lauantaina, toukokuuta 24, 2003

Blogiryhmäläisten pitäisi satsata enemmän yhteishengen luontiin. Eräs tapa olisi perustaa miesryhmä. TrioErektus kaipaisi toimintaansa juuri tuollaista yhteishengen kipinää. Onnekkaasti löysin miesryhmä Adoniksen sivut(nimi kuvaa osuvasti sisäistä ja ulkoista habitustamme), joista voisimme ottaa mallia:

Voisimme aloittaa vaikkapa voimapiirillä: "Istutaan lattialla kehässä, pidetään toisiamme kädestä, hiljaa, jonkun minuutin aikana ja koetaan miehisen energian virtaavan lävitsemme."

Sitten voisimme tehdä Bloggerin kanssa äkämystyneille Ilkalle ja Tommille mieskehdon: "Mies joka tarvitsee voimaa menee pitkäkseen lattialle ja muut istuutuvat hänen ympärilleen ja koskettavat häntä käsillään. Kaikki kumartuvat eteenpäin hänen ylitseen ja rupeavat hyräilemään ensin omaa, sitten yhteistä säveltä joka sitten saa voimistua ja elää omaa elämäänsä tilanteen ja etukäteistoivomusten mukaan."

Seuraavaksi kutsuisimme Lumin ja Mintun kiinniottajiksi turvakaatumiseen: "Mies seisoo piirin keskellä. Hän sulkee silmänsä ja antaa vähitellen itsensä kaatua johonkin suuntaan, luottaen siihen että muut ottavat hänet vastaan ennen kuin hän osuu lattiaan."

Lopuksi esittäisimme psykodraaman: "Dramatisoi vaikea kokemus. Ensin kerro se ryhmässä. Valitse sitten ryhmästä miehiä näyttelemään kaikki kokemuksesi tärkeät henkilöt tai esineet ja kerro kullekin kaikki mitä hänen tarvitsee tietää osatakseen näytellä roolia. Voit myös valita jonkun toisen esittämään omaa rooliasi jos haluat siihenetäisyyttä. Ohjaa sitten kokemuksesi ja ole tietoinen omista tunteistasi. Voi vaatia psykodraamakoulutusta onnistuakseen." Voisimme esittää vaikkapa kohtauksen "Pakit ravintolassa" tai kohtauksen "Humanistien pilkan kohteena".

Ei kommentteja: