maanantaina, joulukuuta 15, 2003

Saddam Hussein vangittu

Tässä vaiheessa alkaa ihmetyttämään Saddamin toiminnan logiikka. Jos minä olisin ollut Saddam, niin en minä olisi uhonnut voittavani Yhdysvaltoja olemattomilla asevoimilla ja vaikka olisinkin, niin olisin lähtenyt maanpakoon hyvissä ajoin, jossa voisin elää luksuselämää miljardieni turvin. En minä olisi mennyt hiekkakuoppaan piileskelemään kahdeksaksi kuukaudeksi. Paitsi jos olisin saanut sinne nettiyhteyden ja olisin voinut pitää "Maan alle kadonneen diktaattorin blogia". Viimeinen merkintä: "Minusta tuntuu, että tämä blogi jää hyvin, hyvin pitkälle tauolle."

Hesari kertoo seuraavat uutiset: Viinanjuonti on siirtymässä baarien ulkopuolelle halventuvien alkoholin hintojen vuoksi. Tuleeko ensi vuossa uusi "kotibilekulttuuri" tai "nettideittibilekulttuuri", jossa viinanjuonti ja pariutumisprosessi siirretään organisoidusti baarin ulkopuolelle?

Ruotsi löi Norjan älykkyysmaaottelussa. Miksei kukaan ole keksinyt tuollaista maaotteluideaa kansantajuisena ja televisioituna? Ketä kiinnostaa pärjääminen lätkässä, kun tarjolla olisi älykkyyden maailmanmestaruus? Ja muun maalaisia olisi mukava neuvoa ulkomaanpolitiikassa sanoin: "Kun te olette niin tyhmiä, että ette itse ymmärrä, niin..."

Suomeen olla tuomassa uutta tiukempaa työkulttuuria, jossa irtisanomiset ovat arkipäivää ja tiukempaa opiskelukultturia, jossa ikiopiskelua rajoitetaan. Onko Suomi ollut liian hyväntahtoinen maa hyysätessään vapaamatkustajia vai olemmeko menossa vain väärään suuntaan toimiessamme talouden ehdoilla?

Lapsen itsetunto kasvaa arkisissa kotitöissä. Lapselle on syytä opettaa yhteisen pesän ajatus. Perheessä ei asu joukko täyshoitolaisia, vaan jokainen tekee oman osuutensa. Useimmissa perheissä ongelmia aiheuttaa liian flegmaattinen lapsikatras. Lapsi on vain laitettava tekemään.

Ei kommentteja: