torstaina, joulukuuta 25, 2003

Työkalut bloggaukseen

Viime aikoina blogistanissa on ollut liikehdintää poispäin standardiksi muodostuneesta Bloggerista ja blogspotista. Eräs mielenkiintoiselta vaikuttava vaihtoehto julkaisualustaksi löytyy Blogdriveltä.

Blogityökaluja löytyy moneen lähtöön virittelyistä innostuneille. Useimmat noista ovat käytännössä käyttökelvottomia liiallisen mukana tulevan mainosroskan takia. On työkaluja blogin päivittämisen helpottamiseksi, työkaluja blogien päivittymisen seuraamiseksi - onneksi Suomessa on Päivän pamaus, joka tekee blogien seuraamisesta helppoa. On erilaisia kommentointisysteemejä, kuten surullisen kuuluisa Enetation tässä blogissa.

On erilaisia Blogrolling-systeemejä, joilla voi pitää linkit järjestyksessä. On omille servereille asennettavia julkaisusysteemejä ohjelmointitaitoisille. "Pakollisia" varusteita ovat tietenkin kävijälaskurit sekä rekisteritiedot siitä, miltä sivuilta blogiin on tultu.

Itsekin sitä alkaa kaipaamaan pientä säätöä silloin tällöin. Uutuutena lisäsin blogiin FAQin pääasiassa sivulle eksyineitä googlettajia varten sekä myöskin monivuotisia tuttavuuksia varten, jotka kärsivät amnesiasta. FAQia laajennetaan ja päivitetään tarpeen mukaan. Toinen määräaikaiseen koekäyttöön tuleva uutuus on linkki askeettiseen chattiin, vaikka itse en olekaan(ainakaan toistaiseksi) chattailun suurin ystävä.

Ei kommentteja: