keskiviikkona, lokakuuta 22, 2003

Pätkä ei pärjää

Isosiskoa lukemalla palautuu mieleen tasa-arvon kannattajien ja feministien välinen ero. Isosisko on kauhistellut blogissaan viikon verran purukumimainosta, jossa puhutaan pelkästään äidistä hammaspeikon tartuttajana, vaikka siinä pitäisi poliittisen korrektiuden nimissä puhua myöskin isästä. Hohhoijaa, ratkaisemalla tuon ongelman maailma varmaan pelastuu. Minä sen sijaan ladon tiskiin tutkimuksia siitä, kuinka seksi pelastaa henkiä ja parisuhde pelastaa henkiä, mutta feministit eivät kuuntele. No, miten he voisivat edes kuunnella, kun mainoksesta puuttuu sana...

Naisten merkitykselliset ja vaikutettavissa olevat ulkonäölliset seikat ovat nopeasti lueteltavissa: Ylivoimaisesti tärkein tekijä on paino. Laihtuminen paksuudesta normaalipainoon nostaa viehättävyyttä huomattavasti ja laihtuminen hoikaksi nostaa viehättävyyttä edelleen suuressa määrin. Joillekin vartalotyypeille normaalipaino tosin sopii siinä missä hoikkuuskin. Hyvä iho on tärkeä ja sitä voi jäljitellä myöskin meikkaamalla, mutta en osaa sanoa, kuinka hyvin ihon meikkaaminen paremmaksi tehoaa miehiin yhtään pitemmällä aikavälillä. Luultavasti huonosti. Liikunta on kolmas tärkeä seikka, koska se antaa ryhtiä ja kiinteyttä. Lisätäkseen viehkeyttään naisen kannattaa siis laihtua, liikkua ja käydä kosmetologilla.

Vaatteitten, meikkauksen tai kampaajalla käyntien merkitys on lähes olematon. Suihkunpuhdas nainen 20 vuotta vanhoissa verkkareissa edustaa seksikkyyden huippua. Se, miksi meikit, kampaukset ja vaatteet ovat naisille tärkeitä johtuu siitä, että ne ovat tärkeitä noiden asioiden kauppiaille. Naisille myydään väärää kuvaa todellisuudesta ja seksikkyyteen vaikuttavista tekijöistä ja tuo väärä kuva menee täydestä kuin häkä. Meikit, vaatteet ja kampaukset maksavat ihan sikana ja uskokaa naiset, se ei ole sen arvoista!

Pitkät tienaavat paremmin kuin pätkät, kertoo Tiede-lehti. "Jokainen ylimääräinen tuuma (2,54 senttiä) tukevoittaa ihmisen palkkapussia lähes 800 eurolla vuodessa." Pätkillä ei käy myöskään flaksi. "Jos synnyt pienikokoisenä, päädyt muita todennäköisemmin yksineläjäksi, kertovat suomalaistutkijat British Medical Journal -lehdessä. Tutkimusotoksessa oli 3 500 Helsingissä vuosina 1924-33 syntynyttä miestä. Tutkijat arvelevat, että kasvun hidastuminen saattaa heijastua yksilön persoonallisuuden, sosiaalisuuden ja seksuaalisuuden kehittymiseen tavalla, joka heikentää menestystä naimamarkkinoilla." Pitäisikö lyhyille miehille suoda tasa-arvokiintiöt työ- ja suhde-elämässä?

Ei kommentteja: