maanantaina, toukokuuta 26, 2003

Meinaan melkein pudota perseelleni, kun lueskelen kaikenmaailman miessakkien toimintaohjelmia. Pahempia akkojen hännystelijöitä ei löydy mistään. Fiksuahan se toki on siinä mielessä, että naiset tykkäävät, mutta joku roti pitää naisten perseennuolennassakin olla.

Valkoisen nauhan sivuilta löytyi seuraavanlaisia tekstejä: "Lue artikkeleita, esseitä ja kirjoja maskuliinisuudesta, sukupuolten välisestä epätasa-arvosta ja seksuaalisen väkivallan perimmäisistä syistä. Kasvata itseäsi ja muita tiedostamaan laajempien sosiaalisten voimien välisiä yhteyksiä sekä yksittäisten naisten ja miesten välisiä konflikteja." Kappas vaan, tuo pätkähän oli melkolailla asiaa. Ihme on tapahtunut.

"Esimerkkejä tyypillisestä seksistisestä, hyväksikäyttävästä ja loukkaavasta käyttäytymisestä:
- Naisten pilkkaaminen ja ivaaminen
- naisten julkinen nolaaminen
- Naisten kontrollointi hyökkäävällä puhetavalla,
- Verbaalinen naisten kimppuun naurunalaiseksi tekemällä, arvostelemalla, syyttelemällä ja vähättelemällä
"
Juu myönnän, syyllinen niin kuin syytetään, mutta minkäs minä sille voin, että naisten logiikka on mitä on.

"Vastusta seksistisiä, rasistisia, homofobisia ja muita suvaitsemattomia huomautuksia ja vitsejä. Boikotoi ja buuaa koomikoita, jotka hyökkäävät verbaalisesti naisten kimppuun esityksessään." En kai minä nyt rupea tuollaisia vitsejä boikotoimaan, koska ne juuri ovat niitä hauskimpia. Ja turha ruveta buuailemaan siellä kotikatsomoissa tänne suuntaan.

"Tue poliittisia ehdokkaita, jotka ovat sitoutuneet naisten täydelliseen sosiaaliseen, taloudelliseen ja poliittiseen tasa-arvoisuuteen. Vastusta aktiivisesti ehdokkaita, jotka eivät tätä ole." Minä taidan olla suurinpiirtein ainoa henkilö, joka kannattaa täydellistä tasa-arvoa. Ei kun vaan feministit uurnille minua äänestämään ensi vaaleissa.

"Kehota poikien ja miesten urheilujoukkueiden valmentajia vaatimaan pelaajiaan osallistumaan seksismiä ja miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa käsitteleviin työpajoihin ja seminaareihin." Kuule, ihan varmaan kehotan, jos haluan saada aikaan mojovat naurut.

"Organisoi tai liity sellaisiin miesten ryhmiin koulussa, työpaikalla tai ystävien kesken, jotka työskentelevät seksismin ja väkivallan poistamiseksi." No, osaltaan juuri siksihän Trio erektus on olemassa.

Ei kommentteja: