sunnuntaina, maaliskuuta 14, 2004

Näkökulmia maksettuun seksiin

Hesarista löytyy vierekkäin pari täysin vastakkaista näkökulmaa prostituutioon. Seksityöläinen Teresa Lilius kirjoittaa:
"Seksityöläisten mahdollista suojeluntarvetta arvioitaessa tulee kuulla vain seksityöläisten itsensä ja heidän järjestöjensä näkökantaa. Muut tahot ovat tällöin ulkopuolisia."
Tilanne on tosiaan poikkeuksellinen. Onko mitään muuta vastaavaa tilannetta, jossa yritetään väkisin suojella järjissään olevia ja älykkäitä aikuisia vastoin heidän omaa tahtoaan?

Maria-Pia Boethius Ruotsista aloittaa puolestaan kirjoituksensa puhumalla kansainvälisestä seksikaupasta, naisten ja lasten myynnistä. Siitä siirrytään suoraan Ruotsin seksiostot kieltävään lakiin, jotta ihmiset yhdistäisivät lapsiseksiorjakaupan prostituutioon. Maria-Pia kirjoittaa:
"Tabut ja lait luotiin miesten tarpeiden mukaan. Samalla kun miehille annettiin oikeus ostaa naisia, maksulliset naiset tungettiin yhteiskunnan pohjasakkaan."
En kyllä käsitä, miten oikeus ostaa seksiä olisi niin siunauksellista? Jos minä miehenä olisin päässyt säätämään tabuja ja lakeja, niin olisin säätänyt miehille oikeuden myydä seksiä. Ja minun puolestani maksulliset naiset voidaan nostaa yhteiskunnassa vaikka paraatiasemaan - en tosin ole varma, miten hyvin se sopisi maksuttomille naisille.

Maria-Pia:
"Jos ylipäänsä on olemassa "onnellinen huora", joka haluaa suojata miehiä/asiakkaita, mielestäni hänen pitäisi tukkia suunsa solidaarisuudesta maailman kaikkia niitä naisia kohtaan, jotka pakotetaan prostituutioon ja orjuuteen vasten tahtoaan."
Samalla tavalla varmaan suomalaisten kengäntekijöiden tulisi tukkia suunsa solidaarisuudesta lapsiorjuutta vastaan. Ja mitä onnellisuuteen tulee, niin maailma on täynnä ihmisiä, jotka eivät ole onnellisia työhönsä. Shinekin kertoi blogissaan olevansa täysin kypsä palkanlaskijan hommaansa. Orjuus tai vastentahtoinen naiskauppa tulee tietenkin kieltää, mutta en vieläkään ymmärrä, mitä tekemistä noilla rikoksilla on vapaaehtoisen maksullisen seksin kanssa?

Sanonpa nyt taas kerran(kiusallani) prostituutiota vastustaville naisille varman, omissa käsissä olevan keinon prostituution lopettamiseksi: Antakaa miehille seksiä niin paljon, että he pysyvät tyydytettyinä. Miksi mies maksaisi seksistä, jos hän saa sitä ilmaiseksikin? Prostituutio loppuisi ja kaikki olisivat onnellisia.

Ei kommentteja: