sunnuntaina, toukokuuta 25, 2003

Naiset eivät pärjää miehille shakissa tai missään muussakaan älylajissa huipputasolla. Naiset eivät pärjää tietenkään myöskään fyysisissä lajeissa. Mikä hämmästyttävintä, ero älylajeissa näyttää olevan miesten hyväksi suurempi kuin fyysisissä lajeissa. Shakissa on yksi nainen 100 parhaan listalla ja sekin on hyvin poikkeuksellista ottaen huomioon shakkihistorian viimeisen sadan vuoden ajalta.

Feministit ovat väittäneet, että naiset ja miehet ovat yhtä älykkäitä. Tuo väite voi pitää paikkansa keskimääräärin, mutta on ilmeistä, että huipputasolla miehet ovat selvästi älykkäämpiä kuin naiset. Kun tarkastellaan tuossa valossa vaatimusta saada lisää naisia huippujohtopaikoille, niin ei voi kuin ihmetellä, onko vaatimukselle perusteita. Jos huippuälykkäissä ylivoimainen enemmistö on miehiä, niin eikö olisi järkevää valita huippujohtajiksikin miehiä? Samalla lailla kun on järkevämpää valita painonnostojoukkueeseen miehiä kuin naisia, koska huipputasolla miehet ovat vahvempia kuin naiset.

On tietenkin valitettavaa, että yritysten ja valtioiden johdossa ei ole naisten sarjoja, kuten kilpailulajeissa. Naiset usein selittävät pärjäämättömyyttään älylajeissa sillä, että: "Eihän minua edes kiinnosta tuollaiset lajit" ja sillä, että: "Naisia on harrastajina vähemmän kuin miehiä, joten huipullakin on vähemmän naisia". Nuo ovat tietenkin arkielämästä tyypillisiä luusereitten selityksiä ja naiset varmaan selittävät pärjäämättömyytensä painonnostossakin sillä, että kun naisia on niin vähän painonnoston harrastajina ja kun heitä ei edes huvita nostaa painoja.

On tietenkin mahdollista, että naisten huonommuus johtuu jostakin kosmisesta äärimmäisen epätodennäköisestä yhteensattumasta ja että naisilla on sellaisia kilpailussa ei-mitattavia ominaisuuksia, jotka kompensoivat kilpailussa tarvittavaa älyllistä suorituskykyä, mutta miksi ottaa riski? Miehet ovat osoittaneet ylivoimaisen paremmuutensa sekä fyysisellä että henkisellä huipputasolla. Onko silloin järkevää valita huipputehtävään nainen toivoen, että tuo nainen olisi kyvyiltään joku luonnonoikku ja kykenisi pärjäämään miesten suorituskyvylle? Ei todellakaan ole.

Itse asiassa on aika ihmeellistä, että feministit eivät ole älähtäneet erillisistä naisten sarjoista shakissa. Naisethan ovat yhtä älykkäitä kuin miehet. Vai ovatko sittenkään?

Ei kommentteja: