torstaina, kesäkuuta 12, 2003

Sekalaisia paloja: Kappas vaan, minäkin taidan olla profeministi. Ainakin tästä määrittelystä poimittujen lauseiden mukaan: " Aivan kuten on useita feminismejä, on myös useita profeminismin muotoja. Kaikkia näkökulmia yhdistää kuitenkin vakaumus kuunnella feminismejä ja naisia...Onko profeministinä olo samaa kuin tasa-arvon kannattaminen? On, mutta se on myös enemmän. Monet ajattelevat, että elämme jo tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Uskomme kuitenkin, että sukupuolten välinen eriarvoisuus piilee pintaa syvemmällä, juurtuneena syvälle sukupuolijärjestelmiin...Ovatko profeministimiehet miesvastaisia? Eivät! Profeminismi ei ole miesvastaisuutta. Itse asiassa uskomme, että profeminismi voi auttaa miehiä elämään tyydyttävämpää elämää...Entä muut yhteiskunnan syrjityt ryhmät? Profeminismi kannattaa ponnistuksia myös muuta syrjintää ja sortoa kohtaan."

Aki Sirkesalo puhuu Iltalehdessä 10.6 seuraavin sanoin: "Sikojen ja huonosti käyttäytyvien miesten joukosta Aki poimii helmiä. Tosi miehekkäisiin oman alansa huippuihin, joille ei ole mikään juttu tuoda esiin lastenhoitoa, kuuluvat esimerkikisi Jani Sievinen ja Teemu Selänne. On ollut aika rankka juttu, että Teemu on ollut töissä lastentarhassa, kuin myös se, ettei hänen tarvitse vetää yksioikoista machoroolia."

Voi pyhät hyttyset, mitä potaskaa! Nyt olen kyllä tosi, tosi vihainen! Kyllä kai nyt lapsikin tajuaa, että kun Gloria-lehden kuvaaja saapuu paikalle, niin Teemu ja Jani ovat haukkoina lapselle lepertelemässä ja vaippoja vaihtamassa. Miehillä on yleisestikin ottaen sellainen geeni, että ulospäin pyritään näyttämään paljon parempaa isää kuin mitä todellisuudessa ollaan. Ja sehän on maailman vanhin kikka saamiseen, että lähdetään lastenklinikan kummeiksi. Tulisivat penteleet alempitasoisten miesten klinikan kummeiksi, niin nähtäisiin, kuinka pyyteetöntä heidän auttamishalunsa on.

Olen nähnyt niin paljon kaikkien laulajien, missien ja kaikenmaailman muitten julkkisten haastatteluja, joissa he levittävät "viisauttaan" kaiken kansan luettavaksi, että nyt alkaa mitta täyttyä. Miksei kysytä viisauksia sellaisilta henkilöiltä jotka tietävät jotakin? Ei minua kiinnosta kuulla, miten Markus Pöyhösen mielestä Irakin tilanne pitäisi ratkaista, miten Jasmin Mäntylä ratkaisisi kulttuuripolitiikan ongelmat tai mitä Eva Biaudet tekisi prostituutioasialle. Sana on valtaa. Miksi ihmeessä sanavalta annetaan sellaisille henkilöille, jotka eivät tiedä tai ymmärrä mitään? Sananvapautta pitäisi tuolta osin rajoittaa. Henkilön pitäisi ensin ajaa "puhumisajokortti", ennenkuin hän pääsisi julkisuuteen esittämään mielipiteitään. Jos tieto ja järki puuttuu, niin tilannehan on sama, kuin että ajokortti annettaisiin kuurosokealle naiselle.

Tähän väliin tunnelman nostamiseksi linkki "vitseihin" tasa-arvosta.

Tommipommi kirjoittaa minuakin askarruttaneista "lapsikuninkaista", jotka pyörittävät vanhempiaan ja isovanhempiaan oman pillinsä mukaan. Millaiset eväät lapsi saa elämään tuollaisella tuollaisella kurittomalla ja itsekuriin kasvattamattomalla kasvatuksella? Huonot, luulisin. Pelätäänkö nykyään, että lapsi traumatisoituu, jos häntä kielletään tekemästä jotakin ja vaaditaan tekemään jotain toista? Eikö kestetä lapsen itkua, jos lapsi ei saakaan kaikkea mitä haluaa? Eikö olisi parempi kasvattaa lapsi oppimaan, että elämässä ei voi saada kaikkea ja jos jotain saa, niin sen eteen on tehtävä töitä(irvileuat ajattelevat tässä välissä, että noinhan ne ATM:t olisi pitänyt kasvattaa)? Lapsen kannattaa oppia kestämään vastoinkäymisiä turvallisessa ympäristössä.

Tuli tässä mieleen sellainen viisaus bloggailuun liittyen, että: "Jos jonkun päivän blogikirjoituksesi näyttää paljon paremmalta kuin kaikki muut blogikirjoituksesi, niin tuo teksti ei ole blogiin soveliasta proosaa. Deletetä se heti pois." Siitä pääsemmekin(edelliseen viisauteen erityisemmin liittymättä) päivän hupipläjäykseen. Mitvit kirjoittaa blogissaan 11.6 todella hauskasti jostain omituisesta jääkiekkojoukkueesta. Voiko tuollaisella joukkueella voittaa yhtään peliä?

Päivän aforismi: "Kiltit tytöt ne pitävät päiväkirjaa; tuhmilla tytöillä ei koskaan ole aikaa." (Tallullah Bankhead)

Ei kommentteja: