tiistaina, maaliskuuta 30, 2004

Syrjäytyneitä on mukava pilkata

Näkymä rannalta kirjoittaa livetapaamisten vaikutuksesta nettiyhteisöön ja kommenttiosastolla vastataan:
- Onko Blogistan enää entisensä? Voiko omilla kasvoillaan enää kirjoittaa samalla tavalla? Voiko ihmisiksi tulleille varjoille enää kirjoittaa samalla tavalla? Varastavatko kauniit ihmiset kohta kaiken huomion meidän rumien äijien kustannuksella?

- Blogistania tosiaan ravistellaan isolla kädellä. Samat fiilikset, tosin pienemmässä mittakaavassa, olivat jo viime kesänä Tampereen blogitapaamisen jälkeen. Silloin ravistelu oli kuitenkin pidemmän päälle hyväksi fiiliksille. Eiväthän kirjoittajat itse muutu - samoja ihmisiä tässä ollaan edelleen. Mutta toisten tekstejä saattaa joskus lukea eri tavalla.
Livetapaamisten vaikutuksista nettiyhteisön luonteeseen on analysoitu aika vähän. Käykö niin, kuten khilou tuossa hieman vihjaa, että ruma äijä huomaa livetapaamisessa todellakin olevansa vain se ruma äijä, eikä kirjoitusten sulosanoilla ole enää mitään virkaa. Naisten flirttailevat vastakommentit katoavat, kun he näkevät omin silmin flirttailukaverinsa todellisen olemuksen. Mennäänkö livetapaamisen siinä naiivissa uskossa, että kaikki jatkuu tapaamisen jälkeen suunnilleen kuten ennenkin, mutta todellisuudessa kortit jaetaan uudestaan ja entisistä kuninkaista tulee narreja?

AT-blogin pilkkakirjoitus alempitasoisia miehiä kohtaan antaa hyvän esimerkin siitä heikko-osaisia halveksivasta asenteesta, jota vastustan. Syrjäytyneiden, erakoituneiden ja itsemurha-aatoksissakin vaeltavien miesten pilkkaamisen ei mielestäni tulisi olla niin hyväksyttyä huumoria, kuin mitä se tuntuu olevan. Pilkan tarkoitushan on osaltaan estää alempitasoisia miehiä vaikuttamasta omaan asemaansa demokratian hyväksymillä keinoilla: poliittisella vaikuttamisella, asioiden esiin ottamisella ja tasa-arvoisten oikeuksien vaatimisella. On surullista nähdä, että noin julmasti huono-osaisiin ihmisiin suhtautuvia henkilöitä löytyy yhä ja ehkäpä vielä surullisempaa on se, että joittenkin mielestä tuollainen käytös on hauskaa ja palkitsemisen arvoista.

Erikoisia limusiineja.

Tekaistuja kuitteja
verotukseen tai kavereiden taskunpohjille.

Interaktiivista mainontaa.

Ei kommentteja: