perjantaina, joulukuuta 26, 2003

Markus Kajo ja Pongo Einstein

Joulussa oli hyvää se, että jäin lahjoissa noin 6-0 voitolle. Sain vyön, villasukat, termospullon, suklaata ja Markus Kajon kirjan Kettusen paluu: Ihmisen käsikirja. Kajo on varsin hauska ja kekseliäs kirjoittaja ja olisi varmaan bloggaajanakin suosittu. Tässä hiukan poimintoja tuosta kirjasta.

Naisten virheet: "Erityisen paljon vikoja keskittyy lajiparkamme heikompiin astioihin, naisihmisiin. Siinä missä miehet ovat järkeviä kuin muurahaiset, tai fysioterapeutit, naiset ovat tunteellisia kuin lapset tai italialaiset. Moni mies menee naimisiin juuri siksi, että on hauska nähdä, mitä se korjaa hakaneulalla tai sinitarralla."

"Olen ollut panevinani merkille, että neuroottisilla ihmisillä usein on ylikehittynyt symmetriantarve. Jos joku kirjoittaa kirjaansa naisten vioista, niin symmetrianhakupakkoinen alkaa heti kysellä, että miksi miesten vioista ei puhuta mitään. Jos nainen menee yksin kauppaan eikä kukaan muu ole pannut sen päähän ajatuksia, niin se ostaa merkillisiä tavaroita kuten maitorahkaa, liivatinta, tai semmoisen litteän liidun, millä piirretään kankaaseen viivoja."

Miesten virheet: "Miehet syö kalakukkoa puukolla ja jos saisivat, söisivät kaiken muunkin, paitsi keiton, jonka joisivat. Miehet ovat kiinnostuneempia karatesta ja hissin nappuloista kuin verhoista, mehiläisvahasta ja kukkaterapiasta."

Epäkuuluisuuksia: "Harva tietää, että Albert Einsteinilla oli häntä moninverroin lahjakkaampi veli, nimeltä Pongo. Pablo Picasso tapasi molemmat veljekset 50-luvulla ja kirjoitti heistä näin kadonneilla päiväkirjan lehdillään: "Pongo sanoi, että hän olisi itsekin ryhtynyt taidemaalariksi, ellei hänellä olisi ollut nimeä rasitteenaan. Totesin, että Einsteinin nimi ei ole mikään rasite, päinvastoin. Pongo sanoi, että kuka ostaa maalauksen Johannes Kastajan päästä, johon on signeerattu "Pongo"? Pyysin Pongoa piirtämään jotain""

"Yllätyksekseni Pongo nappasi rasvaliidun ja alkoi suin päin kiepautella viivoja olohuoneemme päätyseinään. Piirroksesta ei ottanut mitään tolkkua, mutta sitten ymmärsin katsoa työtä ylösalaisin, haarojeni välistä, ja samassa kuva aukeni minulle. Se oli loistava, tekniikaltaan täysin uudenlainen, nerokas, huntumainen, viiltävän koskettava viivapiirrostyö, jossa osittain toistensä päällä näkyi iso tiikeri, joka oli puremaisillaan sutta, joka oli puremaisillaan villakoiraa, joka oli puremaisillaan ajokoiraa, joka oli puremaisillaan kettua jne. Kysyin Pongolta, kuvasiko teos taidepiirejä. Ihmeekseni nuorempi Einstein purskahti yhtäaikaa itkuun ja nauruun ja loikkasi kaulaani roikkumaan pää innokkaasti nyökytellen."

"Pablo Picasso kirjoittaa vielä, että "Ihmiskunnan historian kaikkien aikojen lahjakkain maalari on Pongo Einstein. Siitä ei ole epäilyksen rahtuakaan.""

Ei kommentteja: