sunnuntaina, toukokuuta 25, 2003

No niin, ensimmäinen elokuvakäsikirjoitukseni on vihdoinkin valmis. Elokuvan nimi on Pertti Jalaksen Blogi. Elokuvan päähenkilö Pertti on tavallinen, vähän yli kolmekymppinen sinkkumies, jolla on ongelmia elämänhallinnan kanssa. Pertti laihduttaa ja laihduttaa, mutta ei laihdu ja nainenkin pitäisi löytää. Pertti on hiukan höpö - kikattelee väärissä paikoissa, eikä miesten hommatkaan suju luontaisella varmuudella. Kaikki elämänsä tapahtumat Pertti kirjaa ylös Blogiinsa.

Pertin isä järjestää Pertille sokkotreffejä kauniiden, mutta dorkien naisten kanssa. Pertti tuntee olonsa kaikilla noilla treffeillä lähinnä vaivautuneeksi. Pertti on töissä nosturikoneenkuljettajana. Pertin pomona rakennusfirmassa on kuvankaunis, mutta flirttaileva ja Pertille härskejä ehdotuksia tekevä nainen. Pomo havittelee Perttiä lähinnä seksilelukseen ja Pertti mietiskeleekin, kehittyykö suhde mihinkään. Kuvioissa on mukana myös toinen nainen. Kuvankaunis asianajaja, joka on hyväkäytöksinen kotitalousihminen, mutta toisaalta liian sovinnainen ja tylsä. Loppuelokuvan jännitys tiivistyy siihen, kumman näistä sairaan upean näköisistä naisista Pertti lopulta valitsee.

Ai niin, Tässä välillä on tosi hauska kohtaus, jonka tarkoituksena on korostaa Pertin höpöyttä ja Pertin onnettomia miestyötaitoja. Pertti lupaa mennä tapiseeraamaan kaverin kämpän, mutta kun Pertti on niin höpö, niin hän juo liisterin ja naulaa tapetit seiniin.

Lopulta tietenkin käy niin, että näiden kahden maailmanluokan kaunottaren väliltä Pertti päätyy siihen tylsempään vaihtoehtoon. Pertin osaan olen kaavaillut Mikko Kivistä. Pertin pomon osa menisi Janina Frostellille ja tylsänä lakinaisena olisi Viivi Avellan. Jos Renny Harlin tai Aki Kaurismäki sattuu lukemaan tätä blogia, niin ottakaa pojat rohkeasti vaan yhteyksiä tännäpäin. Kyllä tämä juoni taipuu toimintapläjäykseksi tai ankeaksi neuvostorealismiksikin.

Ei kommentteja: