tiistaina, heinäkuuta 08, 2003

Kiltit miehet

Millainen on kiltti mies? Siitä keskustellaan jälleen kerran Elleissä. Onko kiltti mies nössö, saamaton, flegmaattinen, riitelemätön, lyömätön, heikkotahtoinen, asioistaan puhumaton ja katsooko hän koko ajan vaimoonsa miettien, mitähän vaimo haluaisi hänen tekevän seuraavaksi?

Kiltillä miehellä voi olla tietenkin monenlaisia kiltteyteen liittymättömiä ominaisuuksia, kuten ahkerruus tai laiskuus. Oleellista kuitenkin on, että kiltti mies on tottelevainen ja kuuliainen vaimoaan kohtaan pyrkien toteuttamaan tämän jokaisen toiveen riitelemättä, vastaan hangoittelematta ja omista haluistaan tinkien. Eikö tuollainen kumppani tai ystävä sitten kuulosta ihanteelliselta? Ihminen, joka toteuttaa toiveitasi omista haluistaan tinkien? En ole kuullut miesten valittavan, että heidän vaimonsa olisi liian kiltti. Mikä kilteissä miehissä sitten on vikana?

Kilteissä miehissä on vikana naisten näkökulmasta se, että naiset haluvat toisaalta miehen, joka toteuttaa heidän toiveensa ja toisaalta johtajauroksen, joka ei toteuta toiveita, vaan vaatii muita toteuttamaan hänen toiveensa. Mies ei voi olla yhtä aikaa kiltti ja johtajauros. Ongelma on hiukan samankaltainen kuin että nainen vaatisi, että miehen on oltava yhtä aikaa sekä pitkä että pätkä. Se ei tietenkään ole mahdollista.

Koska naiset eivät voi olla täysin tyytyväisiä kiltteihin miehiin tai johtajauroksiin, niin he yrittävät saada suhteissaan johtajauroksia käyttäytymään kiltimmin ja kilttejä miehiä vastusta antavammin. Kiltteydessä on naisten näkökulmasta lähinnä se vika, että kiltteys ei ole seksuaalisesti sytyttävää. Usein kuvio meneekin naisilla niin, että ensin otetaan sytyttävä johtajauros ja kun hän ei tottele, niin "kasvetaan" kiltin miehen ottamiseen, joka taas osottautuu liian kiltiksi, jolloinka lohtua haetaan johtajaurokselta jne. Ei ole helppoa olla mies.

Ei kommentteja: