lauantaina, joulukuuta 13, 2003

Miesten passiivisuus iskutilanteissa

Elleissä ihmetellään suomalaisen miehen passiivisuutta iskutilanteissa: "Noin ylipäänsä tuntuu siltä, että Suomessa ovat roolit kiepsahtaneet ihan päälaelleen. Jos ennen aloite oli aina miehen, luulisi, että nykyisin oltaisiin tasa-arvoisia. Tuntuu kuitenkin siltä, että nykyisin se aloite pitää aina olla naisen. Ulkomailla miehet kyllä ottavat kontaktia ja pyytävät treffeille - vaikken erityisesti rohkaise."

"Itse kuulun näihin passiivisiin miehiin, jotka eivät koskaan tee aloitetta. Miksi näin? En kuitenkaan halua antaa itsestäni kuvaa, että olisin taas yksi mies, joka haluaa vain "sitä". Näin ollen pysyn mahdollisimman pitkään passiivisena ja katson hiljalleen miten suhde kehittyy."

"Norjassa on yleistä, että nainen tekee aloitteen. Henkilökohtaisesti veikkaan, että kysymys on oikeanlaisesta sukupuolikasvatuksesta. Suomessa sen sijaan on sukupuolikasvatus ollut perseellään jo pidemmän aikaan. Tämä on sitä nykyaikasta tasa-arvoa, missä yritetään tietoisesti sekoittaa miehen ja naisen roolit, jolloin perheistä kasvaa sulkeutuneita, seksuaalisesti estyneitä ja muutenkin identiteetiltään epävakaita yksilöitä."

"Tähän voisi todeta sen että ei ole enää naisia ja miehiä. On enää vain henkilöitä. Tätähän sitä naisasianaiset halusivat kovasti ajaa jokapuolelle. Työpaikoille, kotiin, jokapaikkaan. Mies jos lähestyy naista, niin miehellä ei ole muka mielessä muukuin seksi. Joku sanoi sitä esineellistämiseksi. Nyt sitten ihmetellään miksi miehet ovat passiivisia ja pidättäytyviä."

"Nyt näyttää vähän siltä, että miehet on sillä linjalla, että ne joko a) yrittää aina ja kaikkia, tai b) ei yritä ketään. Itse en haluaisi kummankaanlaista miestä, vaan sellaista keskivertoa, joka tekee aloitteen ja yrittää sillon kun on tosissaan kiinnostunut."

"Miesten kriteerit esimerkiksi naisen ulkonäön suhteen ovat paljon löysemmät kuin naisten vastaavat. Kun mies menee vaikkapa baariin, hän näkee ympärillään laumoittain kiinnostavia naisia - siis ulkonäön puolesta kiinnostavia. Siksi mies voi yrittää päästä useammankin naisen juttusille, varsinkin kun tietää useimpien naisten kuitenkin tyrmäävän hänet heti ensimmäisen sanan jälkeen. Naiset taas kuvittelevat, että kipinän pitää syttyä heti, ja että he kyllä näkevät miehestä jo päällepäin, onko hän sopivaa seuraa vai ei. Sitten he odottavat järkkymättömällä sitkeydellä niin kauan, että se ennakkoluulojen perusteella valittu "oikea" mies sattuu kohdalle. Miehen kannalta ongelma on se, että hän ei voi ymmärtää tätä naisten voimakasta ennakkokäsitystä. Siksi hän melko pian turhautuu, kun naiset tuntuvat jo ensivaikutelman perusteella pitävän häntä epäkelpona. Sitten hän joko jättää naiset omaan rauhaansa (ja jää ikuiseksi poikamieheksi, koska ei kukaan nainen kuitenkaan koskaan ns. tavallista miestä lähesty) tai alkaa vonkaamaan seksiä. Se on erittäin rationaalista toimintaa."

Onko siis niin, että suomalaisen miehen päähän on iskostettu ajatus siitä, että hänen seksuaaliset halunsa naisia kohtaan ovat likaisia ja merkki siasta, joka tahtoo naisesta vain sitä yhtä asiaa? Miehet eivät halua leimautua sioiksi tekemällä iskuyrityksiä, vaikka heillä olisikin "kunnialliset" päämäärät. Miehet ajattelevat, että nainen voisi tehdä aloitteen, koska nainen ei leimaudu aloitetta tehdessään siaksi. Naiset taas haluaisivat kokea itsensä naisiksi ja tulla isketyiksi sellaisten miesten taholta, jotka todella haluavat heitä. Lopputuloksena kukaan ei yritä iskeä ketään muuta kuin ympäripäissään saadakseen seksiä.

Minua askarruttaa se helppous, jolla naiset voivat tyrmätä miehen ensi silmäyksellä tai aloitusrepliikin jälkeen baarissa. Kuvittelevatko naiset naiset saavansa riittävän hyvän kuvan muutamissa sekunneissa kaikista heitä iskeneistä miehistä, joille he antavat pikapakit? Eikö naisia jää mietityttämään, että joku noista pakit saaneista miehistä olisi voinut olla juuri se oikea? Miehen näkökulmasta katsottuna baarit ovat puolillaan kiinnostavia naisia, jotka voisivat osoittautua tarkemman tutustumisen jälkeen juuri oikeiksi kumppaneiksi. Miten naiset pystyvät muutamissa sekunneissa selvittämään ok-näköisten miesten kelpaamattomuuden suhteeseen siinä missä miehelle ei ole vastaavassa ajassa selvinnyt naisesta yhtään mitään?

Ei kommentteja: