tiistaina, joulukuuta 16, 2003

Feminismi, ylevä valhe

Jo Platon aikanaan huomasi, että utopia on rakennettava ylevien valheiden varaan. Feminismi on tuollainen utopia, jossa moraali on riippuvainen siitä, "kuka tekee mitä". Feminismiä voi hyvin verrata taikuriin, jonka temppu ei paljastu, jos sitä katsotaan tietystä näkökulmasta ja toisaalta kielletään ketään paljastamasta tempun salaisuutta. Lisää epäilyksiä herättää feministien vaatimus erillisestä naistutkimuksesta, jossa heidän materiaalinsa säästyy siltä kriittiseltä tarkastelulta, jolle se olisi alttiina historian, filosofian tai luonnontieteitten parissa.

Feministit ovat selvinneet huijauksensa kanssa näin pitkälle siksi, että miesten syyllisyydentunto antaa feministeille mahdolllisuuden sivuuttaa kaikki kritiikki sillä, että "uhreja syyllistetään". Toisaalta, miesten ritarilliset tunteet estävät miehiä "hyökkäämästä" naisia vastaan, vaikka nuo naiset syytävät älytöntä hölynpölyään miehiä vastaan. Lopputuloksena on valtava määrä puolitotuuksia, valikoivia totuuksia, ja valheita, jotka suuri osa koulutetusta kansanosasta on omaksunut.

Michael Levin pitää feminismiä erään sortin kretionionismina, joka ei suostu käyttämään evoluutioteoriaa selittäessään ihmisen käyttäytymistä.

Feministien mielestä miesten suurempi fyysinen voima ei selitä miesten parempaa pärjäämistä monissa töissä. Feministien mielestä kaikki johtuu "vihamielisestä" työympäristöstä. Jos jotkut naiset haluavat työskennellä tuollaisessa vihamielisessä ympäristössä, niin se selitetään sillä, että heidät on aivopesty sisäistämään patriarkaaliset mallit. Miesten paremmin palkatut ammatit selitetään salajuonella, jossa naiset pidetään huonosti palkatuissa tehtävissä. Miehet nähdään kaikessa hyväksikäyttäjinä ja naiset uhreina.

Feministit kyllä myöntävät, että naiset eivät pärjää miehille missään urheilulajeissa(kaikkein vähiten älyllisissä lajeissa), mutta eivät toisaalta myönnä, että miesten ja naisten välinen ero näkyisi minkään ammatin harjoittamisessa. On absurdia väittää, että missään urheilujen ulkopuolisissa ammateissa ei olisi hyötyä samoista ominaisuuksista kuin urheiluissa. Jos feministit myöntäisivät, että sukupuolten erilaiset kyvyt, heidän perustelunsa samanpalkkaisuuden vaatimukseen katoaisivat.

Korrekti feminismi on ristiriidassa liberaalien ja humanististen periaatteiden kanssa. Sananvapaus ei ole heille sallittua silloin, kun sitä käytetään heidän mielestään väärällä tavalla. Feminismi haluaa korvata periaatteen "kaikki ovat tasa-arvoisia lain edessä" periaatteella "toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset".

Feministit puolustivat vain naisille tarkoitettua koulua sillä perusteella, että "pojat aggressiivisempina dominoivat luokkahuoneessa". Samat feministit kuitenkin sanovat, että miesten dominointi bisneselämässä ei johdu heidän suuremmasta aggressiivisuudestaan, vaan salaliitosta naisia vastaan.

Feministit käyttävät kulloinkin tilanteeseen sopivia argumentteja, joiden ei tarvitse olla missään loogisessa yhteydessä eilen esitettyihin argumentteihin. Kaikki jotka huomattava epävalidista logiikasta, tuomitaan "naisten vihollisiksi." Korrekti feministi ei koskaan kritisoi toisen feministin sanomisia, vaan "kuuntelee naisten erilaisia viestejä."

Ei kommentteja: