sunnuntaina, joulukuuta 14, 2003

Feministinen huijaus

Carol Iannone kirjoittaa: Feminismi on auttanut naisia laittamaan kätensä nyrkkiin ja opettanut pilkkaamaan miehiä, mutta se ei ole opettanut naisia tuntemaan itseään, mikä on perusvaatimus ihmisen onnellistumiselle.

Mona Charen ihmettelee, miksi nuori nainen lähtee kaksi kertaa vanhemman ukkomiehen kelkkaan ja kysyy, tarvitaanko uutta feminismiä, jotta nuoret naiset löytäisivät itselleen arvokkuutta ja itsekunnioitusta. Feminismi ei kuitenkaan voi tarjota tuohon asiaan ratkaisua, koska feminismi on osa tuota ongelmaa.

Feministit väittävät, että naisten tarve miellyttää miehiä on patriarkaalisen yhteiskunnan tuote ja että sen sijaan naisten pitäisi keskittyä vain itsensä miellyttämiseen. Tuon mallin vika on siinä, että naiset todellisuudessa haluavat luontonsa mukaisesti miellyttää miehiä. Naisen tavoitteena ei tule olla miehen tarpeensa kieltäminen, vaan oikean miehen löytäminen. Huijattuina väärään täydellisen vapauden tunteeseen naisille ei jää mitään ylevämpää kuin omat vaihtelevat halut, jotka voivat johtaa hänet vääränlaisiin suhteisiin.

Feminismi ja yksilönvapauden korostaminen kieltävät sen sosiaalisen kokonaisuuden, joka antaa ihmiselämälle tarkoituksen. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin yksi sukupuoli itsenään. Feministit saattavat väittää, että naiset voivat harrastaa irtoseksiä siinä kuin miehetkin, mutta silti naisten tarve sitoutumiseen ei häviä minnekään.

Nuorten naisten kasvava kiinnostus paljon vanhempia miehiä kohtaan saattaa johtua vuosikymmeniä jatkuneesta poikien kasvatuksesta, jossa heistä ei kasvateta miehiä vaan pikemminkin naisen kaltaisia. Lopputuloksena nuoret miehet ovat yhä androgyynisempiä, epäkypsempiä, pelokkaampia ja vastuuta pakoilevampia. Media esittää naiset yhä aggressiivisempina ja kontrolloivina toimijoina, mutta todellisuudessa edelleen monet naiset haluavat itselleen oikean miehen, joka on dominoiva ja joka tietää, mitä tahtoo. Nykypäivänä harva nainen myöntää itsellään olevan tuollaista halua, mutta silti he saattavat etsiä tuota kypsempää miehisyyttä yhä vanhemmista miehistä.

Olemme yliarvioineet naisten kyvyn olla "vapaita" ja määritellä itse itsensä.

Ei kommentteja: