perjantaina, elokuuta 01, 2003

Pahin haukkumanimi

Melanie ehdottaa kommentissaan, että alempitasoiset miehet treenaisivat itselleen komean kropan. Ja että se vaatii tiukan ruokavalion ja kovan treenin. Ihan hieno ajatus, mutta komean kropan saaminen on käytännössä vaikeampaa kuin miljonääriksi tuleminen, jos geneettistä pohjaa sen saavuttamiseksi ei ole. Ihmiset ja varsinkin naiset eivät tavoittele juuri mitään niin kiihkeästi kuin kaunista kroppaa? Kuinka monella ihmisellä silti on sellainen ja varsinkin, kuinka moni on pystynyt muokkaamaan täysin epäkauniin kropan kauniiksi? Ihmiset laihduttavat ja laihduttavat, mutta eivät laihdu. Joiltakin muokkaus onnistuu kuin luonnostaan ja joiltakin se ei tule onnistumaan koskaan.

Melkein kuka tahansa voisi päästä myös miljonääriksi. Ei tarvitsisi kuin mennä koulun jälkeen johonkin hanttihommiin, elää hyvin säästeliäästi ja sijoittaa ylijäävät rahat. Lehdessä oli joskus juttu tavallisesta duunarista, joka jäi nelikymppisenä pois töistä ja joka elää sijoitustensa korkotuotoilla. Alempitasoisuus johtuu tottakai usein ja muutenkin suurelta osaltaan tahdonvoiman puutteesta. Siitä, että ihmiset ovat inhimillisiä ja halujensa orjia. Mitä ihmissuhteiden nollasummapeliin tulee, niin alempitasoisuutta olisi edelleenkin, vaikka kaikilla miehillä olisi upea kroppa. Kriteerit vain muuttuisivat. Nykyajan alempitasoiset miehet ovat sikarikkaita verrattuna entisajan alempitasoisiin miehiin. Nollasummapelissä tuo sikarikkaus ei ole auttanut heitä, koska muutkin ovat yhtä lailla rikkaita. Pärjätäkseen nollasummapelissä pitää olla parempi kuin muut.

Falmawen kirjoittaa 1.8 ehkäpä kautta aikain parhaan ja mielenkiintoisimman postauksensa. Samassa postauksessa hän myöskin sanoo, että hän ei tule kirjoittamaan sellaisia enää, vaan palaa haircutbloggauksen pariin. Falmawenin pahan mielen syykin selviää. Paha mieli ei tullutkaan siitä, että minä olisin kyseenalaistanut hänen totuuksiaan, vaan siitä, että: "On myös kovin ärsyttävää huomata, että joku, joka on eri mieltä kanssani, ei osaa edes argumentoida kunnollisesti oman kantansa puolesta." Tuohon ei sanoa kuin että AUTS!

Kaikista pahimman mielen Falmaven on saanut nimittelystä. En yhtään ihmettele, sillä toisten nimittely on rumaa. Osaatteko arvata mitenkä Falmawenia on nimitelty? Hitleriksi? Kommunistiksi? Alempitasoiseksi? Homoksi? Ei, vaan vielä pahempaa, nimittäin humanistiksi: "Niin joo, tämä humanistiksi nimittely. Se, että olen eri mieltä esimerkiksi Ilkan kanssa, ei mielestäni vielä tee minusta humanistia." Joskus ennen ihmiset olivat ylpeitä humanismistaan. Nyt siitä on tullut kirosana. Kohta lapsetkin hiekkalaatikollakin solvaavat toisiaan humanisteiksi. Lapsi, joka ei hallitse tekniikkaa hiekkalinnan rakentamiseksi on kauhea humanisti.

Falmawen kirjoittaa kirjoittaa myöskin markkina-arvoteoriasta ja ihmettelee, miksi siitä vouhkaavat henkilöt ovat yleensä matalan markkina-arvon omaavia? Jaa, miksi Siwan hinnat kiinnostavat eniten niitä, joilla on vähän rahaa, eivätkä niitä, jotka ovat miljonäärejä? Sinisilmäiset matalatasoiset miehet ovat herttasarjoista oppineet, että pitää vain löytää se oikea. Etsiessään oikeaa he huomaavat, että eivät he kelpaa kellekään likään oikealle. Jokin täytyy olla pielessä? Eivätkö herttasarjat kertoneetkaan totuutta? Markkina-arvoteoria kertoo heille, että he eivät kelpaa sellaisina kuin mitä he ovat. Heidän pitää kehittää itseään(toistaiseksi, kunnes olen saanut politikoitua heille tasa-arvoisen aseman. Siihen voi tosin mennä about 5-10 vuotta).

Ei kommentteja: