sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2003

Nimimerkit "Melanie" ja "joo-o" kommentoivat kirjoitustani 28.5 alempitasoisista miehistä ajatuksia herättävästi: Miksi ATM ei saa? Onko evoluution kannalta vain hyvä, että alempitasoiset miehet eivät pääse lisääntymään? Kannattako naiselle diili alempitasoisen miehen ottamisesta? Onko alempitasoisilla miehillä oikeus lisääntymiseen? Mitä suomalaiselle populaatiolle tapahtuu, jos vain tyhmemmät hankkivat lapsia?

Miksi ATM ei saa? Miehen saamattomuus voi johtua useista epätoivottavista piirteistä tai vain yhdestä haitallisesta ominaisuudesta. Yleisin ja katastrofaalisin ominaisuus miehelle saamisen kannalta on ujous. Ei väkivaltaisuus, uskottomuus, tyhmyys, vastuuntunnottomuus tai psykopaattisuus. Väkivaltaiset ja uskottomat psykopaatit saavat aina. Mielestäni olisi oikein, että ujot miehet saisivat vähintäin yhtä usein, kuin väkivaltaiset ja uskottomat psykopaatit.

Onko evoluution kannalta vain hyvä, että alempitasoiset miehet eivät pääse lisääntymään? Ei ole. Siksi, että ne ominaisuudet, joita naiset havittelevat miehessä evoluution ohjaamina eivät ole niitä ominaisuuksia, jotka ovat nyky-yhteiskunnassa hyödyllisiä. Nyky-yhteiskunta tarvitsee ujoja nörttejä, ei väkivaltaisia apinamiehiä.

Kannattako naiselle diili alempitasoisen miehen ottamisesta? Tuskin. Entäs kannattaako alempitasoiselle miehelle jääminen ilman naista? Tuskin. Elämme demokratiassa ja feministisen diskurssin voimin päämääräksi on määritelty tasa-arvo. Tasa-arvossa kukin saa tasonsa mukaan ja naiset miehen oman tasonsa mukaan.

Onko alempitasoisilla miehillä oikeus lisääntymiseen? Ensinnäkin, se että alempitasoisille miehille suotaisiin mahdollisuus suhteisiin ja seksielämään, ei tarkoita ehkäisyn aikakaudella sitä, että heille olisi suotava mahdollisuus lisääntymiseen. Toiseksi, koska kaikilla naisilla on oikeus lisääntymiseen tasostaan riippumatta, niin tasa-arvoisessa yhteiskunnassa sellainen oikeus tulisi olla miehilläkin.

Mitä suomalaiselle populaatiolle tapahtuu, jos vain tyhmemmät hankkivat lapsia? Yleisellä tasolla vastaten: Jos vain tyhmemmät hankkivat lapsia, niin yhteisö tyhmenee ja taantuu. Ja jos tilannetta miettii varsinkin naisten osalta, niin tilannehan on juuri se, että tyhmimmät naiset saavat eniten lapsia. Jos tilannetta tarkastelee tasa-arvon kannalta, niin ilmeistä on, että jos kerran tyhmät naiset saavat enemmän lapsia kuin viisaat naiset, niin sama oikeus olisi taattava tyhmille miehillekin. Jos taas haluttaisiin, että väestön perimä viisastuisi, säädettäisiin sellaiset lait, jolla saataisiin viisaimmat naiset synnyttäjiksi.

Loppukommenttina sanottakoon, että jos havitellaan tasa-arvoa, niin kaikkien on päästävä lisääntymään. Jos taas havitellaan evolutiivisesti perusteltua "viidakon laki"-mallia, niin silloin kaikki tuet tulisi poistaa vaikkapa yksinhuoltajilta ja tyhmille ja vahvoille miehille tulisi sallia mahdollisuus väkivaltaan. Silloin nähtäisiin, kuka todellakin on alempitasoinen. Jos taas havitellaan geneettisesti parasta mahdollista jälkikasvua, niin silloin vain osa ihmisistä saisi lisääntyä. Lisääntyminen ei kuitenkaan ole sama asia, kuin oikeus seksiin ja suhteisiin, jotenka lienee selvää, että tasa-arvoisessa yhteiskunnassa myös alempitasoisilla miehillä on oikeus niihin.

Ei kommentteja: