lauantaina, helmikuuta 21, 2004

Aggressiiviset ihmiset tupakoivat

Lovelacen testin kautta löytyi muutamia kiinnostavia linkkejä. Oli virkistävää vaihteeksi nähdä artikkeli, jossa arvosteltiin Moveable typellä kirjoitettuja blogeja. Moveable typeä syytetään jutussa ensinnäkin "TrackBack"-toiminnosta, joka sekoittaa hakukoneet turhalla roskalla - joskin yhtä hyvin arvostelun kärjen voisi osoittaa hakukoneiden algoritmien suuntaan. Sanoja Blogosphere, Travelblog, Blogroll, Moblog ja Blogstream arvostellaan jutussa karseiksi.

Blogeja arvostellaan samojen aiheiden loputtomasta käsittelystä,
- Presidential elections
- The economy
- Political parties
- Blogging
- Open source software
mutta kuten listasta näkee, jutun arvostelun kärki ei oikein osu suomalaisiin blogeihin. Moveable typeä arvostellaan myöskin huonosti suunnitelluksi monilta osin, koska sen ovat tehneet suunnittelijat, eivät ohjelmoijat.

Koska juuri nyt on Blogistanissa käynnissä "joukkopako"-keskustelu itse ylläpidettyihin bloggausympäristöihin, niin olisi mukava kuulla enemmänkin niitä koskevista ongelmista. Mitä olen omin silmin havainnut, niin on aika tavallista, että ihmisten omat julkaisualustaviritykset ovat olleet aika ajoin pahastikin solmussa.

Hyökkäävät ja aggressiiviset ihmiset ovat syntyneet polttamaan tupakkaa, kertoo tieteellinen tutkimus. Itse en ole koskaan polttanut, enkä oikein edes ymmärrä tupakoinnin viehätyksen päälle, mutta minähän olenkin lauhkea kuin lammas. Hyökkäävät ja aggressiiviset ihmiset voivat olla koukussa tupakkaan jo ennen kuin he ovat polttaneet ensimmäistäkään savuketta, koska heidän aivonsa reagoivat nikotiiniin eri lailla.

Omina havaintoinani olen ollut huomaavinani, että tupakoitsijat ovat keskimäärin paljon "levottomampaa" ja lyhytjännitteisempää sakkia kuin tupakoimattomat. Mitä olen käynyt mielisairaalassa vierailuilla, niin havaitsin, että lähes kaikki siellä olevat polttivat. Eivätkä vain polttaneet, vaan vetivät sätkää lähes pakkomielteisesti. Voisin ihan mutulla veikata, että seesteisen rauhallisissa henkilöissä, kuten minä, on aika vähän tupakan polttajia.

Kohta nettisurfailuun saa hajunkin mukaan! Tuskin maltan odottaa XXX-sivustoille pääsyä. Tosin pieru-spämmi voi osoittautua tukalaksi kokemukseksi.

Ei kommentteja: