tiistaina, maaliskuuta 30, 2004

Keski-ikäiset yksineläjät

Kalevasta löytyy juttu Yksineläjistä:
"Yhteisöön kuulumisen tunteen saavuttaminen olisikin yksineläjien mielestä helpointa parisuhteen avulla. Kumppanin avulla he mielestään kelpaisivat kiinteämmin osaksi sukua, ystäväpiiriä ja koko yhteisöä. Tutkimuksen mukaan monet ilman kumppania elävät kokevatkin itsensä ja elämänsä täysin turhaksi.

Kumppanitta elävien välillä on selvä ero sukupuolen mukaan. Naisten elämänhallinta on oleellisesti miesten elämänhallintaa parempi. Miehiä leimaa selkeämmin syrjäytymisen uhka. Naisilla on yleisesti ottaen miehiä paremmat vuorovaikutustaidot ja laajemmat sosiaaliset verkostot. Miesten on paljon naisia vaikeampaa sopeutua elämään yksin.

Taloudellisista vaikeuksista ja kumppanin puuttumisesta on koitunut miesten sosiaaliseen elämään naisia vakavampia ongelmia. Elämäntoverin puute on usein vienyt mieheltä motiivin yrittää parantaa taloudellista ja sosiaalista asemaansa. Samalla he kokevat fyysisen läheisyyden puutteen ahdistavaksi. Seksuaalinen kokemattomuus on erityisen häpeällinen asia. Jotkut miehet ovat seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisestä valmiita vaikka maksamaan.

Miehistä peräti puolta luonnehtii syrjäytyneisyys. Niinpä tutkijat kysyvätkin, onko tilanne näin laajemmaltikin. Jos on, niin kysymys voi olla kymmenistä tuhansista syrjäytyneistä yksinelävistä miehistä. Heidän elämäänsä hallitseva pohjaton yksinäisyys on johtanut Väestöliiton tutkimuksen mukaan useimmat suoranaiseen erakoitumiseen ja sitä myöten jopa itsemurha-ajatuksiin. Syrjäytyminen jäytää jo ennestään heikkoa itsetuntoa ja lisää arkuutta naisten seurassa.
Kommenttiosastolla minua syytettiin älyllisen terävyyden puutteesta. Löytyisiköhän syy moiseen vajaavuuteen tästä?

Alaikäistä tyttöä, joka on levittänyt omia kuviaan, syytetään lapsipornon levittämisestä.

Tähän kouluun minäkin laittaisin tyttäreni.

Ihmiset ovat kovia valehtelemaan. Eikä ihme, sillä valehteleminen tekee sinusta sosiaalisesti suositun(via Valkoinen tausta...).

Ei kommentteja: