttäminen kouluissa erillään on suorastaan ihmisoikeus.

Ideologisen feminismin ajatukset saavat vaaliohjelmassa arvostelua. Tyttöjen on saatava olla tyttöjä ja poikien poikia.

Vaaliohjelmassa kannustetaan kuntia osallistumaan kielikokeiluun, jossa ruotsi ei ole pakollinen aine. Erilaiset tasoryhmät pitäisi palauttaa. Maahanmuuttajalasten kielenopetuksesta ja koulukelpoisuudesta pitää huolehtia eriytetysti eikä muiden lasten oppimisen kustannuksella. Suvivirsi pitää voida laulaa kouluissa jatkossakin.

Turvapaikan hakijoiden vastaanottamisen tulee perussuomalaisten ohjelman mukaan olla kunnille vapaaehtoista. Maahanmuuttajien kotouttamisessa pääpaino pitää olla suomalaiseen yhteiskuntaan sopeuttamisessa. Laittomasti maassa olevien palveluiden lisäämistä perussuomalaiset eivät hyväksy, ja kunnalliset maahanmuuton houkuttimet on karsittava pois.

Vihreä ideologia saa perussuomalaisten kuntavaaliohjelmassa kyytiä. Perussuomalaiset vaativat, etteivät kunnat saa myöntää uusia rakennuslupia tuulivoimaloille, ennen kuin niiden terveysvaikutukset on selvitetty.

Liikennesuunnitteluakaan ei saa tehdä ideologisesti ”pyöräilyn tai muun ekomatkailun ehdoilla”. Kuntien viranomaisten on toimittava lievennetyn jätevesiasetuksen mukaan ja vapautettava kiinteistön omistaja viemäriin liittymisestä, jos kustannukset ovat tälle kohtuuttomat.

Kokonaan perussuomalaiset eivät vihreyttä tyrmää. Kaupungeissa sijaitseviin metsiin ja viheralueisiin kajoaminen tulee puolueen mielestä olla kaavoituksessa vasta viimeinen vaihtoehto. Asuntotuotannossa on huomioitava ensisijaisesti pienituloiset, ja suomalaisten hyvinvoinnin tulee mennä kaiken edelle.

Lasten kotihoidon mahdollisuutta ei saa perussuomalaisten mielestä romuttaa eikä rangaista perheitä, jotka haluavat hoitaa pikkulapset kotona.

Perussuomalaiset eivät halua avata sosiaali- ja terveyspalveluja suuryritysten voitontavoittelulle. Sen sijaan pienten ja keskisuurten yritysten ja kolmannen sektorin roolin vahvistaminen palvelujen tuottamisessa on puolueen mieleen. Lähipalvelut halutaan säilyttää.

Kuntien hankinnoissa tulisi perussuomalaisten mukaan painottaa kotimaisuutta ja paikallisuutta. Lähiruoka pitää nostaa sille kuuluvaan arvoonsa oikealla tavalla – ei minään urbaanina vihertrendinä, vaan kestävänä tapana tuottaa hyvää suomalaista ruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Single Somali Men Stage Protest Over Outrageous Bride Prices (Must See) | Gossip Mill Nigeria

Single Men Stage Protest Over Outrageous Bride Prices In Somalia, $15,000 for a virgin , Fairly Used Ladies cost below $10,000

Anonyymi kirjoitti...

Astrid Thorsia kohdeltiin kaltoin tasa-arvovaltuutetun virantäytössä – hallitus on selityksen velkaa
Mistä selvästi kokeneemman hakijan syrjintä johtui, kysyy HS:n Kuukausiliitteen toimittaja Unto Hämäläinen.


PÄÄMINISTERI Juha Sipilän (kesk) hallitus nimitti torstaina uudeksi tasa-arvovaltuutetuksi varatuomari Jukka Maa­rianvaaran. Päätös tehtiin oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps) esityksestä.

Maarian­vaara on syntynyt vuonna 1970. Hän on tehnyt lähes koko työ­uransa terveyden­huoltoalan ammatti­järjestössä Tehyssä: ensin lakimiehenä ja neuvottelupäällikkönä ja viimeiset seitsemän vuotta edunvalvontatoimialan johtajana. Virkamies­kokemusta Maarianvaaralla on pari vuotta Vantaan tuomiokunnan notaarina ja Turvatekniikan keskuksen ylitarkas­tajana.

Tasa-arvovaltuutetun virkaa haki kuusi henkilöä, joista ylsi ­loppusuoralle kaksi. Toinen heistä oli varatuomari ­Astrid Thors.

THORS on syntynyt vuonna 1957. Hänellä on pitkä virkakokemus valtionhallinnosta, Helsingin kaupungin palveluksesta ja kunta-alan etujärjestöstä. Hän on ollut asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Lisäksi Thors on ollut Euroopan par­lamentin jäsenenä kahdeksan vuotta, kansanedustajana yh­deksän vuotta ja ministerinä neljä vuotta.

Viimeksi Thors työskenteli kolme vuotta Euroopan turvallisuus- ja yh­teistyöjärjestön Etyjin vähemmistövaltuutettuna. Toista kautta ei tullut, koska Venäjä vastusti. Venäjä ei pitänyt siitä, että hän oli moittinut maata vähemmistökansojensa sorrosta.

On helppo havaita, että Astrid Thors olisi normaaleilla nimitysperusteilla ollut kokeneempi ja pätevämpi kuin Jukka Maarianvaara, mutta häntä ei valittu.

SIKSI hallitukselle pitää esittää muutama kysymys.

Johtuiko syrjintä poliittisista syistä? Olihan Thors aikoinaan Rkp:n – siis oppositiopuolueen – poliitikko. Perussuomalaiset arvostelivat Thorsia takavuosina voimakkaasti. Riitaa oli muun muassa maahanmuutosta.

Vai johtuiko syrjintä kielitaustasta? Thors on ruotsinkielinen, joskin valtion kielitutkintolautakunnan mukaan hänen suomen kielen taitonsa on erinomainen.

Vai johtuiko syrjintä sukupuolesta? Haluttiinko tasa-arvovaltuutetun tehtävään vaihteeksi mies, sillä naiset ovat pitäneet tätä virkaa hallussaan jo pitkään?

Entä johtuiko syrjintä iästä? Virka tosin täytettiin viideksi vuodeksi, joten kauden päättyessä huhtikuussa 2022 Thors on 64-vuotias. Valtion viran ylin eroamisikä on 68 vuotta.

HALLITUS on selityksen velkaa varsinkin siksi, että Astrid Thorsia on vastikään kohdeltu kaltoin kansainvälisessä nimityksessä.

Nyt näyttää, että sama temppu olisi tehty hänelle kotimaassa.

Anonyymi kirjoitti...

Nainen suhteistaan varattuihin: Salarakkaana saa rusinat pullasta

Tilastojen mukaan noin joka kolmas on ollut uskoton, uutuuskirja Toisen kanssa - tarinoita kolmiodraamoista kertoo. Mutta mikä siihen ajaa?

Toimittajat Sanna Raita-aho ja Tuija Sorjanen käsittelevät tuoreessa kirjassaan Toisen kanssa monimutkaisia parisuhdekuvioita. He ovat haastatelleet eri-ikäisiä miehiä ja naisia pettämisestä sekä petetyksi joutumisesta.

Raita-aho ja Sorjanen haluavat rikkoa pettämisen tabua: Pettäminen tuomitaan, mutta se on silti hyvin yleistä. Kirjassa pohditaan muun muassa sitä, kuinka uskottomuuteen päädytään.

Kirjaan haastateltu psykoterapeutti Miikka Lundgren toteaa kirjassa, että parisuhteissa tulee aina aika ajoin ahdistavia tunteita, mutta joskus niitä ei osata käsitellä. Toisten keino on pettäminen.

- Jos parisuhteessa ei siedetä parisuhteessa nousevaa ahdistusta, niitä voidaan lähte ratkomaan uskottomuuden kautta. parisuhteissa tulee tilanteita, jossa ahdistaa. Oleellista on löytää keinot, jolla sitä voisi sietää. Ne ovat yksilöllisiä, mutta myös parisuhteen keinoja, Lungren kuvailee haastattelussa.

Kirjassa tiivistetään yleisimpiä syitä uskottomuudelle:

Seksin puute.Pelko sitoutua toiseen ihmiseen. Keskusteluyhteyden katkeaminen. Yksinäisyys, epätasa-arvon tai arvottomuuden tunne suhteessa.

Kunnioitus, avoimuus sekä myönteisen palautteen saaminen ovat kuitenkin asioita, jotka auttavat suhteiden onnistumisessa, kirjassa todetaan.

"Toiset naiset ovat tavallisia naisia"
Kirjaan on haastateltu Jaana-nimellä esiintyvää naista, joka kertoo olleensa toinen nainen monta kertaa usean vuoden aikana.

Jaana kuvailee olleensa pitkässä suhteessa ja että ero oli vaikea.

- Eron jälkeen en ole ehkä ollut tarpeeksi vahva suhteeseen. En ole ollut vielä tarpeeksi voimissani ja harjoittelen suhteessa olemista, hän toteaa.

Jaana kuvailee pelkäävänsä, että kadottaisi itsensä parisuhteessa, että joutuisi luopumaan itsestään. Nuoruuden suhteessaan hän joutui petetyksi, kosti sen pettämällä ja uskoo myös sen vaikuttaneen hänen suhtautumisensa miehiin. Hän ei kannata pettämistä, mutta painottaa vastuuta.

- Pettäminen on aina pettäjän valinta. Se ei ole petetyksi tulleen syy. Olen kuitenkin ymmärtänyt sen, että joskus suhteessa voi olla sellaisia ongelmia, että niistä ei jostain syystä pystytä puhumaan, hän toteaa kirjassa.

Jaana on suhteessa varattuun mieheen, mutta tietää että miehellä on ollut myös muita rinnakkaissuhteita. Hän pohtii kirjassa sitä, eikö hän kaipaa "parempaa", mutta toteaa, että ei itsekään halua sitoutua.

Jaana kuvailee toisen naisen roolia.

- Ne hetket, kun näkee toista, ovat satumaisia, taianomaisia, epätodellisia. Saa rusinat pullasta. Tapaamiset ovat todella positiivisia ja voimakkaita tunnekokemuksia herättäviä, hän sanoo kirjassa.

Silti hän myöntää pohtivansa, kuinka salarakkaana olemisessa odottaminen on kuluttavaa ja että siinä joutuu osittain elämään toisen ehdoilla.

Parisuhteen ulkopuolisia ihastumisia
Jaanan mukaan pettämistä ei kuitenkaan uskalleta käsitellä niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla. Ongelmiin ei uskalleta tarttua, hän sanoo.

- Niin sanotut toiset naiset ovat aivan tavallisia naisia. Se tuntuu herättävän pelon. Onhan mahdollista, että omalle kohdalle voisi osua pettämistä, hän toteaa.

Jaana kertoo olleensa parisuhteissa monessa roolissa, eikä hyväksy pettämistä, vaikka ymmärtää siihen johtaneita syitä ja sitä, miksi salasuhde voi jatkua.

- Nyt kun olen ollut pettäjä, petetty ja toinen nainen, olen saanut perspektiiviä eri näkökulmista. Mielestäni petetyksi tulleella on oikeus tietää. Ja pettäjällä on velvollisuus kantaa vastuu. Usein kuitenkaan pettäjä ei joudu vastuuseen, hän toteaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kokemus ei itsessään tee päteväksi, vaan päinvastoin se voi paljastaa asianomaisen kyvyttömyyden ja saamattomuuden.

Suomi kärsii joka päivä siitä, ettei Thors maahanmuuttoministerinä toimiessaan viitsinyt solmia perusteettomien turvapaikanhakijoiden palautussopimuksia lähtömaiden kanssa samaan aikaan kun muut Pohjoismaat niitä tekivät.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Ukkola: Miksi lapsille pakkosyötetään ideologiaa?
Milloin ideologia otti vallan tarhoissa ja kouluissa? Nyt pakkoruotsin rinnalle tulee pakkoporkkana ja pakkofeminismi, kirjoittaa Sanna Ukkola.


Tasa-arvokasvatusta vauhditetaan kouluissa tänä vuonna myös jakamalla ysiluokkalaisille kirja “Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”. Mukana valtakunnallisen hankkeen rahoittamisessa on esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriö - ja feministinen ajatushautomo Hattu.

Kirja on täynnä järkyttäviä yleistyksiä, jotka ehkä pätevät kirjailijan synnyinmaassa Nigeriassa mutta eivät Suomessa 2017. Kirjan mukaan naisia esimerkiksi opetetaan pyrkimään naimisiin, mutta miehiä ei. Yhteiskunta pitää naimatonta naista epäonnistuneena, mutta mies ei ole vielä löytänyt “sitä oikeaa”. Kirjan mukaan tytöille opetetaan, etteivät he voi olla seksuaalisia olentoja samalla tavalla kuin pojat. Vanhemmista ei kuulemma ole vastenmielistä kuulla, että pojalla on tyttöystävä. Mutta tytön poikaystävä ei tule kuuloonkaan.

Täyttä höpinää 2000-luvun Suomessa.

“Miltä vaikuttaisi, jos pankkien, ajatushautomo Liberan ja valtiovarainministeriön yhteishankkeena syntyisi pamfletti ‘Meidän kaikkien pitäisi olla liberalisteja’? Olisiko mahdollista jakaa tällainen teos kokonaiselle ikäluokalle”, ihmetteli historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juho Mäenpää Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun).

Hän ei aio jakaa oppilailleen kirjaa, koska hän ei omien sanojensa mukaan halua alkaa “kiistanalaisia ideologioita propagoivien tahojen mainoshenkilöksi”.

Viime lokakuussa opetushallitus väitti, että sukupuolen jatkuva mainitseminen antaa lapselle ylikorostuneen käsityksen sukupuolen merkityksestä. Opetushallituksen mukaan lapsia on tärkeää puhutella nimillä, ei joukkona “tytöt” tai “pojat”.

Hieman nurinkurista on tietysti sekin, että jos sukupuolieroja ei saisi kouluissa siis korostaa niin miksi lapsille jaetaan kirja feminismistä - jossa puhutaan pelkästään sukupuolista.

Aikuiset ovat vapaita valitsemaan ideologiansa ihan itse. Jokainen saa uskoa siihen, mihin haluaa ja valita itse vaikkapa ruokavalionsa. Mutta onko oikein pakottaa pieni lapsi syömään aikuisen ideologian mukaan tai tuputtaa lapsille muitakaan poliittisia aatteita jo alakoulusta lähtien? En olisi siitä ihan varma.

Anonyymi kirjoitti...

Feminist at #WomensMarch Gets Taste of Gender Equality After Punching Man - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Rinne mainitsi linjapuheessaan sosiaaliturvan uudistamisen ja feminismin - demariyleisö innostui

Näpertelystä kritisoitu Rinne palasi puheessaan ihmiskunnan historian alkulähteille.

Päivänpolitikoinnista ja näpertelystä arvosteltu SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne piti sunnuntaina SDP:n puoluekokouksessa linjapuheen, jossa hän palasi aina ihmiskunnan historian alkulähteille.

- Keräily- ja metsästysyhteiskunta kehittyi kymmenien tuhansien vuosien aikana, maatalous tuhansien, teollisuus satojen ja jälkiteollinen yhteiskunta kymmenien vuosien kuluessa, Rinne kertasi.

- Olemme todennäköisesti vasta päässeet kurkistamaan esimerkiksi informaatioteknologian koko käyttövoimaan ja potentiaaliin, Rinne jatkoi.

Suurimmat aplodit Rinne sai mainitessaan, että SDP esittelee ennen seuraavia eduskuntavaaleja uuden sosiaaliturvamallin, jonka yhtenä lähtökohtana käytetään demarinuorten esitystä.

Yleisö innostui myös Rinteen linjauksesta, jonka mukaan SDP on feministinen puolue.

- Seuraavat askeleet kohti tasa-arvoa otamme, kun uudistamme perhevapaajärjestelmän ja palautamme subjektiivisen päivähoito-oikeuden, Rinne lupasi.

Rinne ilmoitti myös, että SDP nostaa Eurooppa-politiikan väkevästi hallituksen agendalle "kun SDP nousee pääministeripuolueeksi".

Donald Trumpin ensimmäisten päivien päätökset ovat ehtineet sysätä Rinteen mukaan maailman "pimeiden aikojen partaalle".

- Viheliäisimpiä ovat olleet päätökset hätää pakenevien ihmisten maahantulon kieltämiseksi, Rinne sanoi.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija väittää: Sinkut ovat onnellisempia – ”Naisten odotukset ovat kasvaneet”

Avioliittoja solmitaan vähemmän kuin ennen, eivätkä ne vähätkään ole silkkaa auvoa. Jopa yksineläjät ovat tyytyväisempiä elämäänsä kuin avioliitossa elävät, väittää tutkija.
Televisio-ohjelmissa avioidutaan nykyisin jo sokkona. Avioliitto puskee esiin jatkuvalla syötöllä ja kirjavilla tavoilla.

Avioliiton asema on edelleen vankka, mutta sen suosio on ollut supistumaan päin. Väestöliiton vuoden 2016 perhebarometrista selviää, että 1990-luvulla Suomessa oli avioliitossa eläviä 700 000 enemmän kuin nykyään.

Sen sijaan avoliiton suosio on lisääntynyt tasaisesti kaikissa ikäluokissa. Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula sanoo, että kaipuu parisuhteen solmintaan on ollut ja on edelleen ihmisen elämän perustavampia tarpeita, mutta avioliitto ei ole enää yhtä houkutteleva vaihtoehto kuin aikaisemmin.

Perinteinen avioliitto kantaa mukanaan historiallista painolastia odotuksineen, arvioi avio- ja avoliittoja tutkinut Stanfordin yliopiston Michael J. Rosenfeld vuonna 2015 julkaistussa tutkimusraportissa.

– Avioliitto ei vastaa enää kovin hyvin sitä, mitä naiset ja miehet olettavat sukupuolten tasa-arvolta, Rosenfeld selvittää.

Aviomiehet odottavat Rosenfeldin mukaan usein, että vaimo hoitaa ison osan lastenhoidosta ja arjen kotitöistä. Kuorrutuksena kakun päälle naisen odotetaan edelleen ottavan miehen sukunimen.

– Avioliitto instituutiona on ollut melko hidas saavuttamaan sukupuolten tasa-arvon vaatimukset.

Sen sijaan ei-aviollisista suhteista tällainen painolasti puuttuu, mikä voi tehdä suhteesta mukautuvamman ja romanttisemman.

Anonyymi kirjoitti...

4 444 uhria – Australian katolisen kirkon lastenhyväksikäytön laajuus paljastui | Yle Uutiset | yle.fi

...
Pahimmassa tapauksessa hiippakunnan papeista jopa 40 prosenttia oli hyväksikäyttänyt lapsia.
...
Valtaosa uhreista oli poikia.
...

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvovaltuutetuksi valittiin pätevimmäksi arvioitu hakija
Haastatteluiden lisäksi hakijoista tehtiin henkilöarviointi, jonka tulokset tukivat haastattelussa saatua vaikutelmaa.


UNTO HÄMÄLÄINEN käsitteli Näkökulma-kirjoituksessaan (HS Kotimaa 4.2.) tasa-arvovaltuutetun valintaa.

Tasa-arvovaltuutetun kel­poisuusvaatimuksena on oikeustieteen ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi perehtyneisyys viran tehtäväalaan ja käytännössä osoitettu johtamistaito. Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen kielen suul­linen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Hakuilmoituksessa todettiin, että tehtävän menestykselliseen hoitamiseen tarvitaan valmiuksia johtaa ja kehittää laaja-alaista toimintaa, hyvää yhteistyö­kykyä, vuorovaikutus- ja organisointitaitoja sekä riittävää kielitaitoa. Haastatteluiden lisäksi hakijoista tehtiin henkilöarviointi, jonka tulokset tukivat haas­tattelussa saatua vaikutelmaa. Viran tehtävänalan hyvän tuntemuksen osalta ansiona pidettiin tasa-arvoasioiden asiantuntemuksen lisäksi tehtävän kan­nalta keskeisen työelämälain­säädännön tuntemusta.

Tehtävään valittiin edellä mainituilla perusteilla pätevimmäksi arvioitu hakija. Perusteet on tarkemmin käyty läpi esittelymuistiossa.

Jari Lindström

oikeus- ja työministeri (ps)

Anonyymi kirjoitti...

Reserviläisliiton Hakola: Naisten kutsunnat enemmän asenne- kuin rahakysymys

Reserviläisliiton toinen varapuheenjohtaja Terhi Hakola pitää Pääesikunnan nihkeää suhtautumista naisten kutsuntoihin enemmän asenne- kuin rahakysymyksenä. Asiasta kertoo Reserviläinen-lehti.

Hakolan mielestä rahallinen sijoitus kannattaisi, sillä kutsuntojen avulla asepalvelukseen saataisiin nykyistä enemmän motivoitunutta väkeä.

STT kertoi tänään, ettei Pääesikunta näe naisten kutsunnoille tarvetta. Kutsuntojen ulottaminen naisiin kaksinkertaistaisi Pääesikunnan arvion mukaan kutsuntojen hinnan 7,4 miljoonaan euroon.

Pääesikunta perustelee kantaansa myös sillä, ettei armeijan käyvien naisten määrää ole syytä kasvattaa, koska sodan ajan joukkojen tarve ei vaadi sitä. Pääesikunnan mukaan naisten pakollinen osallistuminen kutsuntoihin voisi johtaa naisten "hallitsemattomasti lisääntyvään haluun suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus".

Tämä johtaisi siihen, että esimerkiksi koulutusorganisaatio joutuisi uuteen tarkasteluun.

Aseistakieltäytyjien liiton mukaan nykyinen vain miehiä koskeva kutsuntapakko on johtanut sotilaiden liikakoulutukseen. Liiton mukaan ratkaisuna olisi kaikille vapaaehtoinen asepalvelus.

– Mikäli miehiä koskeva pakko poistetaan, ei puolustusvoimilla liene syytä olla huolissaan mahdollisesti liian suuresta vapaaehtoisten naisten määrästä, liiton tiedotteessa sanotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Marin puolustaa nuijittua Krista Kiurua: ”Ala-arvoista ja suorastaan ilkeää”

Tamperelainen kansanedustaja, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin puolusti Facebookissa ja Twitterissä entistä demariministeri Krista Kiurua, jota on viime päivinä käsitelty kriittisesti monien tiedutusvälineiden jutuissa.

– Viime päivien uutisointi SDP:n kansanedustajasta Krista Kiurusta on ollut ala-arvoista ja suorastaan ilkeää. Krista on arvokas toimija sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä kuten jokainen meistä, Marin kirjoittaa.

Hän jatkaa vielä päivitystään:

– Hän on tehnyt tärkeää työtä kansanedustajana, ministerinä ja puoluejohdon jäsenenä viimeisten vuosien aikana. Kiitos Kristalle tästä työstä ja työ jatkuu. SDP ei jätä ihmisiä yksin kun heillä on vaikeaa. Me puolustamme ja tuemme heitä juuri silloin!

Krista Kiuru putosi viime viikonloppuna kaikista sdp:n luottamustehtävistä ja hän luopui itse ehdokkuudestaan puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Hänellä ei myöskään ollut oman piirinsä luottamusta tehtävään.

Iltalehden Olli Ainola kirjoitti Kiurusta ennen puoluekokousta, että tämä on häikäilemätön peluri ja vallanhimoinen myrkyttäjä Helsingin Sanomien Marko Junkkari kirjoitti puoluekokouksen jälkeen, että Kiurun poliittinen katastrofi herättää monissa vahingoniloa Puoluekokouksen jälkeen Ainola kirjoitti Kiurusta otsikolla ”Krista Kiurulla yhtä julma loppu kuin Stalinin teurastajalla”. Kiuru yritti Ainolan mukaan kammeta itsensä demareiden ministerijonon ohi härskisti juonitellen, mutta joutuikin juomaan sekoittamastaan myrkkymaljasta Timo Haapala kirjoitti Ilta-Sanomissa, että ”ahneelle Kiurulle tuli Lahdessa onneton loppu”

Entä halaukset?
Monissa lehdissä spekuloitiin, että puheenjohtajaksi valittu Antti Rinne vältteli tahallaan Kiurun onnitteluhalaista.

Tähän Rinne herkesi kommentoimaan, että hän ei edes huomannut, että Kiuru lähestyi häntä halaustoivein.

Tähän keskusteluun Sanna Marin on ottanut kantaa Facebook-päivityksellään.

Anonyymi kirjoitti...

Ex-demariministeriä lyötiin kuin vierasta sikaa – menikö jo överiksi?

Kansanedustaja Krista Kiurun toiminta SDP:n puoluekokouksessa viikonloppuna nostatti runsaasti puhetta, samoin hänen kohtelunsa mediassa.

– Krista Kiurua lyötiin demareiden puoluekokouksen uutisoinnissa kuin vierasta sikaa. En ole moista nimittelyä ja lokaamista ennen nähnyt, kirjoitti entinen puoluesihteeri Mikael Jungner Facebook-sivuillaan.

Jungner viittasi ennen muuta Iltalehden juttuihin, joissa esimerkiksi Olli Ainolan johtopäätös oli, että Kiuru on tehnyt omalla toiminnallaan itsestään puoluehylkiön.

Kollega Tommi Parkkonen säesti omassa raportissaan puoluekokouksesta.

– Kiuru on onnistunut tekemään sen verran juonikkaita kuvioita halussaan päästä takaisin ministeriksi, että jopa omat puoluekollegat näyttävät kääntäneen hänelle selkänsä.

Entinen asunto- ja viestintäministeri sekä opetus- ja viestintäministeri Kiuru olisi halunnut tavoitella puoluevaltuuston puheenjohtajuutta. Siltä paikalta on hyvät mahdollisuudet päästä takaisin ministeriksi.

Niinpä porilainen Kiuru halusi Satakunnan piirin esittävän häntä puheenjohtajaehdokkaaksi, mutta piirin äänestyksessä hän hävisi JHL:n porilaiselle luottamusmies Tommi Raunelalle äänin 24–12.

Sen jälkeen Kiuru kertoi julkisuuteen itse luopuneensa ehdokkuudesta, mikä vähintään hämmensi kokousväkeä Lahdessa ja pohjusti Iltalehden raportointia.

Mikael Jungner sanoo Facebookissa tuntevansa empatiaa Kiurun puolesta.

– Hassua että kukaan ei näytä nousseen Kristan tueksi. Katsotaan vaan vierestä. Vähän kuin koulukiusaamista aikoinaan.

– Arvaan tietysti miksi Krista ärsyttää. Mutta silti. Riippumatta siitä mitä Krista on pelannut tai söheltänyt, tuollainen kohtelu ei ole oikein.

Myös puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin arvostelee Facebookissa Kiurun kohtelua. Hänen mukaansa Sdp ei jätä ketään yksin.

Jungnerin avausta seuraa pitkä kommenttiketju.

– Lopettakaa eläinkokeet – käyttäkää toimittajia: niillä ei ole tuntoaistia, kuuluu yksi kannanotto.

– Porilaisena ymmärrän kyllä hyvin, että vittuilu on välittämistä, sanoo muuan porilainen.

Krista Kiuru toimi Lahden puoluekokoukseen saakka Sdp:n 3. varapuheenjohtajana, mutta ei voinut asettua uudelleen ehdolle, koska tavoitteli puoluevaltuuston puheenjohtajuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaa sukupuoli:

Voiko enempää mennä parkkeeraus pieleen? Mies salakuvasi käsittämättömän näyn ikkunasta - Aamulehti

Anonyymi kirjoitti...

http://www.socialmatter.net/2016/02/07/when-feminism-started-a-war/

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Palkinto meni oikeaan osoitteeseen ja toivottavasti auttaa jaksamaan jatkon kannalta. Laasanen, sinulla ON lukijoita. Tukea ajatuksillesi on enemmän kuin näkyy koska sitä ei hyväksytä sosiaalisesti. Edustat monia ja työsi on arvokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Female Dutch doctor drugged a patient's coffee then asked her family to hold her down as she fought not to be killed - but did not break the country's euthanasia laws

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmisto-opiskelijat PS-nuorten vastakampanjasta: Uusnatsistisen alt-right-yhteisön viesti nielty purematta

Vasemmisto-opiskelijat suomii perussuomalaisten nuorten vastakampanjaa, joka on ottanut maalitaulukseen kaikille yhdeksäsluokkalaisille jaettavan Chimamanda Ngozi Adichien teoksen Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä.

Perussuomalaiset nuoret arvostelevat koululaisille jaettavaa kirjaa vääristyneestä feminismikuvasta. He tarjoavat tilalle Suomen perusta -ajatuspajan teosta Epäneutraali sukupuolikirja.

Vasemmisto-opiskelijoiden mukaan perussuomalaisten nuorten näkemys feminismistä on pahasti metsässä. Ps-nuorten väittämä nykyfeminismin naiskeskeisyydestä on järjestön mukaan harhaluulo, koska länsimainen feminismi kritisoi myös vain miehiin kohdistettua maanpuolustusvelvoitetta, kannustaa miehiä aktiivisempaan vanhemmuuteen ja purkaa epärealistista kuvaa machomiehestä.

– Perussuomalaiset nuoret on pureksimatta niellyt uusnatsistisen alt-right-internetyhteisön viestin feminismin perimmäisestä luonteesta. Vasemmisto-opiskelijoiden mielestä Perussuomalaisten nuorten toiminta on itseasiassa transfobista, homofobista ja naisvihamielistä.

– Perussuomalaiset nuoret on aikaisemminkin kampanjoinut perinteisten sukupuoliroolien ja sukupuoliajattelun puolesta ymmärtämättä, että kyseessä on keinotekoinen ja ulossulkeva määritelmä ihmisyydestä, Vasemmisto-opiskelijat lataavat vastineessaan.

Vasemmisto-opiskelijat vaatii, että Perussuomalaiset nuoret laskee “sinivalkoiset lasinsa” silmiltään näkemään feminismin edistävän rauhaa ja rakkautta.

Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä -kirjaa jaetaan yhdeksäsluokkalaisille muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön, Otavan, Jyväskylän yliopiston, Tampere-talon ja feministisen ajatushautomo Hatun tarjoaman rahoituksen turvin.

Anonyymi kirjoitti...

Opiskelijatyttö Emily, 20, nauttii hulppeasta luksuselämästä vanhempien miesten rahoilla – poikaystävä hyväksyy vieraat kumppanit

Opiskelijatyttö Emily Bulea tapailee varakkaita vanhempia miehiä maksaakseen opiskelunsa.
Kalifornialaisopiskelija Emily Bulean elämä on hyvin erilaista kuin monen nuoren naisen ikätoverin. Emily, 20, saa kutsuja tähtiä tulviviin julkkisbileisiin, hän käy illallisilla huippuravintoloissa, eivätkä hänen kaikki rahansa mene opiskelumaksuihin.

Emilyllä on varaa jopa törsätä Swarowskin kristalleista tehtyihin 470 euroa maksaneisiin rintaliiveihin.

Emily ei kustanna luksuselämäänsä työskentelemällä esimerkiksi tarjoilijana tai myyjänä, kuten monet muut opiskelijat, vaan Emily on omien sanojensa mukaan Sugar Baby. Vanhemmat varakkaat miehet maksavat Emilyn elämisen.

Opiskelijatyttö kertoo Barcroft Medialle ryhtyneensä tapailemaan vanhempia miehiä maksaakseen opiskelunsa. Emilyn mukaan miehet maksavat hänelle seurasta, ei seksistä. Usein varakkaat miehet maksavat hänelle siitä, että hän lähtee heidän seuralaisekseen eri tilaisuuksiin.

– Olen saanut kutsuja yksityisklubeille, takahuonepasseja eri tähtien keikoille ja muuta sellaista, Emily listaa työnsä tuomia etuuksia.

– Olen ostanut miesten rahoilla satoja euroja maksavia mekkoja ja 470 euroa maksaneet Swarowskin kristallirintaliivit. Jos haluan lähteä lomalle, niin minulla on varaa mennä ihan minne vain, Emily intoilee.

Aluksi Emily eli kaksoiselämää ja salasi muiden miesten tapailun poikaystävältään Jackilta. Lopulta miesten kanssa deittailu vei niin paljon aikaa, että Emilyn oli kerrottava Jackille vieraiden miesten elättävän hänet.

– Oli vaikea selittää, että miksi en ikinä voinut tavata häntä perjantai-iltaisin. Hän oli sokissa kun kerroin hänelle muista miehistä. Olimme menneet yhdessä salille ja pyysin häntä istumaan alas. Kerroin suoraan, että minulla on treffit toisen miehen kanssa samana iltana.

Järkyttynyt Jack vaati päästä mukaan treffeille, jotta hän pystyisi tarkkailemaan mitä Emily tapaamisissa puuhailee.

– Lopulta hän kuitenkin ymmärsi, että se ei ole hyvä idea.

Emilyn mukaan Jack on nyt hyväksynyt hänen erikoisen elämäntyylinsä.

– Se ei oikein ole sellainen juttu josta voisin kertoa äidille. ”Äiti, tyttöystäväni käy vieraiden miesten kanssa treffeillä”. En halua hänen tekevän tätä työtä elämänsä loppuun asti. Nyt asia ei haittaa minua, koska hän on opiskelija ja tarvitsee rahaa, Jack pohtii.

Opiskelijaneito korostaa olevansa vanhemmille miehille erityisesti henkinen kumppani, eikä seksi ole osa järjestelyä.

– Ihmiset luulevat, että harjoitan prostituutiota. Minua arvostellaan ja pilkataan, koska ihmiset eivät ymmärrä tai kunnioita ammattiani, Emily sanoo.

– Seuralaiselle maksetaan seksipalveluista. Sugar baby voi olla monia eri asioita. He voivat tarjota miehille henkistä kumppanuutta.

Emily myöntää, ettei ole kertonut totuutta työstään kaikille ystävilleen, sillä pelkää arvostelua.

– Valehtelen aina hieman, ettei minun tarvitse selittää koko kuviota. Saatan sanoa työskenteleväni ravintolassa, tai että emännöin eri tilaisuuksia. Lähimmät ystäväni ja perheeni tietävät, että saan rahaa miesten tapailusta.

Anonyymi kirjoitti...

Sirpa Selänteen mielipiteet kohauttavat – somekansa kiivastui jyrkistä sukupuolirooleista

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa nähty sympaattinen Sirpa Selänne sai tiukoilla mielipiteillään aikaan voimakkaita reaktioita sosiaalisessa mediassa.

Maria Veitola yökyläili keskiviikkona 8.2. MTV3-kanavalla nähdyssä jaksossa Sirpa ja Teemu Selänteen luona. Illan hämärtyessä Veitola, Sirpa ja Teemu nauttivat viiniä ulkotulen äärellä ja juttelivat muun muassa naisten ja miesten vastuista perheen ja kodin hoitamisessa. Sirpa Selänteellä oli hyvin selkeät mielipiteet muun muassa lapsien kasvattamisesta.

– Äiti on se kaikkein tärkein lapsille. Kunhan lapset tulevat vanhemmiksi, on isäkin tärkeä. On hullua, kun naiset haluavat tasa-arvoa. Olkaa sitten niin kuin miehet, älkääkä tehkö lapsia. Olen ihan hemmetin vanhanaikainen tässä suhteessa, hän totesi.

Sirpa kommentit jakoivat sosiaalisessa mediassa mielipiteet jyrkästi. Osa oli sitä mieltä, että miljonäärin rouvana Selänteellä ei ole käsitystä tavallisten ihmisten elämästä.

– Sirpa on omaksunut kunnon amerikkalaisen konservatiivin roolin. Mitä tapahtunut pohjoiseurooppalaiselle kasvatukselle? MTV:n Facebook-sivuille postatun uutisen alle kommentoitiin.

– Kyllä minäkin olisin voinut kotiin jäädä jos äijä tienaisi miljoonia vuodessa. Voi Sirpa hyvä toiset katso joutuu tekemään duunia ihan sen takia että saa rahaa elämiseen halusi tai ei, kommentoi Facebookissa toinen nettilukija.

Moni oli kuitenkin hänen kanssaan samoilla linjoilla, tai muuten arvosti suomalaisnaisen jämäkkää asennetta.

– Hän puhuu rehellisesti omista kokemuksistaan ja tunteistaan. Hyvin on jaksanut, eräs Facebook-kommentoija sanoo.

– Samaa mieltä. Lapsi tarvitsee äitiään ja se vaan on aina ollut niin että nainen hoitaa kotihommat ja perheen ja mies käy töissä hankkimassa perheelle elannon.Sitten kun lapsi on vähän vanhempi niin takas töihin. Mut jos joku haluaa tehdä toisin niin antaa mennä vaan. Ei oo mun asia, toteaa toinen.

Anonyymi kirjoitti...

4 tapaa, joilla miehet sairastuvat syömishäiriöön: suomalaistutkija selvitti, miten eri tavoin sairaus voi alkaa – ja miksi siitä pitää puhua - Nyt.fi - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Transgender Love Story: Life After Surgery - YouTube

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiskauppa kukoistaa ja Bacha Bazi -ilmiö on tullut Suomeen | MV!!??

...
Suomessa auttamisjärjestelmään ohjautuneiden alaikäisten henkilöiden kohdalla on tavattu enenevässä määrin myös Bacha Bazi –nimistä ilmiötä, jossa täysi-ikäiset miehet käyttävät alaikäisiä poikia seksuaalisesti hyväkseen.

Yleinen Bacha Bazin muoto on poikien pukeminen naisten vaatteisiin ja heidän pakottamisensa tanssijoiksi vanhemmille miehille, mikä johtaa yleensä seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvään ihmiskauppaan.
...

Lehdistötiedotteet - Maahanmuuttovirasto

...
Auttamisjärjestelmään on tullut useita poikia, jotka ovat joutuneet niin sanotun Bacha Bazi -ilmiön kohteeksi.
...

Anonyymi kirjoitti...

Toimitusjohtajatar sai raivokohtauksen Tyksin aulassa – poliisi raudoitti naisen ja vei putkaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Osa hoitajista hiiltyi piikkipakosta – kausi-influenssarokotus tulee pakolliseksi hoitohenkilökunnalle | Yle Uutiset | yle.fi

Kahta nigerialaisnaista epäillään törkeästä ihmiskaupasta ja törkeästä maahantulon järjestämisestä | Yle Uutiset | yle.fi

Anonyymi kirjoitti...

Maire, 71, matkusti Gambia naimisiin Lamin, 34 | News | Expressen

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä taas yksi näistä entisistä/nykyisistä feministeistä?:

2017-02-11 Ylen toimittaja Iita Pirttikoski kääntyi muslimiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Feministi neuvoo: ota mallia Trumpista, hiljennä sisäinen forssalainen ja kerää kehujia ympärillesi
Saara Särmä on feministi ja kansainvälisen politikan tohtori. Hänellä on paljon sanottavaa kaikille, jotka eivät osaa arvostaa itseään.


– Kerro Saara Särmä feministivitsi.

– Mistä tietää, että E.T. oli feministi?

– No?

– Koska se näyttää ihan siltä.

Särmää naurattaa. Häntä naurattaa usein. Ei ainoastaan vitsit, vaan joissain tilanteissa ei vaan voi tehdä mitään muuta.

Yksi sellaisista tilanteista on seuraavanlainen: akateeminen mies alkaa selittää Särmälle mistä oikeastaan on Särmän omassa erikoisalassa kyse, vaikkei mies ole tutkinut asiaa päivääkään. Särmää naurattaa myös se, kun häntä vähätellään sen takia, että hän on nainen. Eihän nainen asiantuntijaroolissa voi olla.

– Joskus jää vaan monttu auki katsomaan, että mites tässä näin kävi. Joskus vaan nauraa, kun ei muutakaan voi. Joskus lähtee kiukkuisena pois ja miettii että olisipa keksinyt jonkun nasevan vastauksen.

Särmä uskaltaa myös hermostua ja puhua kovalla äänellä, mutta sitä ei aina naisilta kestetä.

– Siihen reagoidaan kovin eri lailla riippuen kuka sen tekee. Usein naisten hermostumiseen reagoidaan sellaisena, että se on kohtuuttomampaa. Miehen sanomana sama kommentti samalla äänensävyllä on vain napakkaa kritiikkiä.

Ota mallia Trumpista

Tutkija Saara Särmä on feministi ja kansainvälisen politiikan tohtori Tampereen yliopistosta. Hänen kanssaan on siis puhuttava Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista.

Särmällä on monta esimerkkiä siitä kuinka Trump yrittää vetää ympäristöään vanhanaikaiseen suuntaan. Esimerkiksi hänen hallinnossa työskentelevien naisten on pukeuduttava naisellisesti.

Voisi Trumpilta silti jotain oppia. Trump osaa arvostaa itseään.

– Trump on pokkamiesten pokkamies. On miehiä, jotka uskovat omiin kykyihinsä jopa yli omien kykyjen. Tyypillisemmin miehet osaavat yliarvioida, kun naiset tyypillisemmin vähättelevät omaa osaamistaan.

Särmä kannustaa katsomaan itselleen niin miehistä kuin naisista verrokkeja, joista ottaa mallia.

– Pokkana voi vaan mennä, ottaa valtaa ja pyrkiä muuttamaan maailmaa. Miksen mikäkin tekisi kun tuokin tekee?

Hiljennä sisäinen forssalainen

Ei itsensä nostaminen tietenkään helppoa ole. Ei Särmäkään aina osaa arvostaa itseään saavutuksista huolimatta. Se johtuu sisäisestä forssalaisesta tai vorssalaisesta, kuten forssalaiset sen itse sanovat.

– Olen Vorssasta kotoisin, niin minulla on kriitikkona sisäinen vorssalainen. Usein se kertoo, että älä nyt tee tästä numeroo, mitä sää luulet osaavas, et sää mittään osaa.

Tämän sisäisen forssalaisen kanssa on sitten keskusteltava ja todettava, että hän on väärässä.

– Kun minua pyydetään luennoimaan tai tällaiseen haastatteluun, sanon että minähän tulen ja kyllähän minä tästä tiedän. Itsensä kanssa neuvottelu pitää käydä läpi uudestaan ja uudestaan. Pikkuhiljaa tulee helpommaksi ottaa oma asiantuntijuus haltuun.

Anonyymi kirjoitti...

Feministi Saara Särmä haastaa kysymään: saatko olla arvostelematta toisten ulkonäköä?
Suomalainen nainen tuomitaan toistuvasti väärän väriseksi, näköiseksi ja kokoiseksi.


Ulkomailla Suomesta puhutaan naisen paratiisina. Hiljattain näin julisti esimerkiksi arabiankielinen mediajätti Al-Jazeera. Silti joillekin totuus on toinen: joillekin suomalainen nainen on sylkykuppi. Kotimaassaan Suomi-neito haukutaan toistuvasti lihavaksi, rumaksi ja väärän väriseksi.

Siksi suomalainen nainen tarvitsee kunnianpalautuksen. On aika myöntää ongelmat, kohdata ne ja miettiä, miten päästä eteenpäin.

Oppaaksi olemme pyytäneet Saara Särmän. Hän on tamperelainen feministi, politiikan tutkija, taiteilija, ajatushautomo Hatun johtaja, aktivisti ja miehisen ylivallan kriitikko.

Särmä jos kuka tietää, miksi ja miten suomalainen nainen poljetaan pohjamutiin – ja miten sieltä voi nousta ylös.

Hän myös heittää haasteen satavuotisen Suomi-neidon juhlijoille. Oppisimmeko elämään niin, ettemme arvostelisi toisten ulkonäköä?

Ongelma: rasismi
Saara Särmälle asia on täysin selvä: suomalainen nainen saa olla ihan sen näköinen kuin itse haluaa.

Ongelma on se, että kaikki eivät ajattele niin. Hoikan, kauniin ja vaaleahiuksisen Elovena-neidon mielikuva näyttää jämähtäneen satavuotiaan kansan alitajuntaan – ikään kuin se olisi jokin mystinen, aidon suomalaisen naisen muotti, jota ei saa rikkoa.

Särmä kertoo esimerkin.

– Felix-ketsupilla oli viime vuonna mainoskampanja, jossa tummaihoinen nainen kehui suomalaista luontoa. Tietty porukka raivostui mainoksesta. Heidän mielestään mainoksen nainen ei voi edustaa suomalaisuutta.

Toinen esimerkki: vuoden 2017 alussa tuore Miss Helsinki, Kongossa syntynyt Sephora Ikalaba, joutui rasistisen ryöpytyksen kohteeksi.

Syy meuhkaamiselle oli väärä ihonväri. Missiin kohdistunut suomalainen some-rasismi nousi uutiseksi ulkomaillakin.

Yhtä lailla kuonaa niskaansa sai viime vuoden Miss Suomi Shirly Karvinen. Elovena-muotiin ei sovi hänkään, sillä Karvisella on kiinalainen äiti.

Tässä valossa Suomi on kaukana naisen paratiisista.

– Keskustelu junnaa paikallaan. Ikään kuin mikään ei olisi muuttunut siitä, kun Lola Odusoga voitti missikisan 1990-luvulla.

Niin tosiaan, Odusogahan joutui keskelle ennennäkemätöntä vihapuhetta ja rasismia jo vuonna 1996.

Anonyymi kirjoitti...

Järvenpäässä kuhisee: kaupunki selvittää kärkipoliitikon matkat ja luottokortin käytön - Kaupunki - Helsingin Sanomat

...
Järvenpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu (kok) on käynyt kahdella ulkomaanmatkalla kaupungin laskuun ilman kirjallista lupaa matkoihin, kertoo Yle.
...

Harvinainen näky tallentui videolle – naismäkihyppääjä syöksyi kohti monttua pää edellä, erikoinen ilmalento mitattiin - Mäkihyppy - Ilta-Sanomat

Kauniin naisen tavallisen näköisestä Instagram-kuvasta yllättäen nettihitti: ”Kaikkien aikojen traagisin otos” - Viihde - Ilta-Sanomat

...
Lukuisat ihmiset ovat kirjoittaneet olevansa pahoillaan Danielin puolesta, koska kokevat, että hän teki kaikkensa päästääkseen pois niin kutsutulta ”ystävyysalueelta” ja teki kaikkensa valloittaakseen Alexin sydämen. Ihmiset pitävät julmana Alexin kirjoittamaa kuvailua ”ystävätreffeistä” ja etenkin tekstin loppukaneettia.
...

Anonyymi kirjoitti...

Afganistanilainen lääkäri huijasi marjan massit.

Anonyymi kirjoitti...

Akateemisessa virassa ollut suomalaisnainen menetti 200 000 euron eläkesäästöt huijarille, joka väitti työskentelevänsä kirurgina Kabulissa.
Vastikään akateemisesta virasta eläkkeelle jäänyt Marja, 64, on tuntenut syvää vihaa ja pettymystä itseään kohtaan ja ennen kaikkea häpeää. Hän ei tiedä, uskaltaako koskaan kertoa aviomiehelleen menettäneensä 200 000 euron eläkesäästöt vain viidessä kuukaudessa.
...
Pankissa yritettiin varoittaa Marjaa huijareista ja käskettiin olemaan lähettämättä rahaa.

– Kyllä sen vähitellen uskoin, mutta se sanotaan pankissa niin syyttäen että tunsin itseni ihan hölmöksi.

Anonyymi kirjoitti...

”Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä” – 9.-luokkalaisille jaettavasta kirjasta nousi kohu

Tämän talven kiihkeimmin inhotussa tietokirjassa on 45 pienikokoista sivua.

Tarkkaan ottaen kyse on nigerialaissyntyisen Chimamanda Ngozi Adichien esseestä Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä (Otava).

Meteli nousi, kun kerrottiin, että kirjanen lahjoitetaan piakkoin kaikille Suomen ysiluokkalaisille, tytöille ja pojille.

Tempauksen takana ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Otava, Jyväskylän yliopisto, Tampere-talo ja feministinen ajatushautomo Hattu.

Juho Mäenpää -niminen historian ja yhteiskuntaopin lehtori tarttui oitis kynään ja ilmoitti Helsingin Sanomissa, ettei suostu jakamaan kirjasta omille oppilailleen.

Mäenpää julisti, ettei alistu ”feminismin kaltaista kiistanalaista ideologiaa propagoivien tahojen mainoshenkilöksi”.

Tuomion linjalla on sittemmin jatkanut esimerkiksi Yleisradion toimittaja Sanna Ukkola.

Mitä kohukirjanen lopulta pitää sisällään? Mitä sellaista, joka uhkaa sekoittaa maamme nuorison päät?

Ei mitään.

Igbo-heimoon kuuluva kirjailija kertoilee arkisia kokemuksia omilta synnyinseuduiltaan sekä Yhdysvalloista, toisesta asuinmaastaan.

Kirjailija haaveilee ajasta, jolloin ravintolan tarjoilija ei puhuisi naisen ohi tämän miehelle. Tai ajasta, jolloin myös naisellisesti pukeutunutta naista pidettäisiin uskottavana firman palaverissa. Tai ajasta, jolloin pojan ei tarvitse automaattisesti maksaa treffeillä tytön puolesta.

Kirjasessa kysytään, miksi pomoportaissa on miesenemmistö, vaikka ”yhtä suuri osa miehistä ja naisista on älykkäitä, luovia ja innovatiivisia”.

Mukana on toki julistaviakin lauseita, tähän malliin: ”Ellei kulttuuri anna naisille täysiä ihmisoikeuksia, me voimme ja meidän täytyy muuttaa sitä niin, että se antaa.”

Pöyristyttävää?

Kyllä – mutta vain jos uskoo igbo-patriarkkojen maailmanjärjestykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Maire, 71, löysi rakkaansa Laminin, 34, Gambiasta – “Elämä on lyhyt ja haluan pitää hauskaa!”
Maire pakkasi kimpsunsa Ruotsissa joulukuussa mennäkseen naimisiin Gambiassa paikallisen miehen kanssa.


Ruotsalainen eläkeläisrouva Maire Pehkonen löysi rakkautensa Gambiasta vuonna 2014, jossa hän vieraili edellisen aviomiehensä kanssa.

Avioliitto purkautui, minkä jälkeen Maire jäljitti Laminin Facebookista. Tämän jälkeen yhteyttä pidettiin päivittäin, ja pari päätti mennä naimisiin.

Avioliitto on 71-vuotiaalle Mairelle viides ja 34-vuotiaalle Lamin Sannehille ensimmäinen. Kolme Mairen aviomiehistä on ollut gambialaisia.

“Tykkään matkustaa Gambiaan – siellä ei tarvitse itse tehdä mitään, vaan miehet ottavat kontaktia”, kertoo Maire.

“Ja he ovat kauniita ja erilaisia, tykkään rastahiuksista ja heillä on kauniit silmät.”

“Ja he ovat mukavia, ainakin alussa.”

Mairen ensimmäinen gambialaisaviomies, joka oli parikymppinen, pakkasi kimpsunsa ja häipyi, kun hän sai pysyvän oleskeluluvan Ruotsista.

Toinen suhde oli yksinkertaisesti huono. Nyt on kolmannen gambialaismiehen vuoro.

Lamin Sanneh on muslimi. Pariskunta vihittiin ensin islamin mukaan. Mairen ei tarvinnut osallistua seremoniaan, vaan vain maksaa avioliiton rekisteröimisestä muutama euro.

Pari vihittiin myös lain mukaisesti. Lamin oli järjestänyt morsiaalleen vihkimekon.

“Tämä morsiuspuku on vähän tiukka ja on häpeä, että hän valitsi paskanruskean puvun”, sanoo Maire.

Vaikka Mairen on hankala kävellä ja hänen jalkansa ovat turvonneet, hän käyttää kävelytukenaan mieluummin Laminia, kuin hotelliin jättämäänsä rollaattoria.

Seitsemän minuutin seremonian jälkeen gambialaisessa käräjäoikeudessa tuore aviopari suutelee seremonian päätteeksi.

Nyt Maire on palannut Ruotsiin ja odottaa miehensä tuloa sinne. Gambiaan Maire ei halua muuttaa, koska hän on niin riippuvainen Ruotsin ammattimaisesta terveydenhuollosta.

Kun Mairelta kysytään ikäerosta, hän vastaa, että ikä on vain numero.

Väliaikaisen oleskeluluvan saamiseen menee vuodesta kahteen vuotta. Jos pari eroaa ennen luvan saantia, lupa evätään. Jos pari on ollut naimisissa kaksi vuotta, kumppani saa erotapauksessakin pysyvän oleskeluluvan Ruotsissa.

Maahanmuuttovirasto on kuitenkin tyly, eikä Maire ole saanut lupaa majoittaa miestään, koska hänen asuntonsa on 37-neliöinen yksiö, eikä 45-neliöinen kaksio, kuten Maire oli hakupapereihin merkinnyt. Maahanmuuttoviraston mukaan asunnon tulee olla vähintään kaksio.

Maire ei aio antaa periksi, vaan hän aikoo valittaa päätöksestä.

Lähde: Expressen

Anonyymi kirjoitti...

Miesten tasa-arvo ry:n tapaaminen tasa-arvoministeri Juha Rehulan kanssa 7.2.2017

Anonyymi kirjoitti...

Walk of shame: Sweden’s “first feminist government” don hijabs in Iran

"UN Watch, a non-governmental human rights NGO in Geneva, expressed disappointment that Sweden’s self-declared “first feminist government in the world” sacrificed its principles and betrayed the rights of Iranian women as Trade Minister Ann Linde and other female members walked before Iranian President Rouhani on Saturday wearing Hijabs, Chadors, and long coats, in deference to Iran’s oppressive and unjust modesty laws which make the Hijab compulsory — despite Stockholm’s promise to promote “a gender equality perspective” internationally, and to adopt a “feminist foreign policy” in which “equality between women and men is a fundamental aim.”"

El Ninja kirjoitti...

"Walk of shame: Sweden’s “first feminist government” don hijabs in Iran"

Mitä helvettiä!? Feministin on tietenkin mukava nillittää kotimaassaan miten huonosti naisten asiat Pohjoismaissa ovat, mutta kun on tilaisuus tehdä jotain vähänkään merkittävää minimaalisella riskillä, niin heti menee pupu pöksyyn.

Ja lausuntojensa perusteella Saara Särmä on tismalleen tätä samaa jengiä. Ei mitään käsitystä siitä mikä on oikeasti tärkeää. Etenkään näistä piireistä ei löydy minkäänlaista rohkeutta mennä vaikuttamaan sinne missä yleisen nillittämisen sijaan on mahdollisuus saada näkyvää jälkeä aikaiseksi.

Pohjoismainen sankarifeministi on mukavuusalueellaan kun pääsee mollaamaan kotimaansa yhteiskunnallista ja yleistasolla ilmenevää epämääräistä epätasa-arvoa. Kun oikein tahdotaan repäistä, niin mennään jopa niinkin tarkaksi, että kaikkien ongelmien perimmäinen syy on maskuliinisuuden vääränlainen ilmentäminen ja valkoiseen mieheen sisäänrakennettu rasismi, seksismi ja heteronormatiivisuuden tarve.

Näistä nillityksistä tulee sankarifeministille samaan aikaan sankarillinen ja turvallinen olo. Sankarillinen, koska uskaltaa uhmakkaasti pitää puoliaan patriarkaatin juuriaan myöten saastuttamassa yhteiskunnassa. Turvallinen, koska näihin mielenilmauksiin ei ole yhteiskunnassa perinteisesti vastattu mitenkään, vaikka aihetta usein olisikin.

Feministit hei. Näyttäkää Iranille ja sen kaltaisille maille kerrankin keskaria. Kertokaa heille miten asioiden pitäisi olla. On ihan ok, että pelottaa. Se on sankaruuden hinta. Joskus pitää tehdä asioita pelosta huolimatta, koska ne asiat nyt vain on tehtävä. Ennemmin tai myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tunnista hiipivä esidiabetes – nopeasti toimimalla sairauden voi vielä estää - Terveys - Ilta-Sanomat

Onko sinulla salakavala esidiabetes? Nostaa sydänriskiä jo ennen varsinaista diabetesta - Terveys - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

German woman 'sliced lover's head off with saw during sex' | Daily Mail Online

Liverpool woman attacked by 7 girls and posted on Snapchat | Daily Mail Online

Fructose is the WORST sweetener when added to snacks | Daily Mail Online

People reveal the REAL reasons they're still single | Daily Mail Online

Woman reveals she earned $15,000 as a 'professional dater' | Daily Mail Online

TV 'glamorises rape by using pretty victims': Actress Julie Hesmondhalgh attacks producers for how sexual violence is portrayed

'History will look back on him and realise how important he is': Pamela Anderson opens up about why she keeps visiting 'heroic' Wikileaks founder Julian Assange

Anonyymi kirjoitti...

Sex news: The percentage of married women who STILL want regular sex after four years | Life | Life & Style | Express.co.uk

Women in the army - Labour's Lord West says women 'lack upper body strength' for combat | UK | News | Express.co.uk

British Army: Colonel Richard Kemp says putting women soldiers on frontline is 'crazy' | UK | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

The myth of white male supremacy

"It is Orwellian to note so many members of the political-academic elite denouncing the alleged privileges of some of the most disadvantaged members of our society. Such affluent elitists may write inflammatory articles and books decrying so-called ‘while male privilege’, but they are infinitely more privileged than the white males who they like so much criticise, particularly those who empty their bins or sweep their roads."

Anonyymi kirjoitti...

Children injected with LSD, starved and locked away for DECADES: Inside Australia's notorious cult 'The Family' whose charismatic woman leader convinced followers she was Jesus

Britain's most violent prisoner Charles Bronson, 64, proposes to his ex-Coronation Street actress girlfriend, 36, in a Valentine's Day jail visit

Jeremy Kyle guest is left heartbroken by DNA bombshell after discovering the son he's raised for 32 years isn't his

Girl died ‘screaming in pain’ after a nurse ‘rammed a feeding tube into the wrong part of her body’

Nearly half of Japanese couples haven't had sex in a month | Daily Mail Online

Surge in women's hair transplants on their BIKINI LINES | Daily Mail Online

Now even our Lottery millionaires are victims | Daily Mail Online

Suicidal woman sues hitman she paid to kill her in Brazil | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

HIV-tartunnan saanut nainen kertoo, kuinka tauti vaikuttaa treffailuun: "Joudun taivuttelemaan ihmisiä näkemään minut tartuntani takaa"

...
- Olin shokissa, että seksin harrastamisella liki sadan miehen kanssa ja huolettomalla suhtautumisella kondomien käyttöön voisi olla näin vakavia seurauksia, Fratti havainnollistaa ensimmäisiä ajatuksiaan, joita pikatestin positiivinen tulos hänessä herätti.
...

Anonyymi kirjoitti...

Mies olisi saanut paljon ankaramman rangaistuksen:

Teenage girl posted revenge porn photos of ex on Instagram | Daily Mail Online

Magistrates ordered Wise to pay £100 compensation to victim from her benefits

Anonyymi kirjoitti...

Miesten asevelvollisuus ei ole yleinen, vaan syrjivä – se kasvattaa miehiä hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Sekä amerikkalaiset, ranskalaiset että puna-armeija syyllistyivät julmuuksiin – liittoutuneiden joukkoraiskausten kohteeksi joutui niin saksalainen naiskommunisti, puolalaisnunna kuin nuori mieskin - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

...
Tuntui että neuvostosotilaat eivät säästäneet ketään. Yhtä hyvin raiskatuiksi tulivat saksalaiset naiskommunistit, naispuoliset keskitysleirivangit kuin nuoret pojatkin.
...

Anonyymi kirjoitti...

VOK 2015-2016: Ruotsalainen tarina seksistä, väkivallasta ja rahasta

Anonyymi kirjoitti...

Poikapula vaivaa vanhojen tansseja – varusmiehet rientäneet mielellään avuksi

Suosituimmissa lukioissa poikia voi olla vain neljäsosa, ja tytöt joutuvat etsimään tanssiparinsa koulun ulkopuolelta.
Vanhojen tanssit ovat monille tytöille iso, kerran elämässä -juttu, mutta useimmissa lukioissa pojat ahkeroivat tanssilattialla vanhojenpäivänä useampana vuonna. Pojista on pula.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2015 reilusta 100 000 lukio-opiskelijasta 57 prosenttia oli tyttöjä. Helsingin Sanomien selvityksen mukaan isojen kaupunkien ykköslukioissa poikia saattaa olla opiskelijoina vain noin kolmannes. Joissain suosituimmissa keskustalukioissa poikien osuus jäi alle viidesosaan kaikista lukion aloittajista.

Kouvolan yhteislyseossa on tänä vuonna toisella vuositasolla 138 tyttöä ja 74 poikaa. Osa pojista tanssii kahtena vuonna, ”toivottavasti tanssin ilosta”, sanoo rehtori Tapio Karvonen.

– Joinakin vuonna tanssimassa ovat olleet armeijan nuoret miehet, opiskelijat ja ammattikoululaiset, rehtori kertoo.

Tokaluokkalaiset hankkivat parinsa itse, mutta jos paria ei löydy, koulusta voidaan olla yhteydessä varuskuntaan.

– Taitaa tälläkin hetkellä olla muutama varusmies tanssimassa, ja kuulemma erittäin mielellään. Se on sellainen vähän erilainen harjoitus, rehtori kertoo naurahtaen.

Anonyymi kirjoitti...

50 000 miestä parhaassa iässä ei tee töitä tai opiskele – ”Mitä heille tapahtui?” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Osa parhaassa työiässä olevista miehistä ei tee töitä, ei hae töitä, ei opiskele – Evan mukaan heitä on yli 50 000 - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

"Kadonneet miehet" asuvat usein yksin - "Työtön tai toimeton mies ei ole houkutteleva kumppani"

Lähes puolet työmarkkinoiden ulkopuolelle jääneistä "kadonneista miehistä" asui vuonna 2014 yksin tai laitoksessa tai heillä ei ollut asuntoa lainkaan.

Yksin eläminen on leimallinen piirre kadonneille miehille, ilmenee Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan analyysista.

Parisuhteessa asui vajaat 30 prosenttia ja vanhempien luona 12 prosenttia.

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo arvioi raportissa, että työmarkkinoiden ulkopuolella oleminen vähentää avioliittoja.

-  Työtön tai toimeton mies ei ole houkutteleva kumppani varsinkaan koulutetummalle naiselle. "Luuserimiesten" vieroksunta voi yleistyä sekä heijastua ilman parisuhdetta ja lapsia olevien miesten ja naisten osuuden kasvuna, Hiilamo kirjoittaa.

Ongelma pahin Itä- ja Pohjois-Suomessa

Hiilamon mukaan kadonneiden miesten ongelman taustalla häämöttää myös maantiede. Taantuvilla paikkakunnilla työttömiksi jääneet miehet eivät ole voineet tai halunneet hakeutua kasvukeskuksiin. Ongelma on pahin Itä- ja Pohjois-Suomessa.

7  400 miehellä ei ole neljään vuoteen ollut minkäänlaista rekisterimerkintää verohallinnossa tai toimeentulotuen saajissa. Raportin mukaan voi olla, että nämä miehet ovat muuttaneet maasta ilmoittamatta asiasta väestörekisteriin. Heistä noin 5  000 on alun perinkin taustaltaan ulkomaalaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotus: Pojille pitäisi järjestää yksilöllisempää oppisopimuskoulutusta

Koulutus on avainasemassa työelämästä kadonneiden miesten aktivoimisessa.

Pojille pitäisi järjestää yksilöllisempää oppisopimuskoulutusta, esittää Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo. Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord on samaa mieltä.

-  Näyttöjen kautta pitäisi voida valmistua, Nord sanoo.

Hiilamo ja Nord kuuluvat tutkijaryhmään, joka on laatinut Elinkeinoelämän valtuuskunnalle Evalle analyysin siitä, miksi Suomessa oli toissa vuonna 79  000 miestä, jotka olivat työelämän ulkopuolella. He eivät hakeneet töitä, ja 7  400 heistä oli kadonnut kokonaan näkyvistä. Heillä ei ollut tuloja eivätkä he hakeneet mitään tukia.

-  Minähän en sossuun mene, Hiilamo kuvaa asennetta.

Koulutus on avainasemassa, sillä merkittävin työllistymistä heikentävä yhdistelmä on peruskoulun jälkeisen tutkinnon puuttuminen, minkä seurauksena mahdollinen työttömyys pitkittyy. Näiden "kadonneiden työmiesten" osuus kaikista parhaassa työiässä olevista 25-54-vuotiaista miehistä oli peräti 7,4 prosenttia.

-  Minulle oli yllätys, että luku on näin suuri, kertoo Evan johtaja Matti Apunen.

Nord kutsuu ilmiötä hiljaiseksi ja pitkittyneeksi kriisiksi. Tilanne pahenee hänen mukaansa koko ajan.

Syrjäytyminen alkaa jo päiväkodista

Nord painottaa, ettei peruskoulu anna monille pojille tarpeeksi taitoja selviytyä eteenpäin. Sen vuoksi toisen asteen opinnot aloittavat pojat keskeyttävät usein opinnot. Heitä auttaisi saamaan toisen asteen tutkinnon, jos teoreettista opetusta olisi vähemmän ja käytännön opetusta enemmän.

-  Pojilla on aika paljon oppimisvaikeuksia. Koulutusjärjestelmä ei pysty vastaamaan poikien tarpeisiin, hän sanoo.

Hiilamo ehdottaa, että oppivelvollisuus pitäisi ulottaa 18 vuoteen. Näin nuorten olisi pakko käydä toisen asteen koulutus loppuun.

Hiilamon ja Nordin mukaan poikien syrjäytyminen alkaa kuitenkin jo paljon aikaisemmin, jo varhaiskasvatusvaiheessa tai peruskoulussa. Tytöt saavat parempia arvosanoja, ja heidän ylivoimansa poikiin nähden pysyy yliopistoihin saakka.

-  Olemme jotenkin hyväksyneet, että pojat pärjäävät huonommin. Ikään kuin se olisi biologinen tosiasia, Hiilamo pohtii.

Hänen mukaansa voidaan puhua näin ollen myös tasa-arvokriisistä.

Kehuja osallistumistulolle

Hiilamon tutkimusryhmän viime viikolla julkistama esitys osallistuvasta sosiaaliturvasta sai myönteisen vastaanoton Evan piirissä. Osallistuva sosiaaliturva tarkoittaa sitä, että pitkäaikaistyöttömät saisivat osallistumistuloa.

Vastineeksi saajien on osallistuttava aktivointiin, jota voi olla esimerkiksi yhdyskuntatyö, järjestötyö, koulutus, opiskelu, läheisten hoito ja pienimuotoinen työ.

Tavoitteena on ehkäistä pitkäaikaistyöttömien katoamista kokonaan pois työmarkkinoilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tilastoihin katoava työmies tunnistetaan jo varhain – "Järjestelmämme valitettavasti siirtää ongelmia eteenpäin"
Monen työelämästä syrjään jääneen miehen ongelmiin olisi voitu puuttua varhaisessa vaiheessa, sanoo nuorisotyön ammattilainen.


Monta niin kutsuttua kadonnutta työmiestä olisi voitu auttaa paljon aikaisemmin, sanoo Me-säätiön toimitusjohtaja, pitkään nuorten parissa työskennellyt Ulla Nord. Nord oli mukana kirjoittamassa tänään julkaistua Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) analyysia "Kadonneet työmiehet".

Siinä kerrotaan, että Suomessa on yli 50 000 parhaassa työiässä (25–54-vuotiasta) olevaa miestä, jotka eivät käy töissä, eivät hae töitä, eivät opiskele eivätkä ole työkyvyttömyyseläkkeellä.

– Todella monen kadonneen työmiehen haasteet on tunnistettu jo varhaiskasvatuksessa ja viimeistään peruskoulussa. Näitä nuoria olisi voitu auttaa paljon aikaisemmin. Meidän järjestelmämme valitettavasti tällä hetkellä siirtää näitä ongelmia eteenpäin, Nord sanoo.

Kun ongelmia on siirretty tarpeeksi pitkään eteenpäin, on lopputuloksena tilastoihin kadonnut työmies. Työelämän lisäksi tällainen mies on myös tipahtanut usein kaikkien yhteiskunnan palveluiden ulkopuolelle. Ennaltaehkäisyn asemesta joudutaan tekemään korjaavaa työtä, Nord sanoo.

– Se on kalliimpaa, mutta se on ennen kaikkea inhimillisesti aika haastava tilanne. Nuoren elämästä saatetaan hukata useita vuosia.

Apua tarvitsevat eivät osaa hakea sitä

Mikä Suomen järjestelmässä tällä hetkellä mättää? Monen kadonneen työmiehen on jo nuorena havaittu ilman apua ajautuvan ongelmiin, ja samalla heidän määränsä on koko ajan kasvanut.

Analyysin kirjoittamisessa mukana ollut vapaa tutkija Pekka Myrskylä kuvailikin julkistustilaisuudessa, että kadonneiden juna kulkee tasaisesti eteenpäin raiteillaan.

– Meillä on aika sirpalemainen ja erikoistunut palvelujärjestelmä tällä hetkellä. Ne ihmiset, jotka tarvitsevat eniten apua, eivät välttämättä osaa niitä palveluita itselleen hakea, Nord sanoo.

Nordin mukaan Suomessa pitäisi pystyä rakentamaan palvelut niin, että ne olisivat lähempänä ihmisten arkea.

– Rakennettaisiin kokonaisvaltaisia palveluita, eikä mietittäisi koko ajan, että kuka hallintokunta tuottaa minkäkin palvelun. Ihminen voisi olla siinä keskiössä.

Koulussa vielä aikaa toimia

Viimeinen hetki aloittaa ennaltaehkäisevä työ nuoren miehen kohdalla on Nordin mukaan yläkoulu. Jos nuori läpäisee yläkoulun niukin naukin eikä viranomaisilla ole tietoa hänen todellisesti tilanteestaan, ei lopputulos yleensä ole hyvä.

– Sitten nuori usein tippuu yläkoulun jälkeen tyhjän päälle. Ja se on sitten kallista työtä, että näitä nuoria etsitään sieltä, että mihin he ovat kadonneet, Nord sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

2-vuotiaan yksin jättänyt äiti raapi ja potki portsaria tuhdissa humalassa | m.iltalehti.fi

Äidin vuokra, vaalituki kokoomukselle, New Yorkin -matka - tähän kaikkeen kohusaarnaajattaren yhdistys käytti keräysvaroja | m.iltalehti.fi

Löin miestä ärsytettynä, nyt tuli kutsu poliisikuulusteluun! | Aihe vapaa | Vauva

Mies ilmoitti haluavansa jäädä hoitamaan vauvaa kotiin!? | Aihe vapaa | Vauva

Anonyymi kirjoitti...

Täsä femakkohuorille karkkia:

Sukupuolielimen muotoiset karkit järkyttivät turkulaisäitiä ja tytärtä!!! | Aihe vapaa | Vauva

Sukupuolielimen muotoiset karkit järkyttivät turkulaisäitiä ja tytärtä – myyjä: Luullaan puruluuksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Pääkirjoitus
Liian moni mies putoaa työelämästä
Suomessa on lähes 80 000 työikäistä ja työkykyistä miestä, jotka eivät ole töissä tai koulutuksessa eivätkä välttämättä edes hae töitä.


SUOMESSA on lähes 80 000 työikäistä ja työkykyistä miestä, jotka eivät ole töissä tai koulutuksessa eivätkä välttämättä edes hae töitä. Elin­keinoelämän valtuuskunta Eva julkisti torstaina teettämänsä selvityksen näistä ”kadonneista työmiehistä”.

Työvoimasta pudonneiden 25–54-vuotiaiden suhteellinen osuus on lähes kaksinkertaistunut 1980-luvun lopun jälkeen. Suurin osa on kadonnut työmarkkinoilta pysyvästi. Professori Heikki Hiilamon mukaan tähän ryhmään putoaa joka vuosi tuhat työikäistä miestä lisää. Naisten työmarkkinoilla ei näy vastaavaa kehitystä.

Taustalla on laajempi yhteiskunnan ja työelämän murros. Valmistavan teollisuuden miesvaltaiset työpaikat ovat vähentyneet tai siirtyneet kehittyviin maihin. Menneinä vuosikymmeninä erityisesti perinteisillä miesvaltaisilla aloilla oli tarjolla suorittavaa työtä myös vähemmällä osaamisella ja koulutuksella.

Olennainen syy työelämästä putoamiseen on nimenomaan koulutuksen ja osaamisen puute. Koulutukseen on syntynyt räikeä epätasa-arvo naisten eduksi. Naisia valmistuu korkeakouluista 50 prosenttia enemmän kuin miehiä.

Ongelma on tuttu kaikissa teollistuneissa länsimaissa. Yhdysvalloissa on jo aiemmin havaittu, että maassa on yli seitsemän miljoonaa parhaassa työiässä olevaa joutilasta miestä, jotka eivät edes hae töitä. Tämä tieto voi auttaa osaltaan ymmärtämään sitä, miksi Donald Trump sai presidentinvaalissa niin vahvan kannatuksen luvatessaan teollisten työpaikkojen palauttamista maahan.

Koulupudokkaista ja syrjäytyvistä nuorista on Suomessa kannettu huolta jo vuosia. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa kyllä tunnistetaan oppimisvaikeudet ja sosiaalisten taitojen heikko kehitys, mutta nykyiset tukijärjestelmät eivät kykene auttamaan nuoria riittävän tehokkaasti.

Peruskoulun läpäisee edelleen nuoria, joilla on puutteelliset luku- ja kirjoitustaidot tai heikot matematiikan perustiedot. He eivät sitten pärjää jatkokoulutuksessa vaan putoavat sieltä pois.

Nuorelle ihmiselle muutamankin kuukauden toimettomuus on vakava riski. Jokaiselle on tärkeää saada tuntea olevansa tarpeellinen ja kyvykäs. Moni työelämän ulkopuolelle jäänyt on saanut paljon kielteistä palautetta ja menettänyt uskon omiin kykyihinsä.

Työelämän muutosta ja teknologian kehitystä ei voi pysäyttää, mutta erilaisia keinoja työ­elämästä putoamisen ehkäisemiseksi on jo kehitteillä. Vanhojen toiminta- ja tukimallien uudistaminen ei kuitenkaan tapahdu hetkessä. Sote-uudistus on tästä hyvä esimerkki.

Lastensuojelun kyky auttaa lapsiperheitä vaatii uudenlaista ajattelua. Aiemmin lähinnä lasten säilytyspaikkoina pidetyt päiväkodit antavat nyt varhaiskasvatusta, jossa pitää turvata edellytykset lasten ja perheiden yksilölliseen tukemiseen. Kouluissa tarvitaan enemmän tukea oppimisvaikeuksiin. Toisen asteen koulutusmahdollisuuksia pitäisi lisätä. Oppisopimuskoulutusta kannattaisi parantaa. Koulutuksesta säästettäessä pitäisi olla erityisen herkkänä sille, mihin säästöt kohdistuvat.

Pitkäaikaistyöttömyys ei vähene toivotusti suhdanteiden parantuessa, koska liian monen työkyky on jo heikentynyt. Tarvitaan uudenlaisia keinoja näiden ihmisten auttamiseksi. Yksi mahdollisuus voi olla osallistava sosiaaliturva, joka aktivoisi pitkä­aikaistyöttömiä vapaaehtoistöihin tai opiskeluun ja voisi avata polkuja työelämään. Hallituksella on jo kevään puoliväliriihessä tilaisuus harkita sen kokeilemista.

Anonyymi kirjoitti...

Bad news for vegetarians! If you want grandchildren, make sure you eat MEAT, study finds

Amanda Knox writes about inmate who tried to seduce her | Daily Mail Online

Told how many women went 'gay for the stay', turning to same-sex romances to get through their prison terms
Knox spent four years in prison in Perugia, Italy, for the 2007 murder of British student Meredith Kercher

Anonyymi kirjoitti...

Naiset ja värilliset eturiviin

Totaalinen tasa-arvotykitys

Anonyymi kirjoitti...

Miesten asevelvollisuus ei ole yleinen, vaan syrjivä – se kasvattaa miehiä hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä
On vihdoin tullut aika keskittyä miehiin: mitä epätasa-arvoinen asevelvollisuus kertoo nuorille miehille yhteiskunnasta ja sen sukupuolijärjestelmästä? kysyy Rosa Meriläinen kolumnissaan.


KUN NAISILLE tuli vuonna 1995 mahdolliseksi käydä vapaaehtoisesti armeija, se tuntui vallankumouksellisen hienolta, vaikka oma aikomukseni käydä aseisiin oli varsin vähäinen. Enhän ollut päässyt edes pioneereihin, koska se oli liian militaristinen järjestö.

Lukioikäisenä kyllä pohdin paljonkin ääneen sitä, miten rauhanturvaajan työ voisi olla kiehtovaa. Eniten huoletti se, voisiko minusta olla oikeasti jotain hyötyä. 90-luvun alkupuolella käytyä keskustelua kun leimasi huoli siitä, voivatko naiset pärjätä armeijassa. Elisabeth Rehn, puolustusministeri joka avasi naisille tien armeijaan, on kertonut, miten joutui puolustamaan naisten kykyjä letkauttelevien miespoliitikkojen paineessa.

NYT KUN naiset ovat jo yli kaksikymmentä vuotta mainiosti pärjänneet armeijassa, keskustelun sävy on muuttunut. Nyt voidaan enintään puhua siitä, tarvitaanko naisia armeijassa, jossa ei ole käyttöä edes kaikille miehille. On käynyt ilmi, että kaikki miehet eivät ole vahvoja ja pelottomia, vaan ihan ihmisiä vain, joiden kunto ja mielenterveys vaihtelee. Ylipäänsä, on vihdoin tullut aika keskittyä miehiin: mitä epätasa-arvoinen asevelvollisuus kertoo nuorille miehille yhteiskunnasta ja sen sukupuolijärjestelmästä?

Jos ensin aikuiset ovat vuosia kertoneet, että ihmiset ovat Suomessa tasa-arvoisia, postista napsahtaakin vain miehiä koskeva määräys pakkotyöhön, jossa pahimmillaan voi joutua tappamaan ja kuolemaan. Minun on vaikea ymmärtää, miten tämä on minkään valtakunnan perustuslain mukaista.

On ihan riittävän vaikeaa toimia niitä arkipäivän seksistisiä kulttuurisia rakenteita vastaan, jotka yrittävät leimata nuoria sukupuolensa perusteella tietynlaiseksi. Että poikien oltava tietynlaisia ollakseen oikeita poikia.

ON VAIKEAA puolustaa itseään hienovaraista ohittamista, väheksymistä, lokeroon laittamista ja pilkkaa vastaan: ”pojat ei ymmärrä näistä asioista mitään”, ”pojat on poikia” ja ”pojat nyt vain haluaa sitä yhtä”. Vielä vaikeampaa se on valtiossa, joka sallii vain miehiä koskevan asevelvollisuuden, jota naurettavasti kutsutaan yleiseksi asevelvollisuudeksi.

Kun minä teininä pohdiskelin kysymystä, menisinkö armeijaan vai en jos se olisi mahdollista, kyseessä oli turvallisen teoreettinen moraalinen dilemma. Jokainen miespuolinen ystäväni joutui sen valinnan eteen halusi tai ei. Jotkut kärsivät armeijassa, toiset viihtyivät, mutta peruskysymys pysyy: vain miehiä koskeva velvollisuus syrjii miehiä.

Se opettaa nuorille, että on olemassa oikeuksia ja velvollisuuksia, jotka koskevat vain yhtä sukupuolta. Se kasvattaa miehiä karun kautta hyväksymään epätasa-arvon osana luonnollista järjestystä. Toisille se on merkki siitä, että miehet ovat parempia, toisille merkki siitä, että naiset ovat arvokkaampia, suojeltavia. Joka tapauksessa miesten asevelvollisuus on väärin.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Iltalehti: Halla-aho Trumpista: "Ikävä kyllä moni stereotypia hänestä perustuu todellisuuteen" (18.2.2017)

Halla-aho nostaa esimerkiksi unisex-vessat, joista eliitti oli huolissaan saman aikaan kun kurjistuvalla teollisuuspaikalla yritetään selvitä isoista arjen haasteista.

Etuoikeuksia

Halla-ahon mukaan kuilua syventää vielä se, että vaikeuksissa oleville ihmisille kerrotaan vielä, että heillä on ihonvärinsä vuoksi etuoikeuksia "white privilege", joita heidän pitää nyt katua.

- Tämä ei tämä kuvaa näiden ihmisten todellista elämää. He ihmettelevät, miksi ihmeessä meidän pitäisi tanssia joidenkin vähemmistöjen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Seksikolumni: Ei järvi soutamalla kulu – onko seksikumppaneiden määrällä todella väliä?

Onko seksikumppaneiden määrällä oikeasti mitään merkitystä?

Kun naiselta kysytään hänen seksikumppaniensa määrää, tulee vastaus vanhan viisauden mukaan kertoa kolmella. Kun kysymykseen vastaa mies, selviää totuus jakamalla annettu luku kolmella. Kaikkihan tämän säännön tietävät ja aika usein se myös pitää paikkansa.

Seksikumppanien määrästä valehteleminen on yleistä niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Potentiaaliselle tai jopa nykyiselle kumppanille kerrottu luku voi olla hyvinkin kaukana todellisuudesta. Mutta minkä takia ihmiset kantavat niin suurta huolta aiemmin harrastetun seksin määrästä?

Tyypillisimmissä selityksissä nainen ei halua jäädä kiinni kevytkenkäisyydestä, eikä mies tahdo myöntää (edes itselleen), että niiden viinanhuuruisten baari-iltojen jälkeen on yleensä päädytty kotiin ihan yksin.

Naiset ajattelevat, että miehen mielenkiinto lopahtaa, jos käy ilmi, että nainen on viettänyt miestä riettaampaa seksielämää. Älkää naiset huoliko, ei se siitä mihinkään lopahda. Moni nainen myös olettaa miehen haluavan itseään kokemattomamman partnerin, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Mitä mies oikeasti haluaa, on, että nainen osaa tarvittaessa ottaa tahtipuikon käteensä myös peiton alla – eikä se taito tule ilman harjoittelua. Niin miesten kuin naistenkin olisi syytä muistaa, että ei se järvikään siitä soutamisesta kulu.

Miehet sortuvat usein kuvittelemaan, että seksikumppanien määrä on jotenkin suoraan verrannollinen statukseen esimerkiksi kaveripiirissä. Kavereilta haetaan hyväksyntää sille, että myös minä olen kova jätkä panemaan. Kumppanin tai potentiaalisen tyttöystävän kysyessä asiaa, haluamme antaa kuvan, että kysyntää kyllä riittää, vaikka todellisuudessa asia olisikin aivan päinvastoin. Mikäli asiaa kysyy nainen, jonka kanssa yhteistä yötä ei ole aiemmin vietetty, kuvittelee mies kumppaneiden määrän liioittelun johtavan petipuuhiin suuremmalla todennäköisyydellä – onhan hän sentään kelvannut monille aiemminkin.

Onko seksikumppaneiden määrällä sitten lopulta mitään merkitystä? Ei todellakaan ole. Samaan tapaan kuin uimaan opitaan ainoastaan uimalla, opitaan naimaan vain naimalla. Kummassakaan lajissa ei kuitenkaan kannata aiheettomasti esittää mestaria, koska kovan paikan tullen totuus käy kyllä ilmi.

Anonyymi kirjoitti...

Kenraali Hägglund arvioi Tarja Halosen ja Sauli Niinistön eroja ylipäällikköinä: ”Nyt on ammattimies tehtävässä”

Haapala pyysi Hägglundia vertailemaan, millaisia eroja hän näkee Tarja Halosella ja Sauli Niinistöllä olevan Puolustusvoimain ylipäällikköinä.

– No on nyt on ammattimies tehtävässä, Hägglund korosti.

Mikä oli Tarja Halosen virhe?, Haapala kysyi.

– Hänellä oli vähän sellainen maailmanparantajan eikä realistinen asenne. Voimakas idealismi on hyvä asia, mutta ylipäällikkönä pitää olla realisti. Niinistö palautti realismin, Hägglund korosti.

Anonyymi kirjoitti...

Uusi Kino: Säälistäjät ohjelmatiedot | Iltapulu.fi

Seuraava esitys:
YLE Teema Su 19.02.2017 klo 00.21
Erään työvoimatoimiston naiset ovat järjestelmällisesti alkaneet antaa säälistä nuorille syrjäytymisuhan alla oleville miehille estääkseen uudet joukkosurmat Suomessa. N: Tanja Heinänen. O: Hannaleena Hauru, 2014. (U) HD

Anonyymi kirjoitti...

Perheenäiti ja -isä kertovat: Tämän takia petän puolisoani - Seksi & Parisuhde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

SDP:n Tarja Filatov: Tasa-arvopolitiikassa on pidettävä poikien puolta

Filatovin mukaan sukupuolten välisten erojen huomaaminen ja niihin puuttuminen on tärkeä osa tasa-arvopolitiikkaa.
SDP:n kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov on huolissaan niin sanotuista ”kadonneista miehistä”. Filatovin mukaan tarvitaan erityinen poikia ja miehiä tukeva toimenpideohjelma, jotta kadonneet miehet löytävät työhön.

– Rakennemuutos on hävittänyt perinteisiä miesten työpaikkoja ja miesten siirtyminen teollisuudesta palvelusektorille ei ole taloudellisesti kannustavaa eikä asenteellisesti helppoa. Lapsibarometri kertoo, että pieniä poikia kehutaan kotona selvästi vähemmän kuin tyttöjä. Pisa-tutkimukset kertovat, että erot tyttöjen ja poikien koulumenestyksessä on selvä ero. Ilman toisen asteen ammattitutkintoa on paljon enemmän nuoria miehiä kuin naisia. Voidaankin hyvin kysyä alkaako miesten katoaminen työvoimasta tosiasiallisesti jo lapsuudessa? Filatov kysyy.

EVA:n tuore raportti kiinnittää huomiota työmarkkinoilta kadonneisiin miehiin. Raportissa myös muistutetaan, että teini-iässä erityisesti nuorten poikien on vaikea kiinnittyä itseohjautuvaan koulutukseen. Tukea tarvitaan Filatovin mukaan enemmän.

– Sukupuolten väliset erot, vaativat kiinnittämään erityistä huomiota poikien asemaan. Tarvitaan konkreettisia toimia. Eriarvoistumisen ehkäisyä on katsottava poikamaisten silmälasien läpi.

– On myös selvitettävä, onko työttömyysturvan karenssipolitiikalla negatiivinen vaikutus näiden miesten työvoimassa pysymiseen. Jos te-toimiston asiakkuus ei tuo työttömyysturvaa, saatetaan ajautua muidenkin te-palveluiden ja työnhaun ulkopuolelle.

Filatovin mielestä kyse ei ole tyttöjen tai poikien, naisten tai miesten paremmuudesta. Kyse on siitä, miten asenteet, palvelut ja toimintaympäristöt tukevat erilaisia ihmisiä eteenpäin. Filatovin mukaan sukupuolten välisten erojen huomaaminen ja niihin puuttuminen on tärkeä osa tasa-arvopolitiikkaa.

– Naisten työurat sakkaavat synnytysiässä, mutta elinkaaren mittaisessa urassa ei ole moitittavaa. Miehillä taas on alku- ja loppupäässä aukkoa, mutta tätäkin suurempi ongelma on työnhausta luopuminen parhaassa työiässä, EVA:n raportin mukainen katoaminen

Nuorten miesten ja ikääntyneiden miesten työllisyysasteessa on parantamista. Sen taustalta löytyy jo lapsuudesta, nuoruudesta ja koulutusvaiheessa syntyvät erot, totaa Filatov.

– Miehet ovat äärimmäinen sukupuoli. He löytyvät maan huipulta ja vaikeimmin syrjäytyneiltä poluilta. Tasa-arvopolitiikassa on kiinnitettävä enemmän huomiota poikien asemaan ja hyvinvointiin. Pidettävä poikien puolta.

– Tarvitaan toimenpideohjelma, joka ottaa huomioon poikien tarpeet ja etsii keinoja, joilla pieniä ja vähän isompiakin poikia tuetaan nykyistä peremmin.

Anonyymi kirjoitti...

”Alkaako miesten katoaminen työvoimasta jo lapsuudessa?”

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov (sd.) penää omaa toimenpideohjelmaa niin sanottujen kadonneiden miesten pelastamiseksi.
Filatovin mielestä pojat ja miehet ovat heikoilla monista syistä. Rakennemuutos on hävittänyt perinteisiä miesten työpaikkoja. Siirtyminen palvelusektorille ei ole taloudellisesti kannustavaa eikä asenteellisesti helppoa, hän sanoi tiedotteessa.

– Miehet ovat äärimmäinen sukupuoli. He löytyvät maan huipulta ja vaikeimmin syrjäytyneiltä poluilta.

Filatov muistuttaa, että lapsibarometri kertoo pieniä poikia kehuttavan kotona selvästi vähemmän kuin tyttöjä. Pisa-tutkimuksissa tyttöjen ja poikien koulumenestyksessä on selvä ero.

– Ilman toisen asteen ammattitutkintoa on paljon enemmän nuoria miehiä kuin naisia. Voidaankin hyvin kysyä alkaako miesten katoaminen työvoimasta tosiasiallisesti jo lapsuudessa?

Elinkeinoelämän valtuuskunnan viime viikon raportti kiinnitti huomiota työmarkkinoilta ”kadonneisiin miehiin”. Heistä 28 000 on virallisesti työnhakijoita, mutta töiden saanti on epätodennäköistä. Loput 50 000 ovat kokonaan työvoiman ulkopuolella.

– On myös selvitettävä, onko työttömyysturvan karenssipolitiikalla negatiivinen vaikutus näiden miesten työvoimassa pysymiseen. Jos te-toimiston asiakkuus ei tuo työttömyysturvaa, saatetaan ajautua muidenkin te-palveluiden ja työnhaun ulkopuolelle.

Anonyymi kirjoitti...


CS-Jenny, 28, tyrmää naisturnaukset: ”Sukupuolet ovat osa biologiaa, eivät esportsia”


Puolet elämästään Counter-Strike-pelisarjaa pelannut Jenny Kåla toivoo, että jonain päivänä miehet ja naiset kilpailisivat samoissa peliturnauksissa eikä erikseen.
+Kokkolassa asuva Jenny Kåla on pelannut puolet elämästään Counter-Strike-pelisarjaa. Aikoinaan maailmallakin turnauksissa kisannut 28-vuotias Kåla toivoo, että seuraavien vuosien aikana pelkästään naisille tarkoitetut peliturnaukset lopetettaisiin.

– Olen äärimmäisen iloinen siitä, ettei Suomessa ole otettu tavaksi järjestää turnauksia miehille ja naisille erikseen. Sekä netissä että tapahtumissa pelattavat turnaukset ovat kaikille avoimia sukupuoleen katsomatta. Tämä on erittäin tärkeää, sillä eihän tässä lajissa ole minkäänlaista tarvetta jakaa pelaajia sukupuolen perusteella. Mikäli eroja sukupuolten välillä on, se johtuu varmasti muista asioista kuin jalkojen välistä, iloitsee Jenny Ilta-Sanomille.

Naisille tarkoitettuihin turnauksiin myös itse aikoinaan osallistunut Jenny ei koe niiden olevan lainkaan hyvä asia kokonaisuuden kannalta.

– Niin lajin kuin yksilönkin kehityksen kannalta on huomattavasti järkevämpää asettaa kaikki samalle viivalle, eikä jaotella sukupuolen mukaan, vaan tason. Maailmalla naisten turnaukset ovat yleisiä ja olenhan niihin itsekin osallistunut – kunnes ymmärsin kuinka ne rajoittavat pelaamista.

Anonyymi kirjoitti...

Japanin naiset jakavat ystävänpäivänä ”velvollisuus­suklaata” miehille – ”Tarkoitus on osoittaa kiitollisuutta” - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Miestenlehti Playboy alkaa jälleen julkaista alastonkuvia – ”Luopumispäätös oli virhe” - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Lena Dunham: Extinction Of White Men Would Prompt 'Evolution Of Better Men' - MILO NEWS

Yli neljännes suomalaisista tyydyttää itsensä monta kertaa viikossa – ”Masturboinnista on tullut trendiseksiä” - Hyvinvointi - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Onko islamilaisen moniavioisuuden ajaminen nykyään feminismiä?:

Vantaalaismiehellä on kaksi vaimoa ja hän haluaa lisää – miksi?

...
Moniavioisuudesta ja monisuhteisuudesta keskustellaan Kioskin lähetyksessä torstaina 11.6. Yle TV2:ssa klo 19.30. Paikalla on kahden kumppanin kanssa elävä Melissa Mäntylä, muslimien oikeutta moniavioisuuteen puolustava Maryan Askar ja perinteistä avioliittokäsitystä kannattava eduskunnan lakivaliokunnan jäsen Laura Huhtasaari.
...

Anonyymi kirjoitti...

There's No Hiring Bias Against Women In Tech, They Just Suck At Interviews - Breitbart

Anonyymi kirjoitti...

Nyrkkeilysalit ovat nyt naisten valtakuntia – ”Joillain peruskursseilla ei ollut yhtään miestä” - Urheilu - Helsingin Sanomat

Näin ei ole käynyt ennen – Paperiteollisuuden voimanaiset pitävät käsissään Suomen tärkeintä vientituotetta - Talous - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimus: Islamistinainen on myös riski | MV!!??

Police warn of growing role of women in terrorism - National - The Jakarta Post

10-year-old girl used as human bomb in Nigeria New Year's Eve attack

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi teki ratsian bordelliin suorassa lähetyksessä - miehelle selvisi, että vaimo on prostituoitu

Trans-inklusiivisuus ei hyödytä ketään

Miksi Britannian lääkäreitä kiellettiin nimittämästä raskaana olevia asiakkaita äideiksi?

Mies odotti kahleissa ja teipatut sukelluslasit päässä seksiä sängyllä - saksalaisnainen murhasikin poikaystävänsä käsisirkkelillä

Anonyymi kirjoitti...

Doreen Crowther dragged screaming from court | Daily Mail Online

French police arrest girl who was planning ISIS attack | Daily Mail Online

Woman, 55, creates hundreds of plastic babies - costing up to £400 each - for women unable to have children or those who've lost one under tragic circumstances | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

64-vuotias espanjalaisnainen haki Yhdysvalloista hedelmöityshoitoja ja synnytti kaksoset – Suomessakaan laki ei määrää hedelmöityshoidoille yläikärajaa - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Tappelu Rautatientorilla - poliisi taltutti väkivaltaisen naisen pippurisumutteella

Tutkimus yhden yön suhteista: Naiset ja miehet katuvat eri asioita

Anonyymi kirjoitti...

MURHA.INFO • katso viestiketjua - Äiti antoi toistuvasti insuliinia terveelle pikkupojalle

Äiti antoi toistuvasti insuliinia terveelle pikkupojalle - käräjäoikeus ei uskonut naisen selityksiä

Saksalaispoliisia kaulaan puukottanut Isis-nuori vankilaan kuudeksi vuodeksi | MV!!??

Tyttö kaivoi kaavustaan esiin puukon.

Oikeudenkäynti teinijihadistia vastaan Saksassa alkaa – puukotti poliisinaista kurkkuun | MV!!??

Anonyymi kirjoitti...

Tarkista parisuhteesi tila: Matemaattinen teoria paljastaa täydellisen iän naimisiinmenolle - Lifestyle - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Nyt-liite, filosofi, yhdenvertaisuusvaltuutettu ja syrjintä

Anonyymi kirjoitti...

Tasa-arvotyöhön poikien puolesta

Ilahduttavaa, että Helsingin Sanomat (HS 17.2.) tunnustaa koulutuksen tasa-arvo-ongelmien olemassaolon. Miesten tasa-arvo ry on jo vuosia vaatinut, että poikien alisuorittaminen koulussa ja miesten aliedustus korkeakouluissa nostetaan tasa-arvopolitiikan keskiöön. Näiden ongelmien ratkaiseminen vaatii pitkäjännitteistä työtä ja erityispanostuksia. Meillä ei ole varaa haaskata poikien ja nuorten miesten potentiaalia näin.

Valitettavasti viranomaisten tasa-arvoasenteissa on toivomisen varaa. Opetushallituksen surullisenkuuluisassa "tasa-arvo-oppaassa" vastuu koulutuksen tasa-arvo-ongelmista sysättiin, perinteiseen malliin, alaikäisten poikien niskaan. Poikien pitäisi muuttua, koulun ei.

Kun tyttöjen kiinnostusta matemaattisia aineita kohtaan on haluttu lisätä, on viranomaisten asenne ollut aivan toinen. Opetushallituksella on ollut teemaan keskittyvä LUMA-ohjelma, ja muutoksia on innolla ajettu opetusmetodeihin, oppimateriaaleihin ja opettajien asenteisiin. Töitä on tehty, resursseja panostettu ja tuloksia saatu aikaan.

100 -vuotias itsenäinen isänmaa voisi muistaa poikiaan tarttumalla toimeen heidän oppimistulostensa ja koulumenestyksensä nostamiseksi tasa-arvoiselle tasolle.

Juuso Erno

Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja

Tasa-arvotyöhön poikien puolesta

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Ukkola: Huoria ja Madonnia
Ivanka ja Melania Trump eivät ole millään tavalla vastuussa Donald Trumpin mielipiteistä. He ovat itsenäisiä ihmisiä, eivät Donaldin naispuolisia etäpesäkkeitä.


Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Melania Trump on huora. Näin väitti New York Timesin toimittaja seuralaisilleen New Yorkin muotiviikoilla.

Kommentti ei ollut tarkoitettu julkaistavaksi, mutta kuuluisa supermalli Emily Ratajkowski julkaisi miehen kommentin Twitterissä – ja sai aikaan somemyrskyn.

"Istuin eilen illalla NYT:n toimittajan vieressä, joka kertoi minulle, että Melania on prostituoitu. Olitpa politiikasta mitä mieltä tahansa, tällainen on "slutshamingia" (huorittelua). En välitä hänen alastonkuvistaan tai seksuaalisesta historiastaan eikä kenenkään muunkaan pitäisi", Ratajkowski twiittasi.

Lopulta kyseinen toimittaja paljasti itse itsensä ja pyysi anteeksi.

Melania Trumpilla on parhaillaan meneillään oikeudenkäynti Daily Mail Onlinea vastaan, joka julkaisi hänestä huhuihin perustuneen jutun. Siinä väitettiin, että Trumpin mallitoimisto tarjosi myös prostituutiopalveluita 1990-luvulla, jolloin Melania työskenteli toimiston listoilla. Daily Mail on poistanut juttunsa netistä ja pahoitellut.

Viime vuonna Michelle Obamaa pukenut muotisuunnittelija Sophie Theallet kertoi avoimessa kirjeessään kieltäytyvänsä kaikesta yhteistyöstä Melania Trumpin kanssa ja yllytti myös muita muotisuunnittelijoita tekemään samoin. Theallet ei hyväksynyt Donald Trumpin politiikkaa, joten hän ei halunnut olla tekemisissä myöskään tämän vaimon kanssa.

Melania on muutenkin saanut osakseen kohtuuttomasti raivoa ja vihaa – hänen vanhoja alastonkuviaan on levitelty todisteena hänen sopimattomuudestaan Valkoiseen taloon. Ikään kuin hänen taustallaan tai alastonkuvillaan olisi minkään valtakunnan tekemistä Melania Trumpin pätevyyden tai sopivuuden kanssa. Ikään kuin häntä pitäisi arvioida yhtään minkään muun asian kuin hänen tekojensa ja sanojensa perusteella.

Laulaja Madonna kertoi taannoin Trumpia vastustavassa mielenosoituksessa pohtineensa Valkoisen talon räjäyttämistä.

"Kyllä, olen vihainen. Kyllä, olen raivoissani. Kyllä, olen suunnitellut Valkoisen talon räjäyttämistä", Madonna karjui.

Samaan hengenvetoon Madonna huusi: "Emme voi vaipua epätoivoon! Valitkaamme rakkaus!"

Loogista touhua. Siinä sulle rakkautta.

Joulukuussa Trumpin tytär Ivanka lensi Jetblue-lentoyhtiön tavallisessa matkustajaluokassa kolmen lapsensa kanssa. Samalla lennolla ollut newyorkilainen lakimies alkoi haukkua Ivankaa ja hyökkäsi verbaalisesti tämän seuruetta vastaan.

"Isäsi tuhoaa tämän maan!", mies kiljui.

Sitten mies huusi lentokoneen henkilökunnalle: "Miksi hän on tällä lennolla? Hänen pitäisi lentää yksityiskoneella!"

Lopulta käsittämättömällä tavalla nuorta äitiä vastaan hyökännyt lakimies ja tämän puoliso poistettiin lennolta.

Tavarataloketju Nordstrom taas poisti hiljattain Ivanka Trumpin merkkituotteet myymälöistään ja verkkokaupastaan. Ivankan mallistoon kuuluu naisten vaatteita, asusteita ja jalkineita.

Nordstrom väitti päätyneensä ratkaisuun sen takia, että tuotemerkin myynti oli laskenut – moni arveli, että ratkaisu johtui siitä, että Ivankan isukki tekee politiikkaa, jota kaikki asiakkaat eivät hyväksy. Ivanka Trump kiisti myös Nordstromin väitteet, hänen mukaansa myynti on ollut hyvää ja tavaratalo antoi periksi poliittiselle painostukselle.

Ennen Nordstromin päätöstä sosiaalisessa mediassa alkoi kampanja, jossa kehotettiin ihmisiä olemaan käyttämättä rahaa mihinkään Donald Trumpin ja Ivanka Trumpin brändin tuotteisiin. Kampanjan takana olevat naiset riemuitsivatkin Nordstromin päätöksestä.

He onnistuivat vahingoittamaan naista, jonka ainoa synti on, että hänen isänsä tekee heidän mielestään vääränlaista politiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nämä femakot jaksavat isotella silloin, kun kukaan ei pistä vastaan, mutta heti kun on islamistit vastassa, niin matelevat kuin sulaa vahaa:

Douglas Murray: The shameful hypocrisy of Sweden 'first feminist Government' «Avpixlat

Sweden hypocritical "feminist" government ridiculed even in Canada «Avpixlat

Anonyymi kirjoitti...

Muslimit uhkailevat rehtoritarta eikä rehtoritar uskalla tulla kouluun Britanniassa | MV!!??

”Rehtori liian länsimainen”
...
Muslimivanhempien valitusten mukaan rehtorin pukeutuminen on ”sopimaton” ja rehtorin työhuoneen kuvat tyttäristään ovat ”loukkaavia”. Tyttöjen hiukset eivät ole hijabin peittämät.

El Ninja kirjoitti...

Tasa-arvolaiva kääntyy hitaasti mutta kääntyy kuitenkin... Meriläinen pystyy nyt kypsään ikään tultuaan näkemään muutakin kuin naisnäkökulman. Filatov vaati vielä kymmenkunta vuotta sitten naisille erityistä veroalea, mutta osaa nyt olla jo huolissaan pienistä ja vähän isommistakin pojista. Yleenkin on ilmiselvästi livahtanut naistoimittaja, jonka näkökulmat ovat laajoja ja järkevän tasapuolisia.

Ei tässä toisaalta mitenkään muutenkaan voi käydä, sillä vuosikymmeniä jatkuneen yksisilmäisen tasa-arvopelleilyn jäljet alkavat pikkuhiljaa näkymään. 50000 miestä on nyt tilastojenkin valossa sanonut yhteiskunnalle: pitäkää tunkkinne. Nämä miehet nostavat työllisyyttä ja kansantuotetta korkeintaan oikeuslaitosta ja terveyskeskuksia työllistämällä. Osa tietenkin metsästää ja kalastaa omaan lukuun, mutta eipä siitäkään paljon veroeuroja valtiolle irtoa. TE-keskuksen virkailija voi aivan rauhassa määrätä karensseja, mutta todellisuudessa se vain pahentaa tilannetta.

Poikien koulumenestys on yhteiskunnalle äärimmäisen tärkeää. Jos menestyksessä on puutteita, niin poikalasten syyllistäminen siitä on sekä häpeällistä että lyhytnäköistä. Lapsi ei osaa katsoa tulevaisuuteen. Se olisi ollut aikuisten tehtävä.

Anonyymi kirjoitti...

Kansanedustajalta ehdotus: Varusmiespalveluksen saapumiseriä siirrettävä kahdella kuukaudella

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen ehdottaa varusmiespalveluksen saapumiserien siirtämistä kahdella kuukaudella eteenpäin. Pelkonen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan, että kotiutuminen tapahtuu nykyisin usein haastavaan aikaan opiskelu- tai kesätyöpaikkaan hakemisen kannalta.
– Jätin viime lokakuussa puolustusministerille kirjallisen kysymyksen koskien asevelvollisten palvelukseen astumisajan siirtoa. Kysyin miten hallitus aikoo kehittää asevelvollisuusjärjestelmää, jotta turhilta välivuosilta opiskelussa vältytään. Ehdotin ministerille, että saapumiseriä voitaisiin siirtää kahdella kuukaudella eteenpäin, jolloin kotiutuminen tapahtuisi helmi- tai elokuun lopussa. Tällöin opinnot olisi mahdollista aloittaa jo syksyllä, ja keväällä jäisi riittävästi aikaa pääsykokeisiin valmistautumiseen, Pelkonen kirjoittaa.

Pelkosen mukaan ministeri Jussi Niinistö vastasi, että puolustusvoimat pyrkii joustamaan omien velvoitteidensa puitteissa mahdollisimman paljon. Yksi suurimmista esteistä siirtää palvelukseen astumisaikaa olisi Pelkosen mukaan se, että vaativimmat harjoitukset sijoittuisivat joko yleiselle kesä- tai talvilomakaudelle, mikä nostaisi henkilöstön palkkakuluja pyhälisien takia. Pelkonen pitää tervetulleena puolustusministeri Niinistön tammikuista avausta varusmiespalveluksen muuttamisesta kolmen tai neljän saapumiserän malliin, sillä se edesauttaisi varusmiesten mahdollisuuksia vaikuttaa omien opintojensa etenemiseen.

– Ministerin avaus useammasta saapumiserästä saattaisi olla toimiva ratkaisu turhien välivuosien estämiseksi.

– Keskustelua ei kuitenkaan käydä vain puolustushallinnossa, vaan myös oppilaitosten tulee pohtia, miten ne voivat edistää varusmiesten opiskelu- ja työelämään siirtymistä.

Saapumiserien lisääminen vaatii Pelkosen mukaan perusteellisen selvityksen ja arvion kouluttajaresurssien riittävyydestä. Hän huomauttaa, ettei voi olettaa samojen henkilöiden vastaavan useamman saapumiserän ja reserviläisten kouluttamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin suomalainen mies putoaa työelämästä – ”Ajatellaanko todella, että ihmiset haluavat elää tuilla?”

Suomessa on kymmeniä tuhansia parhaassa työiässä olevia miehiä, jotka syystä tai toisesta ovat tipahtaneet työelämän ja osin yhteiskunnankin ulkopuolelle. Neljä heistä kertoo tarinansa Taloussanomille.
Työvoiman ulkopuolella on Suomessa pysyvästi lähes 79 000 parhaassa työiässä olevaa miestä. He eivät tee töitä, opiskele tai ole työkyvyttömyyseläkkeellä. Heistä yli 50 000 ei myöskään hae töitä, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) tuore analyysi.

Näistä kadonneista työmiehistä kolme valottaa Taloussanomille, millaisen kuilun partaalla he roikkuvat yrittäen saada yhteiskunnan rattaista kiinni. Neljäs kertoo vapaaehtoisesta ratkaisustaan ryhtyä oman elämänsä herraksi.

Työtön maisteri vuosimallia -85

Kari, 58, on etsinyt töitä viisi vuotta tuloksetta. Hän on yrittänyt työllistää myös itse itsensä onnistumatta siinä. Työuransa hän on tehnyt muun muassa mainostoimistoissa, aikakauslehtien kustannusyhtiöissä ja vakuutusyhtiössä.

Kauppatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1985 suorittaneen Karin työttömyys alkoi, kun hänet irtisanottiin kustannussyistä.

Tällä hetkellä Kari kertoo elävänsä Kelan maksamalla työmarkkinatuella, josta jää verojen jälkeen käyttöön kuukausittain noin 520 euroa.

– Ei naurata, hän toteaa.

– Viime vuoden aikana kävin te-toimiston tarjoaman henkilökohtaisen kolmen kuukauden työhönvalmennuksen ja sen jälkeen vielä Aalto-yliopiston järjestämän työvalmennuskurssin, Kari kertoo.

Molempien ideana oli tarjota Karin työpanosta noin tuhannen euron kuukausittaisilla kustannuksilla työnantajien käyttöön kuudeksi kuukaudeksi, jotta he voisivat arvioida Karin kykyjä työelämässä.

– Olin näiden miltei yhdeksän kuukauden aikana yhteydessä lähes sataan yritykseen Pirkanmaalla toiveenani päästä kasvokkain keskustelemaan ja "myymään itseni" näille yrityksille. Lopputulos oli, että en saanut ensimmäistäkään haastattelukutsua.

– 58-vuotias ei enää vain kiinnosta ketään, Kari kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

MTV: Äiti ratkesi ryyppäämään ruotsinlaivalla – henkilökunta joutui ottamaan lapset hoiviinsa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Miksi naiset haluavat esitellä riippulätkiään tällä tavalla?:

Brittiaristokraatti Lady Victoria, 40, ilmestyi gaalaan yläosattomissa: Läpikuultava verkkoasu paljasti aivan kaiken: ”Käytännössä alasti” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Emmerdalesta tuttu näyttelijä kihlautui Britannian väkivaltaisimman ja vaarallisimman vangin kanssa: ”Olen rakastunut häneen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

"Naisten kutsunnoista käytävä laaja keskustelu"

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan Suomessa ei ole maanpuolustuksellista tarvetta naisten pakolliselle varusmiespalvelukselle

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mielestä kutsuntoihin pitäisi kutsua miesten lisäksi naiset.

– Sanoisin, että siihen menee jonkin verran aikaa ja siitä pitäisi käydä laajempaa yhteiskunnallista keskustelua ja puolueiden pitäisi muodostaa asiaan kantoja, Niinistä sanoo.

Niinistö puhui Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS:n Puolustusselonteko - suuntaa tulevalle -seminaarissa tiistaina. Hän esitteli hallituksen viime torstaina hyväksymän puolustusselonteon.

– Itse edustan puoletta, jonka kanta on se, että naiset voidaan ottaa kutsuntoihin mukaan. Mutta naisten pakollista varusmiespalvelusta emme näe mielekkäänä.

Niinistön mukaan Suomessa ei ole naisten pakolliselle varusmiespalvelukselle maanpuolustuksellista tarvetta.

– Me pystymme muodostamaan riittävän reservin, josta onnistumme muodostamaan sopivan kokoiset sodan ajan joukot jo nyt.

– Tämä on myös taloudellinen kysymys. Asiaa pitää valmistella pidemmällä ajanvälillä. Jos syntyy yhteiskunnallinen konsensus, niin ilman muuta olen valmis viemään sitä eteenpäin.

Niinistö arvelee, että seuraava saranakohta tämän asian edistämiselle on seuraavat hallitusneuvottelut.

Anonyymi kirjoitti...

"Muija tuli, sekos ja ampu kaikki": Hätäkeskusnauha avaa 18 vuoden takaista Sanna Sillanpään kolmoissurmaa ampumaradalla - Rikos - Uutiset - MTV.fi

Anonyymi kirjoitti...

Lauri Katajainen, 20, etsii rakkautta, joka näkisi autistisen kuoren sisälle – ”Tajuan, etten aiheuta suuria intohimoja tytöissä” - Kulttuuri - Helsingin Sanomat

Mona Sahlin tunnusti syyllistyneensä rikokseen

Anonyymi kirjoitti...

Äiti nukkui 18-vuotiaan poikansa kanssa lusikka-asennossa - netissä kohistaan, näin vastaa asiantuntija

Anonyymi kirjoitti...

2017-01-09 Ruotsi: Lapsimorsiamen mies uhkasi tappaa sosiaaliviranomaisia

Child bride’s husband issues death threats to social services staff | World | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Tutkija: Miesten ystävyydelle on elintärkeää päästä oluelle yhdessä

Oxfordin yliopiston tutkijan mukaan miehet ylläpitävät ystävyyssuhteitaan kenties parhaiten nauttimalla yhdessä tuopin tai pari säännöllisesti.

Oluilla käyminen silloin tällöin saattaa olla miesten väliselle ystävyydelle luultuakin tärkeämpää, väittää Oxfordin yliopiston tutkija Robin Dunbar. Dunbar seurasi tutkimuksessaan 30:tä henkilöä heidän kasvaessaan lapsista aikuisiksi. Miehen tavoitteena oli tutkia sosiaalisia suhteita ja miten niitä ylläpidetään.

Hän tuli siihen tulokseen, että miesten kohdalla nimenomaan yhteiset illanistujaiset (usein tuopin ääressä) pitivät yllä ystävyyssuhteita tehokkaimmin. Hän kertoi tutkimustuloksesta viikonloppuna järjestetyssä seminaarissa Bostonissa, Massachusettsissa.

Dunbarin mukaan naisten ystävyydessä säännöllinen yhteydenpito oli tärkeintä.

- Se, jatkuiko heidän ystävyytensä, määrittyi oikeastaan sen perusteella, kuinka paljon vaivaa he sen eteen näkivät, eli esimerkiksi kuinka usein he puhuivat puhelimessa. Miehiin tällaisella puhumisella ei ollut mitään vaikutusta. Heidän ystävyyssuhteensa vahvoina pitivät yhdessä vietetty aika; pubissa käyminen ja jalkapallon katsominen yhdessä.

- Sukupuolten välissä oli tässä asia todella huomattava ero!

Anonyymi kirjoitti...

Teacher 'sent student 500 texts before fondling him in classroom' | World | News | Express.co.uk

Rapist teacher who had sex with pupils avoids 30-year prison sentence | World | News | Express.co.uk

Teacher Kelly Aldinger jailed for sex with a pupil in a cemetery loses her appeal | World | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö surkeista treffeistä saada rahat takaisin? Puolison etsintä on nykyään kuin työnhakua

Mies ja nainen sopivat treffeistä Tinderissä. Deiteillä kumpikin maksoi oman leffalippunsa ja kahvilaskunsa.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan: nainen ollut sellainen kuin mies oletti.

Treffien jälkeen mies vaati, että naisen olisi pitänyt maksaa myös miehen laskusta puolet. Deitit olivat miehen mielestä ajan tuhlausta.

Tämä tarina kiersi viikonloppuna ja alkuviikolla Jodel-nimisessä sosiaalisen median palvelussa ja sai aikaan valtavan keskusteluketjun. Kommentteja kertyi noin 3 000.

Jodel on nimetön palvelu, eikä ole varmuutta, onko tarina totta.

Tarina herätti kuitenkin tärkeän kysymyksen: onko parin etsinnästä todella tullut näin raakaa oman edun tavoittelua?

Etsitään puolisoa suoritukseen
Kysytään asiantuntijoilta: onko treffeillä käyminen nykyään kuin työnhakua?

– Kyllä, se on mielestäni hyvä vertaus. Etsitään aviomiestä tai vaimoa tiettyyn suoritukseen. Kun suoritus ei miellytä, laitetaan eropaperit maistraatin kautta.

Näin sanoo psykologi Tony Dunderfelt. Moni muistaa hänet Ensitreffit alttarilla ja Elämä pelissä -tv-sarjoista.

Jutun alussa kerrottuun tapaukseen hän ei ota kantaa, vaikka täysin poikkeukselliselta se ei tunnu: Dunderfelt kertoo kuulleensa tapauksesta, jossa huonoilla treffeillä ollut mies oli pyytänyt naiselta korvausta jopa rengaskuluistaan.

– Onhan tämä kauheaa, mutta pitää katsoa nykytilannetta totuudellisesti silmiin. Ihmisillä on kovasti hakusessa, mitä rakkaus ja seksuaalisuus tarkoittavat.

Deittailu on raaistunut
Myös Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen ajattelee paljolti samalla tavalla kuin Dunderfelt.

– Deittailu on raaistunut viime vuosina. Näyttää siltä, että yhä enemmän lasketaan, kuinka paljon kumppanin etsintään käytetty aika maksaa.Vaarasen mukaan laskelmointi johtuu paljolti siitä, että erityisesti yksinelävät ovat taloudellisesti ahtaalla.

– Myös käytöstavat ovat kokeneet jonkinlaista inflaatiota. Se saattaa johtua siitä, että kasvokkaisen kohtaamisen arvostus on muuttunut.

Yhtenä syynä muutokseen ovat Tinderin kaltaiset verkkodeittipalvelut.

– Kaikenlainen pisteiden kerääminen ja Tinder-matchit luovat vääristyneen kuvan siitä, mitä parisuhde pitkässä juoksussa tarkoittaa, sanoo Dunderfelt.

On myös vaara, että nettideittailu tappaa romantiikan treffeillä.

– Nettideittailijat viestittelevät keskenään tosi paljon ennen treffejä. Sitten kun tavataan, pajatso on tyhjennetty. Se tappaa romantiikan, ikään kuin poltetaan liekki loppuun ennen kuin edes tavataan, sanoo Vaaranen.

Miehet ovat hukassa
Nyt etenkin miehet ovat deiteillä hukassa. Ennen naiselle riitti rehellinen ja kunnollinen mies, pohtii Dunderfelt.

Nyt miehen pitää olla myös innostava ja vetovoimainen. Siksi naisilla on hienoinen etulyöntiasema deittimarkkinoilla.

– Yleensä juuri nainen vaatii kumppaniltaan jännitettä. Mies taas tyytyy helpommin siihen, että on vain läheisyyttä ja asiat sujuvat mukavasti, hän pohtii.

– Onhan tämä yleistys, mutta useasti tilanne on tuollainen. Mies on helposti yliystävällinen tai sitten ylitörkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Konkarirekrytoija: Miehet kertovat olevansa asiantuntijoita, naiset kuvaavat osaamistaan realistisesti

Jos opetushallituksessa on paikka auki, ei mieshakijoiden kannata vaivautua. Sen verran seksistisiä ennakkoluuloja rekrytoijalla on.

Eipä ole ihme, että koulutuksen tasa-arvotilanne on niin katastrofaalinen.

Anonyymi kirjoitti...

Suomeen tuli uusi lastenkasvatusmalli: Imetys voi jatkua 7-vuotiaaksi – Petra neuvottelee lopettamisesta yhdessä lapsen kanssa | Yle Uutiset | yle.fi

Kiintymysvanhemmuuden suosio on kovassa kasvussa äitien keskuudessa. Asiantuntijat ovat huolissaan.
...
Kiintymysvanhemmuuden suosio on Suomessa kovassa kasvussa. Yhdistyksen Facebook-ryhmässä on noin 10 000 jäsentä ja uusia perhekahviloita on perustettu vauhdilla.
...
Ideologia pohjaa paljolti evoluutiobiologiaan ja siihen, että ihminen on laumaeläin. Maskon mukaan vauva ei tiedä syntyneensä nykyaikaan.
...
Lohduttava tissi
...
Psykologian emeritaprofessori, temperamenttitutkija Liisa Keltikangas-Järvinen pitää alkuperäistä kiintymyssuhdeteoriaa erittäin hyvänä ja tutkitusti tehokkaana kasvatusmallina. Suomessa se on kuitenkin viety hänen mielestään liian pitkälle.
...

Anonyymi kirjoitti...

Kirjekulttuuri elää vankiloissa, ihailijapostiakin tulee – "Vaikeasti käsitettävä ilmiö" | Yle Uutiset | yle.fi

...
Naisten miesvangeille lähettämä ihailijaposti on vankiloissa tuttu ilmiö, vaikka viimeisimmän parin vuoden aikana ei kyseinen ilmiö ole ollut pinnalla.
...
Ihailijaposti on "vaikeasti käsitettävä ilmiö"

Läheisten lähettämien kirjeiden lisäksi vankilaan saapuu toisinaan ihailijapostia. Sitä saavat mediassa tavalla tai toisella paljon esillä olevat rikolliset. Useimmiten tällainen vanki on syyllistynyt väkivaltarikokseen tai suureen ryöstöön.

Juttuun haasteltujen vankilan johtajien muistin mukaan tällaista kirjemagneettia ei ole muutaman viime vuoden aikana ollut, mutta ilmiö on vankiloissa työskenteleville tuttu vaikkakin toisinaan ihmetystä aiheuttava.

– Se on vaikeasti käsitettävä ilmiö, että moraalinen paheksunta ei estä fanittamista. Teko ei tällöin sanele sitä, että ihminen ei kiinnostuisi toisesta, pohtii Hämeenlinnan vankilan johtaja Samuli Laulumaa.
...
Pahuuden ihannointia tai turvan hakua

Siitä, millaiset määrät kukakin ihailijapostia saa, ei ole kuitenkaan mitään lukuja, sillä asiaa ei ole tutkittu koskaan. Periaatteessa sitä ei voi tutkiakaan ilman kirjesalaisuuden rikkomista. Mutta sitä, mikä saa naisen ihastumaan väkivaltarikolliseen ja ottamaan tähän yhteyttä, voi analysoida.

– Yksi elementti on sellainen kauhuromanttinen pahuuden ihannointi. Mukana on myös se, että osa asosiaalisissa kulttuureissa elävistä hakee näin turvaa henkilöistä, joita pidetään vaarallisena. Koetaan, että tällainen väkivaltapotentiaalia omaava liittolainen olisi jonkinlainen turvan lähde, valottaa psykiatrisen vankisairaalan Turun yksikön vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma.

Naisvangitkaan eivät jää ilman ihailijapostia. Lauerman pohjustamaa tietoa vasten jääkin mietittäväksi, että millaiset miehet lähestyvät väkivaltaisista rikoksista tuomittuja naisvankeja. Heistä tuskin haetaan turvaa?

– Siinä on kyseessä joitain muita henkilökohtaiseen ihailuun tai mielenkiintoon liittyviä motiiveja. Osa ihmisistä kokee jollain tavalla tällaisen pahuuden tai väkivaltapotentiaalin äärimmäisen kiehtovaksi, Lauerma analysoi.
...

Anonyymi kirjoitti...

Tuomas Enbuske IL-blogissaan: Suomen feministit ovat pettäneet musliminaiset!

Maailman lyhin aikayksikkö on, kun eurooppalainen feministi vääntäytyy älyllisesti epärehelliseen umpisolmuun, kun sen on pakko puolustaa Lähi-Idän törkeitä sovinisteja. Feministi yrittää epätoivoisesti roikkua hatarassa maailmankuvassaan, joka on mustavalkoisempi kuin näkymä Itäkeskuksen Lidlin kassajonossa.

Ranskan ”Trump”, populistinen presidenttiehdokas Marine Le Pen, kieltäytyi käyttämästä huivia tapaamisessa muftin eli muslimien korkea-arvoisen uskonnollisen johtajan kanssa.

”Vierailu päättyi nolosti”, uutisoi Iltalehti. Rasisminvastaisen Rasmus-verkoston Facebook-sivulla ”liberaalit” naiset paheksuivat Le Peniä siitä, että tämä ei noudattanut tuota miesten keinoa nöyryyttää naisia.

Helsingin Sanomien Ville Similä kirjoitti kolumnin, jossa hän vähätteli Libanonin naisten huonoa asemaa. Hänen mukaansa Le Penin teko oli pelkkä mainoskampanja, Libanonissa ei ole naisten huivipakkoa ja naisten asema on suunnille sama kuin Euroopassa. Mikä tietysti on yhtä totta kuin Trumpin väitteet virkaanastujaistensa yleisömäärästä tai käsiensä koosta.

Ai että tuosta Hesarin kolumnista riemuittiin Suomen terävimmässä älymystössä.

Feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro jakoi kolumnin Twitterissä. Kyllä. Luit oikein. Feministisen puolueen puheenjohtaja jakoi sovinismia törkeästi vähättelevän kolumnin into piukkana.

Viimeinen toivomani asia on, että Marine Le Pen voittaa Ranskan vaalit. Valitettavasti pelkään niin käyvän. Tärkeä syy siihen on juuri tämä eurooppalaisten humanistien älyllisen epärehellisyyden raivaama tie populismille.

Donald Trumpin jokainen sovinistinen sivulausekin, aivan oikein, perataan ja pilkataan Euroopassa tarkasti. Siksi on pöyristyttävää, miten Lähi-Idän omien trumpien sovinismia selitellään parhain päin kuin porvarisperheen isän piiloteltua alkoholismia. Se kertoo ylemmyydentunteestamme. Muslimit nähdään lapsenkaltaisina jaloina uhreina, eikä meidän kanssamme tasavertaisina älykkäinä toimijoina.

Puretaanpa Helsingin Sanomien väitteitä.

Juu. Libanonissa naisen asema on joissain asioissa parempi kuin muualla Lähi-Idässä. Onhan Timo Soinikin yhtäkkiä suvaitsevaisuuden suurmufti verrattuna Halla-ahoon. Silti Libanonin naisten asema on kammottava verrattuna Eurooppaan tai edes Trumpin Yhdysvaltoihin.

Esimerkiksi shiiamuslimitytöt saavat mennä naimisiin yhdeksänvuotiaina vanhojen ukkojen kanssa, maan parlamentissa naisia on 3,1 prosenttia, naisen rangaistus aviorikoksesta on maksimissaan kolme vuotta vankeutta, miehen rangaistus yksi vuosi. Naisilla ei ole virallisesti huivipakkoa. Mutta Libanonin shiioja johtaa ääri-islamistien Hizbollah. Libanonin shiiat noudattavat Iranin lakeja ja huivin käyttöä. Myös sunnit ovat paikoin radikaaleja. Vain kristityillä ja vapaamielisillä sunneilla on valinta olla käyttämättä huivia.

Eikä tuossa vielä kaikki. Lista muista Libanonin naisten oikeuksien loukkaamisista on pidempi kuin Sakke Järvenpään ulosottorekisteri.

Similän väite, että islamin tiukat säännöt koskevat Libanonissa vain vähemmistöä, on myös kestämätön. Samalla logiikalla meidän ei pitäisi puolustaa saamelaisten oikeuksia, kun saamelaisia on niin vähän.

Ja nyt rasistit ja muut ääliöt tarkkana.

Kyse ei ole mistään islamilaisen maailman ihmisiin geneettisesti sisäänrakennetusta tavasta ajatella. Ihmiset ovat Libanonissa samanlaisia kuin Suomessa. Ei ole olemassa mitään ”musliminainen” -yksikköä. Muslimimaissa asuu vain yksilöitä. Kysymys siitä, haluaako ”musliminainen” käyttää huntua, on järjetön. Se on yhtä tyhmä kysymys kuin haluavatko Teuvo Hakkarainen ja Paavo Arhinmäki samoja asioita.

Ongelman on ydin on juuri se, että me haluamme suojella muslimimaiden ihmisiä ääliömäisiltä käytännöiltä, joista he eivät edes itse pidä. Se on imperialismia.

Anonyymi kirjoitti...

ainakin pari mielenkiintoista löytyy:

https://www.google.fi/search?q=anti+women+chariot&biw=1280&bih=633&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjmj6-sz6nSAhXJdCwKHTFRD0IQ_AUIBigB#tbm=isch&q=woman+chariot&*&imgrc=_

Anonyymi kirjoitti...

American College of Pediatrics reaches decision: Transgenderism of children is child abuse : The_Donald

American College of Pediatrics reaches decision: Transgenderism of children is child abuse | BizPac Review

Anonyymi kirjoitti...

Trans-kid narrative eternally BTFO by the American College of Pediatrics : The_Donald

Gender Ideology Harms Children | American College of Pediatricians

Anonyymi kirjoitti...

”Inhoan tätä elämää, voisinpa vain antaa lapset pois” - Perhe - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

PS:n soteministeri kotihoidontuesta HS:lle: Naisia ei pakoteta jäämään kotiin

Pirkko Mattila sanoo saavansa paljon kiitosta perheiltä siitä, että joku puolustaa kotihoidon tuella olevia äitejä.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) haluaa, että myös perheet osallistuisivat keskusteluun perhevapaista ja varhaiskasvatuksesta. Mattila sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että keskustelua käydään nyt liikaa työelämän vaatimusten näkökulmasta.

”Hirvittävästi esitellään malleja, mutta missä tästä keskustelusta ovat äidit, isät ja perheet, jotka mahdollisesti haluavat valita?”

Perussuomalaisten kanta uudistuksiin on kielteinen, eikä puolueella ole omia vastaehdotuksia. Puolue lähtee nykyisen järjestelmän säilyttämisestä.

”Ei kukaan perussuomalaisissa kiistä sitä, että työelämä muuttuu ja aiheuttaa paineita jatkokeskustelulle. Perheiden valinnanvapautta pitää kuitenkin kunnioittaa molemmissa tapauksissa, joko silloin kun he haluavat hoitaa lasta kotona tai kun he yrittävät sovittaa yhteen työelämää ja perhe-elämää”, Mattila sanoo.

Perussuomalaiset ja puheenjohtaja Timo Soini ovat olleet näkyvimpiä kotihoidontuen kannattajia. Pirkko Mattila sanoo saavansa paljon kiitosta perheiltä siitä, että joku puolustaa kotihoidon tuella olevia äitejä.

”Ei ole koko totuus, että naiset olisivat kotiin pakotettuina. Kotihoidon tuki on tavattoman suosittu järjestelmä, ja se on sosiaalietuus, joka on laajasti hyväksytty ja laajasti käytössä”, Mattila sanoo.

Mattila uskoo, että nykyisenkin perhevapaajärjestelmän rakenteet taipuvat riittävän hyvin, jos vain työelämässä olisi nykyistä enemmän joustavuutta, esimerkiksi enemmän mahdollisuuksia lyhennettyihin työaikoihin ja osa-aikaiseen työhön.

Anonyymi kirjoitti...

4 eri mitoilla varustettua miestä avautuu seksielämästään: ”Teen parhaani sillä, mitä minulla on”

Penisten koosta puhutaan harvoin ääneen, vaikka moni mies on joskus elämänsä aikana ajatellut, onko oma penis ”sopivan kokoinen”.
Seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen mukaan etenkin teini-iässä peniksen koko ja ulkonäkö mietityttävät monia. Vanhempanakin peniksen koko voi häiritä. Yksi seikka unohdetaan kuitenkin helposti.

– Kun puhutaan erikokoisista peniksistä, usein unohdetaan se, että kaikkia sukupuolielimiä on erikokoisia ja -muotoisia, eli yhteensopivuuden kokemus kumppanin kanssa merkitsee kaikkein eniten. Emmehän ole muiltakaan kehomme osilta samanlaisia, Tanskanen kertoo ja jatkaa:

– Yksi ja sama penis tai emätin voi tuntua eri ihmisistä erilaiselta. On hyvä muistaa esimerkiksi se, että kulttuurisesti ihannoitu ”iso” voi olla jollekulle ihan liian iso ja tuottaa kipuja penetraatiossa – ja siten aiheuttaa ongelmia.

Peniksen koko voi kuitenkin aiheuttaa huolta ja vaikuttaa seksielämään. Askmen.com-sivusto löysi neljä rohkeaa miestä jakamaan yksityiskohtaisia tietoja peniksestään ja seksielämästään.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Kinnusen kolumni: Nainen älköön vaietko
Tuntuu kuin naiset saisivat aina sen arvan, joka ei voita, kirjoittaa Tommi Kinnunen.


Peruskoulun yläkoululaisten päättöarvioinnissa määritellään kahdeksikon tasoisen osaamisen kriteeriksi se, että oppilas haluaa ja rohkenee ilmaista itseään sekä ryhmän jäsenenä että yksin esiintyessään. Käyn puolivuosittain jokaisen oppilaani kanssa kahdenkeskisen arviointikeskustelun, jossa jutellaan, miten opinnot ovat sujuneet.

Joka kerta kyselen eräältä tytöltä, miksi hän on oppituntien aikana lähes täysin hiljaa. Välituntivalvonnassa näen, että kavereitten joukossa hänestä irtoaa tarinaa, koepapereista ja esseistä luen, että kyseessä on hyvin älykäs nuori nainen. Mietin, onko syynä temperamentti, sillä luonteelleenhan ei kukaan mitään mahda. Oppilas itse määrittelee asian yksinkertaisemmin.

"En mä tiedä, onko mun mielipiteellä niin kauheesti väliä."

Opettajana törmään usein tähän. Tytöt katsovat, etteivät heidän ajatuksiaan kaipaa oikein kukaan. Sosiaali- ja terveysministeriön tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan jo päiväkodeissa tyttöjä ja poikia ohjataan erilaisiin rooleihin, sillä tyttöjen rajut leikit helposti keskeytetään, kun taas pojat saavat nahistella.

Tyttöjä kehutaan ulkonäöstä ja auttamisesta, kun taas pojille osoitetut kehut liittyvät persoonaan tai toimintaan. Poikia kannustetaan aktiivisuuteen, tytöille sallitaan helpommin passiivisuus. On aivan sama, mitkä olisivat mielenkiinnon kohteet tai mihin sukupuoleen kokee itse kuuluvansa: tyttö on mukava, kun on avulias, nätti ja hiljaa.

Tuntuu kuin naiset saisivat aina sen arvan, joka ei voita. Nuorten koulutusta arvostetaan, paitsi keskusteluissa poikien koulunkäynti on tärkeämpää kuin tyttöjen. Jos tytöt saavat kymppejä ja pärjäävät PISA-tutkimuksissa, on se ihan epäreilua, sillä poikien pitäisi. Kun lukioiden ja yliopistojen opiskelijoista valtaosa alkaa olla naisia, koetaan se yhteiskuntaa vääristäväksi.

Porua syntyy aina, kun uutisoidaan pappien, tuomareiden tai lääkärien ammattikunnan jäsenistön naisistumisesta, mutta harva muistaa kokeneensa asiat vaikeaksi vaikkapa silloin, kun joka pappi oli mies. Peruskouluunkin kaipaillaan lisää miesopettajia, vaikka auktoriteetti ei riipu sukupuolesta vaan taidosta.

Ketään ei kiinnosta se, että naisten maajoukkue voittaa, mikäli miehet putoavat jo karsinnoissa. Miehet kun edustavat koko kansaa, naiset vain itseään.

Netissä äänekäs nainen herättää ärtymystä. Jos sosiaalisessa mediassa mies ja nainen twiittaavat saman kritiikin, heistä todennäköisesti nainen huoritellaan hiljaiseksi.

Pahinta on, jos nainen tahtoo p
Seuraavan kerran kun tapaan sen vaientuneen oppilaani, tahdon komentaa häntä olemaan äänekäs ja vaatimaan tilaa. Muita tahtoisin opettaa pysähtyä kuuntelemaan. Tälläkin oppilaalla voisi olla paljon tärkeää sanottavaa.
Seuraavan kerran kun tapaan sen vaientuneen oppilaani, tahdon komentaa häntä olemaan äänekäs ja vaatimaan tilaa. Muita tahtoisin opettaa pysähtyä kuuntelemaan. Tälläkin oppilaalla voisi olla paljon tärkeää sanottavaa.
Seuraavan kerran kun tapaan sen vaientuneen oppilaani, tahdon komentaa häntä olemaan äänekäs ja vaatimaan tilaa. Muita tahtoisin opettaa pysähtyä kuuntelemaan. Tälläkin oppilaalla voisi olla paljon tärkeää sanottavaa.arantaa naisten asemaa jotenkin, sillä se luetaan automaattisesti miesten unohtamiseksi. Naisen puhumiseen tarvitaan miehen lupa ja aiheena saa olla vain mies.

Joka pojalla on oikeus saada tyttöystävä, jos on ollut riittävän kohtelias, sillä muuten hän saattaa syrjäytyä.

Sukupuolet koetaan yksinkertaistettuina. Bändin surkeutta todistaa se, että siitä pitävät nuoret tytöt. Millaisen vastaanoton olisi saanut Tytötkin lukee -kampanja? Opettajana olisin sitä kaivannut, sillä yhtä lailla kun poikien joukossa on lukevia, löytyy tyttöjen keskuudesta heitä, jotka eivät kirjoja avaa.

Anonyymi kirjoitti...

Feministit asettavat ehdokkaita Espoossakin – "Suomessa on syrjintää ja tasa-arvon puutetta"

KUNTAVAALIT Uunituoreen puolueen on vaikea ponnistaa valtuustoon. Feministit ja liberaalit yrittävät tositoimin Espoossa.

Huhtikuun kuntavaaleissa poliittista kenttää tuuletetaan Espoossa ainakin kahdella tuliterällä puolueella, joita ei viime vaaleissa vielä ollut.

Vasta viime joulukuussa puoluerekisteriin merkitty Feministinen puolue lähtee tavoittelemaan valtuustomandaattia Espoossa kolmen ehdokkaan voimalla. Yksi ehdokkaista on Tuomarilassa asuva Aino-Maija Hiltunen, 55.

Hiltunen ei suinkaan ole herännyt feminismin tarjoamiin ratkaisumalleihin vasta vaalien alla, sillä hän toimi Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana jo 1990-luvulla. Vankka työ tasa-arvon puolesta jatkuu edelleen.

– Suomalaisessa yhteiskunnassa on kyse nimenomaan syrjinnästä ja tasa-arvon puutteesta. Epätasa-arvo koskee paitsi sukupuolten välisiä suhteita myös koko muutakin yhteiskuntaa, Hiltunen muistuttaa.

– Ikä, vammaisuus, koulutustaso tai etninen tausta ovat selvästi asioita, joiden takia meillä koetaan yhä paljon syrjintää – ja feminismi haluaa puuttua juuri näihin ongelmiin.

Liian monen ihmisen vapaus kahlitaan vieläkin epätasa-arvon lukoilla.

Hiltusen mukaan muun muassa vihreät ja Vasemmistoliitto ovat kyllä pitäneet tasa-arvoasioita esillä, mutta feministit ovat pettyneitä siihen, että kehitys kohti syrjimätöntä Suomea ei etene toivotulla tavalla.

– Espoossa on moni asia hyvin, mutta feministit laittaisivat silti tavallisen ihmisen nykyistä enemmän keskiöön. Erilaisia arkitodellisuuksia on Espoossa paljon, mutta minä haluaisin saada päättäjät huomaamaan esimerkiksi lapset, nuoret, ikäihmiset, maahanmuuttajat, joukkoliikenteen ja upean luonnon. Näiden puolesta olen valmis tekemään työtä, Hiltunen kertoo.

Anonyymi kirjoitti...

You shall not pass... or will you? We found out what happens when a man and a woman both try to push into a queue - and the results will surprise you

The new normal: Surge in teens wanting 'designer vaginas' is down to taboo-free beauty standards, NOT the prevalence of porn

Charles Bronson's bisexual fiancée reveals escort past | Daily Mail Online

Anonyymi kirjoitti...

Tom of Finlandin uusrenessanssi – Suosion syyt — J. Sakari Hankamäki

...
Nieminen pyrkinee pukemaan kannanottonsa ”tieteellisesti merkityksellisiksi” tavoittelemalla tulkitsevaa otetta ja katsoessaan, että ”feminiiniseksi ymmärretty pyritään jälleen puhdistamaan homoseksuaalisuudesta” ja että ”olemme palaamassa esimoderniin sukupuolijärjestykseen”.
...
Feminiiniseksi ymmärrettyä ei pyritä jälleen ”puhdistamaan homoseksuaalisuudesta”, vaan homoseksuaalisuus pyritään irrottamaan feminismistä, jonka tossun alle sillä on taipumus aika ajoin lipsahtaa. Mikäli olemme ”palaamassa esimoderniin sukupuolijärjestykseen”, sitäkin on syytä pitää järkiinsä tulona: paluuna takaisin maan pinnalle sieltä ulkoavaruuden kiertoradalta, jonne keskustelu sinkoutui ruumiillisten, kehollisten ja lihallisten tosiasioiden unohtamisen vuoksi.

Vuonna 2004 kirjoitin muun muassa näin: ”Tämän päivän yhteiskunnassa postmodernistien projektit on valjastettu normatiivisten piilofunktioiden toteuttamiseen. Sukupuolen kieltämisvimma on korvannut entisille ajoille tyypillisen seksin kieltämisen. Siinä, missä viktoriaaniset tädit ärsyttivät seksiä janoavia ihmisiä omilla normeillaan, postmodernistiset sukupuolieron kieltäjät toteuttavat nyt samaa sadistista nautinnonhaluaan kieltämällä seksin keskeisen välineen, sukupuolen. Sukupuolen kieltäminen on seksin kieltämistä. Se ilmaisee rukoilijasirkkojen ja sädekehänunnien aggressioita ja kohdistuu voimakkaimmin miehiin. Kyse on perimmältään samasta ahdistelusta kuin 1800-luvun yhteiskunnassa.”

Jatkoin myös näin: ”Tulkitsen kokonaistilannetta niin, että kiinnostus queer-teorioihin kertoi kiistämisinnokkuuden ylikuumenemisesta: sublimaation lumivyöry pääsi vapaasti pyörimään ja mielikuvituksen haaveet lähtivät lentoon.”
...
Lisäksi hän valitteli, ettei kuvissa näy nuoria naisia edes tasa-arvon merkiksi, ja paheksuttiinpa eräissä kirjoituksissa myös 16-vuotiaan nuoren miehen sijoittamista teini-Tomia esittävään rooliin sekä hänen palkitsemistaan vuoden homona.
...

Anonyymi kirjoitti...

Feministi nousi maahanmuuttokriitikoiden sylkykupiksi – "Naisviha ja rasismi kulkevat käsi kädessä"

PERSOONA Tamperelainen tohtori Saara Särmä ei ole erityisen yllättynyt siitä, että feminismi on herättänyt kritiikkiä nimenomaan maahanmuuttokriittisesti ajattelevissa.
Onko Saaraa joku haukkunut rumaksi, vai poteeko Saara vain kateutta, kun kauniita naisia kehutaan kauniiksi?

Tamperelainen Saara Särmä naurahtaa, kun häneltä kysyy millaisia tuntemuksia sosiaalisessa mediassa saatu lokapalaute on hänessä herättänyt. Muun muassa feministisen tutkimuksen parissa työskentelevä 41-vuotias Särmä on saanut internetissä täyslaidallisen sitä itseään, usein niin sanotuilta maahanmuuttokriittisiltä tahoilta.

– Aika helposti ajattelee niin, että internetin alareunaa ei ole olemassa. Blokki- ja vaimennustoiminnot ovat käteviä, Särmä sanoo.

Hän sanoo, ettei jaksa lukea tietynlaisia keskustelupalstoja tai -alustoja.

– Se vie taas aikaa hyödylliseltä tekemiseltä.

Hyödyllistä tekemistä Särmän elämässä on muun muassa feministinen ja poliittinen tutkimus. Tohtoriksi kolme vuotta sitten väitellyt nainen on tullut tutuksi muun muassa blogista, joka käsittelee humoristisesti tilaisuuksia, joissa on mukana vain miesasiantuntijoita.

– Feminismi ärsyttää monia varmaankin siksi, että se haastaa ihmisiä, jotka ovat tavalla tai toisella hieman etuoikeutetussa asemassa. Se sitten tuntuu monista ärsyttävältä.

– Toki feminismiinkin liittyy kaikenlaisia mielikuvia. Oma feminismini on sellaista, millä haetaan ratkaisuja ja jossa otetaan huomioon myös miehetkin. Siinä koitetaan purkaa osaltaan myös mielikuvaa miehistä yksioikoisen maskuliisina. Olennaista on että syyttely on siitä käsityksestä kokonaan pois, sillä syyttely ei koskaan johda mihinkään, Särmä määrittelee.

Hän ei ole erityisen yllättynyt siitä, että feminismi on herättänyt kritiikkiä nimenomaan maahanmuuttokriittisesti ajattelevissa.

– Rasismi ja naisviha tuntuvan kulkevan historiassa aina käsi kädessä.

Särmä on kiinnittänyt huomiota siihenkin, että myös jonkinlainen miesasialiike on nostanut Suomessa päätään.

– Se tuntuu kumpuavan siitä, että on ollut pettymyksiä omassa sosiaalisessa elämässä ja niitä koitetaan selittää sitten teorioiden avulla.

Feminismin tulevaisuus Suomessa on Särmän näkemyksen mukaan kohtuullinen. Rahoitusta tutkimuksille saa: tällä hetkellä Särmä on Rosa Meriläisen ja Johanna Vehkoon kanssa tekemässä töitä Feministisessä ajatushautomo Hatussa. Se lupaa tarjota ”punnitun feministisen näkökulman asiaan kuin asiaan”.

– Tilausta meidänkin ajassamme on. Kun Rosa twiittasi taannoin ihmettelevään sävyyn vähäisestä naisehdokkaiden määrästä kuntavaaleista, vastauksista löytyi paljon äijäilyä. Tuo kelpaa esimerkiksi siihen, että feminististä tutkimusta tarvitaan, Särmä ottaa esimerkin asiasta.

El Ninja kirjoitti...

"Särmä on kiinnittänyt huomiota siihenkin, että myös jonkinlainen miesasialiike on nostanut Suomessa päätään.

– Se tuntuu kumpuavan siitä, että on ollut pettymyksiä omassa sosiaalisessa elämässä ja niitä koitetaan selittää sitten teorioiden avulla."

Akateemisillä feministeillä on selkeästi taipumusta projisointiin. Heidän feminisminsä kun tuntuu kumpuavan täsmälleen siitä samasta paikasta kuin tällä "jonkinlaisella miesasialiikkeelläkin".

On toki ilo lukea, että ajatushautomossa ei kaikki aika mene keskustelupalstoilla notkumiseen. Me veronmaksajat odotamme jo vesi kielellä kun hatusta pullahtaa seuraava tarkkaan punnittu hajatelma asiasta kuin asiasta. Varmaan jo ihan pian saamme tutkimusrahoitukselle vastinetta.

Anonyymi kirjoitti...

Ennätysmäärä naisia hakee armeijaan, mutta keskeyttäneitä on yhä paljon – ”Jokaisessa varuskunnassa naisia on ammattisotilaina”
Armeijaan haluavat naiset tähtäävät usein poliisin uralle. Osa suuntaa rauhanturvatehtäviin.


ARMEIJAN riveihin haki viime vuonna ennätykselliset 842 naista. Määrä on kasvanut huimasti viimeiset kolme vuotta, ja Puolustusvoimat näkee ilmiöön monia syitä.

Yksi syistä on tasa-arvoasioiden viidakkorumpu, arvelee erikoissuunnittelija Esa Janatuinen Pääesikunnan koulutusosastolta.

”Sana leviää, kun saadaan hyviä kokemuksia. Meillä on varuskunnissa tiukat ukaasit: kiusaamista tai häirintää ei suvaita.”

Jotkut naiset joutuvat kuulemaan asiattomiakin juttuja, mutta vakavia häirintätapauksia tulee Janatuisen mukaan esiin hyvin harvoin.

MUITA syitä suosion kasvuun ovat varusmiespalveluksen myönteinen julkisuus ja turvallisuuspoliittinen tilanne.

”Nämä ovat arvailuja eivätkä tutkittua faktaa, mutta osittain ne varmasti vaikuttavat. Maanpuolustustahto on ollut pitkään korkealla tasolla.”

Armeijan käyneiden naisten sijoittumista myöhemmin työelämässä ei ole selvitetty, mutta keskusteluissa tulee Janatuisen mukaan usein ilmi kaksi työtehtävää ylitse muiden.

”Osalla on mielessä poliisin ammatti, ja osa pitää rauhanturvatehtäviä yhtenä tulevaisuuden vaihtoehtona.”

Puolustusvoimien tavoitteena onkin kasvattaa naisten osuutta maailman kriisipesäkkeisiin lähtevien rauhanturvaajien joukossa. Nykyään se on noin viisi prosenttia.

”Kun paikan päällä selvitetään paikallisen väestön tilannetta, naisten panosta tarvitaan.”

LAKI naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta tuli voimaan vuonna 1995. Alkuun naisten määrässä oli tilastopiikki, mutta määrä alkoi sen jälkeen pienentyä.

”Palvelukseen hakeneiden naisten määrä oli pitkään viidensadan tietämillä, kunnes se kääntyi kolme vuotta sitten kasvuun”, Janatuinen kuvaa.

Tämän vuoden hakuaika päättyy keskiviikkona. Puolustusvoimissa uskotaan naishakijoiden joukon olevan jälleen ennätysmäisen suuri.

Keskeyttäneitä on yhä paljon, mutta yli puolet varusmiespalveluksen aloittavista naisista käy armeijan loppuun. Palveluksen keskeyttää noin 15 prosenttia saapumiserästä, ja määrä on ollut laskusuuntainen.

ARMEIJAN loppuun asti käyvät naiset pärjäävät kasarmilla hyvin. Lähes kaksi kolmesta hakeutuu johtajakoulutukseen.

”Tällä hetkellä meillä on riveissä 278 naispuolista ammattisotilasta – jokaisessa varuskunnassa”, Janatuinen toteaa.

Reserviin on koulutettu yli 7 000 naista.

Naiset voivat hakea palvelukseen aina 29 vuoden ikään saakka. Armeijaan tullessaan naiset ovat keskimäärin vähän yli 20-vuotiaita eli hieman vanhempia kuin miesalokkaat.

Satunnaisia linkkejä kirjoitti...

Helsingin Uutiset: Miten käy Axl Smithin? Poikkeuksellinen oikeudenkäynti saa ratkaisun (27.2.2017)
OIKEUS Oikeus antaa tiistaina tuomionsa tunnetun mediapersoona Axl Smithin salakatseluun liittyvässä oikeudenkäynnissä. Rikosvyyhti on Suomessa poikkeuksellisen laaja.Vyyhti oli alkujaan huomattavasti laajempi. Poliisi siirsi syyteharkintaan yhteensä 43 epäiltyä salakatselutapausta, mutta syyttäjä jätti nostamatta syytettä yhteensä kymmenen tapauksen osalta.

Smith on kertonut, että motiivi kuvaamisen oli tarve suojella itseään mahdollisilta raiskaussyytöksiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Feministisellä puolueella ehdokkaita 9 kunnassa – pappi Haka Kekäläinen vaikuttui puolueohjelmasta

Feministinen puolue julkaisi kuntavaaliohjelmansa tänään. Puolue asettaa 40 ehdokasta yhdeksässä kunnassa. Kunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Lohja, Porvoo, Taivassalo ja Riihimäki. Esimerkiksi Tampereella on vain yksi ehdokas.

Puoluestatuksen feministinen puolue sai tammikuussa, joten kovin kauan sillä ei ole ollut mahdollista kuntavaaliehdokkaita hakea.

Puolueen varapuheenjohtaja Katriina Rosavaara kertoi tänään Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että puolueen ehdokkaiden keski-ikä on 37 vuotta. Viime kuntavaaleissa kaikkien ehdokkaiden keski-ikä oli 49 vuotta.

Feministinen puolue pyrkii muun muassa pakolaisten ja paperittomien aseman parantamiseen.

– Oleskeluluvan saaneille tarvitaan kuntapaikkoja, mutta kuntien on huolehdittava myös paperittomista. Auttamalla ihmisiä osallisiksi yhteiskunnasta ehkäisemme syrjäytymistä ja sosiaalisia ongelmia, puolueen puheenjohtaja Katju Aro sanoo.

Puolue esittää subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista kaikkiin kuntiin ja kokonaan maksutonta päivähoitoa. Se tavoittelee myös kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja edullista julkista liikennettä.

Kuvitelma miesten syrjinnästä.
Yksi Feministisen puolueen Helsingin 24 kuntavaaliehdokkaasta on luterilaisen kirkon pastori Haka Kekäläinen, 54. Kekäläinen on myös opettaja. Hän kertoo toimineensa viimeiset 30 vuotta kouluväkivaltaa vastaan.

Nyt hän haluaa vaikuttaa sen estämiseen rakenteellisesti, kuntavaalien kautta. Myös ikäihmiset on Kekäläiselle keskeinen ryhmä, jonka etuja hän tahtoo edistää.

Kekäläinen kertoo, että Feministinen puolue on ensimmäinen puolue, jonka jäsen hän on. Aiemmin hän on ollut kaksi kertaa kuntavaaleissa ehdolla sitoutumattomana kristillisdemokraattien ja keskustan listoilta. Sydämeltään hän luonnehtii olevansa punavihreä.

Hän luki Feministisen puolueen puolueohjelman sattumalta.

– Se tuntui omalta, kuin olisin sen itse kirjoittanut.

Kekäläinen sanoo aina tehneensä työtä tasa-arvon puolesta. Siksi seurakuntalaisetkin ovat pitäneet ymmärrettävänä, että hän on valinnnut Feministisen puolueen – joskaan kukaan ei ole osannut arvata valintaa ensimmäisellä tai toisella yrittämälläkään.

– Eiväthän ihmiset edes tiedä, että on 16 puoluetta, Kekäläinen sanoo.

Hän uskoo, että monella miehellä on kuvitelma, että Feministinen puolue on miehiä syrjivä.

– Se ei ole sitä, vaan se on tasa-arvoa edistävä, Kekäläinen sanoo.

Helsingissä Feministinen puolue tavoittelee yhtä valtuustopaikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Naisjärjestöjen Keskusliitto: Naisia valittava myös kuntien johtoon
Sukupuolten välisen tasa-arvon kehitys on politiikassa jämähtänyt paikoilleen, arvostelee Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtajan Eva Biaudet.


Kansanedustajista noin 40 prosenttia on naisia, kunnanvaltuutetuista vain noin 36 prosenttia. Valittujen naisten määrä väheni jonkin verran jo viime vaaleissa.

400 000 jäsentä edustava Naisjärjestöjen keskusliitto vaatii tasa-arvoa päätöksentekoon kunnissa. Järjestö toivoo kuntien sitoutuvan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämiseen ja nostavan nykyistä enemmän naisia kuntien johtotehtäviin.

Sote-uudistus iskee varsinkin naisiin

Sukupuolten tasa-arvoisempi edustus on erityisen tärkeää alkavalla vaalikaudella, jota leimaa suuri sote-uudistus. Sosiaali- ja terveysalan työntekijöistä suurin osa on naisia.

Sote-uudistuksen henkilöstövaikutukset kohdistuvat pääosin naisiin. Mahdollisen huononnukset työehdoissa ja palkoissa heikentävät entisestään sukupuolten välistä palkkatasa-arvoa ja naisten eläkkeitä.

– Jos naiset eivät nyt äänestä naisia, ei heitä tule olemaan mukana tärkeissä kuntapäätöksissä kuten sote-uudistuksen valmistelussa, Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet patistaa.

Mies äänestää useimmiten miestä

Kuntavaalien ehdokasasettelu päättyy tänään tiistaina. Naisten osuus valituista on aina jäänyt pienemmäksi kuin heidän osuutensa ehdokkaista. Tämä johtuu siitä, että naiset äänestävät sekä naisia että miehiä, mutta suurin osa miehistä äänestää miehiä.

Viime kunnallisvaaleissa naiset kävivät hitusen miehiä ahkerammin vaaliuurnilla: naisten äänestysprosentti oli noin 60 ja miesten noin 57.

Anonyymi kirjoitti...

Menisivät nuo femakot esittelemään teorioitaan maahanmuuttovastaisuuden ja naisvihan yhdistämistä esittelemään vaikka jollekin ISISille tai muille äärimuslimeille. Nythän nuo höppänät ovat suu kuolaa valuen haalimassa IISISin väkeä ja muita naisvihaajia rajan yli rajatta Suomeen...

Valtava kavallusepäily Husissa: työntekijän epäillään siirtäneen 70 000 euron potilasmaksut omalle tililleen - Kaupunki - Helsingin Sanomat

Nainen siirsi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin potilasmaksurahoja itselleen reilun vuoden ajan. Suurin yksittäinen siirto oli lähes 17 000 euroa. Syyttäjä vaati taloushallinnon työntekijälle rangaistusta törkeästä kavalluksesta.
...
Hän kertoi oikeudessa syyksi toiminnalleen rahapulan ja velkaantumisen; hänellä oli paljon pikavippejä sekä pankin kulutusluotto, joiden maksuun nainen tarvitsi rahaa. Hän kuvaili rahan menneen ”ihan elämiseen”.

”Aika paljon kului myös taksikuluihin – välillä noin 60 euroa per päivä – kun jalkani olivat huonossa kunnossa ja menin taksilla töihin”, nainen kertoi oikeudessa, kun Helsingin käräjäoikeus käsitteli asiaa tiistaina.
...

Anonyymi kirjoitti...

Mies, näin vältät joutumasta kaverivyöhykkeelle


Fotolia
Mies, näin vältät joutumasta kaverivyöhykkeelle
LIFESTYLE VIIHDEUUTISET 28.2.2017, 20:30 · ANNUKKA HEIKKILÄ
Jaa Facebookissa
Twiittaa
Naisilla on huono maine laittaa kiltit miehet liian nopeasti kaverivyöhykkeelle ennen kuin antavat heille kunnon mahdollisuutta. Elite Daily -sivusto listasi nyt seitsemän asiaa, joiden avulla miehet voivat välttää saamasta kaverinimikettä heti ensimmäisten treffien jälkeen.

1. Ole suora

Älä kiertele vaan kysy suoraan ja rohkeasti naista treffeille treffien oikealla nimellä. Kahville meneminen tai jokin muu termi tapaamiselle voi viestiä pelkästä ystävyydestä.

2. Näe vaivaa treffeillä

Näytä naiselle, että treffit todella ovat treffit. Keksi jotakin mukavaa tekemistä ja vie hänet romanttiseen paikkaan illalliselle hampurilaisbaarin sijaan.

3. Maksa ensitreffeillä

Treffeillä miehen ei ole pakko maksaa kaikkea, mutta mikäli olet itse suunnitellut treffit ja viet naista, oikea tapa on tarjota.

4. Ole hellä

Ole naista kohtaan hellä ja osoita hänelle kiintymyksesi pienillä kosketuksilla illan mittaan.

5. Pidä naiseen yhteyttä

Soita ja laita naiselle viesti säännöllisesti. Huumorilla maustetut viestit ovat parhaita.

6. Muistuta häntä aikeistasi

Jos pidät hänestä etkä pysty olemaan ajattelematta häntä, kerro se suoraan.

7. Ota hänet elämääsi

Esittele hänet ystävillesi jo melko varhaisessa vaiheessa ja osoita naiselle, että hän sopii elämääsi.

Anonyymi kirjoitti...

Isien kiintiö kasvaa perhevapaa­malleissa – EK ”pakottaisi” isätkin vanhempain­vapaalle
Kaikissa puolueiden ja etujärjestöjen esittelemissä malleissa isän kiintiö on nykyistä 2,2 kuukautta pidempi.


NYT on hallituksella mistä valita – kymmenkunta tahoa on lyhyen ajan sisään esitellyt omat ehdotuksensa siitä, miten perhevapaita pitäisi uudistaa.

Tiistaina joukkoon liittyi Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Nykyinen järjestelmä on ­uudistushaluisten mielestä aikansa elänyt ja joustamaton. Alkaa näyttää yhä kiusallisemmalta, jos hallitus ei puoliväliriihessään kykene tekemään mitään päätöksiä perhevapaista.

Se on varmasti vaikeaa, koska samassa hallituksessa istuu nyt kolmenlaisia mielipiteitä.

Kokoomus olisi valmis no­peaan uudistukseen, keskusta jarruttelee ja haluaa varjella ­kotihoidon tukea, ja perussuomalaiset eivät mieluiten tekisi mitään.

Kokoomus on lyönyt pöytään valttikorttinsa: hallitusohjelmassa nimittäin sanotaan, että hallitus arvioi kriittisesti kaikkia sellaisia tukia, jotka johtavat pitkiin poissaoloihin työmarkkinoilta.

Nykyinen kotihoidon tuki pitkittää toisen vanhemman eli ­lähes aina äidin paluuta työelämään.

KOTONA lasta hoitaa useim­miten äiti. Isien roolia on jo nyt yritetty kasvattaa pienillä viilauksilla, mutta tulokset ovat jääneet heikoiksi. Asenteet ­istuvat tiukassa.

Tähän mennessä esiteltyjen perhevapaiden yhteinen piirre on se, että niissä kaikissa isälle on kiintiöity nykyistä pitempi jakso ansiosidonnaista vanhempainvapaata.

NYT isän kiintiö on 2,2 kuukautta. Vapaiden käyttö on yleis­tynyt, mutta vielä olisi varaa parantaa. Suosituin on 1–18 päivän isyysvapaajakso yhtä aikaa äidin kanssa, jota käyttää melkein 80 prosenttia isistä.

Isyysvapaakiintiönsä loppuosaa käyttää nykyisin noin puolet isistä. Vielä sitäkin harvinaisempaa on, että äiti jakaisi oman vanhempainvapaakiin­tiönsä isän kanssa.

Perhevapaauudistuksesta esitellyissä malleissa isän nykyistä 2,2 kuukauden jaksoa venytetään parhaimmillaan kuuteen kuukauteen.

Perhevapaamallien klassikko on THL:n 6+6+6 -malli, jossa kummallakin vanhemmalla on kuuden kuukauden oma kiintiö. Kolmas kuuden kuukauden jakso on vapaasti jaettavissa vanhempien kesken.

Vihreillä on tästä hieman halvemmaksi tuleva 5+5+5 -versio.

Anonyymi kirjoitti...

Siperia opetti saksalaisia seksipakolaisia
Viimeinen pisara saksalaisille näytti olleen pakkanen, joka kiristyi helmikuussa 40 asteeseen.


VENÄJÄN tiedotus­välineillä oli joulukuun puolivälissä kerrotta­vanaan iloinen uutinen: 12-henkinen saksalaisperhe oli muuttanut Siperiaan. Eugen ja Louise Martensin mukaan he pakenivat Nordrhein-Westfalenin koulujen pakollista sukupuoliopetusta perinteisiä arvoja kunnioittavalle Venäjälle. Lehdissä heidät nimettiin ”seksipakolaisiksi”.

Maanantaiaamuna länsisiperialaisen Novosibirskin alueen uutissivusto Vn.ru kertoi tuoreen yllätysuutisen viidentuhannen asukkaan Kyštovkan kylästä: seksipakolaiset olivat häipyneet takaisin Saksaan selityksiä jättämättä.

ASIOISTA perillä oleva Kyštovkan paikallislehden toimittaja veikkaili lähdön syitä Moskovski Komsomolets -lehdessä. Asukkaat olivat pääsääntöisesti ottaneet uudet naapurit avosylin vastaan, mutta poikkeuksiakin oli. Teinipojat olivat tehneet saksalaisille natsitervehdyksiä.

Suurperheen talokaan ei ollut mitään luksusta, itse asiassa mökki oli ollut tyhjillään vuosikausia. Isännän suunnitelmat traktorin ostosta ja maanviljelyksestä olivat törmänneet vaikeuksiin pellonvuokrauksessa. Kielitaidon puute rajoitti sosiaalista elämää ja haittasi lasten koulunkäyntiä.

Tarajoen varrella neljänsadan kilometrin päässä Novosibirskistä sijaitseva kylä on suunnilleen Kööpenhaminan leveysasteilla, joten ei se mitään ikiroudan aluetta ole. Mutta viimeinen pisara saksalaisille näytti olleen pakkanen, joka kiristyi helmikuussa 40 asteeseen.

Suomalaista tietysti riemastuttaa, kun saksalainen joutuu Siperian opettamaksi. Mutta meillä taitaa olla aika lailla yhteistä saksalaisten kanssa.

Martensit ovat ehkä eräänlainen ääri-ilmiö, mutta yhtä kaikki he edustavat sitä suurta eurooppalaisten joukkoa, joka on korviaan myöten täynnä suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Eliitillähän tuommoiseen vain on varaa, ja eliittiä hännystelevillä suvakeilla. Perinteiset arvot kunniaan!

EUROOPASSA on hyvää vauhtia käymässä samoin kuin kävi 1930-luvulla: äänekäs joukko räyhähenkiä määrää, mistä keskustellaan ja miten. Tuolloin länkytettiin naama vakavana ”juutalaiskysymyksestä”. Nyt keskustellaan samalla älyllisellä tasolla ulkomaalaisista.

Martensit uskoivat, mitä lehdissä luki: Venäjä edustaa perinteisiä arvoja. Se on pitkälti pelkkää sananhelinää, sillä – Junnu Vainion sanoin – aika entinen ei koskaan enää palaa. Kannattaa uskoa Kotkan riimimestaria, niin ei tarvitse mennä Siperiaan opintomatkalle.

Kirjoittaja on HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Elviira, 63, asuu Rivieralla, puoliso palvelutalossa Lahdessa: ”Elämäni on jatkuttava”

Anonyymi kirjoitti...

Uusi yritys linkistä, jos nyt olisi oikea:

Elviira, 63, asuu Rivieralla, puoliso palvelutalossa Lahdessa: ”Elämäni on jatkuttava” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nasima Razmyar maksoi kovan hinnan TTK-kisasta: Sdp-kollegat ja afgaaniyhteisö hyljeksivät – harkitsi keskeyttämistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Anonyymi kirjoitti...

Maailmankuulun feministin puheet osuivat arkaan paikkaan Suomessa
Itsenä olemisen tärkeyttä korostava kampanja on jo ehditty teilata ennen varsinaista aloitusta. Siihen liittyy feministikirjailija Chimamanda Ngozi Adichien teos, jonka ajatuksia esimerkiksi PS-nuoret eivät allekirjoita.


Chimamanda Ngozi Adichien essee "Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä" jaetaan kirjana kaikille Suomen 9-luokkalaisille keväällä. Kirjailijasta on feminismipamflettinsa myötä tullut suomalaista tasa-arvon juhlistavan ja edistävän Itsenä olemisen tärkeydestä (ISOT) -kampanjan kärkihahmo.

Koko kampanja on ehditty somessa jo teilata, mutta sen puuhanaiset hakevat syytä someraivoon väärinymmärryksestä.

– Joskus on hyvä katsoa kauemmas, että näkee lähelle. Jos tämän kirjan nimi olisi Miksi meidän kaikkien pitäisi olla tasa-arvoisia, niin en usko että mitään kohua olisi syntynyt, arvioi ISOT-hankevastaava Janina Ahlfors Kulttuurikeskus Piipoosta Tampereelta.

Afrikkalaistaustaisen kirjailijan valinta perustuu myös siihen, että oman lähiympäristön tarkastelua voi joskus helpottaa se, että katsoo kauemmas.

Sivistysjohtaja on feministi

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä on täysillä Adichien kirjasen ympärille rakennetun tasa-arvoisuuskampanjan takana. Hän allekirjoittaa myös kirjailijan näkemyksen hoivan kasautumisesta naisten harteille Suomessakin.

– Tämä pitää kyllä paikkansa, kun mietimme mitä arjessa tapahtuu. Varsinkin yksityisellä sektorilla lasikattoja vielä on. Keskeisimmät tasa-arvon esteet Suomessa ovat asenteissa, arvioi Penttilä.

Itsensä sivistysjohtaja luokittelee feministiksi.

– Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat keskeisiä arvojani.

Penttilä pitää hyvänä myös sitä, että asiassa yhdistyvät lukuharrastus ja erilaiset opintosuunnitelman sisällölliset tavoitteet yhteiskuntaopissa ja äidinkielessä.

– Tervehdin ilolla sitä että meidän ajatusmaailmamme ja näkökulmamme laajentuu tämän myötä Afrikan suuntaan.

Kaikki eivät hyväksy

Toisenlaisia ääniäkin on kirjojen jakamista odotellessa kuultu. Asialla on ollut niin yksittäisiä henkilöitä kuin ryhmiäkin. Ainakin Perussuomalaiset Nuoret, Helsingin PerusNaiset ja perussuomalainen kansanedustaja Laura Huhtasaari ovat asettuneet vastustamaan käsillä olevaa kampanjaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.
Koululaisille jaettava feminismikirja: Aivopesua vai tasa-arvon edistämistä? - Suomen Uutiset https://t.co/zHbqpErOnx

— Laura Huhtasaari (@LauraHuhtasaari) 17. joulukuuta 2016 12.33
– Feminismi aatteena on jo pitkään tähdännyt tasa-arvon sijaan positiiviseen diskriminaatioon, jossa vähemmistön ja enemmistön edustajia on sallittua kohdella eri tavoin. Etenkään peruskouluun ei tällaista arvomaailmaa kuulu viedä, linjaa PerusNaiset Helsinki ry:n puheenjohtaja Mari Rantanen.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja erityisopettaja Laura Huhtasaaren mukaan feminismi ei voi omia tasa-arvotyötä itselleen.

– Suomalaisessa koulussa ei nähdäkseni ole minkäänlaista tasa-arvokuilua tyttöjen ja poikien välillä, Huhtasaari sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Axl Smith ja Kasmir puolustivat tyttöjen ja naisten oikeuksia vuonna 2014 – kuva leviää somessa

Entinen suosikkijuontaja Axl Smith tuomittiin eilen tiistaina 28. helmikuuta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Helsingin käräjäoikeus katsoi Axl Smithin syyllistyneen 30 salakatseluun, kahteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja neljään kunnianloukkaukseen. Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan ja levitti kuvaamaansa materiaalia WhatsApp-ryhmässä. Teot tapahtuivat maaliskuun 2014 ja helmikuun 2016 välisenä aikana.

Oikeuden selonteosta selviää, että muusikko Kasmir oli yksi tapauksen todistajista, koska Smith oli näyttänyt Kasmirille kuvaamaansa materiaalia. Kasmiria ei kuitenkaan epäilty rikoksesta, vaan hän toimi ainoastaan todistajana.

Sosiaalisessa mediassa alkoi eilen tiistaina levitä kuva, jossa Axl Smith ja Kasmir kampanjoivat naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta HeForShe-kampanjan yhteydessä.

Kampanjalla pyritään edistamään miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja kaksikko toimi sen keulakuvana. Kuva nousi muun muassa Reddit Suomi -sivuston kärkeen.

Käräjäoikeus on tuominnut Smithin 1 vuoden 2 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi Smith on velvoitettu maksamaan asianomistajille vahingonkorvauksia kärsimyksestä, tilapäisestä psyykkisestä haitasta, työansionmenetyksistä sekä sairaanhoito- ja muista kuluista yhteensä noin 100 000 euroa, sekä korvaamaan lisäksi yhteismäärältään yli 50 000 euroon nousevat asianomistajien oikeudenkäyntikulut.

Pyry Hollo kirjoitti...

Pukit kaalimaan vartijoina, BUAHHHAHAHAHAAAAA!

Anonyymi kirjoitti...

Naisetkin piereskelevät ja masturboivat – naisten tabut listattiin

Naiset. Nuo yhteiskunnan kulmakivet ja kaunottaret. Naaraspuoliset ihmiset ovat perinteisesti ajateltuna herkkiä, mutta lujaluonteisia. He ovat suloisia, mutta suunnitelmallisia. Heillä on oikeus kiukutteluun, mutta osaavat myös mielistellä. Jokainen nainen on kuitenkin vain ihminen.

Nyt on listattu naisten tapoja, joita he saattavat tehdä salaa. Vaikka naiset eivät sitä myöntäisikään, hekin päästelevät suolistokaasuja ulos ainakin yksin ollessaan. Tavanomaisesti ajateltuna naiselliseen käytökseen ei sovi rietas ja rento asenne. Nyky-yhteiskunta on kuitenkin höllännyt sukupuolieroja ja naiset saavat osoittaa mielipiteitään ja inhimillisyyttään enemmän kuin ennen. Naiset piereskelevät ja joskus jopa kovaan ääneen töräytellen.

Naiset ovat myös niitä, jotka tietävät entisen poikaystävän nykyisen tyttöystävän parhaan kaverin nimen. Neitokaiset ovat mestaristalkkereita, vaikka osa kutsuukin toimintaa pelkästään asioiden selvittämiseksi ja taustojen kartoittamiseksi. Naiset voivat kahlata netissä tuntitolkulla ihmisten profiileja katsellen ja tutkien.

Kun nyt on aloitettu naisten yleistäminen, niin jatketaan samalla linjalla. Naiset eivät nimittäin pese hiuksiaan päivittäin. Eikä heidän pitäisikään, koska suortuvat eivät tykkää liiallisesta pesun aiheuttamasta rasituksesta. Mutta jos puhutaan naisten rintaliiveistä, saatetaan ajautua pian pahoinvoivaan olotilaan. XY-kromosomiparilla varustetut ihmiset eivät pese rintaliivejään tarpeeksi. Asiantuntijoiden mukaan tissiliivit joutaisivat nimittäin pesuun jo 2-5 käyttökerran jälkeen.

Toisinaan naiset turvautuvat hajuvesiin ja deodorantteihin, mikäli eivät ehdi peseytymään. He saattavat suihkauttaa parfyymia jopa pikkuhousuihinsa. Osa naisista ajelee ylimääräisen ihokarvoituksen pois vain silloin, kun tietää paljastavansa ihoaan tai saavansa sänkyseuraa. Naisten säärikasvat saattavat kasvaa talvella karhuntaljaa muistuttavaksi ryijyksi.

Naiset käyttävät myös viehätysvoimaansa häikäilemättömästi hyväkseen. He flirttailevat ja tekevät kaikkensa saadakseen haluamansa asian. Osa neitokaisista turvautuu jopa eroottismieliseen kiusoitteluun päämääränsä saavuttaakseen. Ja sitten se viimeinen fakta: Naiset masturboivat ja katsovat pornoa. Osa neitokaisista hyväilee itseään päivittäin.

Anonyymi kirjoitti...

Kennel maid arrested for having sex with one of her dogs | World | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Lumidolls claims first sex doll brothel in Europe | World | News | Express.co.uk

Kim Jong-nam - Two women to be charged with murder of North Korean | World | News | Express.co.uk

Ancient SEX TOYS discovered by archaeologists examining Roman ruins | World | News | Express.co.uk

Anonyymi kirjoitti...

Feministinen uskonto tämä islam:

Nuoret muslimit ry:n avioliittokoulutus

Avioliitto voidaan jakaa viiteen eri luokkaan.
1. Pakollinen - silloin kun henkilö pelkää lankeavansa huorintekoon
2. Suositeltava - henkilöllä on seksuaaliset halut, mutta ei pelkää halujensa vievän häntä syntiin
3. Sallittua - silloin kun ei välttämättä omaa voimakasta sukupuoliviettiä mutta toivoo silti avioliittoa, esim vanhukset ja impotentit
4. Inhottavaa/epämiellyttävää - silloin kun toisen aviopuolison tarpeita ei pystytä tyydyttämään
5. Kiellettyä - kun nainen haluaa avioitua ei-muslimimiehen kanssa tai mies avioituu uskonnottoman kanssa"

...

"Naisen kanssa mennään naimisiin neljän syyn vuoksi: hänen ominaisuutensa; hänen sukuperänsä; hänen kauneutensa; ja hänen uskontonsa"

Avioliittoa harkitsevien on sallittua tavata toisensa, jotta voidaan selvittää yhteensopivuus. Tapaaminen järjestetään naisen holhoojan kautta. Kahden kesken ei ennen avioliittoa saa olla. Jotta nainen ylipäätään voisi solmia avioliiton, hänellä on oltava holhooja. Naisen oma valinnanmahdollisuus mainitaan myös, mutta minulle jää vähän epäselväksi mitä se oikeasti käytännössä sisältää. Varmaankin oikeuden hylätä kosija silloin, kun holhooja on hyväntahtoinen eikä painosta holhottavaansa. Holhoojan pitää olla muslimiMIES. Myös todistajien tulee olla muslimiMIEHIÄ.

Hääjuhla järjestetään mielellään miehet ja naiset erikseen, ettei tapahtuisi seurustelua. Ei ongelmia tai kiusauksia.

...

Islamin oppineet ovat yhtä mieltä siitä, että aviomiehille on pakollista elättää vaimojaan sillä ehdolla että vaimo on miehensä saatavilla ja eikä kapinoi.
--
Vaimojen tulee olla varuillaan miten kohtelee myös miestään, sillä onhan mies hänen avain paratiisiin.

...

Miehen oikeudet:
- Vaimon kuuliaisuus miehelleen ja tämän kehotusten ja pyyntöjen totteleminen
- seksuaalinen kanssakäyminen
- vaimon ei tule ottaa vastaan tai pyytää kotiin ketään josta mies ei pidä
- vaimon ei tule lähteä kotoa ilman miehensä lupaa eikä poista kotoa kaunistuneena ja hajuvettä käyttäen
- ulkoinen kauneus kuuluu vain aviomiehelle
- naisen ei tule herättää miehen mustasukkaisuutta pukeutumalla provosoiden sekä käyttäen hajuvesiä ja meikkiä kodin ulkopuolella
- kontrollin ylläpitäminen (mm. naisen uskonnon harjoittamisen valvominen)
- vaimon tulee palvella miestään ja kohdella häntä hyvin
- velvollisuuksien suorittamisesta. Kiitollisuuden osoittaminen on osa menestyksellistä avioliittoa.

Anonyymi kirjoitti...

Vappu Kaarenoja ehdolla Vuoden 2016 aikakauslehti­toimittajaksi – Tutustu laatujuttuihin!
Aikakauslehtimedian Editkilpailu ratkeaa maaliskuun lopulla.


uomen Kuvalehden toimittaja Vappu Kaarenoja on ehdolla Vuoden 2016 aikakauslehtitoimittajaksi.

Tittelin saaja valitaan Aikakausmedian järjestämässä Editkilpailussa, jonka tulokset selviävät 23. maaliskuuta.

Muut ehdokkaat ovat Iina Alanko Anna-lehdestä ja Melissa Heikkilä Ylioppilaslehdestä.

Kilpailun arviointiperusteiden mukaan Vuoden toimittaja on omaperäinen kirjoittaja, joka muun muassa käsittelee koskettavia, tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita ja jonka jutut eivät jätä kylmäksi.

YL RAPORTTI: PASKOIMME HOUSUUN BUSSISSA TURKUUN

Anonyymi kirjoitti...

Euroopan ensimmäinen seksinukkebordelli Barcelonassa – ovatko kehittyneet seksirobotit pian "uusi normaali"? | Yle Uutiset | yle.fi

Barcelona opens 'Europe's first' sex doll brothel - The Local

Sex-Dolls Brothel Opens In Spain And Many Predict Sex-Robots Tourism Soon To Follow

Sex mit Maschinen: Ein Roboter ist immer geil - SPIEGEL ONLINE

Anonyymi kirjoitti...

Uusi ennätys: Yli 1 100 naista haki vapaaehtoiseen asepalvelukseen
Viime vuosina noin kaksi kolmasosaa asepalveluksen suorittaneista naisista on saanut johtajakoulutuksen.


Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen tuli tänä vuonna ennätysmäärä hakemuksia. Palvelukseen haki yhteensä 1 126 naista. Hakuaika päättyi 1. maaliskuuta 2017.

Toiseksi eniten hakijoita naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen oli viime vuonna. Silloin 842 naista haki palvelukseen.

Kapteeni Timo Miettinen Maavoimien esikunnasta arvioi, että suuri kasvu hakijamäärässä johtuu useista syistä. Hänen mukaansa asiaan on vaikuttunut muun muassa Puolustusvoimien lisääntynyt medianäkyvyys.

– Maanpuolustukselliset aiheet ovat olleet runsaasti esillä mediassa monelta kantilta. Lisäksi varusmiespalvelus on saanut myönteistä julkisuutta, Miettinen sanoo.

Muita naisten hakuintoa lisänneitä syitä voivat olla Puolustusvoimien näkyvyys sosiaalisessa mediassa sekä turvallisuuspoliittinen tilanne. Lisäksi naisia on reservissä jo yli 7 000, joten viidakkorumpuefektillä on varmasti ollut oma vaikutuksensa, Miettinen listaa.

Porin prikaati ja Kainuun prikaati suosituimmat

Porin prikaatiin oli eniten hakijoita. Sinne haki tänä vuonna 222 naista, kun viime vuonna hakijoita oli 156. Seuraavaksi suosituimpia kohteita olivat Kainuun prikaati 167 hakijalla, Kaartin jääkärirykmentti 165 hakijalla ja Karjalan prikaati 120 hakijalla.

Puolustusvoimien aluetoimistoissa huhtikuussa pidettävissä valintatilaisuuksissa vapaaehtoiset naiset määrätään palvelukseen pääasiassa vuoden 2018 tammi- tai heinäkuun saapumiseriin.

Osa hakijoista voidaan määrätä aloittamaan asepalveluksensa tämän vuoden heinäkuun saapumiserässä.

Puolustusvoimat on kouluttanut reserviin vuodesta 1995 lähtien yhteensä yli 7 400 naista. Viime vuosina noin 65–70 prosenttia heistä on saanut johtajakoulutuksen.

Seuraava haku naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen päättyy 1. maaliskuuta 2018.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi palauttaa asevelvollisuuden – 4 000 peruskoulutukseen
Asiantuntija: Ruotsin pitäisi kouluttaa kaavailtua enemmän asevelvollisia.


Ruotsi on ottamassa asevelvollisuuden takaisin käyttöön. Puolustusministeri Peter Hultqvist pitää asevelvollisuuden palauttamista välttämättömänä.

– Asetamme etusijalle vahvan kansallisen puolustuksen rakentamisen ja yhteistyön syventämisen muiden maiden kanssa, Hultqvist sanoo uutistoimisto TT:lle.

Jos hallitus päättää palauttaa asevelvollisuuden, tulevana kesänä kutsuntoihin kutsutaan noin 13 000 nuorta, joista noin 4 000 valitaan ensi vuonna alkavaan peruskoulutukseen. Kutsunnat koskisivat sekä miehiä että naisia.

Hultqvistin mukaan palvelukseen valitaan ensisijaisesti miehiä ja naisia, joilla on todellista halua ja kiinnostusta suorittaa asepalvelus.

Asepalveluksen kesto olisi alkuun 11 kuukautta. Ruotsin puolustusvoimien mukaan tavoitteena on houkutella asevelvollisia jäämään puolustusvoimien palvelukseen sen jälkeenkin. Lisäksi Ruotsi on valmis nostamaan palvelukseen otettavien määrää maailmantilanteen mukaan.

Asiantuntija: Enemmän kaivattaisiin

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun asiantuntijan Stefan Ringin mukaan maan pitäisi kouluttaa huomattavasti enemmän asevelvollisia kuin kaavaillut 4 000 vuodessa. Puolustusvoimilla ei kuitenkaan ole kouluttajia tai tiloja suuremman määrän kouluttamiseen.

– Nykyinen (asevelvollisten) määrä ei ole niinkään todellinen tarve, vaan sopeutumista siihen, mikä kyetään toteuttamaan, Ring sanoo.

Ruotsin nykyinen puolustus on Ringin mukaan mitoitettu lähinnä kansainvälisiin tehtäviin. Koko Ruotsin puolustaminen vaatii hänen mukaansa aivan erilaista joukkojen määrää.

Ring määrittelee Ruotsista kuusi tärkeää strategista aluetta, muun muassa suurkaupungit Tukholma, Malmö ja Göteborg, joiden jokaisen puolustamiseen tarvittaisiin kokonainen prikaati tukijoukkoineen.

– Tämä tarkoittaa kuusi kertaa 10 000–15 000 sotilasta eli aletaan lähestyä 100 000:tta, Ring sanoo.

Hänen mukaansa Ruotsin puolustusvoimien vahvuus pitäisi siis kaksinkertaistaa nykyisestä.

– Se on ilman muuta realistista ja tarpeellista.

Mallia länsinaapurista

Puolustusvoimien henkilöstöjohtajan Klas Eksellin mukaan vapaaehtoisia ja asevelvollisia kohdellaan tasavertaisina asepalveluksessa. Eksell sanoo, että puolustusvoimien mielestä asevelvollisuuden palauttaminen olisi erinomainen päätös.

SVT:n haastattelussa Hultqvist sanoo, että Ruotsin järjestelmää kehitetään muistuttamaan Norjaa, jossa käytössä on asevelvollisuuden ja ammattiarmeijan yhdistelmä.

Ruotsi luopui kutsunnoista ja velvollisuudesta asepalvelukseen kesällä 2010. Sitä ennen asevelvollisuusjärjestelmää oli jo supistettu 1990-luvulta alkaen, ja esimerkiksi vuonna 2007 asepalvelukseen otettiin kahdeksan prosenttia ikäluokasta.

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiltä lista poikien pelastamiseksi

Oppositiopuolue vihreät on laatinut toimenpidelistan poikien pelastamiseksi.

Asian valmistelusta on puolueessa vastannut kansanedustaja Emma Kari.

Pontimena listan laatimiselle on Karin mukaan ollut Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n raportti, jonka mukaan työelämän ulkopuolella on pysyvästi lähes 79 000 suomalaista 25–54-vuotiasta miestä. He eivät tee töitä, opiskele tai ole työkyvyttömyyseläkkeellä.

– Poikien asema suomalaisessa koulutusjärjestelmässä on heikompi kuin tyttöjen. Kouluissa pojat kokevat tyttöjä enemmän kiusaamista, väkivaltaa ja yksinäisyyttä. Ero tyttöjen ja poikien lukutaidossa on OECD-maiden suurin. Jopa 16 prosentilla pojista ei ole riittävää lukutaitoa peruskoulun lopussa, Kari luettelee vihreiden muun muassa Pisa-tutkimuksista keräämiä tietoja.

Kari kuvailee suomalaispoikien tilannetta ”kansalliseksi hätätilaksi”.

– Emme ole vielä heränneet siihen, että meidän poikamme putoavat yhteiskunnassa. Nyt kun dataa alkaa olla paljon, ja se osoittaa, että syrjäytyneistä nuorista kaksi kolmasosaa on poikia, on pakko alkaa toimia, Kari painottaa.

Kuntapolitiikassa Kari toimii Helsingin varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana. Yhden nuoren syrjäytymisen kokonaishinnaksi yhteiskunnalle on Karin mukaan laskettu noin miljoona euroa.

– Koko opintopolku on perattava poikien näkökulmaa ajatellen. Pitää katsoa neuvolajärjestelmästä ja varhaiskasvatuksesta alkaen, mitkä asiat aiheuttavat poikien ja miesten putoamisen kyydistä, hän jatkaa.

”Pojat ovat poikia”-ajattelua Kari pitää hyvin haitallisena.

– Tasa-arvoa on ajateltu päiväkodeissa ja kouluissa tyttöihin liittyvänä ongelmana. Nyt pitää ymmärtää, että tasa-arvoajattelua päiväkodeissa ja kouluissa on vietävä uuteen suuntaan. `Pojat ovat poikia`-ajattelu aiheuttaa sen, että pojat eivät pysy tyttöjen kehittymisvauhdissa mukana, Kari arvioi.

Kari perustelee näkökantaansa sillä, että ”pojat ovat poikia”-ajattelussa pojilta ei aina vaadita yhtä hyviä suorituksia ja yhtä järjestelmällistä osallistumista ryhmän yhteisiin asioihin kuin tytöiltä.

– Pojille annetut erityisvapaudet eivät ole etuoikeus. Pojille asetettavat alhaisemmat vaatimukset johtavat huonompiin oppimistuloksiin, jotka aina vain kertautuvat oppimispolun eri vaiheissa. Koska tytöiltä on vaadittu lapsesta lähtien enemmän, he suoriutuvat elämässään asioista paremmin kuin pojat. Meidän ei pidä ajatella pojille annettavia vapauksia hyvänä asiana, koska sitä ne nimenomaan eivät ole. Ne kostautuvat myöhemmin ja maksavat läpi koulutuspolun, Kari huomauttaa.

El Ninja kirjoitti...

"Kari perustelee näkökantaansa sillä, että ”pojat ovat poikia”-ajattelussa pojilta ei aina vaadita yhtä hyviä suorituksia ja yhtä järjestelmällistä osallistumista ryhmän yhteisiin asioihin kuin tytöiltä."

Nykysukupolvella on erikoinen käsitys tästä sanonnasta. Eihän sanonnalla ole ollut tarkoituksena antaa vanhemmille ja opettajille tekosyytä löysäilyyn, vaan ns. valmistaa pahimman varalle. Pojat nyt vaan joutuvat rajoja kokeillessaan helpommin hankaluuksiin. Ilmiön ymmärtäminen ei tarkoita, etteikö sille muka saisi jotain tehdä.

On toki helpompi vain "ymmärtää" ja olla vaatimatta pojilta mitään. Tällä laiskalla asenteella (nais)opettajat ovat saaneet parin sukupolven aikana koulujärjestelmän sellaiseen tilaan, että pojat eivät enää pysy mukana.

Syy-seuraus ei ole edes mitenkään yllättävä tai vaikeaselkoinen, joten ei ole helppoa ymmärtää miksi tätä asennetta on siedetty näinkin kauan. Ehkä mukana on ollut tahallinen elementti, jolla on ajettu sukupuolten tasa-arvoa pikavoittoja hakemalla. Oli niin tai näin, niin yhteiskunnan kannalta tämä toiminta tulee lopulta erittäin kalliiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Neljä naista raiskasi miehen Zimbabwessa ja vei hänen spermansa

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsi päätti asevelvollisuuden palauttamisesta rajattuna – puolustusministerin mukaan motivaatio ratkaisee yhä pitkälti palvelukseen joutumisen
Velvollisuus täydentää vapaaehtoista asepalvelusta. Palvelukseen joutuu vain pieni osa ikäluokasta.


RUOTSIN hallitus päätti torstaina odotetusti asevelvollisuuden palauttamisesta rajatussa muodossa. Puolustusvoimat on saanut nyt tehtäväkseen suunnitella asepalvelusta vähintään 4 000 nuorelle vuodessa vuosina 2018 ja 2019. Velvollisuus koskee sekä miehiä että naisia, mutta vain pieni osa ikäluokasta joutuu palvelukseen.

Asevelvollisuus täydentää vapaaehtoisuuteen perustuvaa puolustusta.

”Ammattiarmeija ei kyennyt täyttämään valtiopäivien asettamia tavoitteita täysistä, koulutetuista joukko-osastoista”, puolustusministeri Peter Hultqvist perustelee HS:lle.

RUOTSI PÄÄTTI jäädyttää asevelvollisuuden vuonna 2009, ja päätös tuli voimaan 2010. Nykyinen punavihreä hallitus on jo pitempään kaavaillut asevelvollisuuden palauttamista.

Ensimmäisen velvollisuuteen perustuvan koulutuksen on nyt määrä alkaa vuonna 2018.

Yhteensä 13 000 nuorta pyydetään kutsuntoihin tänä vuonna. Lopulliseen palvelukseen valitaan noin 4 000 nuorta. Todennäköistä on, että harva nuori joutuu palvelukseen ilman minkäänlaista kiinnostusta.

Jo nykyisin kaikkien 18-vuotiaiden ruotsalaisnuorten pitää täyttää verkossa lomake, jossa he kertovat tietoja itsestään ja ilmaisevat mahdollisen halukkuutensa maanpuolustukseen.

TT:n mukaan vuosittain noin 20 000 ihmistä ilmaisee tässä yhteydessä kiinnostuksensa.

”Ikäluokan koko on noin 90 000–100 000, ja tässä tilanteessa meillä on hyvät mahdollisuudet hoitaa asia niin, että yksilön halu, suuntautuneisuus ja motivaatio ratkaisevat”, Hultqvist sanoo.

Palvelukseen otettavien määrää voidaan kasvattaa vastaisuudessa tilanteen niin vaatiessa, hän sanoo.

Entä mitä tapahtuu, jos kieltäytyy aseista?

”Uskon, että selviämme tästä ilman sellaisia tilanteita. On olemassa lait, joilla tapaukset hoidetaan sakkojen tai vankeuden kautta. Mutta en usko, että niillä luvuilla, joista nyt puhumme, tästä tulisi ongelma.”

HALLITUKSELLA ei ole velvollisuutta viedä päätöstä asevelvollisuuden palauttamisesta valtiopäiville.

Päätös sai silti torstaina tukea myös oppositiosta.

”Toivon, että tämä kohentaa puolustuskykyämme edelleen, mutta enemmän pitää tehdä, eikä meidän pidä unohtaa puolustuksen taloudellisia edellytyksiä”, hän sanoi suurimman oppositiopuolueen maltillisen kokoomuksen puolustuspoliittinen edustaja Hans Wallmark TT:lle.

”Oli väärin porvaripuolueilta lakkauttaa asevelvollisuus 2001, kun Venäjä oli jo mennyt Georgiaan. On oikein yrittää palauttaa se”, kirjoitti muun muassa liberaalien puheenjohtaja Jan Björklund Twitterissä.

yanmaneee kirjoitti...

air jordan
nike air max 270
jordan 11
coach factory outlet
golden goose outlet
birkin bag
vans
yeezy boost 350
golden goose slide
kyrie 6