perjantaina, joulukuuta 26, 2003

Homoseksuaalimiesten irtosuhteet

Homojen irtosuhteiden määrän ja monogamian asteen selvittäminen on yllättävän vaikeaa asiaan liittyvien moraalisten ulottuvuuksien takia. Itseäni kiinnostaa asiassa vain totuus. Tässä joitakin poimintoja asiaa käsittelevistä artikkeleista.

Dr. Maria Xiridoun tutkimus hollantilaisista homomiehistä kertoo seuraavaa: Homomiesten suhteet kestävät keskimäärin 1-1/2 vuotta. Suhteessa olevilla homomiehillä oli keskimäärin 8 suhteen ulkopuolista partneria vuotta kohden. David P. McWhirterin ja Andrew M. Mattisonin tutkimus vuodelta 1984 kertoo, että kaikissa heidän tutkimissaan yli viisi vuotta kestäneissä homoparien suhteissa oli ollut ulkopuolisia suhteita. 95 prosentilla homopareista oli sopimus siitä, että suhteen ulkopuoliset seksisuhteet ovat sallittuja.

Homoseksuaalien ryhmät sanovat päinvastaista. Human Rights Campaign(HRC) Foundation kertoo, että 40% homopareista on ollut yhdessä vähintään viisi suotta. HRC:n mukaan lyhimmät suhteet ovat naimattomilla heteroilla. David Smith, HRC:n puhemies kertoo, että hän on itse ollut monogaamisessa suhteessa 10 vuotta ja että "useimmat homot jotka tunnen, ovat olleet monogaamisessa suhteessa monia vuosia ja täysin uskollisia. David Smithin mukaan homot asettuvat suhteisiin aivan samoin kuin heterotkin.

Psykologian professori Anne Peplau sanoo, että homojen avoimet suhteet eivät ole haitallisia, koska kumpikin suhteen osapuoli on hyväksynyt tilanteen.

Kanadan naiset esittävät seuraavanlaisia tilastoja: Tutkimus vuodelta 1981 kertoo, että 2% homoista oli monogaamisia tai semi-monogaamisia(alle 10 partneria). A.P. Bellin ja M.S. Weinbergin tutkimus vuodelta 1978 kertoo, että 43% valkoisista homomiehistä oli yli 500 partneria ja 28% oli yli 1000 partneria. 78% homomiehistä sanoi, että yli puolet heidän partnereistaan oli tuntemattomia. 70% homomiehistä sanoi, että puolet heidän partnereistaan oli sellaisia, joiden kanssa he olivat harrastaneet seksiä vain kerran.

Ken Popert Toronton homolehdestä Xtrasta kertoo: "Elän suhteiden verkossa, jossa ei ole keskusta eikä rajoja." Homoseksuaalinen kolumnisti Andrew Griffin kertoo: "Loppujen lopuksi, homona oleminen on hyvän panon saamista ja antamista. Saman sukupuolen edustaja nähdään mielihyvän lähteinä, ei kilpailijoina tai vihollisina." Kamal Al-Solaylee kirjoittaa: "On epärealistista odottaa seksuaalista ja emotionaalista uskollisuutta yhdeltä partnerilta. Pojat ovat poikia ja miehet ovat sikoja."

Tutkimuksista poimittua: Kuuden kuukauden mittainen seksipäiväkirjatutkimus kertoo, että homomiehillä oli keskimäärin 110 partneria vuodessa. Homoikonit Marshall Kirk ja Hunter Madsen kertovat, että sitoutuneitten homosuhteessa olijoitten pettämistodennäköisyys lähestyy ajan mittaa 100 prosenttia. Homoseksuaali Jean Genet kertoo: "Homolle romanssi edustaa erään sortin typeryyttä tai hämäystä. Hänelle vain vain mielihyvällä on merkitystä."

Ei kommentteja: