maanantaina, toukokuuta 19, 2003

Lumi Adela kirjoittaa 16.5 yli nelikymppisistä sinkkumiehistä. Lumi kertoo aivan oikein, että tuollaisten sinkkumiesten on hyvin vaikea löytää itselleen nuorta tai lapsetonta kumppania - tai yleensä ketään kumppania. Lumi neuvoo myöskin, että nelikymppinen mies ei tule löytämään sielunsiskoa parikymppisestä menohaluisesta nuoresta naisesta ja että suuri ikäero kaataisi kuitenkin todennäköisesti suhteen. Olen paljolti samaa mieltä.

Muutama asia tuossa jää kuitenkin askarruttamaan. Olen itse neuvonut monituisen kerran sinkkunaisia, että jos sinkkuus vaivaa ja alituiseen tulee tarve valittaa, että: "Ei löydy ketään", niin silloin pitäisi laskea rimaa kumppanille asetettavien vaatimusten suhteen. Naisten vastaus minulle on lähes poikkeuksetta seuraavan tyylinen: "Ihan hieno ajatus, mutta en oikein voi millään alkaa suhteeseen sellaisen henkilön kanssa, jota kohtaan en tunne mitään erityistä vetovoimaa. Suhteen aloittaminen olisi petos sekä kumppania ja itseäni kohtaan ja todennäköisesti suhde loppuisi pian. En valitettavasti voi tyytyä vähempään."

Tuo vastaus on minusta ihan järkeenkäypä ja siksi kysynkin: Miksi miesten sitten pitäisi tyytyä vähempään kuin mitä he haluavat? Jos joku mies haluaa seurustella parikymppisten neitojen kanssa, niin eikö hänellä ole oikeus pyrkiä tuohon tavoitteeseensa iästään riippumatta? Eikö jokaisen kannata tavoitella sellaista kumppania, johon tuntee oikeasti vetoa?

Sitä paitsi, vaikka parikymppiset kollit ovat toki hyvän näköisiä ja samalla aaltopituudella samanikäisten tyttöjen kanssa, niin siihen heidän avunsa loppuvatkin. Parikymppisellä miehellä ei yleensä ole juurikaan omaisuutta tai mainittavia tuloja, hän ei ole valmis sitoutumaan nyt tai pitkiin aikoihin, eikä hänellä ole suurta kokemusta parisuhteen hoidosta. Nelikyppisellä miehellä on valtteinaan valmius sitoutumiseen, rahaa, asunto, auto ja elämänkokemusta riittämiin.

Kaikki näkökohdat huomioonottaen minusta tuntuu, että vanhemmat miehet ovat parempi vaihtoehto pysyvää suhdetta hakevalle neidolle kuin samaikäiset miehet - johtuen pääasiassa vanhempien miesten paremmasta sitoutumisvalmiudesta. Siksi olisikin syytä mieluummin kannustaa kuin lannistaa nelikymppisiä miehiä suhteisiin nuorten neitojen kanssa.

Ei kommentteja: