perjantaina, kesäkuuta 13, 2003

Kasassa kirjoitettiin 11.6 blogiparodioista ja julistettiin siihen liittyvä kirjoituskilpailu. Tuohan on mainio idea! Minä julistan täten kilpailun siitä, kuka kirjoittaa parhaan parodian tästä ihmissuhdeblogista. Tehtävä on vaikea, mutta ei mahdoton. Kilpailuvastaukset sähköpostilla tai jos joku haluaa julkaista parodian omassa blokissaan, niin vain ilmoittautuminen sähköpostilla tai kommenttiosastoon. Aikaa on kuun loppuun asti. Jos yhtään kelvollista osallistujaa ei ilmaannu, niin kirjoitan parodian kyynelsilmin itse. Kilpailu on avoin kaikille.

Palkinnot eivät ole hyvät, mutta julkaisukelpoiset/parhaat parodiat julkaistaan tässä blogissa, mistä seuraa tietenkin määrättömästi mainetta ja kunniaa. Sitten kun minä olen tasa-arvovaltuutettu - tasa-arvoministeri - presidentti, niin voitte osoittaa kiikkustuolista vapisevalla sormella ja sanoa: "Minä muuten tiedän tuon miehen". Vapaille naisille ekstra palkintona voin yrittää järjestää treffit alempitasoisen miehen kanssa. Muuta en voi luvata. Loppu on kiinni lähinnä siitä, kuinka korkealla tuon ATM:n rima sijaitsee.

Harkitsenpa tässä myös oman muita blokeja käsittelevän parodiasarjan aloittamista. Hyviä parodiakohteita olisivat näin äkkipäätään ajatellen ainakin Ilkka(oho, Markkuhan oli äkännyt ihan saman idean), Parisuhde ja Mintun blogi. Feministishumanistiset blogit ovat tosin parodioijalle äärimmäisen haastellisia kohteita.

Tuli muuten mieleeni kysymys, että jaetaanko täällä suomen blogimaailmassa mitään blogioscareita tai muita vastaavia pystejä? Jos ei, niin nyt olisi aika aloittaa. Itsellänikin olisi vielä muutama kirjahyllynnurkka avoimena lisäpokaaleja varten. Ehkäpä ideaa pitäisi esitellä lähinnä Samikin suuntaan, joka voisi miettiä erilaisia palkintokategorioita: Paras tasa-arvoa edistävä kirjoitus, Paras feminististä diskurssia arvosteleva kirjoitus, Naiset naurettavimmassa valossa esittävä kirjoitus jne. Tietenkin jotain muitakin täytekategorioitakin voisi olla. Eikun vaan oscarkomitea pystyyn ja palkinnot postissa tulemaan tänne päin.

Kommentiosastolle on hautautunut monia mielenkiintoisia pointteja, jotka viestiketjujen pituudesta ja moniulotteisuudesta johtuen ovat jääneet syyttä suotta kommentitta. Lienee turha mennä merta edemmäs kalaan, jos lohia polskii omassakin lammessa. Aloitetaan kommenttiosaston kohokohtien purkaminen: Universalissimus on osallistunut kommenttiosastoon loistavilla visioilla ja analyyseillä, joista riittää pohtimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Seuraavassa joitakin poimintoja:

Universalissimus kirjoittaa tulevaisuudenvisiona seksikoneista tässä ja tässä, jotka korvaavat naisen tai ovat jopa parempiakin. Ajatus tuollaisen seksikoneen kehittymisestä vaikuttaa ihan uskottavalta ja todennäköiseltäkin. Jos tuollaiset koneet kehitetään, niin mikä vaikutus niillä tulee olemaan yhteiskunnan rakenteisiin? Tässä muutamia spekulaatioita eri vaihtoehdoista: 1) Seksikoneet saavat miehet pauloihinsa, mikä aiheuttaa naisten ja miesten jakautumisen eri segmentteihin. 2) Seksikoneet lisäävät tasa-arvoa, mutta naisten statusarvo säilyy korkeana heidän niukkuudestaan johtuen, vaikka koneet tarjoavatkin parempaa seksiä 3) Naiset ja fiksut miehet nousevat kapinaan seksikoneita vastaan samalla lailla tai voimakkaamminkin kuin prostituutiota vastaan ja kieltävät seksikoneet naista halventavina. 4) Seksinsaannin kyllästymisasteen saavutettua huippunsa muut arvot nousevat pintaan. a) Miehet panostavat täysillä uraan ja opiskeluun. b) Miehet heittävät täysin vapaalle, koska statuksella ei ole enää merkitystä seksuaalisen tyydytyksen edellytyksenä.

Seksikoneitten yhteydessä voisi nostaa esiin "hauskuuspillerin". Pillerin, jonka nauttimalla päivittäin olisi hauskaa ympäristöoloista riippumatta. Pilleri edistäisi myöskin terveyttä eikä aiheuttaisi riippuvuutta. Sallittaisiinko tällaisen pillerin tulo markkinoille? Tulisiko ihmisistä vain pillereitä popsivia joutilaita? Miten tällaisia pillereitä syövät ihmiset pärjäisivät sodassa muita valtioita vastaan? Vai söisivätkö kaikki muutkin noita pillereitä? Vai kannattasiko noita pillereitä syöttää vihollisille ja vallata sitten heidän maansa? Onko huumevastaisuuden todellinen syy siinä, että huumeet tekevät elämästä niin hauskaa, että muuta ei enää viitsisi tehdä? Olisivatko seksikoneet eräänlainen huume, joka pitäisi kieltää?

Esitetään asiasta vielä konkreettisempia kysymyksiä: Jos nyt joku insinööri olisi keksinyt tuollaisen seksikoneen, joka tarjoaisi paremmat kyydit kuin kukaan nainen ja tuo insinööri tarjoaisi tuota laitetta kaikille Suomen miehille käyttöönsä, niin miten suhtautuisitte asiaan? Naiset, antaisitteko miestenne käyttää tuota laitetta? Miehet, käyttäisittekö tuota laitetta vai pitäytyisittekö luomussa? Miehet, tekisittekö jotain ratkaisuja elämänne suhteen tuon laitteen saatuanne(eroaisitte, lopettaisitte naisten jahtaamisen)? Naiset, hyväksyisittekö laitteen tulon markkinoille mukisematta?

Ei kommentteja: