perjantaina, syyskuuta 19, 2003

Kissaihmiset, väkivaltapelit ja epätoivoiset miehet

Birdy kirjoittaa kissaihmisistä: "Kissaihmiset ovat hieman introverttejä, yksilöllisempiä. He eivät sitoudu laumaan, sillä he ovat lojaalimpia omalle sisäiselle tunteelleen. He saattavat olla kylmän älyn edustajia (mikä pelottaa koiraihmisiä) tai hyvin avoimen tunteellisia (mikä oudoksuttaa koiraihmisiä). He tarkastelevat outouksia ja normaaliuksia täsmälleen samalla observoivalla 'välinpitämättömyydellä', mikä usein on älyn lukitsemaa tunnetta." Tuo kuvaus sopii hyvin minuun ja minähän olen aina ollut kissaihminen. Komentelu on minulle vierasta. Jos omistaisin koiran, niin joutuisin varmaan opettelemaan uuden auktoriteettivaihteen, jotta koirasta tulisi hyvin kasvatettu. Parasta kissoissa on kuitenkin niiden helppohoitoisuus.

Lumikki kirjoittaa: "Totuus taitaa olla, että sellaiset kirjoittajat kuin nyt esimerkiksi Birdy, ovat "AT"-miehen ystäviä." Jos AT-miesten ystävät todellakin ovat tuollaisia, niin vihamiehille ei ole tarvetta ollenkaan.

Kysyn vaan kirjoittaa: "Kyllä ihmisen päässä täytyy olla muutenkin jotain vikaa, jos ampuu ihmisiä. Ei siitä voi pelejä syyttää, yhtään enempää kuin väkivaltaisia tv-ohjelmia... tai uutiskuvia sodasta... tai väkivaltaisia luontodokumentteja... Mikä on niin vaikeaa vastuun ottamisessa omista teoistaan?" Tällaisissa kysymyksissä on erotettava toisistaan vastuu sekä yhteiskunnan hyviksi kokemat ratkaisut rikosten vähentämiseksi ja elinolojen parantamiseksi. Vaikka vastuu teosta sälytettäisiin tekijälle, ei ole poissuljettua muokata ympäristöä sellaiseksi, että rikosten määrä vähenee.

Kyse on lopulta siitä, millaisessa ympäristössä haluamme elää ja millaisilla esimerkeillä haluamme lapsemme kasvattaa. Kärjistetysti voisi esittää, että tokihan hermomyrkyt ja atomipommitkin voitaisiin sallia ja jos joku niitä käyttäisi, niin laitettaisiin sitten täysi vastuu käyttäjälle tai alaikäisen tapauksessa vanhemmille. Käytännössä raja on vedettävä johonkin. Minä voisin aivan hyvin kuvitella eläväni sellaisessa ympäristössä, jossa ei ole väkivaltaisia pelejä, sarjakuvalehtiä, elokuvia tai uutisia. Olisiko tuollainen elinympäristö köyhempi kuin väkivallan kyllästämä ympäristö?

Viikon "epätoivoisin kaksikko"-palkinto menee Benropelle Ja Mitvitille, jotka ovat orgasmin partaalla kuullessaan päässensä Tiramisun deittikalenterin Top-sadan tavoitellumman oletetun poikamiehen joukkoon. Ahdistaa.

Ei kommentteja: