maanantaina, heinäkuuta 07, 2003

Vauvat, kasvatus ja alempitasoiset miehet

Melanie kirjoittaa: "Ihan tiedoksi vain niille jotka eivät vielä ole kasvaneet vauvatasosta eteenpäin. Muut ihmiset eivät ole olemassa jotta he tyydyttäisivät itsestään selvästi toisten tarpeita." Melanie vertaa alempitasoisia miehiä ystävättäreensä, joka kiukuttelemalla kuin vauva vaatii hatusta repäistyjä tarpeitaan tyydytettäviksi. Eivät alempitasoiset miehet ole tuollaisia. Alempitasoiset miehet kulkevat alistuneina ja pää painuksissa kävelyteiden varsia vaatimatta yhtään mitään ja kuvittelevat yleensä itsekin, että heillä ei ole oikeutta enempään, vaikka oikeastaan onkin. Ainoastaan minä kiukuttelen kuin vauva heidän puolestaan.

Nyky-yhteiskunta toimii niin, että kukaan ei välttämättä toimi hyväksesi tai oikeutettujen ajatustesi edistämisen hyväksi, ellet kiukuttele kuin vauva. Alempitasoiset miehet on kasvatettu tosi miehiksi, jotka tyytyvät osaansa ja jotka vaikeuksien tulleen purevat hammasta tai rappioituvat. Melanien ystävättären vaatimukset ovat pääasiassa oikeuttamattomia. Alempitasoisten miesten vaatimukset(elikkä minun heidän puolestaan esittämät vaatimukset) perustuvat oikeutettuihin tasa-arvovaateisiin ja oikeutettuihin vaatimuksiin perustarpeiden tyydyttämisestä. Siinä on vissi ero. En minä vaadi, että alempitasoisilla miehillä olisi oikeus käyttäytyä niin kuin heitä itseään sattuu huvittamaan, vaan että heillä olisi tasa-arvoisemmat mahdollisuudet eri laatuisiin suhteisiin naisten kanssa.

Melanie kommentoi: "Tietääkseni kukaan ei ole vielä seksin puutteeseen kuollut. Ruuan ja majapaikan puutteeseen kyllä." Kyllä seksin ja naisuhteiden puutteeseenkin voi kuolla. Aviossa elävät miehet elävät paljon pitempään kuin yksinäiset miehet. Muistelen myöskin, että paljon seksiä harrastavat miehet elävät pitempää kuin vähän seksiä harrastavat miehet. Alempitasoisten miesten seksin ja suhteiden puutteen ratkaisemisen tärkeydelle on siis olemassa selkeät terveydelliset syyt. Ja terveydellinen syyhän käy mainiosti perusteluksi mille tahansa.

Falmawen kirjoittaa 2.7: "Miehet sitä, naiset tätä. Miehet naiset naiset miehet miehet naiset naiset naiset miehet miehet naiset... Me olemme ihmisiä. Ihmisiä. Se yhden kromosomin kokoinen ero ei ole biologisesti niin kovin suuri, kyllä asenteet ja kasvatus vaikuttavat paljon enemmän. Lakattaisiinko lokeroimasta? Oltaisiinko avarakatseisempia? Jätettäisiinkö yleistäminen vähän vähemmälle?" Yleistäminen on keino mallintaa maailmaa. Yleistäminen ja lokeroiminen on myöskin oiva keino edistää tasa-arvoa. Jos lokerointi ei olisi sallittua, niin homoseksuaalin, mustan, raskaanaolevan mustalaisnaisen syrjiminen työhönotossa ei olisi enää mitään syrjintää, koska kaikkihan me olisimme vain yksilöitä ja työhönottamattomuus olisi vain kannanotto yksilöä kohtaan. Yleistäminen on tehokas ajattelun työväline, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Ja mitä asenteiden ja kasvatuksen merkitykseen tulee, niin kuulisin mielelläni, miten asenteita ja kasvatusta muuttamalla alempitasoisille miehille saataisiin samanlaiset mahdollisuudet seksiin ja suhteisiin kuin vaikkapa naisille? On turha höpistä vain yhden kromosomin erosta, kun se käytännössä on tuhannen seksikerran välinen ero.

Ei kommentteja: