tiistaina, heinäkuuta 15, 2003

Kuka meistä on sinkku?

Nykyään on paljon sinkkusarjoja, bailaavia sinkkuja ja epätoivoisia sinkkuja. Voiko sinkku sanaa käyttää kaikista yksineläjistä tai onko tuota sanaa järkevä käyttää kaikista yksineläjistä ja voiko ihmisellä olla epämääräisiä suhteita niin, että hän pysyy sinkkuna? Vanhan ajan ihmisluokittelut eronneineen ja leskineen eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia. Olisi keksittävä uudet käyttökelpoisemmat luokittelut.

Mikä on sinkun ja vanhanpiian/pojan välinen ero? Milloin sinkku muuttuu vanhaksipiiaksi vai voiko hän olla sitä alunperinkin. Voiko 18-vuotias olla vanhapiika? Voiko 72-vuotias olla sinkku? Minä määrittelisin sinkun niin, että kyseessä on yksin tai sekalaisissa suhteissa elävä n. 18-40-vuotias henkilö, jolla on aktiivista sosiaalista elämää ja yritystä saada kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen. Jos yritys ja toivo ovat menneet, niin kyseessä on vanhapiika/poika. Naisissa on määritelmäni mukaan enemmän sinkkuja ja miehissä enemmän vanhoja poikia, koska naisilla on miehiä enemmän toivoa ja sitä myöten yritystä.

Sinkut elävät sinkkuelämää, mikä tarkoittaa nautintokeskeistä elämää perhe-elämän vastuukeskeisyyden sijaan. Sinkku ottaa nautintonsa sieltä mistä saa, hylkää huonot kokemukset taaksensa ja suuntaa kohti uusia seikkailuja. Sinkun elämän huippuhetki on perjantai-illan pohjien otto, jolloinka koko maailma on hänelle avoin. Tuskan hetkiä ovat sunnuntait ja juhlapyhät, jolloinka yksinäisyys lyö lävitse ja haikailu oman kullan perään alkaa.

Ikiliikkujasinkut pyrkivät suhteeseen, mutta eivät viihdy suhteissa, jolloinka he pyrkivät takaisin sinkuiksi jne. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella. Sinkkuelämän suurin varjopuoli on se, että sitä ei voi jatkaa loputtomiin. Jossain vaiheessa tulee stoppi ja silloin on syytä olla hyvä kumppani etsittynä. Valitettavasti monet pitkän linjan sinkut ovat nukkuneet parhaat markkina-arvovuotensa ohitse, jolloinka valittavaksi jää enää tähteitä - verrattuna sinkkuvuosien huippuyksilöihin. Markkina-arvonsa voi ulosmitata sinkkuiluun ja huvituksiin tai pitemmän linjan satsauksena perheeseen ja jälkeläisiin. Jotkut harvat pystyvät yhdistämään nuo kaksi asiaa menestyksellisesti.

Ei kommentteja: