perjantaina, elokuuta 22, 2003

Huumori ja huumorintaju

Ellien artikkelissa kerrotaan miesten ja naisten huumorintajujen eroista seuraavasti: ""Miesten huumori sijoittuu kodin ulkopuolelle ja siihen liittyvät elementit ovat dramaattisempia, naisten huumori taas on kodin piiriin sijoittuvaa ja arkisempaa", Vesa Karvinen referoi amerikkalaistutkimusta. Eri tutkimuksissa on havaittu myös, että naiset harrastavat enemmän spontaaneja sanaleikkejä ja nauravat miehiä helpommin itselleen. Maskuliinisempia huumorin lajeja taas ovat valmiit vitsit. Molemmat sukupuolet kertovat nk. tuhmia juttuja, mutta miesten jutut ovat usein ronskimpia." Olen itsekin huomannut, että naisjoukkiosta kuuluu säännöllinen naurunremakka, vaikka mielestäni mitään hauskaa ei ole sanottu tai tapahtunutkaan. "Sipulit on hillottu - Hahaa, Kahvi on kupissa - Hihii, Painonvartijoiden pointsit on ylitetty - Hohoo." Jos nauru pidentää ikää, niin ei ole ihme, että naiset elävät niin pitkään.

Tällä sivulla selvitetetään, mitä naiset tarkoittavat, kun he sanovat haluavansa huumorintajuisen miehen. Naiset eivät halua miestä, jolla on toinen toistaan hauskempia juttuja, vaan miehen, joka on kuin Hugh Grant. Tutkimuksen mukaan slapstick-huumori(mitä se on suomeksi?) Naurattaa kahta ihmisryhmää: 1) Aivovaurioisia ja 2) Miehiä. Naisten mielestä kyse on yhdestä ja samasta ryhmästä.

Tämä sivu kertoo, että naiset eivät pidä miesten lailla vitseistä, jotka perustuvat ylemmyysasemaan, kuten rasistisissa vitseissä ja Blondivitseissä. Naisten huumori kertoo arkipäivän asioista, kuten ihmisluonnosta, turhamaisuudesta tai ruokahalusta. Esimerkkejä naisten huumorista:

"En ole vielä kuullut miehen kysyvän, miten yhdistää ura ja avioliitto" Gloria Steinem

"Olen loistava taloudenpitäjä. Joka kerta kun jätän miehen, pidän hänen talonsa" Zsa Zsa Gabor

"En loukkaannu blondivitseistä, koska en ole tyhmä...enkä ole blondi" Dolly Parton

Miksi Jeesus oli nainen?
1. Hän onnistui ruokkimaan ihmisjoukkion, hetken varoitusajalla, vaikka ruokaa ei ollut saatavilla.
2. Hän yritti saada miehille viestiä perille, mutta nämä eivät tajunneet.
3.Vaikka hän oli kuollut, hänen oli noustava ylös, koska työtä oli vielä jäljellä.

Ei kommentteja: