sunnuntaina, helmikuuta 29, 2004

Punkin pitäisi jo kuolla

Jos-ohjelmassa oli mukana Pelle Miljoona ja muita punkkareita. Heidän sanomansa oli kapina järjestelmää vastaan. Kapinointi on tietenkin helppoa ja hauskaa, mutta jos vallitsevan järjestelmän tilalle ei ole esittää toimivaa käytännön vaihtoehtoa, niin kapinasta ei ole paljoa iloa. Punkkareiden paasaminen kuulostaa äkkinäisen korvaan kuin että kapinallisuuden takana olisi paljonkin ajatuksia, mutta juuri mitään konkreettista ja todennäköisesti toimivaa on vaikea löytää.

Feministispainotteinen bändi Kastraatio kertoo: "Toimimme tutulla punk-periaatteella "pääasia että on hauskaa, ja että edes yrittää, ei osaaminen ole niin tärkeää". Tuo periaate on tullut minulle valitettavan tutuksi feministien kirjoituksia lukiessa.

Juuso ja Veli-Matti ovat punkkareita:
"Juuso sanoo punkin olevan vaihtoehto, joka on ensisijaisesti ajatuksia, vapautta ja alistumattomuutta vallitsevia oloja kohtaan. Jos saisin muuttaa maailmaa yhdellä asialla, niin poistaisin ihmisilta rahanhimon. Sillä saisi varmasti muutoksen moniin asioihin, Vellu pohtii."
Mihin Punk pyrkii?
"Punk pyrkii avaamaan ihmisten silmät. Se vastustaa kaikkea väärää: riistoa, ahdasmielisyyttä, väkivaltaa, politiikkaa, normaali elämää, luonnon tuhoamista, kidutusta, ym."
Suuresti juovat suomalaiset odottavat viinan hinnan alennusta.

Leikkausonnettomuus, jota ei toivoisi pahimmalle vihamiehellekään.

Ei kommentteja: