lauantaina, helmikuuta 07, 2004

Korvikeprojektit parisuhteen paikkaamiseksi

Iltalehti kirjoittaa talonrakennusprojektin aiheuttamista vaaroista parisuhteelle. Psykoterapeutti Ritva Salmisella on ilmiöstä omat teoriansa:
"Paljon selittää se, että rakentamaan lähdetään usein väärin perustein. Oma talo on monelle pariskunnalle viimeinen yritys pelastaa suhde.
Ihminen kaipaa välillä luonnostaan muutosta elämäänsä ja lähtee tiedostamattaan hakemaan jotain uutta. Silloin aletaan usein rakentaa taloa, vaikka pitäisikin rakentaa parisuhdetta. Haetaan ulkoinen asia, jota aletaan tavoitella. Kun talo on valmis, pari eroaa.

Nekään parit eivät ole turvassa, joilla periaatteessa pyyhkii hyvin. Talon rakentaminen on ponnistus, joka koettelee jokaista parisuhdetta. Kun rännimiestä saa odottaa kolme viikkoa, stressipisteet nousevat. Ja jos pisteitä on paljon jo etukäteen, ne puretaan kumppaniin. Rakentaminen vie paljon aikaa, energiaa ja resursseja. Unohdetaan sopia, kuka hoitaa kodin ja lapset. Miehen ja naisen erotkin koettelevat: mies haluaa keskittyä vain talon rakentamiseen. Alkoholin kulutus lisääntyy usein. Makuasioista kiistellään."
Samanlaisena projektina mieleen tulee lapsen hankinta parisuhteen paikkaamiseen. Miten ihmiset oppisivat ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja myöntämään itselleen parisuhteensa huonon tilan sen sijaan, että he suuntaavat energiansa korviketoimintojen pariin?

Aikomuksenani oli jossain vaiheessa kirjoittaa, että blogilistalla on nykyään niin paljon blogeja, että niiden "hallitseminen" jollakin tapaa on mahdotonta. Kun blogeja oli vain pari- kolmesataa, niin hallinnan tunne oli olemassa. Hyvä etten kirjoittanut, sillä uusista blogeista Kiusallinen kertoo selanneensa päivässä lävitse koko blogilistan.

Ihanainen kertoo naisten ylimääräisistä mahdollisuuksista edetä urallaan, joihin ajatuksiin ei voi kuin yhtyä:
"Kauniin naisen selviytymisstrategia työelämässä onkin seuraavanlainen: Toistaiseksi suurin osa johtoportaan henkilöistä on miehiä. Valitse avainhenkilöt tästä porukasta, eli ne jotka voivat pitää puoliasi ja auttaa sinua etenemään. Ystävysty heidän kanssaan.

Kun avainhenkilö on vakuuttunut siitä, että olet tehokas työntekijä ja vielä salaa ihastunut kauniiseen ulkokuoreesi, etkä kuitenkaan päästä häntä lähellekään yksityiselämääsi, sinulla on maailman paras tukihenkilö. Mitä korkeammalta tasolta avainhenkilön saat, sen parempi. Avainhenkilöillä on valtaa ja he käyttävät sitä mielensä mukaan. Jos olet hyvissä kirjoissa, pääset töihin, joihin et pääsisi miljoonassa vuodessakaan rumana tai saamattomana."

Ei kommentteja: