lauantaina, lokakuuta 25, 2003

Markkina-arvoa alentava seura

Paksun naisen seura laskee muiden naisten käsityksiä miehestä ja sitä myötä miehen markkina-arvoa. Naiset kuvailivat tutkimuksessa paksun naisen seurassa ollutta miestä mm. passiiviseksi, masentuneeksi, heikoksi, merkityksettömäksi ja epävarmaksi. Onko miesten nyt ruvettava karttamaan jopa paksujen ystävättärien seuraa, jotta muutenkin huono flaksi ei vaihtuisi olemattomaksi?

Mieleen muistuu eräs Seinfeldin jakso, jossa George leikkasi lehdestä lompakkoonsa kauniin naisen kuvan ja valehteli naisille sen olevan kuva hänen entisestä tyttöystävästään. Kun naiset näkivät kuvan, niin he kiinnostuivat Georgesta, koska hänessähän täytyi olla jotain erityistä, koska noin kaunis nainen oli ollut hänen tyttöystävänsä. Näköjään kyse ei ollutkaan fiktiivisestä komediasta, vaan synkästä todellisuudesta. Jos mies on paksun naisen seurassa, mies on naisten mielestä luuseri.

Voisin kuvitella, että miesten tapauksessa ilmiö toimisi lähinnä vastakkaiseen suuntaan, jos se nyt toimisi yleensä ollenkaan. Miehet luultavasti arvostaisivat enemmän lihavan miehen seurassa olevaa naista, koska se osoittaisi, että nainen ei ole pinnallinen pyrkyri. Naiset haluavat, että mies arvostaa heidän sisintään heidän ulkokuorensa sijaan, mutta kun naiset näkevät lihavan naisen seurassa olevan miehen, joka mahdollisesti juuri arvostaa tuota sisäistä minää ulkoisen sijaan, niin naiset vastoin sanomisiaan karsastavatkin sellaista miestä.

Vieläkö tällaisia sikamaisuuksia turisevia miehiä on olemassa? "Minun kolmanneksi rakkain tyttöystäväni on valtavan loukkaantunut. Emme ole puheväleissä. Mikään maanitteluni ei tehoa. Syyksi oletan sen, että tyttöystäväni näki minut toisen kanssa. Porkkanan se suostui minulta ottamaan mutta muuten vaan tuhisi ja puhisi eikä katsonut minuun päinkään. Pirkko, mä rakastan sua oikeesti. Anna anteeksi! Lupaan etten enää koskaan jylkytä toista sinun nähtesi."

Ei kommentteja: