maanantaina, maaliskuuta 29, 2004

Naisvankien liian suuri määrä

Cherie Blair epäilee, että liian paljon naisia on vankiloissa pienten rikkeiden takia:
"Monet vankiloissa olevat naiset ovat kärsineet mielenterveyden ongelmista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja perheväkivallasta. Vankila ei ole koskaan oikea paikka tuollaisille naisille rakentaa uudelleen heidän elämäänsä.Cherien mielestä vankilan tulisi olla vihoviimeinen paikka sellaisille naisille, joiden tekoja ei voi muuten hyvittää. Vankilamme ovat täynnä ahdistuneita naisia, jotka ovat tehneet kauheita virheitä elämässään.

Cherie otti myöskin vastaan Fawcett Societyn, joka kampanjoi naisten tasa-arvon puolesta. Järjestön teettämä tutkimus osoittaa, että ihmiset suosisivat naisille mieluummin hoitoja kuin vankilatuomioita. Parlamentin jäsen Vera Baird kertoo, että naisten itsemurhaluvut ovat nousseet vankiloissa dramaattisesti. "Itsemurhaluvut kertovat naisvankien epätoivosta."
Vera Baird ei kuitenkaan mainitse, että miesvangit tekevät neljä kertaa enemmän itsemurhia.

Kirjavinkkinä sosiologian ja naistutkimuksen pop-kulttuuriin yhdistävä Rose Weitzin teos "Mitä naisten hiustyylit kertovat naisten elämistä". Weitz kirjoittaa "hiusstrategioista", "lyhyitten hiusten aiheuttamista sosiaalisista vaaroista" sekä siitä, kuinka hiustyylistä voi tulla "elämän tai kuoleman kysymys".

Japanilaiset henkivakuutuslaitokset määrättiin maksamaan korvaukset omaisille, vaikka itsemurha olisi tehty vain korvausten saannin toivossa.

Naiset tahtovat itselleen miehen, joka on herkkä paskiainen.
Johnny Depp on esimerkki tuollaisesta miehestä. Hänellä on tatuointeja, hän vetää sätkää kuin savupiippu, hän toimii oman mielensä mukaan, eikä koskaan selittele tekojaan. Toisaalta hän on perheihminen, joka ihailee vaimoaan ja leikkii barbeilla tyttärensä kanssa. Miehen pitää olla jotakin kiltin ja paskiaisen välistä. Mennä ulos poikien kanssa, mutta ei pettää, olla paikalla, kun nainen todella tarvitsee, mutta ei aina kun hän sitä pyytää. Mies ei koskaan saa antaa sellaista vaikutelmaa, että nainen voisi määrätä, mitä hän laittaa ylleen. Mutta kuuntele ja kunnioita silti naisen mielipidettä.
Tuosta muistuu mieleeni, että katselin muutama päivä sitten sekä elokuvaa Loser, jossa yliopistopoika on luuseri ja kokee ihastuksen tyttöön, sekä ohjelmaa Laivaromansseja. Kun luuseri oli tytön kanssa treffeillä, hän teki koko ajan sitä, mitä tyttö pyysi ja vaihtoi jopa karvalakkinsa tytön pyynnöstä trendikkäämpään lätsään. Laivaromansseissa nainen pyysi miestä pukeutumaan mekkoon ja naiseksi(!) ja sitten he menivät yhdessä tanssimaan. Jutusta ei tullut mitään ja nainen menetti kiinnostuksensa mieheen täysin ja kutsui häntä pikkupojaksi. Älkää hyvät miehet lähtekö mukaan naisen yrityksiin muutttaa tyyliänne. Tyylinne voi parantua, mutta menetätte kunnioituksen naisen silmissä tahdottomana poikasena. Omassa vaatetuksessa pitäytyminen on oikea paikka osoittaa naiselle harmittomassa asiassa kaapin sijainti ja osoittaa olevansa tosi mies.

Ei kommentteja: