perjantaina, helmikuuta 06, 2004

Blogit, roskaruokaa?

Alwayswrite pohdiskelee bloggaamisen olemusta ja epäilee, että blogit ovat "kirjoittamisen roskaruokaa":
"Blogit eivät ehkä ole hyvä alusta vakavasti otettaville kirjailijoille, koska bloggaaminen opettaa laiskaksi, eikä purista kirjoittajan parasta osaamista ulos.

Ei tarvita paljoa lahjoja tai rohkeutta kirjata ylös mielipiteitään blogiinsa. Ei ole editoria kertomassa, että kirjoitusta on lyhennettävä, pidennettävä, tiivistettävä jne. Bloggaaminen on liian helppoa.

Ammattimaiset kirjoittajat eivät pidä blogeja osaltaan siksi, että bloggaamisessa on kyse kirjoittamisen haasteiden välttelystä: Määräpäivistä, sanamäärärajoista, kriittisestä yleisöstä(?), kiinnostavien aiheiden vaatimuksesta, uskottavista lähteistä ja omintakeisesta näkökulmasta. Ehkäpä blogit sopivat parhaiten sellaisille henkilöille, jotka eivät muuten saa leipäänsä kirjoittamisesta."
Ruotsi ei kohta enää ole se vapaamielinen ja suvaitsevainen kehto, jona me sen olemme oppineet tuntemaan. Eläinseksikin aiotaan kieltää. Tosin Ruotsin vihreä puolue ei saanut kuin kuusi ääntä samanmoisen aloitteensa tueksi viime vuonna. Mutta, jos seksi eläinten kanssa kielletään Ruotsissa, niin täältä rajan takaahan löytyy uusi onnela suvaitsevamman seksuaalikulttuurin ystäville.

Kyyhkysten "mullistavat" suunnistamisen salat on osittain selvitetty! Ne menevät teitä pitkin, kuten ihmisetkin.

Ei kommentteja: