sunnuntaina, lokakuuta 26, 2003

Yleissivistys ja älyhuumeet

Jaahas, ATN-blogikin on ilmestynyt blogosfääriin: "Tämä blogi keskittyy puolustamaan alemman tason naisten oikeuksia. Rumallakin naisella on ihmisarvo, vaikkeivät miehet sitä tajua...Mikä tekee naisesta tai miehestä alempitasoisen? Naisten suhteen määritelmä on harvinaisen selkeä: Ruma nainen on automaattisesti ATN. Vaikka naisella olisi rutkasti muita avuja - koulutusta, varallisuutta, älykkyyttä, hyvä luonne (mitä se sitten on?) - millään näistä ei ole mitään väliä, jos olet syntynyt rumaksi. Rumana naisena sinulla ei ole mahdollisuutta päästä parisuhteeseen tai saada edes työtä. Naista arvostetaan vain ulkonäkönsä kautta."

Ilta-lehdessä päivitellään tietokilpailuihin osallistuvien huonoa tietämystä helpoissa kysymyksissä. Itseäni kiinnostaisi tietää yleissivistyksen määritelmä. Kenen voi sanoa olevan yleissivistynyt ja mitä siihen tarvitsee tietää? Onko olemassa jonkin sortin yleissivistystestiä?

Iltalehdessä on myöskin kirjoitus kirjoitusblockista, joka voi iskeä blogin kirjoittajallekin, kuten Jarno Virtasellekin on käynyt toisinaan. Mika Waltarilla oli vielä huonompi tilanne: "Waltarin viimeiseksi romaaniksi jäi Ihmiskunnan viholliset, joka julkaistiin vuonna 1964. Sen jälkeen hän yritti vielä vajaan kymmenen vuoden ajan kirjoittaa seuraavaa teostaan, josta ei syntynyt muuta kuin rypistyneitä arkkeja paperikoriin." Ajatella, jos itse ei saisi aikaan yhtään blogimerkintää aikaiseksi kymmeneen vuoteen. Siinä olisikin selittelemistä kommenttiosastolla.

Yksityisetsivä pohdiskelee: "Mutta otetaanpa pieni ajatusleikki: entä jos joku käyttäisi älyhuumeita parantaakseen kirjoitustensa tasoa ja nousisi listalla sen takia? Olisiko se väärin?" Jos feministibloggaajat ottaisivat jättiannoksen älypilleitä, tulisivat järkiinsä ja menisivät minun ohitseni listalla, niin en voisi olla iloisempi. Se olisi pieni lasku minulle, mutta suuri nousu ihmiskunnalle.

Ei kommentteja: